2,00 kr - 359,00 kr
359,00 kr
2,00 kr

10000 produkter

10000 produkter

Här har vi samlat alla romaner som finns som e-bok. E-böcker du kan ta med överallt och läsa direkt i mobil & på surfplattan. Hitta din läsupplevelse idag!

E-böcker - Romaner

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Flicka med pärlörhänge, E-bok
  Flicka med pärlörhänge, E-bok
  Isbn: 9789176791332
  E-bok
  58,00 kr

  Griet är sexton år när hon träder i tjänst hos konst­nären Vermeer. Hennes uppgifter i det stora och barnrika hushållet består av tvätt och barnpassning, men hon har också fått i uppdrag att städa konstnärens ateljé utan att rubba ett enda föremål i hans minutiöst uppbyggda scenerier.

  Snart uppstår ett slags samförstånd med en underström av attraktion mellan Griet och Vermeer, en själarnas sympati mellan den store målaren och den enkla tjänste­flickan. Han lockar fram en förmåga som finns slumrande hos Griet och lär henne att se tingen med en konstnärs ögon.

  Vermeers hustru Catharina är sin mans absoluta motsats. Hon är från första stund avogt inställd till Griet och avskyr sin makes intresse för flickan.

  När Vermeers rike mecenat van Ruijven fattar tycke för den söta tjänsteflickan, och insisterar på att Vermeer ska måla henne, skärps spänningarna. Ryktet och skvallret i småstaden Delft ökar trycket och när tavlan är fullbordad väntar en dramatisk uppgörelse ...

  Läs mer
 2. Min katt Jugoslavien, E-bok
  Min katt Jugoslavien, E-bok
  Isbn: 9789113075860
  E-bok
  58,00 kr

  I det forna Jugoslavien rasar kriget. I utkanten av en finsk småstad gör Emine vad hon måste för att hålla samman spillrorna av sin familj. Vem skulle annars göra det?

  Min katt Jugoslavien är en av de senaste årens mest uppmärksammade finska romanerna med tydliga blinkningar till Bulgakov och García Màrquez.

  Läs mer
 3. Jag är här, E-bok
  Jag är här, E-bok
  Isbn: 9789187343827
  E-bok
  65,25 kr
  Kan kärlek rädda ett liv? 

  Efter en svår fallolycka i Alperna har Elsa hamnat i koma. Hennes familj och läkare har efter månader av väntan gett upp hoppet på att återuppliva henne och står nu inför beslutet att stänga av maskinerna som håller henne vid liv. Vad de inte vet är att Elsa sedan kort tid återfått delar av medvetandet och kan höra allt som sägs runt hennes säng. 

  På samma sjukhus befinner sig Thibault för att besöka sin bror. Hans liv är i kaos och när han letar efter ett tyst rum att andas ut i hamnar han hos Elsa. Något med henne fångar Thibault, och han börjar besöka henne regelbundet. Ju mer han får veta genom hennes familj och vänner, desto starkare blir Thibaults känslor. När han pratar med henne är det dessutom som att hon hör varje ord han säger. Men hur ska de någonsin kunna nå varandra på riktigt, och vad händer när Elsas familj inte orkar vänta längre? 

  Jag är här är en modern törnrosasaga om förälskelsens makt. En gripande och unik kärleksroman som spinner över gränsen mellan livet och döden.
  Läs mer
 4. Som hundarna i Lafayette Park, E-bok
  Som hundarna i Lafayette Park, E-bok
  Isbn: 9789113074955
  E-bok
  58,00 kr

  "Hunden lägger sig på en solbelyst fläck på golvet. Vill lägga mig bredvid, smälta ihop, bli svartvitfläckig, sova, äta, leka alldeles ovetande om vilka onda handlingar människor begår mot varandra där ute i världen. Jag ger det här ett år, inte en dag till."

  Hon är nybliven änka, bor ensam ute på landet med hunden Boris. Så fort hon får syn på en notis om en arbetsplatsolycka klipper hon ut den och klistrar in i sitt dödsalbum. I samma album sitter den lilla notisen som beskriver olyckan i vilken hennes man omkom. Ibland kommer dottern och hälsar på men det känns aldrig bekvämt. Men så börjar hon läsa om Angela Davis, legenden från Black Power-rörelsen. Det blir ett uppvaknande som förändrar hennes liv.

  Anneli Jordahls nya roman handlar om att bli så stark att man förmår vara delaktig i det som sker och att inte vara ensam i världen om en dröm om upprättelse. Medborgarrättsrörelsens historia är långt ifrån avslutad.

  Läs mer
 5. Några rader till Svartåns finaste krokodil, E-bok
  Några rader till Svartåns finaste krokodil, E-bok
  Isbn: 9789113075525
  E-bok
  58,00 kr

  Redaktionschefen Nick är degraderad till reporter och gör livet surt för alla på tidningen. Humöret blir bara sämre ju närmare ettårsdagen av sonen Benjis död kommer.

  Hemma är han mer tillbakadragen och har flyttat ut ur sovrummet och ner i källaren och umgås med sin fru via Facebook. Ena dottern har flytt till Australien. Den andra försöker han förtvivlat återupprätta sig själv som pappa till utan att lyckas. Men kanske kan Håkan Hellströms musik öppna dörren till både Nicks och dotterns hjärta när de försöker överleva att familjens sexåring inte finns mer?

  Det finns en ljusglimt i tillvaron: chefens leende. Hon kallas Krokodilen och han räknar hennes tänder i smyg. Två, fyra, sex, åtta hur stort kan det där underbara leendet egentligen bli? Och är det så smart att röka upp dotterns hasch och trassla till det om han vill få reda på det?

  PeKå Englund följer upp framgången med debutromanen Född på en söndag med en rörande och djupt humoristisk roman om att våga ge livet en andra chans.

  Läs mer
 6. Vägen till Sugar Maple Inn, E-bok
  Vägen till Sugar Maple Inn, E-bok
  Isbn: 9789188261359
  E-bok
  58,00 kr
  Klassisk feelgood som får det att vattnas i munnen. 

  När konditorn Olivia Rawling råkar sätta fyr på en efterrätt, samt hela lokalen där hon jobbar, flyr hon till den mest trösterika plats hon kan komma på: den lilla staden Guthrie, där hennes bästa vän Hannah bor. När hon blir erbjuden ett jobb av Margaret, den grälsjuka ägaren till pensionatet Sugar Maple Inn, ser hon ingen anledning till att inte tacka ja. Tillsammans med sin överentusiastiska hund flyttar Olivia in i husets bakstuga och det dröjer inte länge innan hennes desserter frestar hela byns befolkning. 

  Olivia finner sig snabbt till rätta i småstadslivet, och när Martin McCracken återvänder till Guthrie för att ta hand om sin sjuka far uppstår ljuva känslor. Men när en oväntad besökare dyker upp ställs allt på sin spets. Olivia inser att hon antingen måste stanna och inse att livet inte alltid blir som man tänkt sig, eller göra det som hon gör bäst fly. 

  Vägen till Sugar Maple Inn är en söt berättelse som doftar av äppelpaj och utspelar sig i Vermonts vackra bergslandskap. Författaren Louise Miller bor i Boston och jobbar precis som huvudpersonen som konditor. Det här är hennes debutroman.
  Läs mer
 7. Någonstans nära lyckan, E-bok
  Någonstans nära lyckan, E-bok
  Isbn: 9789188261502
  E-bok
  58,00 kr
  Gripande bladvändare om hemlig kärlek i 90-talets Irland.

  Maisies liv är inte lätt. I sviterna efter ett våldsamt för- hållande är hon ensamstående med två tonårsbarn och en mamma med alzheimer. Maisies dotter Valerie vill inget hellre än att återförenas med sin våldsam- ma pappa och Maisies son Jeremy är ... annorlunda. Trots att alla i familjen avgudar honom känner han sig fortfarande som en utomjording. Och när Maisie en januarikväll går ut på sin första dejt på flera år hän- der det som inte får hända: Jeremy försvinner. 

  Dagarna som följer är de mörkaste i Maisies liv och det visar sig snart att det inte bara är Jeremy som har försvunnit, utan även hans bästa vän Rave. Samtidigt som hela staden letar efter de försvunna pojkarna blir rykten till nyheter i den lilla irländska byn de bor i, och snart tvingas Maisie ifrågasätta hur väl hon egentligen känner sin son. 

  Någonstans nära lyckan är en gripande bladvändare om en mors sökande efter sitt barn och om det hårda klimatet för homosexuella under 90-talets Irland. Det är en bok som får läsaren att både skratta och gråta och den underhållande skildringen av ett irländskt familjeliv skiner igenom på varje sida. Författaren Anna McPartlin är en av Irlands stora romanstjärnor just nu och förra året gav Printz Publishing ut hennes roman Rabbit Hayes sista dagar.
  Läs mer
 8. En shopaholic i Las Vegas, E-bok
  En shopaholic i Las Vegas, E-bok
  Isbn: 9789176790403
  E-bok
  58,00 kr

  Becky Brandons sista äventyr i USA

  Becky Brandons pappa och hennes bästa väns man har försvunnit från Los Angeles. Den enda förklaringen de har gett är att ”vi har något vi måste ta hand om”. Men Beckys mamma och hennes bästa vän Suze är övertygade om att de döljer något - och att de befinner sig i fara.

  Äventyret börjar när hela gänget, inklusive Beckys man Luke och dotter Minnie, ger sig iväg mot Las Vegas i sökandet efter de två männen.

  Becky är fast besluten om att gå till botten med anledningen till hennes pappas försvinnande. Och hon kommer på den bästa, mest briljanta planen någonsin! Men tyvärr är hennes gamla fiende Alicia Bitchington med på resan, och beter sig precis lika nedlåtande som vanligt. Inte nog med det, hon utgör även ett hot mot Beckys vänskap med Suze.

  "Dråpliga situationer, det är roligt att läsa" - Magnus Utvik om En shopaholic i Hollywood

  "Kinsella är en av de roligaste nu verkande författarna" - The Times

  Läs mer
 9. Broder, E-bok
  Broder, E-bok
  Isbn: 9789113079714
  E-bok
  58,00 kr

  »Sedan ringde jag Kimo på vägen hit till biblioteket där jag oftast sitter när jag skriver. Jag la på luren efter att flera signaler gått fram. Nej, det faktum att han inte svarade behöver inte betyda att han dog i natt.«

  Var går skiljelinjen mellan att skriva en roman och återge verkliga händelser? Vilken rätt har författaren att skildra sin egen brors uppdaterade elände? Hur går det till när ett minne blir litteratur?

  Aleksander Motturis nya roman Broder är en gripande sorgesång över en döende bror.

  Läs mer
 10. Finnas till, E-bok
  Finnas till, E-bok
  Isbn: 9789113080475
  E-bok
  58,00 kr

  Finnas till (1970) är den tredje delen av tre i Bengt Martins serie om Joakim.

  Bengt Martin (1933-2010), författare och skådespelare, är mest känd för sin ungdomssvit som utspelar sig i stadsdelen Sibirien i Stockholm: Sodomsäpplet (1968), Nejlikmusslan (1969) och Finnas till (1970).

  Han var den förste att berätta om sin homosexualitet i svensk tv och bröt ny mark med sina ärliga porträtt av unga homosexuella i svensk litteratur.

  Läs mer
 11. Tills vattnet stiger, E-bok
  Tills vattnet stiger, E-bok
  Isbn: 9789173434003
  E-bok
  42,05 kr
  Livet ter sig torftigt och ensamt för läkaren Babakar. Efter att ha tillbringat större delen av sitt liv i ett Afrika märkt av fattigdom och statskupper, har han slagit sig ner på sin mors hemö Guadeloupe. Slumpen gör att han får ta hand om barnet Anaïs vars mor Reinette dör vid förlossningen. Babakars liv får en helt ny mening och han bestämmer sig för att resa till Reinettes hemland Haiti för att söka efter Anaïs släktingar. Men Haiti plågas av politiskt våld och naturens raseri, och när Babakar börjar undersöka Reinettes bakgrund ställs han inför mörka hemligheter …

  Tills vattnet stiger är en gripande berättelse om människans behov av gemenskap och tillhörighet, oavsett släktskap och nationell härkomst.
  Läs mer
 12. Sherlock Holmes Äventyr - Volym 1, E-bok
  Sherlock Holmes Äventyr - Volym 1, E-bok
  Isbn: 9789197659635
  E-bok
  43,50 kr
  Denna första del av Sherlock Holmes Äventyr innehåller följande berättelser:

  En skandal i Böhmen
  De rödhårigas förening
  Den försvunna brudgummen
  Mordgåtan vid Boscombesjön
  De fem apelsinkärnorna
  Mannen med den kluvna läppen
  Läs mer
 13. Stäpplöperskan, E-bok
  Stäpplöperskan, E-bok
  Isbn: 9789174230574
  E-bok
  95,70 kr
  CECILIA GYLLENHAMMAR (fd von Krusenstjerna) kommer nu med den fristående uppföljaren till den självbiografiska romanen En spricka i kristallen (2004), den utelämnande berättelsen om Suss uppväxt i yppersta överklassen. De hundratusentals läsare som drabbades av Suss öde kommer att känna igen sig i Stäpplöperskan.

  I Stäpplöperskan drabbas Suss av den stora kärleken när hon en försommar möter Marcus. De kastar sig helhjärtat in i vad de tänker sig ett livslångt förhållande. Suss ger sig hän, är lycklig och njuter av livet med en egen familj. Så händer det katastrofala när hennes mor blir svårt sjuk. Suss lämnas maktlös utanför när pappan och systrarna sluter upp kring den döende huvudpersonen i familjen. Samtidigt försvinner Marcus mer och mer hemifrån och det visar sig också att han är mer intresserad av ekonomisk inblandning från Suss rika föräldrar än vad han först visat. Hennes tillvaro hotar att rämna på nytt. Efter att ha varit den som tagit nästan hela ansvaret för barnen släpper Suss allt och flyr till en paradisö i Grekland där hon äntligen känner att hon hamnat rätt, där vill hon leva.

  Stäpplöperskan är en roman om en passionerad och levnadsglad, generös och modig kvinna som är stark nog att inte låta sig förtryckas - ens av dem hon älskar. Suss lyckas - igen - bryta destruktiva mönster, följa sitt hjärta och forma det liv hon vill ha. Cecilia Gyllenhammar skildrar inlevelsefullt och träffsäkert tvåsamhetens lycka och fasor; erotiken, beroendet, förhoppningarna, tilliten, den andlösa lyckan, besvikelserna, vardag, fest, tristess och svek.


  "Stäpplöperskan är en ärlig och sårig skildring av kampen för att finna ro. Läs den." Litteraturmagazinet

  "Naket och uppslitande i jakten på total ärlighet." Metro

  "En tryckvåg av vrede och sorg." Göteborgs-Posten

  "Det är befriande att läsa om Suss uppbrott, som kostar blod, svett och tårar men också leder fram till något nytt ... Det stråk av försoning som finns i boken bidrar också till känslan av att det nästan alltid finns en väg ur det mörkaste mörker." Bloggen Varbergsbibblan

  "De texter och författare som berör mig är de som vågar; de modiga, de som förmår närma sig smärtpunkter med ett så stort allvar att de, texterna och författarna, riskerar något. Stäpplöperskan är en sådan text, Cecilia Gyllenhammar är en sådan författare. Det är mycket längesen jag läste en roman som så noggrant, innerligt, längtande och utlämnande skildrar det många av oss ständigt vaknar upp till: barndomens följder, skilsmässa, föräldraskap, förälskelse, uppvaknande. Här finns ett grekiskt vemod, men också ett stockholmskt, och ett göteborgskt, och ett inre. Romanen är i sig en svensk minor classic, på samma sätt som Siri Hustvedts 'Som jag älskade' är en amerikansk. Cecilia Gyllenhammar framstår därför som en av våra mer betydande nutida författare." Per Planhammar
  Läs mer
 14. Bettys Värld, E-bok
  Bettys Värld, E-bok
  Isbn: 9789188261670
  E-bok
  65,25 kr
  En underhållande, romantisk komedi om mogen kärlek, karriär och familjeförsoning!

  Betty Svan är kärleksreporter på det glossiga magasinet Gala. Trots en galen chef trivs hon med sitt jobb som landets flitigaste relationsjournalist. Dessutom har hon precis inlett en passionerad relation med Dan, en säljare på en golftidning på samma förlag. Sommaren närmar sig, Stockholm blir allt varmare och livet leker. Eller? Snart börjar mörka moln täcka Bettys himmel. Dan visar sig vara en otrogen skit, det skvallras om nedskärningar på arbetsplatsen, Bettys mamma blir allt sjukare på hemmet där hon bor, och Betty både saknar och oroar sig över sina utflugna, vuxna barn. 

  Samtidigt uppstår pirriga känslor mellan Betty och hennes granne Henrik, en godhjärtad psykiatriker som bor i samma hus. Men kan en läkare verkligen bli kär i en skvallerskribent? Och kommer Betty ens våga öppna sig för kärlek igen?

  Välkommen till en pulserande värld full av kändisskvaller, surdegsbröd, Stockholmsvyer och romantik. Bettys värld! Marie-Louise Marc är själv journalist i grunden och har bland annat arbetat på Elle och Veckorevyn. Bettys värld är hennes debutroman.
  Läs mer
 15. Där satan rullar i sanden, E-bok
  Där satan rullar i sanden, E-bok
  Isbn: 9789113020037
  E-bok
  58,00 kr
  En fjortonårig fåraherde i Rhenlandet får en uppenbarelse: En ängel befaller honom att bege sig till Jerusalem utanför vars murar "satan rullar sig i sanden". Med sina rena hjärtan ska pojken och hans följeslagare, ett tiotal andra barn, inta staden. Med på vandringen följer också några vuxna: en farbror, en köpman som är världsvan men tyvärr har en dragning till små gossar och en tokig gumma vars tio barn alla har dött.

  Längs vägen lurar allehanda faror, men de lyckas nå fram till Marseille för att därifrån via sjövägen ta sig till Palestina. Båten blir dock kapad av sjörövare och några dör. När de övriga slutligen kommer fram till Heliga landet hindras de av "riktiga" korsfarare från att ta sig in i Jerusalem. Bara ett par av dem lyckas återvända hem och berätta om sina upplevelser.

  I början av 1200-talet uppstod religiösa rörelser där fattiga människor fascinerades av korstågen och ville bege sig till det Heliga landet. Enligt flera krönikor var det två fåraherdar, en i Tyskland och en i Frankrike, som oberoende av varandra år 1212 samlade omkring sig stora skaror som försökte ta sig till Jerusalem. Med detta som bakgrund har Lars Ardelius skrivit en stor historisk roman, ett gripande epos om religion och vidskepelse, om trons styrka och berättelsens kraft.

  Läs mer
 16. Ormens väg på hälleberget, E-bok
  Ormens väg på hälleberget, E-bok
  Isbn: 9789113030951
  E-bok
  58,00 kr

  Tiden är 1800-talets andra hälft, platsen en by mellan Lycksele och Norsjö i Västerbottens inland. Änkan Tea bebor ett avsides arrendetorp och tvingas betala för sin fattigdom i fållbänken med byns handelsman. Romanen handlar om hur skulder och fordringar går i arv och slutligen utplånas, och om musik - den underbara musiken ur ett orgelharmonium.Ormens väg på hällebergetblev Torgny Lindgrens stora genombrott 1982 och har sedan har följts av en rad märkvärdigt lysande berättelser som bland andraBat Seba,LjusetochHummelhonung.

  Läs mer
 17. Min bror och hans bror, E-bok
  Min bror och hans bror, E-bok
  Isbn: 9789174230956
  E-bok
  56,55 kr
  Två bröder - en som lever och en som är död. Paul dog på sitt sextonde levnadsår, året innan Jonas föddes, men minnet av honom är starkt. En dag hittar Jonas sin brors gamla jacka på vinden. I en av fickorna ligger ett brev till någon som heter Princi. Vem är det? Jonas börjar söka efter ledtrådar och förklaringar. Steg för steg växer bilden av den döde brodern fram, och Jonas förstår att Paul hade en intensiv kärlekshistoria med en annan pojke strax innan han dog. En kärlekshistoria som brödernas föräldrar inte verkar känna till, eller har de valt att inte prata om den? "Min bror och hans bror" är en känslig och nyanserad skildring av vänskap, kärlek och saknad, samtidigt som den är spännande som en deckare. Romanen har hittills blivit översatt till tolv språk, senast polska och spanska. År 2002 fick författaren det franska litteraturpriset Prix Littéraire de la Bordelaise de Lunetterie för den franska utgåvan av boken.
  BONUSMATERIAL E-boken innehåller förutom romanen även novellen "Sit back and let it happen", tidigare utgiven på ungerska, franska och engelska, men nu för första gången på svenska. Du kan läsa mer om Håkan Lindquist och hans böcker här: http://hakanlindquist.blogspot.de/ - - - Håkan Lindquist föddes i Oskarshamn i Småland, där också ett par av hans romaner utspelar sig, men bor sedan många år i Stockholm och Berlin. Han debuterade 1993 med romanen "Min bror och hans bror", en berättelse om tonåringen Jonas som försöker skapa sig en bild av sin döde bror Paul. Romanen är översatt till flera språk, senast till spanska och polska. År 2002 fick Håkan Lindquist det franska litteraturpriset "Prix Littéraire de la Bordelaise de Lunetterie" för den franska utgåvan av boken. Håkan Lindquist har skrivit artiklar och recensioner i olika skandinaviska kulturtidskrifter, samt noveller som publicerats i Sverige, Finland, Norge, Island, Frankrike, Tyskland, Ungern och USA. Han har också skrivit librettot till operan "William" med musik av kompositören B. Tommy Andersson. "William" - som är en fantasi kring de så kallade "förlorade åren" i William Shakespeares liv - hade sin premiär i Vadstena sommaren 2006. Håkan Lindquist har också gjort en del översättningar, bland annat lyrik av den brittiske poeten Robin Robertson och den polske poeten Tadeusz Dabrowski. Tillsammans med Davy Prieur har han också översatt texter av den marockansk-franske författaren Abdellah Taïa till svenska, bland annat romanerna "Ett arabiskt vemod" och "Frälsningsarmén". Han har också översatt sina egna romaner "Min bror och hans bror" och "Om att samla frimärken" till engelska.
  Läs mer
 18. Skuggspel : tidsmålningar och ungdomsbilder (Telegram klassiker), E-bok
  Skuggspel : tidsmålningar och ungdomsbilder (Telegram klassiker), E-bok
  Isbn: 9789174231281
  E-bok
  21,75 kr
  Emilie Flygare-Carlén, född Smith 8 augusti 1807 i Strömstad, död 5 februari 1892 i Stockholm, var en svensk författare.
  Flygare-Carlén kan på grund av sina val av ämnen och miljöer samt hennes framsynthet och moraliska hållning ses som en pionjär i svensk litteratur. Hon skrev om det landskap, de verksamheter och den samhällsstämning som hon själv var förtrogen med. Under 1840-talet stod hon på höjden av sin karriär, och var då Sveriges mest lästa romanförfattare och mest kända i utlandet. Hennes böcker översattes till 12 språk.
  Självbiografin Skuggspel. Tidsmålningar och ungdomsbilder kom ut i samlad form 1865. Dessförinnan hade den publicerats som en följetong i Aftonbladet.
  Läs mer
 19. Händelsevis: trenne teckningar (Telegram klassiker), E-bok
  Händelsevis: trenne teckningar (Telegram klassiker), E-bok
  Isbn: 9789174231304
  E-bok
  21,75 kr
  Anne Charlotte Leffler, hertiginna av Cajanello, född 1 oktober 1849 i Stockholm, död 21 oktober 1892 i Neapel, var en svensk dramatiker och författare. Hon skrev sina böcker under pseudonymen Carlot.
  Händelsevis (1869) är Anne Charlotte Lefflers debut och innehåller totalt tre noveller: Ett anonymt brev, Lilla Mea och Jag. Ett anonymt brev handlar om två unga kvinnors ”lättsinniga lek med den enas friare”. Lilla Mea är ”ett porträtt av en dyster kärlekstörstande flicka”, inspirerad av Lefflers arbete i söndagsskolan. Jag kretsar kring protagonisten Halfdan Nordenson, en intelligent och flitig man, men som är fullständigt självupptagen och totalt empatilös inför andra människors känslor. Berättelsen utvecklas till en psykologisk thriller, uppdelad i fyra åldrar där olika människor faller offer för hans avsaknad av empati. Den siste att falla offer blir han själv.
  Läs mer
 20. Systrar & bröder, E-bok
  Systrar & bröder, E-bok
  Isbn: 9789113044835
  E-bok
  58,00 kr
  Vad var det Nora hade sagt i telefon? "Göran är den enda pappa vi har. Och vi råkar vara hans barn." Jo, så var det. Göran var deras enda pappa. Den de råkat få. Och det var bara att förhålla sig till det faktumet så gott man kunde.

  Att överleva sin barndom är inte enkelt. Med olika strategier, neuroser och minnen kämpar de tre syskonen i Maria Svelands nya roman med att hantera. Förlåta, försonas och förtränga. Upp­växten, med Görans monstersnarkningar i radhuset om natten, lillebror Pers nattskräck, Heddas känsla för skyddsänglar och zombiedemoner, Noras storasysterliga duktighet och mamma Anitas död. Och så Noras ord: Allt kommer bli bra. Ord som både stör och lugnar Hedda.

  Noras grandiosa inställning till kärlek och familjeliv lägger sig ständigt i vägen för den verkliga lyckan. Hon önskar att hon var mer glad med Henrik och barnen. Istället stör hon sig på hans förkärlek för juridik och tacos. Hedda går på Konstfack där hon uteslutande sysslar med att skulptera pistoler i olika material och färger. Men mest vill hon bara sova. Per, lillebrodern, har svårt för närhet men oroar sig mest över sin begynnande flint som han filmar med mobilen varje kväll. På dagarna säljer han massage, marijuana och ambientmusik för femtonhundra per timma. Kunderna är medelålders kvinnor.

  Som en osalig ande svävar deras döda mamma Anita över dem, medan pappa Göran plötsligt försvinner under mystiska omständigheter på en resa till Transsylvanien.

  Nu är Nora, Hedda och Per vuxna och vårdar ömt sina sår. I sin nya roman Systrar & bröder fortsätter Maria Sveland sin undersökning av kärnfamiljen och dess neuroser.
  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida