13,00 kr - 218,00 kr
218,00 kr
13,00 kr

313 produkter

313 produkter

Här har vi samlat alla e-böcker med humor. E-böcker du kan ta med överallt och läsa direkt i mobil & på surfplattan. Hitta din nästa läsupplevelse idag!

E-böcker - Humor

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Två humoresker (Telegram klassiker), E-bok
  Två humoresker (Telegram klassiker), E-bok
  Isbn: 9789174232790
  E-bok
  21,75 kr
  Två humoresker består av två humoristiska noveller: Den främmande damen och herrn under sängen som gavs ut redan 1848 och Krokodilen som tillkom 1865 i ett nytt skede av Dostojevskijs karriär och liv.

  De båda berättelserna visar på en relativt okänd sida av författaren i egenskap av farsartade, lättsinniga komedier. Något som är sällsynt i den i övrigt djupa och tungsinta produktionen. De allvarliga, psykologiskt slående och grundliga personporträtten som är Dostojevskijs signum får här stå tillbaka för en gäckande satir.

  Den främmande damen och herrn under sängen är en farsartad berättelse om misstanke, bedragna äkta män och omotiverad svartsjuka dragen till sin yttersta spets. Men inte minst kretsar berättelsen kring den dråpliga situationskomik som kan uppstå då två personer ska gömma sig under en och samma säng.

  Krokodilen (fullständig titel: Krokodilen: En ovanlig historia eller en passage i passagen – En sannfärdig berättelse om hur en viss herre vart levande slukad av en krokodil i Passagen med hull och hår och vad följden blev av detta.) är lika delar briljant som absurd berättelse: argsint, surrealistisk, hånfull och kanske det roligaste Dostojevskij skrivit. I denna korta historia visar Dostojevskij sitt förakt för socialism på ett för honom ovanligt direkt och öppet sätt. Den ”sanna historien” handlar om en man som plötsligt sväljs levande av en krokodil men som överlever och fortsätter att utföra sina plikter och predika socialistiska teorier inifrån krokodilens mage.

  Fjodor Dostojevskij är en av de mest lästa och betydande författarna genom tiderna. Än i dag, över hundratrettio år efter hans död räknas hans verk till de några av de främsta inom världslitteraturen. I hans böcker behandlas ofta de stora frågorna då han, träffande och tidlöst, dissekerar den mänskliga naturen i spänningen mellan det låga och sublima.

  Dostojevskijs böcker har blivit översatta till fler än 170 språk och har influerat en rad framstående författare och filosofer som Hemingway, Chekhov, Sartre och Nietzsche.

  Omslag: Adam Dahlstedt (http://www.addstudio.se/)
  Läs mer
 2. Hatar att hämta på dagis med gylfen öppen, E-bok
  Hatar att hämta på dagis med gylfen öppen, E-bok
  Isbn: 9789176570463
  E-bok
  34,80 kr

  Jag läste om en snubbe som precis gått med i Facebook och undrade följande angående statusar:

  ”Jag blev lite besviken över det klena gensvaret jag fick för min uppmaning att protestera mot steningen/avrättningen av en kvinna i Iran; bara två ”gilla-tryckningar”, inte ens en kommentar. Jag skrev också en uppmaning att lämna bidrag till Läkare utan gränser i Pakistan, för att motverka terrorism. Ingen respons. Då tänkte jag, är Facebook bara en arena för självbespegling?”

  Ja. Typ. Bara.

  Eller så kan man se det på ett annat sätt. Som en kvinna enkelt uttryckte det:

  ”Det händer att vänner kommenterar och berörs av mina facebookstatusuppdateringar och då blir jag väldigt glad.”

  Mina statusar de senaste fyra åren är skrivna på gott och ont. Kanske mest ont. Det började med att jag var trött på folk som skröt om hur intressanta och roliga liv de hade. Ibland helt öppet. Men i de flesta fall genom formuleringar med illa dolda undertexter. Jag började istället säga som det var. Helt ärligt. ”Jag mår skit.” ”Mina ungar är dumma i huvudet.” ”Jag har bråkat med min fru.” Det där man känner. Det där som händer. Det riktiga livet liksom. Drömmar som aldrig uppfylls. Eller när man bara inte pallar längre.

  Hatar att hämta på dagis med gylfen öppenär ett humoristiskt nedslag i min vardag som befäster det vi kanske redan visste; att allt är sig likt vare sig du är småbarnsförälder i Partille eller i Paris.

  Läs mer
 3. Med få ord, E-bok
  Med få ord, E-bok
  Isbn: 9789198135091
  E-bok
  58,00 kr

  Hamdi Özyurt är kurd från Turkiet. Han bor i Sverige, på Gotland sedan 1989. Hittills har han gett ut 21 böcker. Tre av dem är skämtteck- ningssamlingar.

  Hamdi Özyurt har ritat skämtteckningar åt svenska, turkiska och kurdiska tidningar och tidskrifter i många år. De flesta av hans teckningar är helt utan text, då uppfattar varje betraktare teckningarna olika, vilket gör teckningarna rikare och betraktaren mer engagerad, enligt Hamdi. I den här samlingen finns en del av flera hundra skämtteckningar som han har ritat.

  Läs mer
 4. Zlatan: Samlade legender, E-bok
  Zlatan: Samlade legender, E-bok
  Isbn: 9789177810063
  E-bok
  94,25 kr
  # Båda succéböckerna om Zlatans legender samlade i en ny påkostad presentutgåva i fyrfärg.
  # Innehåller 34 nya, ej tidigare publicerade legender, sammanlagt 78 st Zlatan-legender.

  Zlatan Ibrahimovic har gjort sig känd världen över för sin skicklighet på fotbollsplanen. Så känd att det uppstått moderna legender om hans styrka och överlägsenhet.
  Samlade legender är en rikt illustrerad presentbok i storformat med Zlatan-teckningar i fyrfärg. Denna utgåva innehåller båda de två tidigare utgivna Legender-böckerna, och dessutom 34 helt nya, tidigare outgivna legender.
  Årets roligaste julklapp, för både stora och små!

  »Myten om Zlatan som superhjältemannen visas upp i en illustrerad bok, fylld med komik. Läs om varför Zlatan inte kan se sin spegelbild, hur han gör upp eld och vad han har på sig då han sover... Ett måste för alla som gillar Zlatan – ung som gammal.« | Anna-Karin Ferm, Go'kväll, SVT
  Läs mer
 5. En mystisk hemmakväll, E-bok
  En mystisk hemmakväll, E-bok
  Isbn: 9789175152875
  E-bok
  58,00 kr

  En oefterhärmelig samling poetiska, humoristiska och träffsäkra skämtbilder som idag pryder de flesta kylskåp runt om i Sverige.Det finns ingenting som liknar det Jan Stenmark gör. Han visar ständigt nya fantastiska variationer av de bildcollage med texter som han använt för att muta in sin helt unika plats i det svenska kulturlivet. Det är bilder alla känner igen, men ingen annan kan återskapa. Det är humoristiskt, vackert, satiriskt, ovanligt, gränsöverskridande och poetiskt.I denna bok möter vi helt nya, briljanta Stenmarkare.

  Läs mer
 6. Människor som har haft fel, E-bok
  Människor som har haft fel, E-bok
  Isbn: 9789186691585
  E-bok
  58,00 kr
  En bok om människor – journalister, jurister, andliga coacher – som sagt fel, hört fel, tyckt fel, antagit fel eller bara varit fel, som fått saker om bakfoten och spått i fel kaffesump, som varit ute och cyklat käpprätt mot Häcklefjäll, på vägen mot fanders, utan lyse och reflex. Med Människor som har haft fel avslutar Kalle Lind sin trilogi om människor som ställt till det för sig själva och andra. Liksom i Människor det varit synd om och Människor som gått till överdrift har han här plockat fram det dummaste och det dammigaste ur arkiven. Här får vi detaljerna om migrationsministern som tolkade ett långfinger som en klapp på axeln, partiledaren som uppmanade en död kollega att rösta på honom och propagandaministern som inte kunde skilja Israel från Krypton. Vi läser om tobaksbolagen som förberedde sig på att börja sälja hasch och läkaren som skrev ut tobak som medicin. Läs mer
 7. Brev från kungen, E-bok
  Brev från kungen, E-bok
  Isbn: 9789177232292
  E-bok
  130,50 kr
  Thea älskar sitt jobb. Hon sorterar post på äldreboendet Himmelsbro. Men mest av allt älskar hon kungafamiljen. Klara ska fylla hundra år och på Himmelsbro förbereder man firandet. Den dagen kommer ett ovanligt brev med posten. Ett brev med kungligt sigill. Brevet ska ligga i fack 7, det vet Thea. Hon ställs inför ett svårt val ...

  Brev från kungen är en varm bok om lojalitet, frestelse och oväntad vänskap. Det är den andra, fristående delen i Annelie Drewsens serie om äldreboendet Himmelsbro, om människorna som arbetar och bor där. Första boken heter Äppelpaj med extra vaniljsås.

  Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.

  Läs mer
 8. Läkarväskans hemligheter, E-bok
  Läkarväskans hemligheter, E-bok
  Isbn: 9789177858232
  E-bok
  97,32 kr
  Som latinstudent hade författaren litterära och musikaliska intressen, men efter studenten kom han på att han ville bli läkare, så det var bara att fortsätta och läsa in realämnena också. Att han skulle bli kirurg hade han aldrig föreställt sig, men efter att ha gjort sin första galloperation blev han heltänd på kirurgi. Det blev thoraxkirurgi, dvs kirurgi i bröstkorgen, som kom att bli hans livsuppgift. Hjärta och lungor är de viktigaste organen där. Som läkare fortsatte han med sina musikaliska och litterära intressen, nu som nödvändig avkoppling från det kirurgiska slitet. Han kom att skriva ett flertal kåserier för Läkartidningen och en del andra tidningar, som läses av personer inom läkarvetenskapen. Kåserierna ska vara lättsamma och förhoppningsvis roliga, men innehålla en kärna av sanning och allvar. De är samtidigt en beskrivning av den verklighet som han upplevt. En del av hans upplevelser är verkligen udda. Trots det är det alltid sanningen som berättas. Dessa kåserier är nu samlade i en volym, och de har kompletterats med ett par kortare, tidigare opublicerade texter i samma stil. Läs mer
 9. Jag röker. Ni kommer att dö., E-bok
  Jag röker. Ni kommer att dö., E-bok
  Isbn: 9789176999233
  E-bok
  24,58 kr
  En novell om Johannes som började skämta på ett väldigt annorlunda sätt efter att ha hört en ledamot ur Svenska Akademien uttala ett kryptiskt meddelande till en skara journalister. Läs mer
 10. Proggiga Barnböcker, E-bok
  Proggiga Barnböcker, E-bok
  Isbn: 9789186691592
  E-bok
  44,95 kr
  Det var alldeles nyss och så fruktansvärt länge sen: 1970-talet. De som växte upp då fick lära sig att det fanns något som heter "u-länder", att det är rätt att göra uppror och hur det går till när mamma och pappa gör ett småsyskon. I böcker, på skivor, i teveprogram, berättade snälla vuxna allt barnen behövde veta för att rätt rustade möta revolutionen. Det blev inte riktigt som de förutspådde, men de där böckerna har legat kvar i folk som var barn då och poppat upp i minnet när de varit som minst förberedda: Lasses farfar som dör, pojken med guldbyxorna, fattigflickan Graciela i Ecuador, mamman och pappan som gjorde arbetsbyte. Och många fler. I "Proggiga barnböcker - därför blev vi som vi blev" har Kalle Lind samlat ihop de mest politiska, de mest udda, de roligaste, de mest spektakulära, de tråkigaste och de underligaste barn- och ungdomsböckerna från "sjuttitalet" (1968-1982). Personligt, initierat och komiskt kommenterar han dem, placerar in dem i tiden och försöker förstå varför det som var så självklart då känns så avvikande nu. Läs mer
 11. Esternas stora bok om Kilot, E-bok
  Esternas stora bok om Kilot, E-bok
  Isbn: 9789174993790
  E-bok
  21,75 kr
  »Troligen den knasigaste bok som getts ut på svenska. Upphovsman är snillet Martin Luuk (från Killinggänget). I övrigt skrattar jag för mycket för att kunna skriva något mer.« FREDRIK VIRTANEN, AFTONBLADET
  För alla fans av Spermaharen, Hassan, MAD och Monty Python
  Rikt illustrerad med över 160 färgbilder!


  Många vet inte vad ett kilo är. De slänger sig med stora ord som »Jag väger 70 kilo« eller »Två kilo ost tack!« men det är väldigt sällan de vet exakt vad det betyder. Det är nåt de hört sina föräldrar säga, och så säger de själva efter.
  Vi ska i den här boken försöka komma till botten med det där ordet, Kilot, och på ett djupt pedagogiskt sätt försöka få er att se på Kilot ungefär som vi ser på Kilot. Som en fin accessoar att ha på en bättre bjudning, som en kompis att plocka fram när världen tycks fientlig, eller som en viktenhet för att avgöra huruvida saker är tunga eller lätta.
  Här är Esternas stora bok om Kilot. Mycket nöje!

  ESTERNA är ett litet folk med ett våldsamt och ofta oroligt förflutet. Esternas stora bok om Kilot är sammanställd av Killinggängets Martin Luuk och rikt illustrerad med över 160 färgbilder.
  Läs mer
 12. 1058 Roliga Historier, E-bok
  1058 Roliga Historier, E-bok
  Isbn: 9789188746160
  E-bok
  34,80 kr
  Tycker du om roliga historier? Ja då har du kommit rätt. Nu har vi hittat ett antal 1000 roliga historier, som vi kommer att ge ut efterhand som vi producerar e-böcker. Det här är den första delen. Läs mer
 13. 299 Roliga Historier, E-bok
  299 Roliga Historier, E-bok
  Isbn: 9789188746184
  E-bok
  22,84 kr
  Här finns ytterligare 299 roliga historier i vår humorserie. Läs och njut. Titta på www.melkerforlag.se för ytterligare information. Läs mer
 14. En vanlig man får besök, E-bok
  En vanlig man får besök, E-bok
  Isbn: 9789176150894
  E-bok
  27,19 kr
  Erik Gideon Westin fick besök. Det första var oväntat men oundvikligt. Det andra var för sent. Annika hade alltid tyckt att hennes far varit grå och tråkig. När hon började röja upp efter honom blev hon överraskad, nästan chockad. Bland annat hittade hon breven som berättade om en osannolik kärlekshistoria.

  Bosse Söderlund är tillbaka. Med sitt humoristiska sätt beskriver han hur Annika försöker reda ut sin avlidne fars händelserika liv samtidigt som hon brottas med sina egna problem.
  Läs mer
 15. 99 roliga historier, E-bok
  99 roliga historier, E-bok
  Isbn: 9789188746153
  E-bok
  22,84 kr
  Här finns det 99 roliga historer att skratta åt. Här ett exempel:

  Det var en gammal gumma som med tiden blev trött på sin gubbe. Det hände alldeles för lite i sängen och hon beklagade sig för doktorn när hon besökte honom.

  - Ge honom mera ägg. Det kommer att göra susen sa doktorn.

  Gumman tackade för rådet och nästa dag blev det kokt ägg till frukost, omelett och stekt ägg till lunch, äggröra till middag och ett litet kokt ägg framför TV:n.

  De kröp i säng. Efter en stund började gubben vrida och röra på sig.

  - Vad är det, undrade gumman förväntansfullt.

  - Nja jag vet inte.

  - Jo, fram med det nu.

  - Det är lite genant tycker jag.

  - Vadå, frågade gumman med stegrande spänning

  - Jag sket på mig.

  Läs mer
 16. Femtiotvå Festliga riksdagsledarmöter, E-bok
  Femtiotvå Festliga riksdagsledarmöter, E-bok
  Isbn: 9789186691547
  E-bok
  108,75 kr

  Trodde du att riksdagen befolkas av 349 träbockar, dönickar och torrbollar? Då trodde du fel. Riksdagen representerar hela svenska folket och innehåller alltså även sin beskärda del av knäppgökar, fritänkare och före detta hallåor på SVT. En av dem kallade in en schaman för att kontrollera att riksdagens vattensystem inte rann åt fel håll. En annan skrev världens sämsta science fiction-historia. Och så var det han som skrev motionen om att släppa alla burfåglar fria.

  Kalle Lind har samlat ihop de mest spektakulära av våra folkvalda från brunhöger till tokvänster och tecknat ett porträtt av var och en. Resultatet är en parad av bisarra figurer, storslagna idéer, småslagna idéer, underliga händelser, häpnadsväckande historier och några tarvliga tasksparkar. På kuppen får man många udda kunskaper som kan komma väl till pass i Vem vet mest. Stilen och humorn känns igen från Kalles tidigare böcker. Personerna känns många gånger igen från nyheterna.

  Läs mer
 17. 1313131313, E-bok
  1313131313, E-bok
  Isbn: 9789176150757
  E-bok
  27,19 kr

  Vad händer om riksbanken ger ut en hundrakronorssedel med numret 1313131313? Ja, ni som läste Bosses Söderlunds förra roman, Kärlekstörst, förstår att det inte riktigt utvecklas som tänkt. De inblandade drabbas av både positiva och negativa händelser. Allt skrivet på det komiska sätt, med djupa undertankar, som är typiskt för Bosse.

  En komedi signerad Bosse Söderlund

  Kortromanen har cirka 37 000 ord.

  Läs mer
 18. Kärlekstörst, E-bok
  Kärlekstörst, E-bok
  Isbn: 9789188746962
  E-bok
  36,25 kr

  Den ensamme och kärlekskranke Valter svarar på en annons från en ryska, ung och vacker. Valter går med på att skicka pengar för resan. Irina kommer, och motsvarar inte riktigt vad Valter förväntat sig. Å andra sidan har inte Valter varit helt ärlig i sin beskrivning han heller.

  Av det förhållandet blir det inget. Valter ger dock inte upp. Han sätter in en egen annons. Han får många svar, väljer ut fem, som han tänker besöka, cyklandes...

  I denna komedi, med djupa baktankar, får vi följa den kärlekskranke Valter i sin jakt efter kärleken. Han gör många tappra försök, innan...

  En komedi signerad Bosse Söderlund 

  Läs mer
 19. 199 roliga historier, E-bok
  199 roliga historier, E-bok
  Isbn: 9789176150856
  E-bok
  15,59 kr
  Åter igen en samling med roliga historier ur Per-Olov Carlssons digra arkiv. Denna gång samlade vi ihop 199 stycken. Läs mer
 20. Statsministerns revansch, E-bok
  Statsministerns revansch, E-bok
  Isbn: 9789185535279
  E-bok
  94,25 kr
  Tomas Linnalas Statsministerns revansch är en hejdlös satir över dagens svenska politiska landskap. Den är en fristående uppföljare på succédebuten NOG som på ett halvår hann sälja slut på två upplagor.

  Tomas Linnala har kanske Sveriges elakaste penna. Han häcklar i en mycket underhållande och burlesk stil det svenska politiska landskapet. Hans böcker vänder sig till alla som någon gång funderat över vad det offentliga Sverige egentligen gör för nytta och på vems uppdrag det agerar. Det började med en utredning och slutade i en katastrof.

  I Statsministerns revansch går den före detta statsministern Lennart Jönsson och surar på sitt sörmländska gods i en nästan självvald time out. Han kastar avundsjuka blickar på det politiska etablissemang som plötsligt glömt bort honom. På en ABF-kurs träffar han en militant feminist, en utbränd pantomimskådespelerska och ett antal andra bisarra personer som hjälper honom till ett ödesdigert beslut: han ska tillbaka till makten.

  Det krävs ett avancerat ränksmideri men när återmarschen väl har börjat visar den sig bära längre än vad någon hade kunnat tro. Tomas Linnala är till vardags börskrönikör på Dagens Industri. Debutromanen NOG handlade om hur den politiska makten förhåller sig till sina väljare. Statsministerns revansch kretsar kring hur den politiska makten förhåller sig till makten.
  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida