7,00 kr - 245,00 kr
245,00 kr
7,00 kr

976 produkter

976 produkter

Här har vi samlat alla e-böcker inom fantasy & science fiction. E-böcker du kan ta med överallt och läsa i mobil & på surfplattan. Hitta din läsupplevelse idag!

E-böcker - Fantasy & SF

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Jarastavens vandring 5 - Mörkrets makter, E-bok
  Jarastavens vandring 5 - Mörkrets makter, E-bok
  Isbn: 9789176790946
  E-bok
  58,00 kr
  JARASTAVENS VANDRING 
  En historisk serie i Margit Sandemos och Jean Auels anda fylld av dramatik, magi och romantik. 

  Jarastavens vandring utspelar sig i folkvandringstid i Skandinaviens sydligaste delar. Serien riktar sig till alla som älskar storslagna äventyr med historisk anknytning, het romantik och den tidlösa kampen mellan gott och ont. 

  Völvan Siris dotter Jorun har gett sig iväg på en lång handelsresa med sin man Vidblick och många män från byn. Redan efter några dagar på resande fot känner Jorun hur något okänt kallar på henne. Hon har ett uppdrag som Völva - vad vet hon inte än.

  Långt borta, i en annan by, har några Völvor hämtat den unga Dana. Tillsammans ska de förgöra ondskan - Urlas skugga. Dana är bekymrad. För sin inre syn ser hon att ännu en Völva behövs för att de ska kunna utplåna ondskan för gott. Hon har en vision av en blond kvinna med en stav. Vem är hon? Och kommer hon att söka upp dem?

  Den onda Grina tros vara död men Urlas skugga behöver hennes hjälp. Han ger henne en ny skepnad och nu har hon möjlighet att en gång för alla hämnas på den hon hatar mest - Siri, som är ensam och försvarslös i Gläntarp...

  Mörkrets makter
   är femte delen i Jarastavens vandring. Den unga Siri är dotter till en mäktig medicinkvinna, en Völva. Under en fientlig attack kidnappas hon av främmande krigare och tvingas kämpa för att överleva. Hennes kunskaper som Völva är farliga och hon tvingas dölja vem hon är för att inte bli dödad.

  Saga Borg är en pseudonym för tre personer: Diane Alfredhsson, Carola Jonsson och Jesper Svensson.
  Läs mer
 2. The Selection 4 - Kronprinsessan, E-bok
  The Selection 4 - Kronprinsessan, E-bok
  Isbn: 9789132198137
  E-bok
  108,75 kr
  Prinsessan Eadlyn har under sin uppväxt hört ändlösa historier om hur hennes föräldrar möttes och hur de föll handlöst för varandra. Hon har alltid tyckt att det låter väldigt romantiskt, men hon har inget intresse av att upprepa historien. Om det var upp till henne skulle hon helst aldrig gifta sig. Men en prinsessa får inte bestämma sådana saker på egen hand och Eadlyn kan inte fly från sitt öde. Det är dags för henne att delta i Urvalet. Eadlyn är helt inställd på att det för hennes del inte kommer att sluta med romantik, men när tävlingen börjar visar det sig att en av deltagarna faktiskt kan vara den rätta. Och kanske ligger det där lyckliga slutet inte så långt bort som Eadlyn alltid trott.

  Kronprinsessan är den fristående fortsättningen på CeremoninEliten och Den utvalda, de tre första delarna i Kiera Cass omåttligt populära och beroendeframkallande serie The Selection.
  Läs mer
 3. Demondräparen, E-bok
  Demondräparen, E-bok
  Isbn: 9789176571606
  E-bok
  53,65 kr
  För ett år sedan krossade Luc Angelicas hjärta och sedan dess har hon försökt glömma honom och gå vidare. Men när hennes bäste vän hotas av demoner tvekar hon inte att använda sina änglasinnen för att skydda honom. Luc torteras i underjorden och det enda som kan ge honom upprättelse i faderns ögon är att eliminera ängeln som dödar hans demoner. Bara en kan gå vinnande ur striden och Luc ställs inför sitt slutgiltiga val; ska han offra Angelica eller sig själv?

  Demondräparen
  är ett romantiskt fantasy-äventyr och den fristående fortsättningen på Dödskyssen,Livselixiret och Mörkerprinsen.
  Läs mer
 4. Den trettonde funktionen, E-bok
  Den trettonde funktionen, E-bok
  Isbn: 9789113069685
  E-bok
  58,00 kr

  Det stora riket Dômweld ligger öde. De Nya seraferna går under den närmast gudomlige härföraren Ambrogael från seger till seger. Mänskligheten tycks vara dömd. Men bland ruinerna av den gamla världen finns en motståndsstyrka, ledd av Nymwë, en gång palatsets bibliotekarie, nu härdad krigare.

  Trots framgångarna är seraferna ännu inte de perfekta väsen Ambrogael hoppats. Han blir besatt av att finna den trettonde funktionen, som kan göra honom och andra serafer fullkomliga, och av att betvinga Världsmaskinen, ödets stora mekanik.

  Hans gamle vän general Kwanzo har desillusionerad dragit sig undan världen. Men när Zhàliu, tidigare agent vid säkerhetspolisen, övertygar honom om att de kan ställa allt till rätta igen om de hittar funktionen, tar han åter upp kampen vid hennes sida. Tillsammans måste de konfrontera sin moraliska skuld och de dödas blodlösa skuggor - och möta forna vänner som fiender.

  Den trettonde funktionen handlar om de eviga frågorna om den fria viljan, ödet och döden och är andra delen i Ola Wikanders romanserie Stjärnan, gryningens son.

  Läs mer
 5. Xlos Delden, E-bok
  Xlos Delden, E-bok
  Isbn: 9788726711271
  E-bok
  100,05 kr
  Själen Xlo saknar tiden innan den politiska revolutionen i Delden. Tiden då han som kroppslös själ levde lycklig och kravlöst med sin själsfrände Xmo. Tiden innan Deldens invånare av någon outgrundlig anledning fick för sig att de återigen ville besitta kroppar. Tiden innan han tvingades bli en kontorsslav ... Han avskyr sin stulna kropp, sitt nya liv och sitt påtvingade arbete och tillbringar sina dagar med att drömma om att vara en fisk i ett korallrev. Underbart sysslolös och fri. Dagarna går oändligt långsamt, fulla av ångest, plågsam tristess och krav, och en dag får Xlo helt enkelt nog. Han tänker göra något åt sin hopplösa situation, oavsett vilka följder det får.

  KJ Larsson är en svensk författare som skriver deckare, science fiction och barnböcker. KJ Larsson är en pseudonymen och författaren debuterade med den absurda och humoristiska science fiction-romanen "Xlos Delden" 2013.
  Läs mer
 6. Monstermanifestet: Ett nytt forskningsfält ser dagens ljus, E-bok
  Monstermanifestet: Ett nytt forskningsfält ser dagens ljus, E-bok
  Isbn: 9789178190416
  E-bok

  97,15 kr

  70,00 kr

  Mänskligheten står hjälplös inför invasionen av monster. Ingen åtgärd för att slutgiltigt bli av med dem har fungerat. Inte ens de mest tappra hjältarna, varken män eller kvinnor, Hercules eller Wonder Woman, har lyckats. Det finns alltid monster kvar som lurar i världen eller i kosmos. 

  Hur uppstod människans fascination över monster? Hur har vårt förhållande till dem utvecklats och förändrats under årtusendenas gång? Hur fungerar alternativt ser monsterproduktionen ut i dag? Historikern och monsterforskaren Bo Eriksson föreslår i sin nya bok att det är hög tid att på allvar ta itu med monstret med förnyad, vetenskaplig kraft. I Monstermanifestet föreslår han ett nytt universitetsämne: skräck- och monsterstudium. 

  Monstermanifestet är boken för alla som vill förstå monster på riktigt, lära sig om deras skiftande historiska och kulturella framträdelseformer, och inte minst för den som är redo att ansluta sig till den nya armén av monsterjägare, som samlas i universitetens seminarierum.

  Läs mer
 7. De andra, E-bok
  De andra, E-bok
  Isbn: 9789188579423
  E-bok
  100,05 kr

  Vad är det egentligen som händer i Ånge?

  En ung kvinna avlider under gåtfulla omständigheter och besynnerliga varelser rör sig i skogarna.
  De levandes värld kommer allt närmare en kaotisk tillvaro, präglad av död och förstörelse. I drömmarna kan de som har förmågan besöka den sovande  världen, men dörren går åt två håll.

  Ska de andra återigen få besöka de vaknas värld?

  De andra är den första boken i en mörk urban fantasy-serie som utspelar sig i Norrlands inland om kampen mellan kaos och ordning.

  Nils-Petter Löf är född och uppväxt i Ånge, där han bor med fru och familj. Han har stort intresse för lokalhistoria och kulturen i hemkommunen.

  Läs mer
 8. Sagor från Melker Förlag - Nr 3, E-bok
  Sagor från Melker Förlag - Nr 3, E-bok
  Isbn: 9789176152447
  E-bok
  34,80 kr

  På 1800-talet kom det ut ett antal svenska folksagor. I den här sagoboken har jag tagit med sex av dessa sagor. Folksagor har inga författare, det är sådant som har förmedlats från mun till mun. Och med det så har sagorna förändrats över tiden.  I de flesta fall finns sagan nedtecknad av någon. För många av de svenska folksagorna finns det ett register, där sagan tilldelas ett AT-nummer. Det är siffrorna du har efter sagornas namn nedan.

   

  Det förekommer en hel del våld i sagorna, så de är i de flesta fall inte anpassade för barn.

   

  I den här boken finns dessa sex sagor med:

  Vallpojken och Älvekungen

  Prinsessan på Glasberget

  Pojken som åt ikapp med jätten

  Det svarta skrinet och det röda

  Jättestugan med korvtaket

  Prins hatt under jorden

  Läs mer
 9. In Nomine Patris, E-bok
  In Nomine Patris, E-bok
  Isbn: 9789198316360
  E-bok
  43,50 kr

  MÅNGA STOD SOM förstenade i timmar för att beskåda det mirakel som var Nostra Mater. Mannen på utsprånget var inte en av dem. Framför honom väntade den svarta metallådan. En halv meter lång, en hand djup och en hand hög. Ett labarum i guld prydde locket. Han la händerna på lådan och slöt ögonen. Vinden ryckte i hans mörka klädsel. Innanför glaset som skiljde utsprånget från takvåningen på Lux Imperialis högkvarter rörde sig några personer. Ingen tog notis om mannen i svart och han tog ingen notis om dem. När han öppnade ögonen hade lådan delat sig längs mitten och glidit isär.

     Vapnet var svart och glansigt. Han tog upp det, vägde det i handen och kontrollerade funktionen. Lådan upplöstes i sina beståndsdelar och förvandlades till ett fint stoft som spreds ut med Lutetias morgonbris. Av Imperiets två miljarder invånare fanns det åtta personer som kände till vad som utspelat sig en tidig vår i Herrens år 1977. Han lyfte huvudet för att studera solens passage längs med Nostra Mater, reste sig och kastade sig ut över kanten.

   

  Det romerska Imperiet är pressat. I öster pågår ett skyttegravskrig mot det krigsivrande persiska riket, i norr prövar fanatiska barbarer försvarslinjerna varje dag, och djupt i Iberias radioaktiva öken är något i rörelse. I en värld där tron på Gud kan förflytta berg kämpar alla för överlevnad och fienden är inte alltid den man tror.

   

  In Nomine Patris är den första delen av duologin Deus Imperialis.

  Läs mer
 10. Ett hov av taggar och rosor (Ett hov av taggar och rosor, #1), E-bok
  Ett hov av taggar och rosor (Ett hov av taggar och rosor, #1), E-bok
  Isbn: 9789177016786
  E-bok
  113,10 kr
  »Sarah J. Maas hittills bästa bok. Förtrollande och fantasifull och ett magnifikt världsbygge.« | USA Today

  »Både action och attraktion förmedlas mästerligt av Sarah J. Maas och hennes flerdimensionella, dynamiska karaktärer. Sexigt och romantiskt.« | Kirkus Reviews


  När den nittonåriga jägarinnan Feyre dödar en varg i skogen dyker det upp en odjursliknande varelse och kräver vedergällning. Feyre tvingas följa med till ett farligt, magiskt rike hon bara trodde fanns i sagorna, och väl där inser hon att varelsen inte är ett djur, utan Tamlin: en av de livsfarliga, odödliga feer som en gång styrde över deras värld.
  Feyres känslor för Tamlin övergår så småningom från iskall fientlighet till en blixtrande passion som överskuggar alla varningar och lögner hon hört om hans farliga och vackra värld.
  Men när en uråldrig, ondskefull skugga växer till sig över feernas land måste Feyre stoppa den – annars kommer både Tamlin och hans värld att gå under.
  Ett hov av taggar och rosor är den första delen i Sarah J. Maas helt nya fantasyserie. Ett måste för alla som gillar Glastronen-serien eller George R. R. Martin.

  SARAH J. MAAS är en amerikansk ungdomsboksförfattare som slog igenom stort med sin Glastronen-serie och nu har sålt över 3 miljoner böcker världen över. Hon bor i Pennsylvania tillsammans med make och hund. Ett hov av taggar och rosor är den första delen i Sarah J. Maas helt nya fantasyserie. Ett måste för alla som gillar Glastronen-serien eller George R. R. Martin.
  Läs mer
 11. Stockholms drottning, E-bok
  Stockholms drottning, E-bok
  Isbn: 9789188511362
  E-bok
  14,50 kr
  Beth är en fixare, en som får saker och ting gjorda. När ett jobb går fel måste hon, tillsammans med sin vän, ungdraken Pug, bege sig ut i skuggzonen. Ett uppdrag ingen tror de ska återvända från. Där väntar en fasansfull hemlighet, och det som började som ett självmordsuppdrag visar sig snart vara något mycket värre.

  Stockholms drottning är en urban fantasy med rockiga älvor, cybernetiska drakar och skräckinjagande tentakelmonster.
  Läs mer
 12. Drakviskaren, E-bok
  Drakviskaren, E-bok
  Isbn: 9789188579478
  E-bok
  143,55 kr

  Hämnd. Kärlek. Förbjuden magi. Och en tusenårig kraft som väcks till liv igen.

  Vid 21 års ålder får alla kvinnliga solalver en förmåga. Men Iszaelda får ingen. Hon är annorlunda. Utstött. Passar inte in.

  När byn attackeras och bränns till marken, ger sig Iszaelda av efter hämnd. Ödet tar henne från den frostklädda skogen Valeanrae, till Gorgoroths djungler och ruinerna av den underjordiska staden Sumetra. Fiendens ledare måste dö, och hon ska bli den som dödar honom.

  Men så får hon känslor för en man. En man vars kärlek skulle förstöra allt. Och medan en uråldrig kraft väcks till liv, en kraft som alla trodde var utdöd, kastas Iszaelda in i en farlig kamp, där gränsen mellan det goda och det onda är vingtunn.

  Allting har ett pris och ingenting är gratis. Hur mycket är Iszaelda villig att offra? Kan hon viga sitt liv åt krafter som ingen borde lita på? Och kan hon döda den hon älskar?


  Röster om boken:

  ”Det här är lätt det bästa svenska fantasymanuset jag har läst på flera år.” 
  / Caroline Grimwalker (redaktör)

  ”Den absolut i särklass bästa fantasy jag läst”
  / Monie Szabo (lektör)

   

  Läs mer
 13. Sjung, kära syster, E-bok
  Sjung, kära syster, E-bok
  Isbn: 9789188511683
  E-bok
  14,50 kr
  Under det stora kriget användes nya experimentella vapen som krossade själva verkligheten och större delen av mänskligheten utrotades. Ziya och hennes syster Bliz har bara varandra, en fiol och sina sångröster. Tillsammans vandrar de genom en öde värld där musik används som vapen och farliga ensembler slåss om mat och förnödenheter. Än värre är de ruttnande tondöda, och den svarta röken.

  En dag stöter systrarna på en skäggig man fastsurrad vid en lyktstolpe. Han visar sig vara en audiomantiker och vill bilda en ensemble med Ziya och Bliz. Men det är något som inte stämmer. Kan de verkligen lita på honom?
  Läs mer
 14. Pitch13, E-bok
  Pitch13, E-bok
  Isbn: 9789186357030
  E-bok
  129,05 kr

  Stackars rika flicka. Hon hatar alla, allra helst sina föräldrar och sin ex (nästan) flickvän. Hon har råd att ägna sig åt sin favoritsysselsättning att poppa så många piller hon hinner utan yttervärldens påträngande krångel, men dessvärre så vill några för henne okända krafter helt andra saker med henne och hennes liv. De krafter som är i rörelse är långt större och långt svårare att dribbla bort än de mänskliga krafter hon hittills varit van vid att alltid kunna lura.
  ”Jag hoppas vid Gud att det inte är en av de där motorcykel-dårarna …” fick Maria slutligen ur sig och Aniah skakade frenetiskt på huvudet.
  ”Ljug inte!” Marias röst var som en pisksnärt. Hon brukar inte ta ton på det viset.
  ”Jag ljuger inte!” försvarade hon sig.
  ”Så det är någon kärlekshistoria i alla fall då?”
  Hon skakade frenetiskt på huvudet.
  ”Nej, nej inget sånt.”
  Maria höjde på ögonbrynen och det stod klart att hon trodde ungefär vad hon ville om den saken. Hon suckade. Hur skulle hon förklara det här? Hon visste ju inte ens själv vad hon blivit indragen i, eller varför.
  En blöt fläck på asfalten såg ut att vara hennes framtidsutsikter. Hon önskade intensivt att hon varit “alpinist” i ett tidigare liv, inte “heroinist”. Nu hade hennes liv gått åt helvete ordentligt. Slutgiltigt. Inte ens knarka ihjäl sig fick hon göra ifred. Andra intressen hade blandat sig i hennes miserabla liv. Hjälp från i högsta grad oväntade och oönskade håll också. Definitivt helt oönskat från hennes sida. På en öde kyrkogård kan ingen höra dig skrika... Jack blir hennes enda vän. 

  Läs mer
 15. Åskflickan, E-bok
  Åskflickan, E-bok
  Isbn: 9789197987257
  E-bok
  56,55 kr

  Fyra berättelser  om magi inspirerade av Glimmingehus - som gjorda för att läsa högt. Muntliga berättelser omarbetade till skrift av Christina Claaesson. 

  ÅSKFLICKAN Jag åkte till Glimmingehus för att ta reda på om det är sant att där spökar. Hänglåset hängde på utsidan. Det gick inte att låsa inifrån. Är det inte konstigt, att man alltid tror att det hemska kommer utifrån? Jag pumpade luftmadrassen. Bara jag somnar kvickt, så är det här snart över.

  DOKTORN I HAMMENHÖG Förvirrad av det goda matoset från Gästgiveriet blandade doktorn journalerna. Fel patient dog. -Eller rätt, tänkte doktorn och kände sig utvald. En dag satt en ny patient i doktorns väntrum. -Vem är du? -Jag är döden. Det var doktorns tur.

  DRAKBRUNNEN Inspärrad i underjorden med sin nykläckta unge, gjorde fågelmamman det enda hon kunde: sjöng. Ungen växte. -Ta dig ut snabbt, innan du blir för stor! -Men du då, mamma? -Jag kommer efter. Gå nu!

  FLICKAN MED GLASHANDEN ”Dina händer väntar på en uppgift,” hade modern alltid sagt. Hon gick med mjölkspannen till borgen. Stor-Joel stod på backen och högg ved. -Kan din hand se igenom huggkubben? Hon blundade och sträckte ut handen. Stor-Joel sträckte sig efter yxan. Yxan slog ner.

  #magisk realism #magi #spökslott #glimmingehus #hypnos #åsknedslag #placebo #spådom #yxmord #gäddben #underjord #brunn #fågelsång #sockerpiller #mjölkspann #källvatten #högläsning

  CHRISTINA CLAESSON är professionell berättare, författare, radiopratare, trädsovare. Nu skriver hon ner sina muntliga berättelser. Här är första boken i serien PÅ PRÄNT.

  www.christinaclaesson.se www.triangelhissen.se

  Läs mer
 16. Vid världens ände & En sista kyss farväl, E-bok
  Vid världens ände & En sista kyss farväl, E-bok
  Isbn: 9789188511386
  E-bok
  14,50 kr
  Vid världens ände:
  Förgöraren far fram över jorden, otyglad och ostoppbar. I en stuga vid havet väntar en konstnär tillsammans med sin android på att undergången ska komma över dem. Men först ska han skapa sitt slutgiltiga mästerverk.

  Vinnare i Duo Ditos SF-novelltävling framtidsnovellen.

  En sista kyss farväl:
  En ung kvinna återvänder efter en lång rymdresa. Medan hon varit borta har åren gått på jorden. Ensam far hon ut till en stuga i skogen. Den gamle man som bor där blir både arg och chockad över att se henne. Men hon har ett ärende, och hon tänker inte ge sig.
  Läs mer
 17. Hoppa!, E-bok
  Hoppa!, E-bok
  Isbn: 9789188511737
  E-bok
  14,50 kr

  Norna har levt hela sitt unga liv i Hem. Men nu måste hon ut i Villmarken, besöka oraklet i Holopedias grotta och dräpa ett Villdjur. Bara då är hon värdig att upptas i stammen som en vuxen, som En som gått.

  Men i Villmarken finns det faror och odjur vars like hon aldrig hade kunnat föreställa sig, och snart måste hon kämpa, inte bara för att klara vandringen, utan för att överleva.

  Läs mer
 18. Emma 2.0, E-bok
  Emma 2.0, E-bok
  Isbn: 9789188511720
  E-bok
  14,50 kr
  I bilolyckan förlorade Emma inte bara sitt ben, hon förlorade dansen. Filip vet hur mycket det smärtar henne, och plågas av dåligt samvete då det var han som körde. Ändå är han skeptisk då läkarna säger att de kan få henne att gå igen, kanske till och med dansa. De vill reparera Emmas skadade nervsystem med nanorobotar, sammanlänka människa och maskin.

  Trots Filips motstånd kan inget stoppa Emmas längtan och operationen genomförs. Men det blir inte som någon av dem tänkt sig. Emma är annorlunda. Hon är 2.0.
  Läs mer
 19. Landskap med Sententrer & Quadrillennium, E-bok
  Landskap med Sententrer & Quadrillennium, E-bok
  Isbn: 9789188511676
  E-bok
  14,50 kr
  Landskap med Sententrer
  Tjugir är fyrtio år, trött, och skadad av dålig sprit. Men när han får höra att det finna riktigt feta Dryckare, fulla med sprit av alla smaker, borta i ruinerna så bara måste han dit. Han är törstig. Så otroligt törstig. Tillsammans med några av stammens yngre män ger han sig av. Men i ruinerna väntar Stickare, Huggare och Sententrer. Fast Sententrer är ju ofarliga för människor. Det vet ju alla.

  Quadrillennium
  Släkten har samlats vid den nordliga boplatsen på ättens hemplanet, som traditionen bjuder. Vintersolståndet är nära. Det är dags att baka en ny frälsare. Låt oss begrunda mysteriet. Se människan! Se och förundras!
  Läs mer
 20. Återkomsten: Altairsagan, E-bok
  Återkomsten: Altairsagan, E-bok
  Isbn: 9789177851646
  E-bok
  73,73 kr
  Besättningen ombord på det interstellära rymdskeppet Altair 1 ser fram emot återkomsten till jorden, efter tolv månader i rymdens kalla djup. Man har bara ett hopp genom hyperrymden kvar innan man är tillbaka i sitt eget solsystem. Allt har gått bra hittills på den 200 000 ljusår långa resan, men i rymden är man aldrig säker. Det sista maskhålet faller sönder och Altair 1 slungas ut i det okända. De hamnar på en plats som ligger mycket långt hemifrån.   När är människan att betrakta som Gud? Och hur hanterar man den frågan när mänsklighetens hela framtid står på spel? Besättningen ombord på Altair 1 ställs inför sin största utmaning hittills. Lyckas de med den ömtåliga balansgången kommer människan att leva. Misslyckas man kan framtiden som vi känner den komma att raderas ut. Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida