7,00 kr - 245,00 kr
245,00 kr
7,00 kr

1040 produkter

1040 produkter

Här har vi samlat alla e-böcker inom fantasy & science fiction. E-böcker du kan ta med överallt och läsa i mobil & på surfplattan. Hitta din läsupplevelse idag!

E-böcker - Fantasy & SF

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Ennen Aatamia, E-bok
  Ennen Aatamia, E-bok
  E-bok
  102,21 kr
  Nuori mies on nähnyt lapsesta saakka outoja unia. Unissa hän kulkee tyystin vieraassa ympäristössä ja näkee asioita, joita ei ole hereillä ollessaan nähnyt. Vanhemmat pelkäävät pojan olevan sairas tai hysteerinen. Pikkuhiljaa poika alkaa kuitenkin ymmärtää, että unien kautta hän pääsee seikkailemaan menneeseen maailmaan. Unet vievät hänet keskelle esihistoriallista aikaa – aikaa, jolloin ruoka hankittiin keihäillä ja kodin virkaa ajoivat luolat. Onko kyseessä pojan entinen elämä?

  Jack London (1876–1916) syntyi San Franciscossa. 15-vuotiaasta saakka hänen oli selvittävä omillaan huonosti palkatuissa töissä, kuten kullankaivajana Pohjois-Amerikan erämaassa. Myöhemmin London palasi takaisin Kaliforniaan ja alkoi työskennellä lehtimiehenä ja kirjailijana. Lyhyeksi jääneen elämänsä aikana Londonista tuli sekä rikas että kuuluisa Yukon-aiheisilla romaaneillaan, kuten Erämaan kutsu (1903) ja Susikoira (1906).

  EPUB3: Reflowable
  Läs mer
 2. Salaisuuksien talvi, E-bok
  Salaisuuksien talvi, E-bok
  E-bok
  33,63 kr
  Fantasiakirjan tapahtumat sijoittuvat kolmen maailman risteyskohtaan, jossa lapsikuningattaren hallitsemat kansalaiset pysyttelevät kaupungissaan. Joutsi tekee poikkeuksen. Hän on erämies, joka elättää itsensä kalastuksella. Syksyllä tapahtuu jotain, joka muuttaa Joutsin elämän. Hän saa taloonsa vuokralaisen, joka ei ole aivan sitä, miltä päällepäin näyttää. Läs mer
 3. Skeppet i Kambrium, E-bok
  Skeppet i Kambrium, E-bok
  E-bok
  100,05 kr
  John sitter inspärrad på en anstalt i London. Men han känner till sanningen. Detta är egentligen inte London, utan en snillrikt konstruerad kopia av världsstaden. Och det är hans uppgift att så snart som möjligt ta sig ut därifrån, så att framtiden återigen kan återgå till vad den en gång har varit ...
  Samtidigt börjar märkliga ting att inträffa i det förflutna. Rymdskepp landar i den förhistoriska eran och saker som inte borde vara inom vissa tidsperioder dyker omärkligt upp. Historien förändras, och det är den främmande makten på Pluto som styr i skedet ...
  Detta är en äventyrsfylld och filosofisk science fiction-roman som ställer svåra frågor om kunskap och tid.


  Bertil Mårtensson (1945-2018) var en svensk författare och filosof från Malmö. Han är framför allt känd för sina fantasirika genreromaner, där flera av hans fantasyromaner i synnerhet sticker ut.
  Läs mer
 4. Änglar: En fristående fortsättning på berättelsen om planeten Minovar, E-bok
  Änglar: En fristående fortsättning på berättelsen om planeten Minovar, E-bok
  E-bok
  68,40 kr
  I stjärnbilden Skorpionen finns ett stjärnsystem med tre solar. Där finns en planet som bebos av en ras som är en hybrid mellan människor och en lokal primat. Alla planetens innevånare är män och de kan få söner genom att ruva på ägg med varandra. I denna fristående fortsättning av romanen "Minovar" kan vi följa en berättelse om liv och död, om kärlek och sorg, om oväntade upptäckter under polar-isen, om de renaste av själar och en födsel som är så osannolik att den nästan klassas som ett lagbrott. Läs mer
 5. Falsksken, E-bok
  Falsksken, E-bok
  E-bok
  58,00 kr

  Låt dem inte blända dig.

  Vi stannar inne i staden, innanför gränsen som håller oss trygga. Allt annat har de tagit från oss. Landet. Framtiden. Alla sagor säger samma sak - de är ute efter vårt blod.

  Kriget har lämnat det moderna samhället i spillror. Kontakten mellan olika städer är nästan helt bruten. Långt upp i norr ligger Järsele, människornas nordligaste utpost. Landet utanför stadsgränsen tillhör varelserna. Det är förbjudet att kontakta dem, men alla lyder inte reglerna. Kerstin har sett något som tvingar henne och hennes barnbarn att ge sig ut i mörkret.

  Falsksken är en mörk framtidsskildring rotad i folktro.

  Läs mer
 6. Jungfrun på glasberget, E-bok
  Jungfrun på glasberget, E-bok
  E-bok
  11,60 kr
  Denna folksaga tillhör en av de tidigaste kända sagotyperna. Ursprunget går att spåra till Egypten 1200 f. Kr. Den har sedan utvecklats till olika lokala varianter (här en nordisk). Det magiska tretalet spelar en framträdande roll. Illustrerad.

  "Kungen i det landet där pojkarnas far bodde hade en dotter. Och han ville inte gifta bort henne med någon annan än den som kunde rida uppför glasberget. Det låg nämligen ett högt berg i närheten av kungsgården, och det var blankt som is och brant som en vägg. Överst på toppen av berget skulle prinsessan sitta och tre guldäpplen skulle hon hålla i knäet. Den som kunde rida uppför berget och hämta de tre guldäpplena, han skulle få både prinsessan och halva kungariket, det lät kungen proklamera på kyrkvallen både i sitt rike och i grannrikena."
  Läs mer
 7. När frosten kommer, E-bok
  När frosten kommer, E-bok
  E-bok
  87,00 kr

  Eldric, bortrövad till planeten Morkan, har fått reda på att en kamp mot härskaren Terbran är meningslös utan Odrins stav. Han ska nu lägga sin energi på att hitta staven i det väldiga Emmeridaträsken där såväl osaliga andar som fantomer utan ögon och hjärta väntar.

  I Valhorn försöker motståndsmannen Gillard få klarhet i den försvunna ledaren Queggas öde och han lägger lika stor kraft på att värva folk till sin armé. Samtidigt är schamanen Solivan oroad över vad Terbrans döda mor kan ställa till med. Kan staven förena folket i en gemensam kamp mot härskardömet och är staven det vapen som kan stoppa Terbrans mor?

  När frosten kommer är andra delen i trilogin om Odrins stav.

  Läs mer
 8. Följare, E-bok
  Följare, E-bok
  E-bok
  29,00 kr
  I en avlägsen framtid betyder synlighet på sociala medier mer än någonsin. Syns du, finns du har aldrig varit så blodigt allvar som nu. 
  Kira är en populär bloggare som gör allt för att behaga sina följare och tillvaron kretsar kring antal likes och tjusiga filter. Följarantalet betyder skillnaden mellan liv och död. Bokstavligen. 
  En dag träffar Kira en kille som öppnar hennes ögon på ett vis hon aldrig kunnat föreställa sig och hela hennes existens ifrågasätts när hon ger sig in i ett farligt spel.
  Läs mer
 9. Netraya, E-bok
  Netraya, E-bok
  E-bok
  85,55 kr

  Netraya dör för tidigt, hon är bara nitton år, men när hon ska bli tilldelad sin dödsvärld gör hon motstånd – och allt blir fel. Tillsammans med dödsanden Imorfes kastas hon in i en värld där allt vill förinta henne. På kort tid måste hon finna sin väg ut, annars blir hon kvar för alltid. 

  Netrayas mål är dock större än så: hon vill tillbaka till sin egen värld. Hon vill leva.

  Imorfes enda uppgift är att ta Netraya till dödsvärlden som hon till varje pris vill undvika, och skulle han misslyckas möts han av ett öde värre än döden. Men när Netraya och Imorfes blir förälskade kompliceras allt. 

  Är kärlek värd att dö för?

  Läs mer
 10. Tvåhjärtat, E-bok
  Tvåhjärtat, E-bok
  E-bok
  43,50 kr

  Det är hungertid, orostid - en tid av korta somrar med magra skördar och långa, hårda vintrar. Rädslan följer i hungerns spår, och får en jordemor att gå ut i skogen för att sätta ut det märkliga hennes egen svärdotter fött. Sju år senare måste hon ge sig av för att finna varelsen tillsammans med sin svartsinte son och sin lärling. De förföljs av korpar och får ett lodjur som vägvisare, och snart märker de att skogen döljer sådant de trodde bara fanns i sagorna. Samtidigt sprider sig skräcken vid kusten när hemrifolkets första kung samlar den största armé någon sett.

  Tvåhjärtat är första delen i serien med samma namn och är Marija Fischer Odéns debutroman.

  Läs mer
 11. Lintu pyrähtää aika-avaruusrakkauteen: Näytelmä, E-bok
  Lintu pyrähtää aika-avaruusrakkauteen: Näytelmä, E-bok
  E-bok
  75,36 kr
  SCI FI Näytelmä Lintu pyrähtää aika-avaruusrakkauteen perustuu tieteisromaanin Evoluutiotarinoita henkilöihin ja kertomuksiin. Näytelmä on romanttinen komedia uskollisuudesta, ihmistuntemuksesta, luottamuksesta, Tietokoneesta, vesinokkaeläimestä, jäätelöihmeistä, sekä tietenkin maailmankaikkeuden suurimmasta konsertista. Se sopii viihteeksi kaikille ihmisille, humanoideille ja muille olennoille. Läs mer
 12. Den gyllene vinden, E-bok
  Den gyllene vinden, E-bok
  E-bok
  116,00 kr

  Under kriget mellan Ljuset och Mörkret har människornas riken spruckit sönder och nya vägar öppnats till de gyllene landen. Främmande rankor slingrar sig nu upp ur glödande sprickor, sprider sig genom skogar och åkerland, och påbörjar en förstulen erövring. Varken havet eller eldarna i världens hjärta förmår längre hålla det gyllene folket borta.

  I Mörkrets rike Vangrind förbereder sig svartfolket för att möta hotet, men det är inte en fiende av kött och blod som står vid porten. Samtidigt förhandlar drottningen i Ljushamn med inkräktarna och skickar Vangrinds förlorade arvtagare, Caril, att ta reda på sanningen om vad som händer i riket.

  Tillsammans med den gyllene Shéra och vännen Kerrick, en tjuv från Ljushamns gator, färdas Caril på farliga vägar genom den sönderfallande världen för att finna ett sätt att hindra fiendens framfart.

  Att stoppa invasionen kan komma att kräva att människorna offrar allt fienden försöker ta, till och med marken under sina fötter.

  Läs mer
 13. Skärvor av ett brustet sinne, E-bok
  Skärvor av ett brustet sinne, E-bok
  E-bok
  58,00 kr
  Vakna, Drömmare! Vakna!

  Demonerna har funnit sin väg in till Lyraak. Ur portalen vid Ymsellion strömmar de in i det alviska riket och ingenting tycks kunna stoppa dem. I glittrande Yion förbereder sig försvararna för drabbning, men i murarnas skugga utkämpas fler strider än en.
  Där vandrar en speleman som söker förstå sig själv, en kvinna som tänker hämnas sin familj, en ung man som drömmer om frihet, en alv som slåss för sitt folk och en krigare som vill hjälpa en vän. I en värld full av mörker löper de risken att snava över det som gömts i seklernas damm och somliga hemligheter var aldrig menade att avslöjas.

  Skärvor av ett brustet sinne är andra delen i den episka fantasytrilogin Sönderfallets symfoni och tar vid där Skärvor av en brusten värld slutade.

  Utlåtanden om Sönderfallets symfoni:

  "Jag är helt golvad och lyrisk"
  BOKBLOGGEN HÅKANS HYLLA

  "Svensk fantasy när den är som bäst"
  BOKBLOGGEN EPILOGER

  "En av de bästa böcker jag någonsin läst"
  BOKBLOGGEN LAGOM LYCKLIG

  "f-n vet när jag läste så pass bra fantasy sist."
  BOKBLOGGEN OARYA

  "En mästerligt regisserad dramaturgi."
  BOKBLOGGEN SVENSK FANTASY

  "Jag säger bara: LÄS DEN!"
  BOKBLOGGEN SVENSKA BÖCKER
  Läs mer
 14. Minovar: Ett romantiskt science fiction-mysterium på en homonormativ planet., E-bok
  Minovar: Ett romantiskt science fiction-mysterium på en homonormativ planet., E-bok
  E-bok
  68,40 kr
  I det 24:e århundradet har människor befolkat främmande världar och lärt känna andra intelligenta livsformer runt omkring i vårt hörn av Vintergatan. Planeten Minovar befolkas av en ras som är en hybrid mellan människor och en lokal primat. De flesta av planetens innevånare är män som kan få söner genom att ruva på ägg med varandra. En dag stjäl en ung och ivrig minovaransk man ett tidsskepp, gör en resa till en ödslig del av Island under det tidiga 2000-talet, blixtförälskar sig i en ung islänning och råkar i stundens hetta starta ett händelseförlopp med långt mycket större konsekvenser än vad han kan ana. Läs mer
 15. Ett hem utom räckhåll, E-bok
  Ett hem utom räckhåll, E-bok
  E-bok
  79,98 kr
  I en nära framtid har samhällsutvecklingen avstannat efter år av obeslutsamhet och indifferens. Ur tomrummet reser sig en hårdför ledare, som hänför befolkningen med hyllningar av dåtidens stordåd och utfästelser om återskapad ordning. Ovillig att rätta in sig i ledet, ser Adrian sitt liv övergå till ett desperat sökande efter passage genom humanismens sönderfall, men den nya världen lämnar inget utrymme att ta sig obemärkt förbi. Läs mer
 16. Död Mans Vinter (Drystoll 3), E-bok
  Död Mans Vinter (Drystoll 3), E-bok
  E-bok
  87,00 kr
  När vinterns kallaste dagar närmar sig håller den en gång så stolta huvudstaden DRYSTOLL sakta på att slitas mitt itu. En girig och självisk furste vill radera de tre ländernas gemensamma makt om staden för att behålla allt för sig själv. Samtidigt har en svartkonstnär riktat in sig på att förinta platsen.
  Arthus Dunkel lyckades efter svåra omständigheter återvända hem, men känner sig nu mer lurad än någonsin efter att omedvetet ha bidragit till furstens fientliga maktövertag. Samtidigt som hans bäste vän sitter häktad och väntar på att delta i en redan uppgjord strid, har Arthus ändå lyckats få ett försprång på både fursten och svartkonstnären.
  Gömd av Arthus med ett strängt förbud att gå ut, sitter nämligen Bronos och väntar på det rätta tillfället att återta sin plats som arvtagare. Men trots att han känner sig förberedd, delar ingen med sig om vad som håller på att ske utanför dörrarna till hans gömställe. Det enda han kan göra är att sitta och vänta - vilket långsamt leder till mer problem.
  Medan Arhus i sin ångest tror sig stå ensam med att vilja hämnas, tvingas Demile borta på den Försvunna kontinenten motvilligt slå sig ihop med den labila rovängeln Tekole.
  Läs mer
 17. Mästerkatten i stövlar, E-bok
  Mästerkatten i stövlar, E-bok
  E-bok
  13,05 kr
  En listig katt använder sin påhittighet för att hjälpa husbonden vinna både riket och kungadottern. En av de populäraste klassiska folksagorna. Illustrerad. Läs mer
 18. Krigsstorm (Fjärde boken i Röd drottning-serien), E-bok
  Krigsstorm (Fjärde boken i Röd drottning-serien), E-bok
  E-bok
  94,25 kr
  #1 PÅ NEW YORK TIMES BESTSELLERLISTA

  I den fjärde och avslutande delen av Victoria Aveyards Röd drottning-serie har Mare Barrow lärt sig sin läxa: Hon har blivit förrådd för sista gången. Fast besluten att skydda sig själv och sina röda vänner står hon redo att en gång för alla krossa den silverregim som tvingat folket på knä i så många år.
  Men det är en kamp som hon inte kan vinna på egen hand. Ännu kontrolleras Norta av Maven Calore: en man besjälad av en övertygelse så stark att han är beredd att förgöra allt och alla som kommer i hans väg. De röda och blandblodiga måste resa sig, tillsammans. Och Mare behöver slåss sida vid sida med den man som krossat hennes hjärta, för att tillsammans störta Maven från hans tron. Detta är tiden då Mare slutligen måste stirra sitt öde i vitögat.
  Detta är tiden när kriget blåser fram, en tid när allt och alla sätts på prov, men när inte alla överlever.

  VICTORIA AVEYARD föddes i en småstad i Massachusetts, USA , och ägnade en stor del av sin uppväxt åt att fly till andra världar genom böcker och filmer. Hennes debutroman Röd drottning [Red Queen] gick rakt in på förstaplatsen på New York Times bestsellerlista och Universal Pictures köpte filmrättigheterna. Krigsstorm är den fjärde och avslutande delen av Röd drottning-serien, en serie som hittills har sålt i över en miljon exemplar.

  »En sprudlande fantasifull thriller, där romantik kolliderar med revolution, där makt och rättvisa duellerar. Otroligt spännande. Action - packad. Omöjlig att lägga ifrån sig.« USA TODAY

  »Fantastiskt världsbygge, temperamentsfulla karaktärer och våghalsiga vändningar i intrigen.« THE GUARDIAN

  »Perfekt för den som vill ha fantasy med övernaturliga förmågor, intriger och maktspel.« BOKTYCKE

  »Var jag helt uppslukad av boken? Ja. Kunde jag lägga ifrån mig den när jag väl började läsa? Nej. Betyg: 10 av 10.« MIN FANTASYVÄRLD

  Läs mer
 19. Sermona Pulcher, E-bok
  Sermona Pulcher, E-bok
  E-bok
  67,83 kr
  Följ med den föräldralösa tonårsflickan Sermona Pulcher på ett äventyr genom en magisk värld med drakar och magi! Sermona är en 16 årig flicka som blir tvungen att ta in på barnhem där hon upptäcker många magiska ting. Hon får reda på att en drake jagar henne för att döda henne! Följ den spännande resan med Sermona på jakt efter svaren! Läs mer
 20. Allianssi.125: Hirunda - Ensimmäinen kirja, E-bok
  Allianssi.125: Hirunda - Ensimmäinen kirja, E-bok
  E-bok
  143,55 kr
  Maa on syvillä arvilla Suuren sodan jälkeen. Maa-alueet päiväntasaajalta kääntöpiireille ovat asuinkelvottomia aavikoitumisen, saastumisen ja äärisäiden takia. Ihmiskunta elää kuitenkin rauhan ja edistyksen aikakautta. Rauhasta huolimatta maailma ei kuitenkaan ole täysin yhtenäinen. Jossain on yhä raja, joka erottaa ihmisiä toisistaan. Tämä raja on suljettu sekä salattu, ja siksi sen ylittäminen on kielletty. Kummalta puolelta Sinä lähestyt rajaa ensin? Hirundan vai Terra Unionian? Hirundan ensimmäisessä kirjassa maailman suurimman kaupungin Gavialiksen ensimmäisellä kehällä asuva Jani saa yllättäen kutsun kaupungin sisäosiin. Tästä alkaa odottamaton tapahtumien ketju, joka johdattelee Janin aina Gavialiksen rajojen ulkopuolelle saakka. Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida