10,00 kr - 66,00 kr
66,00 kr
10,00 kr

413 produkter

413 produkter

Här har vi samlat alla e-single e-böcker. E-böcker du kan ta med överallt och läsa direkt i mobil & på surfplattan. Hitta din nästa läsupplevelse idag!

E-böcker - E-single

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Du heter Björn, E-bok
  Du heter Björn, E-bok
  E-bok
  29,00 kr

  "Hon hade stannat så hastigt att mantel glidit upp och blottat pojken, och nu såg hon hur djuret långsamt sträckte fram sitt huvud mot honom."

  I en liten by föds ett barn med mörka ögon, som ingen vill kännas vid eller se på. Vad är det för speciellt med barnet?

  Läs mer
 2. Elden i vattnet, E-bok
  Elden i vattnet, E-bok
  E-bok
  29,00 kr

  En treveckorssemester med plastfamiljen bland grillfester och pensionärer som solat sig
  sönder och samman. Urkul.

  En tonårstjej kommer i kontakt med en ny djurart, vilket får förödande konsekvenser för sommaridyllen när varelserna börjar ta sig upp på land för att vara nära den nya mamman som de hittat.

  Läs mer
 3. Ett steg åt sidan, E-bok
  Ett steg åt sidan, E-bok
  E-bok
  15,95 kr
  Att färdas mellan dimensioner är lika enkelt som att ta ett steg åt sidan. Men något har gått fel och människor försvinner spårlöst, trots att de följer tidtabeller och kartlagda rutter. Liio är en av de saknade. Finns hon där ute på någon okänd plats, eller är hon för evigt förlorad? Läs mer
 4. När hoppet väcks, E-bok
  När hoppet väcks, E-bok
  E-bok
  10,15 kr

  När hoppet väcks E-novell: När hoppet väcks, e-novell: Herregud så tacksam han skulle ha blivit om han kunnat få ett jobb. Slippa sitta här frusen, lortig och med en ständig känsla av förnedring. Gitarren strök med en dag när han var så jävla hungrig att han hade kunnat sälja vad som helst. Så fick han ett erbjudande ... Serie: Christina Gustavson e-noveller del 9;

  Christina Gustavson har tidigare skrivit flera deckare. Mördande lögner, Mörkrets makt, Förvillande offer, Dold avsikt och övriga delar i samma serie ges ut som ljudbok av Lind & Co. Kriminalromanerna En fingervisning om mord, Dunkla avsikter, Mördande dofter och övriga delar i samma serie ges ut som ljudbok av WAP (Word Audio Publishing). Tre av hennes faktaböcker om att hantera psykisk ohälsa är utgivna på ICA Bokförlag. Fyra av hennes titlar är utgivna av MTM (myndigheten för tillgängliga medier (f.d.Talboks- och punktskriftsbiblioteket). Hon är medlem av Sveriges författarförbund sedan 1993. Christina Gustavson är specialistläkare, har disputerat, är medicine doktor och specialist i rättspsykiatri.

  Läs mer
 5. Vi som inte kan hålla våra husdjur levande, E-bok
  Vi som inte kan hålla våra husdjur levande, E-bok
  E-bok
  10,15 kr

  Vi träffades på ett nätforum som hette ”Vi som inte kan hålla våra husdjur vid levande.”  Han hette Adam, men kallades Adde av de flesta, berättade han. Vi chattade en del med varandra och ganska snart visade det sig att vi delade många gemensamma erfarenheter.  

  En kvinna vars husdjur alltid oförklarligt dör efter relativt kort tid i hennes ägo träffar en man med liknande erfarenheter. Vänskap uppstår. Men kvinnan har sina skäl  att känna oro inför den nya bekantskapen. Vad är det egentligen som bestämmer vad vi får behålla i våra liv? 

  Läs mer
 6. Som inte kallas kärlek, E-bok
  Som inte kallas kärlek, E-bok
  E-bok
  14,50 kr

  Inte förrän hon hörde dörren stängas öppnade Bååt ögonen. Äntligen var hon ensam, och
  musklerna började sakta slappna av. I vad som känts som en evighet hade kvinnorna i kung
  Storms hushåll noggrant tvättat henne, kammat håret blankt och satt upp det.

  Bååt blir bortgift till den självutnämnda kungen, men ångesten river i henne. Håller hon på att bli galen?

  "Som inte kallas kärlek" är en e-novell av Marija Fischer Odén, författare till fantasyserien Tvåhjärtat.

  *

  Läs mer
 7. Papperssvalan, E-bok
  Papperssvalan, E-bok
  E-bok
  15,95 kr
  Papperssvalan beställer hem piller från internet och får oväntat förmågan att flyga. Men hans superkraft är inte så bra som förväntat, och snart upptäcker han att han har en nemesis. Läs mer
 8. Flickan i tavlan, E-bok
  Flickan i tavlan, E-bok
  E-bok
  29,00 kr
  Verners och Ann-Chatarinas förhållande är stendött och det är inte konstigt att Verner blir blixtförälskad under en resa till Amsterdam. Det är bara det att hans nya kärlek är fyrahundra år gammal – och är en tavla av en holländsk mästare. Verner försöker desperat förenas med sin älskade men det går inte förrän han är beredd att offra allt- verkligen allt - för kärleken och för konsten.

  *
  Läs mer
 9. Mannen i skuggorna, E-bok
  Mannen i skuggorna, E-bok
  E-bok
  14,50 kr

  Mård tystnade och snodde runt. Kanske hade hon hört ett knak någonstans
  bland träden, och djuren hade dragit sig tätare ihop och slutat beta. Hon såg sig
  omkring. Skogskanten bestod av granar i olika storlekar. Vissa spensliga och ljust
  gröna, andra grova och mörka med mossiga grenar som bugade sig nästan ända ner
  till marken. Solens ljus hade svårt att leta sig ner mellan grenarna där granarna stod
  tätt, men hon spanade efter skuggor och rörelser.

  "Mannen i skuggorna" är en e-novell av Marija Fischer Odén, författare till fantasyserien Tvåhjärtat.

  *

  Läs mer
 10. En kniv med hajtandsskaft, E-bok
  En kniv med hajtandsskaft, E-bok
  E-bok
  14,50 kr

  Storm behövde inte längre fly undan hårda nävar och grymma ord in i templets dunkel. Men det var ändå en plats som han visste att han alltid var välkommen till, och den tryggaste han visste. Det var inte enda anledningen till att templet blivit mer som ett hem än den skrubb intill någon annans kök som han för tillfället delade med sin mor. Ingen annanstans kände han sig mer levande, mer som den man han en dag ville bli.

  Det är hårt att växa upp som oäkting i järnåldersbyn Vik. För att slippa undan sina plågoandar flyr Storm till Grimner som är präst i Odens tempel. Där lär han sig att slå först och hårdast och så småningom att göra sig nyttig som jarlens hemliga bestraffare. Men vad är det för planer Grimner smider för Storm, och varför ber prästen honom en dag att berätta om det första liv han släckte?
  En extramaterialsnovell till Tvåhjärtat-trilogin.

  *

  Läs mer
 11. Sändebudet, E-bok
  Sändebudet, E-bok
  E-bok
  43,50 kr

  En innerlig fantasy novell om att behöva välja mellan liv och död.

  Angela hemsöks av drömmar varje natt. Och varje natt är det om samma man.
  Han kommer med ett budskap, upprepar en mening om och om igen.
  Men hon förstår inte innebörden av orden förrän det är försent.
  Hon inser inte att han försöker varna henne.

  Seraferna spelar schack med Djävulen och
  Angela är bara en bonde på deras bräde.

  Sändebudet är första delen i novell-serien Transcendent. 

  Läs mer
 12. Järn och aska , E-bok
  Järn och aska , E-bok
  E-bok
  58,00 kr

  En mörk berättelse om rädsla inför det okända.

  Staden Cethana är en plats av mörker och fattigdom. Kyrkan styr över folket och monarkin tronar över staden från borgen på bergets topp. Det är en värld av gudar, magi och maktspel.
  Där empater jagas och döms till döden.

  Kairi Kalasse har har lyckats hålla sig undan kyrkans klor, som den sista överlevande av empater är hon numera unik. När hon begår ett misstag blir hon tillfångatagen, hon förbereder sig för döden men det visar sig att kungen behöver hennes hjälp.

  I utbyte mot hennes liv, måste hon bryta mot en av de heligaste lagarna som empat. Kungens krav är orimliga men hon måste välja… livet eller döden.

  Järn och aska är första delen i novell-serien Empaten

  Läs mer
 13. Minnen för miljoner, E-bok
  Minnen för miljoner, E-bok
  E-bok
  27,55 kr
  Minnen för miljoner trycktes 2007 som en jul-/nyårshälsning från Per Olaisen Förlag. Upplagan var limiterad till 100 exemplar. Denna utgåva innebär första gången som allmänheten får ta del av Stieg Trenters två fotbollsreportage: "Han är Sveriges mest kyssta karl!" (Ursprungligen publicerad i Sporten i dag 1959-1960) samt "Sovjet har Sputnik, Italien Kurre Hamrin" (Ursprungligen publicerad i Sporten i dag 1960-1961).

  Stieg Trenter (1914-1967) föddes som Stig Johansson men tog namnet Stieg Trenter efter att först ha använt det som pseudonym, idén fick han från E.C. Bentleys deckarklassiker Trent’s Last Case. Stieg Trenter var journalist och en mycket uppskattad kriminalförfattare och stockholmsskildrare. Han räknas till De Fyra Stora (tillsammans med Maria Lang, Hans-Krister Rönblom och Vic Suneson). Han debuterade 1943 med kriminalromanen Ingen kan hejda döden. I Farlig fåfänga (1944) introducerade han fotografen och amatördetektiven Harry Friberg, och litet senare också hans ständige vapendragare, kriminalaren Vesper Johnson. Harry Friberg är tecknad efter Trenters nära vän, mästerfotografen KW Gullers. Vesper Johnson har chefredaktören Runar Karlströmer som förebild, Trenters chef på tidningen Allers. Stieg Trenters böcker är nostalgisk läsning för alla som tjusas av Stockholm och tidsandan som rådde i Sverige under 1940- och 1950-talen. De är vardagshistoriska dokument som i förbifarten berättar om små detaljer och större samhällsförändringar – tunnelbanan byggs, Vasa bärgas, tidningen Expressen startar och så vidare. Och mitt i denna ofta trygga vardag: ond bråd död, spännande mordmysterier och familjedramer.
  Läs mer
 14. Den främmande damen och herrn under sängen (Telegram klassiker), E-bok
  Den främmande damen och herrn under sängen (Telegram klassiker), E-bok
  E-bok
  14,50 kr

  Den främmande damen och herrn under sängen visar på en relativt okänd sida hos Dostojevskij i egenskap av farsartade, lättsinniga komedier. Något som är sällsynt i den i övrigt djupa och tungsinta produktionen. De allvarliga, psykologiskt slående och grundliga personporträtten som är Dostojevskijs signum får här stå tillbaka för en gäckande satir.

  Den främmande damen och herrn under sängen
  är en farsartad berättelse om misstanke, bedragna äkta män och omotiverad svartsjuka dragen till sin yttersta spets. Men inte minst kretsar berättelsen kring den dråpliga situationskomik som kan uppstå då två personer ska gömma sig under en och samma säng.

  Novellen finns även i novellsamlingen Två humoresker tillsammans med Krokodilen.

  Fjodor Dostojevskij
  är en av de mest lästa och betydande författarna genom tiderna. Än i dag, över hundratrettio år efter hans död räknas hans verk till de några av de främsta inom världslitteraturen. I hans böcker behandlas ofta de stora frågorna då han, träffande och tidlöst, dissekerar den mänskliga naturen i spänningen mellan det låga och sublima.

  Dostojevskijs böcker är översatta till fler än 170 språk och uppges ha influerat en rad framstående författare och filosofer som Hemingway, Chekhov, Sartre och Nietzsche.

  Omslag: Adam Dahlstedt (http://www.addstudio.se/)

  Läs mer
 15. Krokodilen (Telegram klassiker), E-bok
  Krokodilen (Telegram klassiker), E-bok
  E-bok
  14,50 kr

  Krokodilen visar på en relativt okänd sida hos Dostojevskij i egenskap av farsartade, lättsinniga komedier. Något som är sällsynt i den i övrigt djupa och tungsinta produktionen. De allvarliga, psykologiskt slående och grundliga personporträtten som är Dostojevskijs signum får här stå tillbaka för en gäckande satir.

  Krokodilen
  (fullständig titel: Krokodilen: En ovanlig historia eller en passage i passagen – En sannfärdig berättelse om hur en viss herre vart levande slukad av en krokodil i Passagen med hull och hår och vad följden blev av detta.) är lika delar briljant som absurd berättelse: argsint, surrealistisk, hånfull och kanske det roligaste Dostojevskij skrivit. I denna korta historia visar Dostojevskij sitt förakt för socialism på ett för honom ovanligt direkt och öppet sätt. Den ”sanna historien” handlar om en man som plötsligt sväljs levande av en krokodil men som överlever och fortsätter att utföra sina plikter och predika socialistiska teorier inifrån krokodilens mage.

  Novellen finns även i novellsamlingen Två humoresker tillsammans med Den främmande damen och herrn under sängen.

  Fjodor Dostojevskij
  är en av de mest lästa och betydande författarna genom tiderna. Än i dag, över hundratrettio år efter hans död räknas hans verk till de några av de främsta inom världslitteraturen. I hans böcker behandlas ofta de stora frågorna då han, träffande och tidlöst, dissekerar den mänskliga naturen i spänningen mellan det låga och sublima.

  Dostojevskijs böcker är översatta till fler än 170 språk och uppges ha influerat en rad framstående författare och filosofer som Hemingway, Chekhov, Sartre och Nietzsche.

  Omslag:
  Adam Dahlstedt (http://www.addstudio.se/)

  Läs mer
 16. Försvararna, E-bok
  Försvararna, E-bok
  E-bok
  13,05 kr

  Kalla kriget har bokstavligt talat hettat till och ett våldsamt världskrig utkämpas via robotar uppe på jordens yta, medan människorna själva har flytt till underjorden. Den kultförklarade science fiction-författaren Philip K. Dicks novell The Defenders från 1953 utkommer nu för första gången på svenska under namnet Försvararna.

  ”Det är som att läsa filmen ‘Terminator’, fast utan hjältar” skrev DN i sin recension.

  En djup rädsla, som ingjutits i honom under åtta år, pulserade i huvudet. Strålning, en säker död, en värld som var sönderbränd och livsfarlig … Högre och högre upp for kabinen. Taylor höll sig fast i väggarna och slöt ögonen. För varje ögonblick kom de närmare, de första levande varelser som färdats ovanför den översta etappen, upp genom Tuben, förbi bly och berg, upp till ytan. Den fobiska skräcken sköljde över honom i vågor. Det innebar döden, det visste de allihop. Hade de inte sett det på film tusen gånger? Städerna, slaggen som regnade ner, de tjocka molnen … ”Inte långt kvar nu”, sa Franks.

  Den amerikanska science fiction-författaren Philip K. Dick (1928–1982) sålde sin första novell 1951. Det blev startskottet för hans författarkarriär och med 34 romaner och ett hundratal noveller är han en av de mest produktiva och inflytelserika författarna i genren. 1963 tilldelades hans numera legendariska verk Mannen i det höga slottet Hugopriset för årets bästa science fiction-roman. Uppskattningen som Philip K. Dick fick under sin livstid växte ytterligare efter hans död och han är i dag närmast kultförklarad. Tolv romaner har släppts postumt och lika många filmer finns baserade på hans verk, däribland Total Recall, Screamers, Minority Report och Blade Runner.

  Läs mer
 17. Jag hör vad du säger, E-bok
  Jag hör vad du säger, E-bok
  E-bok
  13,05 kr
  Gunnar Svensson är sjukskriven och filar på sitt filmmanus. En resa är vad han behöver och han ger sig av till Costa Verde. Dråpligt, humoristiskt och samtidigt en träffande spegling av samtiden. Läs mer
 18. Hämnd, E-bok
  Hämnd, E-bok
  E-bok
  14,50 kr
  Arv vaknade av en hård spark i sidan. Ett ögonblick var han osäker på var han var. Så såg han det svaga gryningsljuset falla in genom granarna ner på ett märkligt blekt svärd och mindes. Krigarna som tvingat honom och Soli att bli deras medhjälpare hade tagit fångar och nu var de på väg till deras hemby vid havet. Läs mer
 19. Snöfall över Göteborg , E-bok
  Snöfall över Göteborg , E-bok
  E-bok
  36,25 kr

  En varm berättelse om att våga släppa taget och börja om på nytt.


  Matilda lever ett fritt och händelserikt liv. Ingen dag är den andra lik. Men en dag får hon ett oväntat meddelande. Ett som får henne att minnas en annan tid. En period i livet där hon älskade någon mer än allt annat. Men han lämnade henne och trots att det gått många år finns ärren kvar.

  Sebastian ångrar beslutet han tog för så många år sedan. trots att han fått allt han velat ha utav livet är det ändå något som saknas. Men kommer hon att ge honom en ny chans?

  Snöfall över Göteborg är första fristående delen i novellserien Kärlekens årstider.

  Läs mer
 20. Midvinterköld, E-bok
  Midvinterköld, E-bok
  E-bok
  43,50 kr

  En stämningsfull julsaga om årstiders magi och modiga hjärtan.


  På julaftonsnatten kommer de. Varje år för att hämta guldet på spiselkransarna, men de som inte kan
  betala för sig får istället sätta livet till. Gammelfolket terroriserar Elsas by. Styrda av kung Vinter, har hon själv upplevt hur ondsinta de är, som natten de tog hennes föräldrar och lämnade henne och brodern föräldralösa.

  En julaftonsnatt bestämmer sig Elsa för att slå tillbaka. Hon ska döda kung Vinter om det så är det sista hon gör. Med sin fars gevär stadigt i händerna väntar hon på hustaket tills hon ser skuggorna som tar sig nedför himlen och närmare skorstenen.

  Hon är redo. Nu ska vintern äntligen få ett slut.

  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida