14,00 kr - 589,00 kr
589,00 kr
14,00 kr

167 produkter

167 produkter

Här har vi samlat alla e-böcker inom språk & ordböcker. E-böcker du kan ta med överallt och läsa direkt i mobil & på surfplattan. Hitta din läsupplevelse idag!

E-böcker - Språk & ordböcker

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Så här ska det låta - om finlandssvenska och språkriktighet, E-bok
  Så här ska det låta - om finlandssvenska och språkriktighet, E-bok
  E-bok
  145,00 kr
  Hur ska det låta, egentligen? Mikael Reuter ger oss en god inblick i finlandssvenskans alla små egenheter i denna omfattande språkvårdshandbok, nu med nyskrivet förord.

  Boken som utgavs första gången 2014 riktar sig i första hand till alla som talar och skriver svenska i Finland, särskilt utanför den privata sfären - till exempel översättare, journalister, informatörer, tjänstemän och inte minst lärare av alla kategorier.

  Här behandlas bland annat finlandismer, uttal, skrivregler, ordböjning, meningsbyggnad, namnbruk, översättning och språkliga konstruktioner av olika slag. Ord och uttryck tas upp på ett mer principiellt plan. Syftet är framför allt att lyfta fram avvikelser från rikssvenskan och att ge råd och rekommendationer om i vilken mån och hur de bör undvikas.
  Läs mer
 2. Nautisk uppslagsbok, E-bok
  Nautisk uppslagsbok, E-bok
  E-bok
  58,00 kr
  Nautisk uppslagsbok har över 2000 uppslagsord och ett stort antal korshänvisningar som ger mer övergripande sammanhang. Den vänder sig till alla som är intresserade av sjön, med tonvikt på fritidsskeppare och kappseglare.
  Båtens delar, olika slags utrustning, de viktigaste sjövägsreglerna, utprickning, väder, fyrar och mycket annat behandlas utförligt. Den som undrar om gamla begrepp och benämningar finner också svar på sina frågor och likaså den som vill veta mera om elektronik, moderna segel och syntetiskt tågvirke av olika slag.
  De olympiska segelbåtarna och ett urval andra klasser beskrivs, liksom de viktigaste begreppen vi kappsegling.
  Lite sjöhistoria, särskilt sådan som inte är lätt åtkomlig på annat håll, finns också med. Dessutom ingår tabeller över vindhastigheter samt internationella kappseglingsbåtars nationalitetsbeteckningar.

  2:a aktualiserade och utvidgade upplagan.

  Bengt O Hult har tidigare skrivit fyra böcker inom sjösport och kappsegling och är landets mest anlitade översättare av nautika. Han är verksam som domare i världs- och Europamästerskap i kappsegling och utbildar också seglare och blivande domare i kappseglingsregler.
  Läs mer
 3. Namnen i almanackan, E-bok
  Namnen i almanackan, E-bok
  E-bok
  58,00 kr
  Almanackan och dess namn ligger till grund för vårt namnsdagsfirande. Men namnen som står där är också en del av vårt kulturarv. För länge sedan bars de av bibliska personer, helgon, nordiska sagohjältar, kungar och drottningar.

  Det som skiljer Namnen i almanackan från andra liknande böcker är att det kulturhistoriska perspektivet har fått stort utrymme. Här återges de legender som under medeltiden berättades om de populäraste helgonen. Här kan vi läsa om de sedvänjor och upptåg som hör ihop med de gamla märkesdagarna, såsom eldarna vid Valborgsmäss, gåsätandet vid Mårten och Luciafirandet.

  Den som är intresserad av våra förnamn hittar mängder av intressant information i denna bok. Vi får bland mycket annat veta vad namnen betyder, hur länge de har funnits i Sverige och hur många människor som bär dem.

  I Namnen i almanackan presenteras namnen i datumordning från första januari till sista december.
  Läs mer
 4. Polletten som trillade ner, E-bok
  Polletten som trillade ner, E-bok
  E-bok
  58,00 kr

  När polletten trillar ner...

  Ja, då fattar man att metaforer används överallt: i poesi och slang, i teknisk information och politik, i skvaller och vetenskap - precis överallt.

  Ja, då fattar man att polletten redan har trillat ner; ofta är det faktiskt lättare att förstå en metafor än klarspråk.

  Ja, då fattar man att metaforerna säger en hel del om hur vi tänker - både vi och de andra.

  Ja, då fattar man att det är metaforerna som hjälper oss att fatta det vi ändå inte begriper: datorernas minnen, elektrisk ström, arvsmassan, Big Bang (som knappast sa "pang")... Ja, då fattar man att Polletten som trillade ner är precis den bok som får polletten att trilla ner.

  Metaforer är uttryck som används om något som liknar det som uttrycket egentligen står för, till exempel smöra för smickra. De är mycket vanliga i språket, och ofta både effektiva och träffande. Men var kommer alla metaforer ifrån, och hur ska man egentligen förstå dem?

  Följ med Lars Melin på en svindlande, intressant och rolig språkresa genom våra olika metaforvärldar och lär dig mer om språket, världen och dig själv.

  Läs mer
 5. Snacka snyggt, E-bok
  Snacka snyggt, E-bok
  E-bok
  58,00 kr
  Retoriken handlar inte om konsten att tala, det handlar om konsten att få folk att vilja lyssna på det du har att säga. Det menar Elaine Eksvärd, en av Sveriges mest anlitade retorik­experter och föreläsare. I den utökade och reviderade utgåvan av hennes bästsäljande bok Snacka snyggt får du lära dig hur du når dit.

  Får du handsvett bara du tänker på att hålla tal? Får du inte riktigt till det på presentationerna på jobbet? Eller vill du helt enkelt bara bli ännu grymmare på att tala inför människor och få folk att lyssna på det du har att säga? Med grund i den moderna retoriken guidar Elaine Eksvärd dig till hur du blir den bästa retoriska versionen av dig själv. Oavsett om du ska hålla tal på ett bröllop, hålla en presentation på jobbet, löneförhandla eller ge kritik på ett snyggt sätt. Retorik är så mycket större än att bara stå inför en stor publik och hålla ett anförande. Enligt Elaine handlar det om hur du i din vardag kan hitta en mall som hjälper dig att vara dig själv i situationer där du behöver föra fram ett budskap, oavsett om det är inför en person eller 200 personer. 

  I Snacka snyggt lär Elaine dig bland annat fem steg till att få lyssnarens uppmärksamhet, hur du får folk att gilla dig på tre minuter, konversationsteknik, argumentationsteknik, det senaste inom bloggretorik, presentationsteknik med wow-känsla, och hur du räddar situationen när något går fel. Dessutom tre helt nya kapitel om hur du talar med olika personlighetstyper, mentala retoriska platser och om tal som folk vill lyssna på.

  Snacka snyggt är den givna guiden till hur du tar retoriken från talarstolen till din vardag och får folk att vilja lyssna till det du har att säga.

  Läs mer
 6. Ett träd med vida grenar : de indoeuropeiska språkens historia , E-bok
  Ett träd med vida grenar : de indoeuropeiska språkens historia , E-bok
  E-bok
  58,00 kr
  År 1786 framlade Sir William Jones en tes som kom att helt förändra synen på de flesta språken i Västeuropa, och som kom att radikalt påverka synen på Europas och södra Asiens historia. Vad Jones hade insett var att sanskrit, Indiens klassiska litteraturspråk, hade så stora likheter med europeiska språk som latin och grekiska att det inte kunde förklaras annorlunda än genom att alla dessa språk härstammade från någon okänd äldre föregångare.

  Så upptäcktes den indoeuropeiska språkfamiljen, som svenskan, engelskan, tyskan, italienskan, latinet, grekiskan, sanskrit liksom hettitiskan och tochariskan tillhör. Där lades grunden till den jämförande indoeuropeiska språkvetenskapen, vars uppgift är att beskriva denna språkfamilj och dess historia - och försöka vetenskapligt rekonstruera den gemensamma källa från vilken alla dessa språk stammar.

  Ett träd med vida grenar är en inledande bok om denna vetenskap. Vi får lära oss hur språkljud regelmässigt förändras, hur man kan följa deras omvandling ned genom seklerna. Vi får se hur man ur dem på ett nästan magiskt sätt kan återskapa tidigare språkstadier som inte ens är bevarade i skrift. Vi kan ana det gemensamma mönstret bland dessa myller av språk och ord och se hur de logiskt hänger samman. Bit för bit kan vi förstå något om de människor som en gång måste ha talat det språk från vilket hela vår språkfamilj stammar - som vida grenar på ett stort träd med rötter över 5 000 år tillbaka i tiden.
  Läs mer
 7. Svenska impulser 1 (andra upplagan), E-bok
  Svenska impulser 1 (andra upplagan), E-bok
  E-bok
  261,00 kr
  Svenska impulser är ett läromedel för Svenska 1,2 och 3 som söker nya vägar till lärande och utveckling, allt inom ramen för en tydlig struktur.

  EPUB3: Fixed format
  Läs mer
 8. Snabbkurs i spanska, E-bok
  Snabbkurs i spanska, E-bok
  E-bok
  104,40 kr
  Enkel metodisk kurs i spanska för alla med eller utan förkunskaper!

  Efter avslutad kurs kan du konversera på ett enkelt sätt i nutid, berätta om dig själv, din familj och dina intressen, beskriva var och hur du bor, fråga efter klockan, göra enklare inköp och beställa tapas på en bar - på god spanska.

  Ett nytt grammatikmoment i varje kapitel med tydliga och lättbegripliga förklaringar. Enkla texter på spanska blandade med illustrationer, ordlistor och extrauppgifter. 80 sidor med repetitionsövningar och facit för att befästa kunskaperna.

  CD med intalad text kan beställas från författaren.
  Läs mer
 9. Retorik idag, E-bok
  Retorik idag, E-bok
  E-bok
  36,25 kr

  För några decennier sedan fanns det i huvudsak två sorters böcker om retorik. Den ena vilade tungt i den akademiska traditionens tolkning av de antika texterna. Den andra kategorin handlade i princip om hur den ovane skulle hålla ett tal till bröllopsparet eller 50-åringen.
  Idag existerar fortfarande dessa kategorier, men de har fått sällskap av en närmast oöverskådlig mängd varianter och underkategorier. Denna utveckling har följt av att vårt moderna samhälle är mycket mer mångfacetterat, och att retoriken som infallsvinkel är mer aktuell och fräsch än någonsin.

  Presentationen inför styrgruppen, bostadsrättsföreningen och de projektansvariga - samt en mängd liknande situationer, har för de flesta människor en betydligt större aktualitet än middagstalet till jubilaren.
  Det moderna arbetslivet ett par decennier in i 2000-talet är sådant att vi har stor nytta av lite grundläggande kunskaper om retorik.
  Vi utsätts också dagligen och stundligen för budskap, allt från reklambilder till meddelanden från försäkringskassan, som allesammans utformats av personer med lite eller mycket kunskap om retorik. Men det är retorik i någon mening som man använder sig av, retorik som vi alla har nytta av att veta mer om.

  Aristoteles kanske viktigaste poäng med boken Retoriken, som nu har runt 2300 år på nacken, är fascinerande aktuell: Tänk först, tala sedan.
  Denna utgångspunkt är mycket viktigare än att pladdra på och svänga sig med tidens klyschor. I vart fall om man ska få ut ett budskap - och det är den insikten som Retorik Idag bygger på.

  Läs mer
 10. Swahili svenskt levande lexikon, E-bok
  Swahili svenskt levande lexikon, E-bok
  E-bok
  42,05 kr
  Lexikonet är medelsvårt och kompletterar baskunskaper i swahili och ger förslag till praktisk användning Läs mer
 11. Språken före historien, E-bok
  Språken före historien, E-bok
  E-bok
  58,00 kr
  En sak som skiljer människor från djur, inklusive de andra stora primaterna, är förmågan att tala. Men hur och varför uppstod språken? Och när var de fullt utvecklade, i nivå med dagens språk?

  Nya upptäckter inom arkeologin och genetiken innebär att vi hela tiden tvingas flytta tidpunkten för mänsklig tillblivelse längre bak i historien. Alldeles nya DNA-analyser tyder på att språk på dagens nivå existerade mycket tidigare än vi trott, förmodligen redan för 300 000 år sedan, och därmed långt innan vår art vandrade ut ur Afrika och spred sig över världen.

  Tore Jansons perspektiv är det evolutionära, och det är förmågan att kommunicera som intresserar honom. Vilka fördelar har språken gett människan? Vilka behov har de uppfyllt? I Språken före historien vågar han sig också på att lansera ett eget förslag på hur språken, med inlärda ljud som bildar ord som bildar meningar, har utvecklats ur enkla medfödda ljudsignaler.
  Läs mer
 12. Hur låter svenskan, ejengklien?, E-bok
  Hur låter svenskan, ejengklien?, E-bok
  E-bok
  58,00 kr

  E-boken innehåller ljudfiler. Dessa kan man lyssna till endast i e-boksläsare som kan spela upp ljud. Ljudfilerna finns också att lyssna till på nätet: www.norstedts.se/OlleEngstrand


  Vad är det som utmärker svenskan i jämförelse med andra språk? Varför låter vi som svenske kocken i Mupparna i andras öron? Är svenska ett svårt språk att lära sig uttala? Vilka är de vanligaste uttalsfelen som svenskar gör när de ska tala engelska? Hur låter de svenska dialekterna?

  Det är några av de frågetecken som rätas ut i den här rika och intressanta boken om svenskt talspråk. Här kan man läsa om svenskans språkljud och satsmelodi, vad som kännetecknar de svenska dialekterna, hur talad svenska har utvecklats under århundradena, om skillnaden mellan talat och skrivet språk, om brytning, accenter, tvåspråkighet och mycket annat.

  Professor Olle Engstrand ger oss de stora sammanhangen. Men han ger oss även en mängd underhållande kuriosa. Hur var det med Karl den stores korta tungband? Finns det en koppling mellan engelska och Orsa-mål? Och varför gick det så illa för Lidvard Aslakson när han i all välmening önskade Arne Tolleifson ett Gott sint ju! (Gud vare med dig) en sen kväll i Telemarks fylke år 1489?

  EPUB3: Reflowable, Synchronised audio
  Läs mer
 13. Bättre tal, framställningar och kommunikation, E-bok
  Bättre tal, framställningar och kommunikation, E-bok
  E-bok
  42,05 kr

  Bättre tal, framställningar och kommunikation ger grunderna för tal och framställning, men ger också hjälpen, råden, tipsen, finesserna och överkursen för bättre tal, framställningar och kommunikation.

  Hela processen med att skapa och genomföra ett bättre tal tas upp som manus, inledning, avhandling, avslutning, tema, publikkontakt, pausering, gester, röststyrka, illustrationer, humor... plus många finesser och bra knep.

  ALLA kan göra bättre tal och framställningar. Boken riktar sej till många kategorier som gymnasieelever, högskoleelever, chefer, föredragshållare, kursledare etc.

  Läs mer
 14. Retorik eller konsten att övertyga, E-bok
  Retorik eller konsten att övertyga, E-bok
  E-bok
  58,00 kr
  Hur övertygar man människor?
  Genom språket, orden. Det finns inget effektivare sätt om man vill forma människors tankar, känslor och handlingar, och leda dem till en viss övertygelse. De gamla grekerna visste det, de gjorde talandet till en särskild konst - retorik.

  Retorik eller konsten att övertyga vill lära oss att förstå och kritiskt granska mekanismerna i språket. Med hjälp av många exempel, de flesta från vår egen tid, beskrivs retorikens begrepp, principer och historia. I flera fall görs fylliga analyser av tal, till exempel av av Cicero, Goebbels, Martin Luther King, Olof Palme och av earl Spencer vid prinsessan Dianas begravning.

  I ett nytillkommet kapitel analyseras vår tids retorik - reklamen - utifrån ett retoriskt perspektiv. Detta är andra reviderade och omarbetade upplagan.
  Läs mer
 15. Konsten att bli karismatisk – Med retorik, E-bok
  Konsten att bli karismatisk – Med retorik, E-bok
  E-bok
  72,50 kr
  Den här boken innehåller det viktigaste du behöver veta för att kicka i gång din karisma på ett enkelt sätt. Nina Buchaus menar att vi ofta uttrycker oss alldeles för tråkigt och att vi har en för onyanserad syn på karisma – att man antingen har ”det” eller inte.

  Nina Buchaus hävdar att alla har karisma men att vi hindras av osäkerhet, okunskap och ovilja. Nina Buchaus bjuder generöst på anekdoter, exempel och erfarenheter där karisma och retorik är i centrum.

  Boken ger dig också konkreta verktyg som ger omedelbara resultat. Du får exempel på hur du utstrålar mod med ord, fakta med finess, hur du kan använda konstpausen för att skapa pondus och äga ditt utrymme med rätt hållning, fungerande gester och de rätta plaggen. Du blir också varnad för karismadödande uttryck, till exempel när du beter dig som en egoistisk energitjuv som förpestar din omgivning, inte lyssnar eller förstör trovärdigheten med tics.

  När du läser boken plockar du ner karisman från piedestalen, klär av den och sätter på dig plaggen, ett efter ett. Sedan kan du prata och påverka betydligt mer kraftfullt i ditt privata och professionella liv.

  Nina Buchaus är retorikkonsult och expert på det muntliga uttrycket. Hon utbildar och föreläser om retorik och karisma och har tränat människor på alla nivåer till att utveckla sin kommunikativa förmåga, det vill säga att ge mer – få mer – och utstråla mer karisma!
  Läs mer
 16. Svenska impulser 2 (tredje upplagan) , E-bok
  Svenska impulser 2 (tredje upplagan) , E-bok
  E-bok
  358,15 kr
  Nya Svenska impulser 2 är en rejäl bearbetning av den tidigare upplagan. Den tydliga strukturen, den levande berättarrösten och de kreativa uppgifterna finns kvar. Men i den här upplagan finns mer fördjupning och en ännu tydligare koppling till ämnesplanen. Boken är rikligt illustrerad och har en hög läsbarhet vilket gör den tillgänglig för eleverna.

  EPUB3: Fixed format
  Läs mer
 17. Grundhjulet start (andra upplagan), E-bok
  Grundhjulet start (andra upplagan), E-bok
  E-bok
  152,25 kr
  Grundhjulet start vänder sig till vuxna som studerar svenska som andraspråk inom den grundläggande vuxenutbildningen. Boken tar vid där sfi slutar och förbereder för de senare kurserna inom grundläggande SVA. Boken består av fyra kapitel som i tur och ordning fokuserar på att berätta, instruera, beskriva och förmedla åsikter.

  EPUB3: Fixed format
  Läs mer
 18. Svenska impulser 1 Svenska som andraspråk , E-bok
  Svenska impulser 1 Svenska som andraspråk , E-bok
  E-bok
  358,15 kr
  Svenska impulser 1 - svenska som andraspråk utgår ifrån kursplanen i svenska som andraspråk. För lärare som tidigare arbetat med Svenska impulser kommer igenkänningen vara stor, men bokens tydligare fokus på strategier för språkinlärning, språkjämförelse och grammatiska övningar utgör en viktig anpassning till de specifika behov som elever med svenska som andraspråk har.

  EPUB3: Fixed format
  Läs mer
 19. Grejen med verb, E-bok
  Grejen med verb, E-bok
  E-bok
  101,50 kr

  Om verb vore medborgare, vilka skulle styra landet? Varför är particip som lustiga krabbor och vad är likheten mellan preteritumsystemet och Stålmannen?

  Detta är boken för dig som älskar grammatik eller vill lära dig att älska det. Använd den istället för en skolbokför att lära dig om konjugationer och tempus, ta fram den på en dejt när samtalsämnena sinar eller ha den som bildande toalettlektyr.

  En sak är säker. Det här är grammatik som du aldrig har sett den förut.

  Sara Lövestam är författare, radioröst, krönikör och lärare i svenska för invandrare.

  Läs mer
 20. På andra sidan boken, E-bok
  På andra sidan boken, E-bok
  E-bok
  36,25 kr

  Kan du lära dig av de redan etablerade författarna för att själv skriva en bok?
  Vad är det för arbete som krävs innan du kan få ut en bok i handeln?

  Bokbloggaren Tina Danielsson har under flera år intervjuat författare om deras skrivprocess. I den här underhållande handboken tipsar hon om fem nycklar för att lyckas som författare och delar även med sig av ett antal utdrag från hennes författarintervjuer ”Bakom Boken”.

  En inspirationsbok om att ta steget och våga skriva.
  Har du författardrömmar men inte riktigt vet hur du ska börja, så är denna bok ett måste!

  Tina Danielsson jobbar som lektör och manusutvecklare, samt är utbildad journalist. Hon har under flera år intervjuat etablerade författare om deras skrivprocess och deras syn på sitt författarskap. Med den här boken hoppas hon inspirera fler människor till att ta steget och börja skriva.

  "Otroligt inspirerande! Nu vill jag skriva min egen bok", Anna
  "Ingenkännande och ögonöppnande på samma gång", Mats

  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida