8,00 kr - 491,00 kr
491,00 kr
8,00 kr

956 produkter

956 produkter

Här har vi samlat alla e-böcker inom samhälle & politik. E-böcker du kan ta med överallt och läsa i mobil & på surfplattan. Hitta din nästa läsupplevelse idag!

E-böcker - Samhälle & politik

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Solens ursprung : Japan i förändring, E-bok
  Solens ursprung : Japan i förändring, E-bok
  E-bok
  97,15 kr

  Japan har sedan länge varit förvissat om sin plats på jorden och särart gentemot resten av världen. Sedan bomberna föll över Hiroshima och Nagasaki har Japan sett både exempellös tillväxt och stagnation, ny individualism, förändrade könsroller och utvecklingen av en särpräglad men stabil demokrati. 

  I Solens ursprung berättar Sveriges tidigare ambassadör i Japan om ett land i förändring och en nationell självbild under omförhandling. Med stor kännedom och nyfikenhet ger Magnus Robach inblick i Japans förändrade näringsliv och innovationsmiljö, diplomatiska och militära utmaningar, och globalt inflytelserika kultur, konst och litteratur. Fram träder bilden av en underskattad stormakt som i skuggan av Kina och USA åter utövar en ledarroll i det asiatiska maktspelet.
  Läs mer
 2. Faktura luft: Bluff, mygel och korruption - så skapades det jämtländska fotbollsundret, E-bok
  Faktura luft: Bluff, mygel och korruption - så skapades det jämtländska fotbollsundret, E-bok
  E-bok
  113,10 kr

  »Faktura luft är ett makalöst journalistiskt arbete. En otrolig berättelse om det moderna Sverige.« Fredrik Backman

  »En spännande och viktig bok där fotboll och politik går hand i hand.« Jens B Nordström, författare och politisk reporter på TV4-nyheterna

  »Ett gediget journalistiskt hantverk som blottlägger något större och mycket mer än den lokala fotbollsklubben. Det är bara att lyfta på hatten för ett imponerande arbete.« Olof Lundh

  2004 hänger Östersund på fallrepet. 1.440 anställda inom försvarsmakten förlorar sina jobb och staden står inför arbetslöshet, utflyttning och sparkrav. Med sitt engagemang i nya bostäder och löften om inflyttning bidrar affärsmannen Daniel Kindberg med ny värdighet och nytt hopp. Men framför allt genom den oansenliga fotbollsklubb som under hans ledning lyckas erövra fotbollseuropa, med värdegrund och hederlighet som ledord.
  När Östersunds FK gör två mål mot Arsenal på bortaplan den 22 februari 2018 står laget, liksom staden, på toppen. Daniel Kindberg blir »Mr. Östersund«. Men allt fler undrar: Var kommer egentligen lagets pengar ifrån? När Linda Hedenljung, reporter på Östersunds-Posten, börjar nysta träder en väv av politisk korruption och bluffakturor fram.

  LINDA HEDENLJUNG är grävande reporter på Östersunds-Posten. Hon har i flera år granskat Daniel Kindberg och finansieringen av Östersunds Fotbollsklubbs elitsatsning. För detta har hon tilldelats Publicistklubbens Stora Pris 2020Per Wendel-prisetGuldskölden och utsetts till Årets sportjournalistFaktura luft är hennes första bok ett journalistiskt reportage om hur en affärsman kunde lägga en stad under sina fötter.

  »Faktura luft redovisar sanslösa och häpnadsväckande interiörer från kommunala och privata verksamheter och är samtidigt spännande som en thriller. En väldokumenterad journalistisk granskning av hur spelet bakom kulisserna i en idrottsförening kan se ut som förtjänar en vid läsekrets och mycken eftertanke.« Betyg: 4 av 5 - Staffan Wennerlund, BTJ 

  »Linda Hedenljung lyckas skickligt skildra en hoptrasslad väv av händelser. Det är ett djupgående och noga redovisat reportage.« Sasika Rubensson, Länstidningen Östersund

  »Hedenljung är oerhört mån om att dokumentera väl.« Pär Fagerström, Gefle Dagblad

  Läs mer
 3. L-ordet, E-bok
  L-ordet, E-bok
  E-bok
  71,05 kr
  "Den här boken handlar om ordet lesbisk."

  Så inleder Tiina Rosenberg denna diskussion om terminologiska förändringar i språkbruket. Termen lesbisk härleds traditionellt till den grekiska ön Lesbos och poeten Sapfos akademi för unga kvinnor. Men vad har ordet kommit att betyda idag? Hur har dess socio-kulturella betydelse förändrats? Hur ser relationen mellan lesbisk och queer ut? Och hur ska vi resonera kring maktstrukturer, historiska och nutida, inom kvinnorörelsen? I L-ordet söker Rosenberg svar på de här komplexa frågorna genom intervjuer med kvinnor och transpersoner som på olika sätt medverkat i diskussionen kring genus och sexualitet i Sverige.
  Tiina Rosenberg är professor i teatervetenskap vid Stockholms universitet. Sedan debuten med Byxbegär (2000) har hon gett ut ett tiotal böcker berörande ämnen som feminism, queerteori, konst och teater.
  Läs mer
 4. Möten 3.0, E-bok
  Möten 3.0, E-bok
  E-bok
  113,06 kr

  Idag är mötesuppgifter ofta komplicerade och mångtydiga – många frågor är av K-natur: komplexa, kognitiva, konceptuella och kollaborativa. Kreativitet, kompetens och kunskap är nyckelresurser i allt fler sammanhang. Möten 3.0 är en mötesversion utformad för att hantera komplicerade uppgifter. En speciell metodik – kontextanpassad beslutsstruktur (KABS) – utgör grundstommen i möten 3.0. Andra centrala koncept är möjlighetssfären, meransvar och möten som förändringsmotorer. Målet är professionellt mötesarbete, med kraft och kvalitet. Värde, verkan, energi är ledord för bra möten – de ska ge värde på olika plan, de ska ha en verkan och de ska generera energi.

  Bland tidigare böcker av författaren kan nämnas:
  • Effektivare möten
  • Effektivare beslut
  • Effektivare presentationer
  • Ledarskap för kreativitet
  • Pannovation and the gatefree space

  Läs mer
 5. Har mannen någon framtid?, E-bok
  Har mannen någon framtid?, E-bok
  E-bok
  29,00 kr

  Hur är det att vara man i Sverige idag?

  Världen är inne i ett paradigmskifte. Kvinnor är inte längre beroende av män, de underordnar sig inte längre, istället anslår de en ny ton. Men vad innebär det för mannen, finns det någon plats för honom i morgondagens samhälle?

  Lena Gustafsson har nyfiket frågat 13 män om deras syn på mannens framtid. Finns det män som inte hänger med i den nya omvärldens krav? Och hur se det egentligen ut för de unga pojkarna, är de på väg att halka efter i skolresultat och utbildningsnivå?

  Medverkande: Alexander Pärleros, PM Nilsson, Tomas Björkman, Tomas Strand, Micael Dahlen, Mats Lindberg, Anders Oscarsson, Nuri Kino, Lars Einar Engström, Peter Graf, Tobias Degsell, Christer Fogelmarck och Claes Hemberg.

  Läs mer
 6. Mellan deltagande och uteslutning, E-bok
  Mellan deltagande och uteslutning, E-bok
  E-bok
  130,50 kr
  Genom 1800- och 1900-talen har det nationalstatliga idealet varit normerande för Europas samhällen. Nation och stat har knutits samman med medborgarskap och demokrati. Idag ter sig detta inte lika självklart och under det senaste årtiondet har vi sett en framväxt av fördjupade samarbeten på andra nivåer än den nationalstatliga.
  Den här boken tar fasta på två ideal som har avgörande betydelse i dagens samhälle och som båda är kontroversiella. Det ena idealet är medborgarskap och det andra är betydelsen av lokalsamhället, som framträder både som ett svar på önskemål om fördjupad och mer levande demokrati och som en motvikt till storskalighet och globalisering.
  De studier som här presenteras vill bidra till att kasta ljus över samtidsaktuella problem. Avsikten är också att visa det nära sambandet mellan idéer om medborgarskap och lokalsamhälle, liksom att de har en gemensam historia genom 1800- och 1900-talen. Denna nära relation fångas i den här boken med begreppet lokalt medborgarskap.
  Begreppet fångar också den svåra problematik som handlar om deltaganden och uteslutningar. Närhelst det talas om medborgarskap väcks frågan vilka som skall innefattas av det. I det lokala sammanhanget blir denna svårighet speciellt tydlig. Här förväntas det medborgerliga deltagandet i gemensamma angelägenheter äga rum, men i den lokala gemenskapen sker också uteslutningarna.
  Läs mer
 7. Under belägring: Trump i skottlinjen, E-bok
  Under belägring: Trump i skottlinjen, E-bok
  E-bok
  113,10 kr
  AV FÖRFATTAREN TILL DEN MILJONSÄLJANDE SUCCÉN FIRE AND FURY

  När Fire & Fury: Donald Trump & Vita huset inifrån publicerades kippade världen efter andan. Journalisten Michael Wolffs skildring av en labil president och dennes första år som commander-in-chief detonerade med full kraft. Trump blev rasande, upplagorna enorma.
  Under belägring: Trump i skottlinjen tar vid där den förra boken slutar. Den forne affärsmannen och tv-profilen attackeras nu från alla håll. Donald Trump har gjort sig av med sina politiskt erfarna rådgivare – ett drag som gör honom mer impulsiv och oförutsägbar än någonsin. En stor del av det politiska etablissemanget, liksom medlemmar av Trumps egen administration, har övergett honom. Omgiven av fiender, men fullt övertygad om att han är oövervinnerlig, förvandlas Donald Trump till ett rasande, destruktivt inferno.
  Under belägring: Trump i skottlinjen rapporterar direkt från fronten. Ett alarmerande och oförglömligt porträtt av en president som inte liknar någon annan.

  MICHAEL WOLFF är en prisbelönt amerikansk författare och journalist. Han har bland annat arbetat för New York Times, USA Today och Vanity Fair, samt tilldelats två National Magazine Awards. Michael Wolff bor i New York.

  »Oumbärlig läsning. Drar undan de få gardiner som fortfarande finns för Trump och Vita huset.« The Guardian

  »En bok som bekräftar vad de flesta redan har förstått: Att Trump inte bara är helt olämplig som president, utan att alla runt omkring honom också vet om det.« Michelle Goldberg, New York Times

  »Något av det mest underhållande som skrivits om politik. Du skrattar och skakar på huvudet under 336 sidor tills du minns att det inte är fiktion.« Niklas Ekdahl, DN
  Läs mer
 8. Vi, skuggorna, E-bok
  Vi, skuggorna, E-bok
  E-bok
  253,75 kr

  Aura kom i tron att det här landet var någorlunda fredat från mygel och korruption. Hon visade sig ha fel.

  Wilder bodde i sin arbetsgivares garage i fyra och ett halvt år. ”Jag var inte ens en hund i chefens ögon. Jag var skräp.”

  Sverige har fått ett laglöst arbetsliv där människor från fattiga länder jobbar under slavliknande förhållanden. En ny typ av kriminalitet som inte myndigheterna kommer åt. Exploateringen pågår överallt. Människor sover inuti bilverkstäder, i skogen och på byggen. En rad politiska beslut har skapat det så kallade skuggsamhället, som blev synligt när Akilov 2017 körde in på Drottninggatan. Han jobbade som asbestsanerare i Sverige innan han blev terrorist. En i mängden av gömda arbetare i vårt parallella samhälle.

  Svenskt arbetsliv har blivit ett paradis för kriminella som vill tvätta sina smutsiga pengar vita. Svartarbetet kostar staten 66 miljarder per år. Lågt räknat. Samtidigt är stat, kommuner och landsting våra största upphandlare. Och på sätt och vis de värsta bovarna.

  Läs mer
 9. Personliga tragedier och politiska framgångar - en bok om Joe Biden, E-bok
  Personliga tragedier och politiska framgångar - en bok om Joe Biden, E-bok
  E-bok
  114,55 kr

  Joe Biden är en unik gestalt som verkat i den amerikanska politiken i många år. Han har haft många framgångar i politiken men på det personliga planet har han också erfarenhet av hur en tragisk olycka och därefter sjukdom har drabbat familjen. Oavsett om han lyckas vinna över Donald Trump i presidentvalet 2020 år han värd att lära känna närmare. Fram träder en person som aldrig ger upp, och genom sitt val av vicepresident har han visat att han vill vara en brobyggare till nästa generation.

  Oskar Örn är statsvetare och har varit på plats i USA under de senaste tre presidentvalen. Han har i en rad artiklar analyserat amerikansk politik. Under valrörelsen 2012 träffade han Biden inför ett tal i en gymnastiksal på en high school i Wisconsin.

  Läs mer
 10. En prostituerads bekännelser: Den kompletta och utökade versionen, E-bok
  En prostituerads bekännelser: Den kompletta och utökade versionen, E-bok
  E-bok
  490,55 kr
  Sandra ser ut som vilken annan kvinna som helst under 2000-talet. När Sandra handlar i affärer betalar hon till skillnad från de flesta andra kontant med pengar som hon har tjänat in genom prostitution. Sandra annonserar på Internet och bokar träffar med kunder via mobiltelefonsamtal. Sandra är specialist på sex och känner till männens sexualitet bättre än deras fruar.
  I En prostituerads bekännelser berättar eskortkvinnan Sandra under hemlig identitet om sin verksamhet och hur den påverkas av prostitutionspolitiken. Hennes dagbok garanteras vara allt annat än långtråkig och rekommenderas inte för känsliga personer. I sexhandelns värld gäller inte samhällets regler och här kan vad som helst hända. Läs berättelsen på egen risk...

  Av pseudonymen Eskortkvinnan Sandra har tidigare utgivits:
  En prostituerads bekännelser En svensk eskortkvinnas dagboksanteckningar, 2013
  En prostituerads bekännelser II En svensk eskortkvinnas dagboksanteckningar, 2013
  En prostituerads bekännelser Den kompletta och utökade versionen, 2015
  Läs mer
 11. Gola, vittna, dö, E-bok
  Gola, vittna, dö, E-bok
  E-bok
  29,00 kr
  När en tvåbarnspappa bevittnar ett flertal unga män fly en skjutning i Hallonbergen utanför Stockholm möter han gängledarens blick. Det kommer att bli både hans och hustruns död, och Sveriges första vittnesmord är ett faktum.

  Efter morden i Hallonbergen tätnar tystnadskulturen. Poliser slutar tjata på vittnen att de ska ställa upp -- "Vi kan inte skydda dem". Få vill prata om vad de har sett. Ingen vill ses som en golare. För vem vågar det när priset kan vara så högt?

  Gola, vittna, dö är berättelsen om tre mord, om två sörjande familjers sökande efter svar, om upprättelse och kampen för ett bättre samhälle.

  *

  Ann Törnkvist är journalist och författare. Hon har tidigare skrivit den bästsäljande reportageboken Följ fucking order om det så kallade Södertäljenätverket.
  Läs mer
 12. Pampens historia, E-bok
  Pampens historia, E-bok
  E-bok
  116,00 kr

  Fler gånger än vi kan räkna har personer med makt och tillgång till andra människors pengar avslöjats ha använt det för att berika sig själva. Vi kallar dem pampar.

  Tack vare internet och sociala medier är det idag betydligt svårare att komma undan att missbruket exponeras offentligt. Men tyvärr verkar folk aldrig lära sig, de blir inte färre. Det var därför dags för de största pamparna genom historien fram till idag att samlas i en egen bok.

  Internet är snabbt men en bok lever för evigt. Genom att lyfta fram och föreviga ett hundratal pampar som varit inblandade i en rad olika skandaler från 1970-talet till nutid är det min förhoppning att ingen glömmer bort vare sig dem eller vad som händer när människor med makt och pengar glömmer rätt och fel.
  Pamparna har alltid förtjänat en egen historiebok. Nu har de en.

  Rebecca Weidmo Uvell är en av Sveriges mest framgångsrika och tongivande opinionsbildare. Hon har skrivit ledare i Dagens Industri och har varit krönikör på Aftonbladet, Dagens Samhälle och Borås Tidning. Idag driver hon en av landets största opinionsbloggar, www.uvell.se, och jobbar via podcast, Twitter och Facebook.

  Läs mer
 13. Bland myglare, ministrar och miljardärer, E-bok
  Bland myglare, ministrar och miljardärer, E-bok
  E-bok
  92,80 kr
  Beväpnad med nyfikenhet och envishet visar Jan Mosander hur gediget journalistiskt fotarbete går till.
  Vad hände egentligen med kungafamiljens del i de jättelika släktförmögenheterna i Tyskland och Österrike? Hur kunde Hitlers rustningsminister Albert Speer lura oss alla? Visste den hyllade oppositionelle östtyske sångaren och poeten Wolf Biermann om att säkerhetstjänsten Stasi avlyssnade folk han bjöd hem? Och hur gick det för krämarna och deras mördande barnmatsreklam?
  Detta och mycket mer ryms i Bland myglare, ministrar och miljardärer, där vi får ta del av Jan Mosanders stilsäkra och underhållande reportagekonst.
  Läs mer
 14. Så räddar vi klimatet : Argument för en Green New Deal, E-bok
  Så räddar vi klimatet : Argument för en Green New Deal, E-bok
  E-bok
  145,00 kr

  Hur kan vi ha råd att rädda banker, men inte att göra de nödvändiga investeringarna för att rädda planeten?

  Ann Pettifor visar i denna bok att en snabb och rättvis omställning av den globala ekonomin bort från beroendet av fossila bränslen är möjlig. Kampanjen för en Green New Deal har potential att bli den största globala rörelsen någonsin. Men om den ska lyckas måste vi förändra ekonomin i grunden och ta tillbaka makten från de privata intressen som kontrollerar det finansiella systemet.

  Vi har råd och vi måste sätta igång omedelbart.

  Ann Pettifor är ekonom och direktör för Policy Research in Macroeconomics (PRIME). Hon är känd för att ha förutsett den globala finanskrisen i boken The Coming First World Debt Crisis (2006).

  Med förord av Daniel Suhonen.

  Läs mer
 15. En alldeles svensk historia, E-bok
  En alldeles svensk historia, E-bok
  E-bok
  29,00 kr
  »Kajsa Normans beskrivning av det svenska hyckleriet och dess paradoxer är mer medryckande än en thriller.«
  The Times

  Sommaren 2015, under musikfestivalen We Are Sthlm, utsattes tonårsflickor för sexuella övergrepp i publikhavet. Både polis och vittnen på plats förväntade sig stora rubriker i media efter händelsen. Istället: Total tystnad.

  Ett halvår senare rapporterades om liknande övergrepp i Köln först då valde svenska medier att berätta om vad som hänt på We Are Sthlm. Varför dröjde det så länge? När reportern Chang Frick började nysta i historien skapades en kedjereaktion som kom att skaka om Sverige. Ingen ville ta ansvar för den uteblivna rapporteringen och media förnekade att de misstänkta förövarnas ursprung skulle ha påverkat bevakningen.

  Sverige är ett land präglat av en konsensuskultur som få vågar bryta mot. Den som ställer sig utanför åsiktskorridoren utmålas snabbt som extrem. I sin internationellt hyllade bok skildrar journalisten Kajsa Norman insiktsfullt och övertygande den svenska konformiteten och hur den påverkar det offentliga samtalet.


  »En alldeles svensk historia är ingen behaglig läsning, men en viktig sådan.«
  Sigrid Rausing

  »Det här är en gripande berättelse. Allt jag trodde att jag visste om Sverige är fel.«
  The Spectator

  »Kajsa Norman är en kraftfull författare.«
  The Guardian

  »Skriven i bästa Stieg Larsson-stil, men med skillnaden att allt är sant.«
  The Telegraph India

  »Hon skildrar en tystnadskonspiration av ett etablissemang som gör allt för att inte lyfta på locket över växande kulturella spänningar.«
  Financial Times
  Läs mer
 16. Fallet Catrine da Costa, E-bok
  Fallet Catrine da Costa, E-bok
  E-bok
  28,51 kr
  En litterär analys av intrigerna kring Catrine da Costas död (det sk styckmordet) de gotiska vandringsmyterna från 80-talet och justitiemordet på de två läkarna Teet Härm och Thomas Allgén Läs mer
 17. Aatteet puntarissa, E-bok
  Aatteet puntarissa, E-bok
  E-bok
  83,56 kr
  Nykyisin monet ihmiset sanovat menettäneensä luottamuksensa politiikkaan ja poliitikkoihin. Puolueiden ohjelmia lukemalla huomaa niiden olevan melko samantyyppisiä. Tässä teoksessa käydään yleisesti läpi Suomen puolueita, niiden historiaa ja ohjelmia. Politiikka ei saisi olla itseistarkoitus vaan sen kautta ihmisten pitäisi saada ne asiat, mitä he tarvitsevat kansalaisen kukkaroon, paikkakuntaan tai ammattiin katsomatta. Muutama puolue on perutettu aikoinaan puolustamaan ihmisten peruturvallisuuteen liittyviä asioita ja nykyään nämä asiat löytyvätkin jo perutuslaista. Tässä teoksessa pohditaan myös, että kun ns. luokkaeroja ei enää Suomessa välttämättä ole, niin voisiko puolueita tiivistää ja miten kansalaisten tulisi ottaa osaa yhteisten asioiden hoitamiseen nettiaikana. Läs mer
 18. Mikä minusta tulee isona?, E-bok
  Mikä minusta tulee isona?, E-bok
  E-bok
  58,00 kr
  Eläinlääkäri, jalkapallotähti, valokuvaaja, erityisopettaja, kirurgi, kirjailija, delfiininkouluttaja… Kun Plan Suomen ja BoD™ - Books on Demandin tuomaristo luki "Mikä minusta tulee isona?" -kirjoituskilpailun tekstejä haaveammateista, oli ilahduttavaa huomata, kuinka paljon nuorista suomalaisnaisista löytyy tahtoa, itseluottamusta, luovuutta ja uskoa tulevaisuuteen. Planin ja BoD:n järjestämään kirjoituskilpailuun tuli yli 100 tekstiä eri puolelta Suomea. Kirjoituksissa käsitellään paitsi ammattihaaveita ja -suunnitelmia myös ympäristön tai perheen asettamia rajoituksia sekä omia epävarmuuksia. Päällimmäiseksi tunteeksi kilpailuun osallistuneista teksteistä jäi kuitenkin toiveikkuus. Tähän kirjaan on koottu 15 tuomariston kilpailun parhaaksi valitsemaa tekstiä. Voittajaksi nousi Ida Aarnio tekstillään "Elämänkokemuksesta ammatiksi?", jossa kirjoittaja käsittelee rehellisesti ja koskettavasti lapsuutensa ja nuoruutensa vaikeuksia. Kirjan tuotot tukevat Planin maailmanlaajuista Koska olen tyttö -kampanjaa, joka parantaa kehitysmaiden tyttöjen asemaa. Läs mer
 19. Med lögnen som vapen: Donald Trump och den amerikanska drömmens kris, E-bok
  Med lögnen som vapen: Donald Trump och den amerikanska drömmens kris, E-bok
  E-bok
  159,50 kr
  Världen skakades om när Donald Trump valdes till USA:s president 2016. Ytterst få experter förutsåg att en man utan politisk erfarenhet och med ett dubiöst rykte som fastighetsmagnat skulle nå landets högsta post efter en valkampanj präglad av lögner, smutskastning och bisarra utspel.

  Med lögnen som vapen beskriver Erik Åsard Donald Trump och de människor, miljöer och sakfrågor som bidrog till att han valdes till president. Här berättas om Trumps bakgrund och hans karaktärsegenskaper, hans narcissism, lögner och halvsanningar, hans förkärlek för konspirationsteorier och ständiga behov av smicker och servila ja-sägare.

  Vidare granskas Trumps kärnväljare, som kommer från några av USA:s mest nergångna områden, och det republikanska partiets omvandling, vars ledning hjälpte honom till makten och som tack fick se det grundligt omstöpas av en ledare med klara auktoritära drag. Här finns även en inträngande diskussion av vilka konsekvenserna kan bli för ett samhälle där makthavarna ljuger, medvetet eller slentrianmässigt, om såväl triviala som viktiga frågor och samhällsproblem.

  Erik Åsard, professor emeritus i Nordamerikastudier, utkommer i höst med ännu en rykande aktuell bok om världens supermakt nummer ett.

  Läs mer
 20. Den svarta katten i Mosul, E-bok
  Den svarta katten i Mosul, E-bok
  E-bok
  50,75 kr
  Journalisten Puk Damsgård har flyttat sitt skrivbord till Mosul i Irak för att kunna skildra kriget på nära håll. Hon finns på plats under offensiven mot den islamiska staten (IS), den mest omfattande militära operationen i landet sedan 2003, i den största staden som IS någonsin har styrt.


  I Den svarta katten i Mosul berättar Damsgård om en serie gripande människoöden från ett land där inbördeskrig, militärer och terroristgrupper har påverkat livet för miljoner irakier.

  Hur behåller man något slags vardagsliv i en stad präglad av terror? Med personligt anslag skildrar Damsgård vad som händer med ett land där alla själar är till salu, i en konstant överlevnadskamp. Hur allt korrumperats av krig. Men hon skildrar också de osynliga vardagliga revolutionerna och de människor som söker ljuset istället för att springa efter döden.

  Under en lång tid levde Puk Damsgård med en grupp irakiska soldater för att fullt ut se bakom krigets fasad. I boken skildrar hon bland annat en ung mans resa hem från invasionen, där han förlorade sina vänner i en självmordsbombares attack. Hon beskriver en familjs öde under IS styre i Mosul, och en konstnär som upptäcker en hemlig fiol mitt bland vapen och militäruniformer på basaren i staden. Och hon jagar fatt på en svart huskatt i Mosuls murar.

  Den svarta katten i Mosul är en berättelse full av överraskningar och motsatser men mest av allt ett vittnesbörd om mänsklig kraft och överlevnadsvilja.

  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida