8,00 kr - 491,00 kr
491,00 kr
8,00 kr

922 produkter

922 produkter

Här har vi samlat alla e-böcker inom samhälle & politik. E-böcker du kan ta med överallt och läsa i mobil & på surfplattan. Hitta din nästa läsupplevelse idag!

E-böcker - Samhälle & politik

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Inte en främling : 41 berättelser om identitet och mångfald, E-bok
  Inte en främling : 41 berättelser om identitet och mångfald, E-bok
  Isbn: 9789113074832
  E-bok
  58,00 kr

  Varför upplever vissa av oss att vi är främlingar i vårt eget land? Under 2014 har stiftelsen Teskedsorden uppmärksammat den frågan på hemsidaninteenframling.se.

  Frågan har inga enkla svar men har resulterat i personliga berättelser och funderingar kring känslor av utanförskap, av att bryta mot normer. Utifrån ämnen som identitet, diskriminering, homofobi och rasism har smärtsamma och starka texter vuxit fram.

  Bland författarna finns artisten och skådespelaren Rikard Wolff, komikern och skådespelaren Zinat Pirzadeh, artisten Behrang Miri och EU-parlamentarikern Soraya Post.

  Boken kommer att säljas till förmån för Teskedsorden.

  Läs mer
 2. Ship to Gaza : bakgrunden, resan, framtiden, E-bok
  Ship to Gaza : bakgrunden, resan, framtiden, E-bok
  Isbn: 9789173433501
  E-bok
  174,00 kr
  I slutet på maj 2010 stod Ship to Gaza/Frihetsflottan under några dygn i fokus för världens uppmärksamhet. I solidaritetens namn hade de seglat med förnödenheter till det palestinska folket i blockadens Gaza. På morgonen den 31 maj 2010 överfölls fartygen på internationellt vatten av israeliska kommandosoldater, som dödade nio passagerare och skadade ett trettiotal.

  På några månader lyckades Ship to Gaza-Sverige och dess koalitions-partner i Frihetsflottan åstadkomma vad det internationella samfundet misslyckats med under många år: att mobilisera en global opinion mot Israels illegala, inhumana och för alla parter destruktiva blockad mot Gaza.

  Mikael Löfgren, en av grundarna till Ship to Gaza-Sverige, berättar om hur allt började. Några av de svenska resenärerna delar med sig av sin upplevelse av vad som hände på båtarna, bland annat Henning Mankell, Dror Feiler och Edda Manga. Andra medverkande, bl a Mattias Gardell och Robert Fisk, skriver om framtidens utsikter för Gaza.
  Läs mer
 3. Tortyrens återkomst, E-bok
  Tortyrens återkomst, E-bok
  Isbn: 9789173433259
  E-bok
  174,00 kr
  Tortyr har blivit vardag i Förenta staternas krig mot terrorismen, vilket bilderna från Guantánamo berättar. Men den har en gammal historia. Tortyr användes av amerikanska myndigheter mot slavar, kriminella och lösdrivare. Under det kalla kriget utvecklade CIA och Pentagon tortyrtekniker som spreds till allierade stater i Asien, Afrika och Latinamerika. Tidigare var tortyren hemligstämplad, nu sker den öppet, med världsopinionen som inbjudna vittnen.

  Tortyrens återkomst blottlägger den ideologi som anser att tortyr är legitimt och ställer frågor om makt, motstånd och global ordning. Varför är det så tyst kring Guantánamo? När ska också amerikaner kunna ställas inför den internationella brottsmålsdomstolen i Haag? Varför hörs inga upprörda röster från Sveriges och EU:s politiska makthavare? Och var finns protesterna från alla dem som säger sig slå vakt om mänskliga rättigheter?

  Mattias Gardell är professor i religionshistoria vid Uppsala universitet. Han har läst tidigare okänd information i amerikanska arkiv och bibliotek och kartlagt hur tortyren steg för steg blivit accepterad bland 2000-talets politiska makthavare. Det är en skrämmande och aktuell läsning. Leopard förlag har tidigare gett ut Bin Ladin i våra hjärtan av Gardell.
  Läs mer
 4. Så kan det vara, E-bok
  Så kan det vara, E-bok
  Isbn: 9789177651185
  E-bok
  42,05 kr
  Så kan det vara är en kritisk granskning av svensk sjukvård med utgångspunkt i vården av en patient, som avled efter fem veckor på sjukhus. I ett kort avsnitt berörs också behandlingen av en patient som dog efter ett besök på en jourmottagning. Det är en redogörelse för hur verkligheten för en gammal patient i sjukvården kan se ut, och också hur en läkares bristande engagemang vid ett akutbesök av en patient för att få påfyllning av medicinförrådet leder till patientens död.
  Enligt Vårdförbundet dör varje år 3000 patienter på grund av vårdskador. Det innebär i klartext att 3000 människor, som befinner sig i vården eller vänder sig till ett sjukhus för att bli hjälpta, berövas livet.
  Sjukhusvistelsen och behandlingen dokumenteras med dagboksanteckningar, utdrag ur sjukhusets journaler, rapportblad och vårdplaner, och exempel ur Journalenhetens medicinlista. Av vårdgivarnas egna anteckningar om sina behandlingsåtgärder kan man direkt se hur olika skador kan uppkomma. Behandlingen diskuteras också, en diskussion som leder fram till vad som krävs för att man ska undvika orsakerna till många av de skador som nu drabbar patienterna.
  Läs mer
 5. Fräls oss ifrån kärleken, E-bok
  Fräls oss ifrån kärleken, E-bok
  Isbn: 9789113068008
  E-bok
  58,00 kr

  Fräls oss ifrån kärleken (1973) är Suzanne Brøggers svidande uppgörelse med föreställningen om man-kvinna-samhälle. Genom intervjuer, debattinlägg och essäer angriper hon kärnfamiljen och slåss för privatlivets slutgiltiga avskaffande. Vägen dit går via frispråkigheten, vilken snabbt gjorde henne till myt och ikon - och en av Nordens mest älskade författare.

  Läs mer
 6. "Idag ska vi inte dö" : Fångar i krigets Syrien, E-bok
  Isbn: 9789113066370
  E-bok
  58,00 kr
  Det blev en mardröm som hittills inte har berättats, med flyktförsök, skottskada och olika former av tortyr. Under 46 dagar satt reportern Magnus Falkehed och fotografen Niclas Hammarström som gisslan i Syrien. Som enda utländska journalister gav de sig in i västra Syrien, mitt under brinnande krig. På vägen ut, efter en knapp vecka av strapatsrika och dramatiska reportage, blev de gripna av beväpnade män och hållna som fångar mitt i frontlinjen.

  I den dagliga kampen mot hunger, kyla och krigets livsfaror sattes deras vänskap och tro på livet på hårda prov, inlåsta i en mörk källare och vaktade av krigare.

  För deras familjer och barn öppnades en nattsvart avgrund: en skräckfylld värld kantad av nattliga samtal, hemliga förhandlingar och hot om snar död. Mitt i det helvetet skulle två kvinnor, Anna och Florence, hålla samman sina familjer i en vardag som inte längre fanns.

  Idag skall vi inte dö är en självutlämnande bok om tvivel, kärlek och hopp, där människan tvingas hämta bränsle i det djupaste av sina hjärtan. Det är också en berättelse om hur svallvågorna av dramat kastar om livet för hela omgivningen. En bok om vanliga människor som dras ned i en overklig skuggvärld men vägrar ge upp.
  Läs mer
 7. Lyckomyten – en arg bok om lycka, E-bok
  Lyckomyten – en arg bok om lycka, E-bok
  Isbn: 9789187371936
  E-bok
  101,50 kr

  Jakten på den ultimata lyckan är inget nytt. Vi söker den i böcker, resor, konsumtion, kost, pengar, karriär, träning, terapi, mindfulness. Det är en intensiv jakt ändå verkar den inte fungera. Bland svenska kvinnor lider hela 25 procent av stor oro, ängslan och ångest. Motsvarande siffra för männen är bara 14 procent. Och kvinnor blir deprimerade dubbelt så ofta som män.
  Varför mår vi kvinnor så dåligt när vi har så goda förutsättningar att må bra?
  Är det för att vi jämför oss med varandra hela tiden? Inte minst på sociala medier där den ena lyckliga och lyckade personen efter den andra lyckligen berättar om alla sina lyckliga dagar. Och vi jämför oss dumt nog bara med smarta, vackra, smala, framgångsrika människor och lägger sedan ansvaret på oss själva om vi inte lyckas bli som dem, ständigt lyckliga och lyckade.
  Aldrig förr har lyckokravet varit så individanpassat och genusorienterat som idag. Det förväntas att en kvinna ska vara lycklig ¬ och det är kvinnans eget ansvar att bli det. Men är det verkligen upp till oss själva? Kanske är det så att den individuella lyckojakten är lika meningslös som att försöka bli längre?
  Med Lyckomyten en arg bok om lycka vill vi ta ett nytt grepp och sätta fokus på högre nivå! På samhällsnivå. Vad är det i samhället som gör att vi inte kan balansera det ständiga kravet och begäret på lycka till en trivsel i vardagen, till ett rimligt välbehag? Kan vi definiera vilka områden i samhället det är som gör att kvinnor inte kan känna sig tillräckligt nöjda? För att vi ännu inte är jämställda? För att vi inte kan försvara oss från influenserna som säger att utan skönhet och ork och daglig dos av stor lycka är vi inget värda?
  Förhoppningsvis är denna bok både inspirerande och lärorik. Inspirerande för att vi intervjuat så många härliga kvinnor med tankar och idéer. Lärorik för att vi har grävt runt i den senaste forskningen och korsförhört experter. Du får gärna bli arg av det du läser. Ilska är fantastiskt drivmedel. Och att drivas framåt till en förändring gör oss lyckliga. Lycka som är stabil och varaktig och som kan hantera livets motgångar utan att acceptera orättvisor.

  MEDVERKANDE

  Pamela Andersson, Sigrid Bárány, Alexandra Charles, Lena Flyckt, Lotta Gray, Linn Heed, Kerstin Hessius, Annika Jankell, Annette Lefterow, Lill Lindfors, Nyamko Sabuni , Filippa Salomonsson, Gabriella Svanberg, Maria Sveland, Paula Ternström, Solveig Ternström, Camilla Wagner

  Läs mer
 8. Att tysta skriket - Början och slutet på kriget mot narkotikan, E-bok
  Att tysta skriket - Början och slutet på kriget mot narkotikan, E-bok
  Isbn: 9789176610275
  E-bok
  58,00 kr

  Nytt perspektiv på kriget mot narkotika

  Det globala kriget mot narkotika har skördat många offer. Långt fler offer än drogerna i sig, hävdar journalisten Johann Hari. Efter att ha studerat de insatser som gjorts för att stoppa narkotikan och mött de människor som påverkats av dem fann han ett förbluffande gap mellan det vi har fått höra och det som verkligen pågår. Detta är hans omskakande och ögonöppnande vittnesmål.

  Johann Hari är en brittisk journalist som har skrivit för bland annat New York Times, LA Times, The Guardian och Le Monde. Under nio år var han kolumnist på The Independent och han har två gånger blivit utsedd till årets journalist av Amnesty International UK.

  "Fantastisk jag kunde inte lägga den ifrån mig."
  Noam Chomsky

  Läs mer
 9. Tre dagar med Ku Klux Klan 3, E-bok
  Tre dagar med Ku Klux Klan 3, E-bok
  Isbn: 9789151501482
  E-bok
  43,50 kr

  Följ med Carina Bergfeldt till USA:s mest rasistiska stad: Harrison i Arkansas, där över 99 % av befolkningen är vit. Sydstatsflaggor hänger från butiker och bilar, och skyltar som varnar för "vitt folkmord" står längs motorvägen. En skakig biltur in i skogarna leder oss till platsen där Ku Klux Klan håller sin årliga träff.

  Och du är inbjuden.

  På gården, där klanens ledare hälsar välkommen, springer barn omkring och leker, klädda i t-shirtar med klanens nazistliknande rödsvartvita symbol. Familjen är i fokus och kvinnor utgör en allt större del av medlemmarna. Under de tre dagar som årsmötet pågår väljs nya "riddare" in och vikten av att bevara och försvara den vita rasen upprepas gång på gång.

  Parallellt berättas Ku Klux Klans minst sagt brokiga historia fram till idag. En avhoppad medlem ger sin bild av klanens noga uttänkta rekryteringsmetoder. De tre dagarna med klanen avslutas med en korsbränning, en tradition som skrämt människor i över 100 år.

  I reportageserien Bergfeldts Amerika berättar journalisten och författaren Carina Bergfeldt om ett annat USA, bortom de braskande rubrikerna. Hon tar oss med under ytan till platser och personer som sällan lyfts fram i ljuset.

  Tre dagar med Ku Klux Klan är baserad på en artikelserie i Aftonbladet. Reportaget har utökats med nytt material och inleds med en hälsning från författaren.

  Läs mer
 10. Spaningsmordet i Småland, E-bok
  Spaningsmordet i Småland, E-bok
  Isbn: 9789151502885
  E-bok
  58,00 kr

  När en 62-årig man försvinner spårlöst från sin gård norr om Kalmar anmäls han saknad av sin ena dotter. Det ska dröja hela två år tills kroppen hittas, och då sitter två personer redan häktade för mord. Men det ovanliga fallet skulle knappast ha fått sin lösning om inte en kvinna inom Missing People hade gjort en högst personlig insats. Spaningsmordet i Småland är det enda svenska mordfall som har lösts av en privatperson.

  Kriminalreportern Evalisa Wallin berättar i Spotlight om åtta svenska rättsfall där förövaren är tidigare ostraffad. Brottsrubriceringarna är mord, dråp och barnadråp. Följ fallen från dådet till polisutredning och rättsprocess, med blixtbelysning av speciella omständigheter. Hur vanligt är det att kvinnor mördar? Kan man dömas för att ha dödat, utan att få en påföljd? Och hur bra är polisen egentligen på att upptäcka giftmord?

  Läs mer
 11. Sju dagar kvar att leva : en berättelse om brott och dödsstraff, E-bok
  Sju dagar kvar att leva : en berättelse om brott och dödsstraff, E-bok
  Isbn: 9789113068572
  E-bok
  58,00 kr
  Där sitter han till slut, på andra sidan av ett skottsäkert glas. Fyrtioettåringen hon flugit över Atlanten för att träffa. Mannen som snart ska dö. Han lyfter telefonluren och presenterar sig.

  När den prisbelönta reportern och kolumnisten Carina Bergfeldt möter Vaughn Ross återstår en vecka av hans liv. Han är dömd till döden i Texas, den amerikanska delstat som avrättar flest fångar. I tio år, nio månader och tio dagar har Vaughn Ross väntat på att dö, för att sona de mord han dömdes för 2002.

  Samtalet blir starten på en vecka i Texas som involverar en pastor, en fängelsedirektör, en kvinna som älskar en mördare, en familj som vill ha hämnd och en polis som avgett ett löfte som infrias först när giftet injiceras.

  Men allt börjar med mannen som har sju dagar kvar att leva.
  Läs mer
 12. I stället för Gud, E-bok
  I stället för Gud, E-bok
  Isbn: 9789175177281
  E-bok
  42,05 kr

  I förhoppning om att framtidens samvaro i världen skall bli något bättre än den nu är, presenterar jag en liknelse som jag tror kan få samma effekt på icke-religiösa, som tio Guds bud har på kristna. Förr i världen hade föräldrar och lärare hjälp av sin egen tro på Gud när de motiverade barnen att göra «det rätta». Jag vet att föräldrar och lärare har det mycket svårare idag.
  De flesta vet att arv och miljö formar oss, men vi har svårt att acceptera att en medmänniska uppför sig illa. Vi spelar rollen av domare och fördömer den som gjort något dåligt, trots att vi skulle gjort detsamma om vi haft samma arv och erfarenhet. Tänker vi oss att arv och erfarenhet finns i en fastsydd ryggsäck, får vi lättare att undra vad det är i säcken som gjort att en annan människa uppför sig på ett oväntat sätt. Idén får oss att:
  * sluta att fördöma andra
  * sluta att förhäva oss själva
  * acceptera att samhället måste ha lagar, poliser och domstolar
  * förstå värdet med utbildning, teori och praktik
  * förstå den destruktiva effekten av dåligt sällskap


  Mats Hagner är 80 år, med fem barn och 10 barnbarn. Han älskar barn och var scoutledare i mer än 30 år. I sitt yrke var han professor i «skog» under tre decennier i Umeå, men hans forskning gav möjlighet att leva bland naturfolk i nästan alla världsdelar. Ju mer han lärde sig desto mer övertygad blev han om att skogsägare och industri tjänar mest på att plocka träd kontinuerligt ur en «naturlig» skog, där stora och små träd samsas. Han roar sig med att teckna, måla och spela fiol med kompisarna i orkestern Strokarna. Namnet är valt därför att alla som är med har haft stroke. Denna bok är skriven under en mycket lång tid, med start 1965. Idén «Ryggsäcken» har han diskuterat med många människor runt hela världen, och vet att den kan göra gott.

  Läs mer
 13. Folkrepubliken Walmart : Hur de globala storföretagen lägger grunden till socialismen, E-bok
  Folkrepubliken Walmart : Hur de globala storföretagen lägger grunden till socialismen, E-bok
  Isbn: 9789189155046
  E-bok
  159,50 kr

  De största planerade ekonomierna är inte längre länder, utan multinationella företag som Walmart och Amazon. För både vänstern och högern är de symboler för marknadskapitalismen. Deras häpnadsväckande framgångar tycks bekräfta den gamla föreställningen att det moderna samhället är för komplext för att underkastas en plan.

  Men planering i stor skala är inte bara möjlig. Den finns redan, och den fungerar. Med utgångspunkt i hur dagens globala storföretag fungerar väcker vetenskapsjournalisten Leigh Phillips och ekonomen Michal Rozworski nytt liv i frågan om hur demokratin kan utvidgas till hela samhället.

  Folkrepubliken Walmart är en engagerande och välargumenterad resa genom ekonomiska teorier och planeringens historia. Klimatkrisen och coronapandemin gör demokratisk planering viktigare än någonsin. De senaste årtiondenas teknologiska framsteg och framväxten av världsomspännande företag visar att den också är möjlig.

  Läs mer
 14. Vi vill inte tigga, E-bok
  Vi vill inte tigga, E-bok
  Isbn: 9789175178585
  E-bok
  85,55 kr
  Alex, en av de som tigger tittar uppgivet på mig. "Vi vill inte tigga, men vad ska vi göra?" 
  En fotodokumentär skildring av EU-migranter som tigger i Sundsvall under åren 2013 till 2015.
  Läs mer
 15. Chefers organisatoriska förutsättningar i kommunerna, E-bok
  Chefers organisatoriska förutsättningar i kommunerna, E-bok
  Isbn: 9789186949990
  E-bok
  72,50 kr

  Chefer är viktiga för att skapa attraktiva och välfungerande jobb inom välfärden. Men vad behöver egentligen chefer för att kunna göra ett bra jobb? Vilka förutsättningar har kommunala chefer att leda sina verksamheter? Hur kan arbetsvillkoren förbättras för att undvika stress, negativa hälsoeffekter och hög omsättning av chefer? 

  Det är frågor som behandlas i denna rapport som fokuserar särskilt på chefers organisatoriska förutsättningar i kommunerna. De verksamheter som studeras är skola, vård och omsorg samt teknisk service i sju kommuner. Resultaten bygger på analyser av enkätdata, registerdata och intervjuer med chefer på olika nivåer.

  Författare till rapporten är Linda Corin, personalvetare och doktor i arbetsvetenskap, samt Lisa Björk, sociolog och doktor i arbetsvetenskap. De arbetar i dag som utvecklingsledare i Västra Götalandsregionen vid Institutet för stressmedicin.

  Läs mer
 16. Är religion en mänsklig rättighet?, E-bok
  Är religion en mänsklig rättighet?, E-bok
  Isbn: 9789144120348
  E-bok
  218,95 kr

  Vilken plats har religionen i ett modernt liberal-demokratiskt samhälle som Sverige? Frågan är i allra högsta grad levande och genomsyrar såväl slöjdebatten, Muhammedkarikatyrerna och religiösa friskolor. När krockar FN:s artikel om religionsfrihet med andra rättighetsprinciper?

  Läs mer
 17. Konjunkturrådets rapport 2018. Kapitalbeskattningens förutsättningar, E-bok
  Konjunkturrådets rapport 2018. Kapitalbeskattningens förutsättningar, E-bok
  Isbn: 9789188637017
  E-bok
  72,50 kr

  Mycket har hänt med kapitalbeskattningen sedan den stora skattereformen 1991. Grundprinciper om likformighet och enhetlighet har i hög grad övergetts och kapital beskattas i dagpå flera olika sätt.

  Under samma period har kapitaltillgångarnas värde vuxit i hela västvärlden, även i Sverige. Denna tillväxt skapar möjligheter för investeringar och välstånd, men också en oro för ökade ekonomiska klyftor i samhället.

  SNS Konjunkturrådsrapport 2018 analyserar och diskuterar kapitalbeskattningens förutsättningar i Sverige utifrån nationalekonomisk forskning och tidigare erfarenheter. En röd tråd är att skattepolitiken måste ta hänsyn till både snedvridningseffekter och fördelningseffekter.

  Skatters politiska legitimitet är viktig och av den anledningen har rådet genomfört en attitydundersökning av svenskarnas åsikter om kapitalbeskattning. Rapporten avslutas med rekommendationer om hur den framtida svenska kapitalbeskattningen bör utformas.

  SNS Konjunkturråd 2018 består av Daniel Waldenström (ordförande), professor i nationalekonomi, Institutet för Näringslivsforskning, och gästprofessor vid Paris School of Economics, Spencer Bastani, docent i nationalekonomi, Linnéuniversitetet, och Åsa Hansson, docent i nationalekonomi, Lunds universitet.

  Läs mer
 18. Den nya överklassen - en bok om Sveriges ekonomiska elit, E-bok
  Den nya överklassen - en bok om Sveriges ekonomiska elit, E-bok
  Isbn: 9789186597078
  E-bok
  65,25 kr
  Det är en dag som alla andra för några medlemmar av Sveriges nya överklass...
  I Schweiz har Jacob Wallenberg just avslutat ett styrelsemöte i ABB. Det pågick i sju timmar och för det kan han kvittera ut ett arvode på 440 000 kronor.
  På sitt gods utanför Nynäshamn sitter riskkapitalisten Björn Savén och tummar på den medalj som han har fått ta emot ur kungens hand. Den ska bäras om halsen i Serafimerordens band.
  I Västindien glider Arne Mårtensson in mot hamn i sin nitton meter långa segelkryssare. 55 år gammal pensionerade han sig från Handelsbanken. På pensionskontot ligger betryggande 225 miljoner kronor.

  Den nya överklassen erbjuder en guidad tur genom ett rikemansland där pengar och position betyder allt. Vi får veta hur dess invånare bor, semestrar och roar sig på andra sätt. Vi får läsa om herrgårdarna, kungajakterna, privatskolorna och de slutna elitsällskapen. Plus om den svans av andra karriärister, som så gärna vill hamna i samma guldsits.

  BENGT ERICSON är en av Sveriges mest drivna ekonomijournalister. Hans nya bok är en djupgående och underhållande skildring av en samhällsklass vars livsstil är fjärran från vad övriga svenskar kan tillåta sig. Texten är skriven med glimten i ögat, men här finns också en kritisk underton. Vad har dessa människor gjort för att förtjäna sina svindlande belöningar? Och vad innebär de för sammanhållningen i vårt land?
  Läs mer
 19. Lilla integrationshandboken för företag, E-bok
  Lilla integrationshandboken för företag, E-bok
  Isbn: 9789177232384
  E-bok
  174,00 kr
  Lilla Integrationshandboken för företag ger 44 konkreta tips på hur företag och verksamheter kan jobba för att öka mångfalden inom företaget och på så sätt också bidra till integrationen.

  Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.

  Läs mer
 20. Ägandet efter finanskrisen. Samtal på SNS 2012-2015, E-bok
  Ägandet efter finanskrisen. Samtal på SNS 2012-2015, E-bok
  Isbn: 9789186949839
  E-bok
  72,50 kr

  Den djupa globala finanskrisen som briserade efter Lehman-kraschen 2008 fick medborgare och politiker världen över att ställa grundläggande frågor om det kapitalistiska systemets sätt att fungera. Berodde krisen på bristen på starka långsiktiga ägare?

  Denna bok är en sammanfattning av en serie samtal på SNS om ägandets betydelse för näringslivets utvecklingskraft. I samtalen medverkar forskare, företrädare för svenska storägare, styrelseproffs, företagsledare och politiker.

  I tolv kapitel diskuteras den unika nordiska bolagsstyrningsmodellen, de institutionella ägarnas roll, regleringar, de statligt ägda bolagen, riskkapitalister, styrelsearbete och ersättningar.

  Författare till boken är Torun Nilsson. Hon är civilekonom och har arbetat som ekonomijournalist i över 30 år, främst på Affärsvärlden och Dagens Industri.

  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida