5,00 kr - 289,00 kr
289,00 kr
5,00 kr

262 produkter

262 produkter

Här har vi samlat alla e-böcker inom geografi, turism & resor. E-böcker du kan ta med överallt och läsa i mobil & på surfplattan. Hitta din läsupplevelse idag!

E-böcker - Resor & geografi

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Krokodilernas land: Ett reportage om Östtimor, E-bok
  Krokodilernas land: Ett reportage om Östtimor, E-bok
  Isbn: 9789174232523
  E-bok
  81,20 kr
  Krokodilernas land är den första boken om Östtimor skriven för en svensk publik. Den behandlar inte bara landets turbulenta historia och födelse, dess decennium som FN-styrd nation och interna maktspel – det är även en brutal uppgörelse med Sveriges roll i det folkmord som ägde rum mellan 1975–1999, med svensk vetskap, svenska vapen och riksdagens tysta medhåll.

  Östtimor, inklämd på en ö mellan Indonesien och Australien, stod år 2012 inför ett vägskäl då det firade tio år som självständig nation. Asiens yngsta land gick till valurnorna och FN drog sig tillbaka. I Krokodilernas land reser författaren och journalisten Klas Lundström från väst till öst, nord till syd och rapporterar om vad som har hänt, vad som händer och vad som kommer att hända. Varför räds så många framtiden och vad säger oss utvecklingen i Östtimor, var FN-projektet verkligen tänkt att bereda väg för en demokratisk och självständig nation? Krokodilernas land är ett litterärt reportage om hopp och förtvivlan, fattigdom och överflöd, historia och konspirationer, om människor och ekologi. E-boken innehåller exklusivt bonusmaterial.

  Klas Lundström
  , född 1982, är författare och journalist. Sedan 2006 har han rapporterat från ett 20-tal länder världen över för olika svenska medier. Klas bestämde sig för att bli författare i tolvårsåldern och har sedan bokdebuten 2008 gett ut flera reportageböcker, bland annat om Indonesien, Amazonas, Östtimor, svensk guldindustri och döden.
  Läs mer
 2. Harzresan ; Baden i Lucca, E-bok
  Harzresan ; Baden i Lucca, E-bok
  Isbn: 9789113060972
  E-bok
  58,00 kr
  Staden Göttingen, berömd för sina korvar och sitt universitet, tillhör konungen av Hannover och räknar 999 eldstäder, diverse kyrkor, ett barnbördshus, ett observatorium, en studentfinka, ett bibliotek och en rådhuskällare, där det finns ett mycket gott öl.

  Heinrich Heine (1797 1856) räknas som en av Tysklands främsta författare. Det var Heines diktning som lade grunden till hans berömmelse och hans lyriska begåvning syns även i hans resebilder, med vilka han gjorde stor succé. I denna volym samsas två av dem, Harzresan (1826) som bygger på Heines fyra veckor långa fotvandring i Harz och Thüringen och Baden i Lucca (1829) som skrevs efter att han tillbringat några månader i staden på grund av sin bräckliga hälsa.
  Läs mer
 3. Minibok: Skildring av Bohus fästning år 1934 – Återutgivning av turistbroschyr, E-bok
  Minibok: Skildring av Bohus fästning år 1934 – Återutgivning av turistbroschyr, E-bok
  Isbn: 9789177550792
  E-bok
  18,85 kr
  En av den nordiska historiens bästa fästningar är Bohus fästning i Kungälv.
  I över 700 år har den varit utsatt för belägring efter belägring – utan att någonsin bli intagen.

  I den här broschyren får du en spännande inblick i hur man såg på den här historiska borgen i början av 1930-talet.
  Då hade man precis börjat renovera fästningen efter att ha varit en ruin i många år.     

  Du får läsa en beskrivning av de olika delarna av Bohus slott och får en kortfattad historik.
  I e-boken finns också de spännande annonserna som finansierade produktionen av broschyren år 1934.

  Eftersom den här texten skrevs för snart 100 år sedan så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.
  Läs mer
 4. Pikkuautolla Suomesta Mongoliaan, E-bok
  Pikkuautolla Suomesta Mongoliaan, E-bok
  Isbn: 9789524982924
  E-bok
  38,34 kr
  Tositarina kolmen kaveruksen ikimuistoisesta matkasta maailman toiselle puolen. Matkalle mahtuu unohtumattomia kokemuksia, vaarallisia tilanteita, sekä uusia ystävyyssuhteita unohtamatta rehellistä hauskanpitoa. Läs mer
 5. Minibok: Ett besök på Madeira år 1888 – Återutgivning av historisk reseskildring, E-bok
  Minibok: Ett besök på Madeira år 1888 – Återutgivning av historisk reseskildring, E-bok
  Isbn: 9789177550808
  E-bok
  18,85 kr
  I dag är Madeira en av många populära öar vi väljer mellan när vi ska åka på semester till solen.
  Förr reste man hit för att överleva svåra lungsjukdomar.
  I den här e-boken får du en spännande inblick i synen på Madeira för 130 år sedan.

  För svenskarna var Madeira en mycket avlägsen plats som de flesta aldrig hade talas om och som ännu färre hade råd att åka till.
  Ön var desto mer känd bland engelsmännen som hade vallfärdat hit i mer än 100 år redan när den här texten skrevs.

  Då var det inte solen som lockade utan det perfekta klimatet.  Hit åkte man om man hade sjukdomar som tuberkulos, en sjukdom som man på den tiden inte klarade att bota med mediciner.  
  I dag är ön en mycket populär ö bland charterturister.  Hit åker man framför allt för att njuta av solen och för att vandra bland grönskan och i bergen.

  Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

  Läs mer
 6. Resa längs Rhen på 1850-talet – Återutgivning av text från 1869, E-bok
  Resa längs Rhen på 1850-talet – Återutgivning av text från 1869, E-bok
  Isbn: 9789177550082
  E-bok
  18,85 kr
  Att resa längs Rhen är en av de vackraste resorna man kan göra i Europa.
  Längs floden möter man hela tiden borgar och en fantastisk natur.
  För att inte tala om de underbara restaurangerna och det goda tyska ölet.

  I den här e-boken får du en färgglad skildring av en resa längs Rhen där författaren både färdas med ångbåt men också fotvandrar längs delar av sträckan.

  Berättelsen publicerades redan 1869 men resan gjordes i slutet av 1950-talet av den norske konstnären Vincent Lerche [1837–1892].

  När du läser e-boken ”Resa längs Rhen på 1850-talet” så kommer du att känna igen dina egna utlandsresor som ung i skildringar av krogbesök, spännande möten med landsmän på de mest oväntade ställen och besök på både slott och katedraler.

  Vi har kompletterat den här reseberättelsen med konstnärens egna favoritbilder från resan samt med både en liten karta och en liten ordlista där vi presenterar några av de viktigaste orden och personerna i berättelsen.
  Läs mer
 7. Skildring av Bohuslän – Återutgivning av text från 1896, E-bok
  Skildring av Bohuslän – Återutgivning av text från 1896, E-bok
  Isbn: 9789177550112
  E-bok
  18,85 kr
  Visste du att den typiske invånaren i Bohuslän är ”öppen, redbar, gästfri, arbetsam och händig” men också är ”lättsinnig, obändig och stridslysten”.
  Det var i alla fall vad man tyckte om landskapet i slutet av 1800-talet.

  I den här e-boken får du en spännande skildring av Bohuslän från år 1896.

  Du får läsa om landskapets geologi och historia samt får spännande anekdoter om både näringsliv, krig och död. Du får också veta mer om de olika invånarna och deras lynne.

  Du kommer nog att bli överraskad av att man på den här tiden beskriver naturen som ödslig medan man hyllar städer och fabriker.

  Texten i den här eboken skrevs av den svenske fornforskaren Herman Hofberg (1823–1883) och författaren Johan Peter Velander (1848–1911). Skildringen publicerades år 1896 i den mycket populära boken ”Genom Sveriges bygder – Skildringar af vårt land och folk” med rubriken ”Bohus”, det här var en av de första skildringarna av de olika svenska landskapen och deras historia.

  Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

  Läs mer
 8. En resa till Brasilien och Västindien på 1860-talet – Återutgivning av text från 1869, E-bok
  En resa till Brasilien och Västindien på 1860-talet – Återutgivning av text från 1869, E-bok
  Isbn: 9789177550761
  E-bok
  18,85 kr

  I dag kan vem som helst ta sig till Västindien på bara några timmar med flyg.
  Men för 150 år sedan var en resa hit ett stort äventyr som bara ett fåtal kunde göra.
  I den här e-boken får du läsa ett sånt äventyr.
  Den svenska ångfregatten HMS Vanadis gjorde 1867–1868 en spännande resa till Söderhavet. Man besökte bland annat  Rio de Janeiro, Barbados och den dåvarande svenska kolonin Saint Barthélemy.
  I den här e-boken publicerar vi en berättelse om den här spännande resan.
  Du får läsa om spännande gatumusik i Rio de Janeiro, storslagna fester på Barbados och på den svenska fregatten samt möten med kungar och vandringar i ödemarken.
  Boken skrevs av en anonym medlem i den svenska expeditionen och berättelsen är förhållandevis kort med tanke på att resan tog flera månader att genomföra.
  Läs mer
 9. Minibok: Resa i Nordamerika år 1873 – Återutgivning av historisk reseskildring, E-bok
  Minibok: Resa i Nordamerika år 1873 – Återutgivning av historisk reseskildring, E-bok
  Isbn: 9789177550730
  E-bok
  18,85 kr
  I den här e-boken får du en spännande skildring av en resa i USA sommaren 1873.

  Du får följa med skribenten och några vänner på en resa i sommarhettan till S:t Louis och vidare ut på Missouri-floden. Under resan överraskas de av rejäla åskoväder och tillbringar till och med några timmar med att sjunga svenska sånger med en svart familj som bor i en enkel koja vid stranden.

  Du får också följa med hem till en veteran från det amerikanska inbördeskriget. När resan gjordes hade det bara gått åtta år sedan de blodiga striderna upphört.

  Texten skrevs av den svenske journalisten Magnus Elmblad (1848–1888) som i många år bodde i USA och var redaktör för en svenskspråkig tidning där.

  Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.
  Läs mer
 10. Japan, E-bok
  Japan, E-bok
  Isbn: 9789175910031
  E-bok
  29,00 kr
  Japan i fantastiska bilder. Kyoto, Osaka, Tokyo, Fuji, Hiroshima, Ginza, Nagano. Läs mer
 11. Resa Lätt i Kambodja & Thailand: #motheranddaughtertravelling, E-bok
  Resa Lätt i Kambodja & Thailand: #motheranddaughtertravelling, E-bok
  Isbn: 9789176997376
  E-bok
  87,49 kr
  Våga resa lätt och flexibelt! Du kommer att hitta hemliga paradis som du annars aldrig hade kunnat nå. Här hittar du tips om hur du packar så flexibelt och användbart att du aldrig behöver tacka nej till ett äventyr eller en middag på en trevlig restaurang. Men samtidigt lätt nog att bära långa sträckor om det behövs. Jag och min 15-åriga dotter började i Bangkok där vi tillbringade två intensiva dagar med att utforska China Town, åka flodbåt, besöka tempel och Khao San Road. Vi tog tåget till den utmanande gränsövergången i Aranyaprathet. Äntligen framme i Kambodja och ett imponerande Angkor Wat som var värt hela resan. Våra aktiva dagar bjöd på ziplines i djungeln, cykling i det mäktiga Angkor Wat, promenader i pösig vit sand och snorkling i det kristallklara vattnet på paradisön Koh Ta Kiev. Men också lugna dagar på den enastående vackra ön Koh Rong Samloem där våra hyresgäster åt upp varenda insekt som vågade sig in. Vi hade flera intensiva kvällar i hektiska städer. I Siem Reap vågade vi inte testa Skuon - de grillade, saltade, stora, håriga spindlarna. I Phnom Penh firade vi nyår vid det upplysta templet vid floden tillsammans med tusentals andra men hamnade också i stadsdelar vi var tvungna att skynda oss bort ifrån. De sista dagarna på resan var vi hos vänner i Thailand. Där lärde vi oss att åka tre på en motorcykel och testade spännande lokal mat. De bästa upplevelserna finns utanför din komfortzon. När du vågar dig ut i mellanrummen. Läs mer
 12. Mitt Barcelona, E-bok
  Mitt Barcelona, E-bok
  Isbn: 9789187239922
  E-bok
  137,75 kr
  Annorlunda och lockande guide till Barcelona!

  Barcelona är ett av svenskarnas favoritresmål. Inte konstigt med tanke på att staden erbjuder en fantastisk kombination av storstad, strandliv, shopping, fotboll och fest. Men Barcelona har så mycket att erbjuda att det kan vara svårt att hitta stadens absoluta guldkorn. Vill du äta makalöst god paella och tapas? Vill du få koll på bästa strandremsan och det häftigaste utestället? Vill du hitta till stadens mysigaste butiker och caféer? Den oemotståndliga reseguiden Mitt Barcelona blir ditt bästa resesällskap!

  Svenska Anni Ellborg blev stormförtjust i Barcelona när hon flyttade dit. I sin bok tipsar hon om sina personliga favoriter och visar vägen till alla de pärlor som gör staden unik. Hon guidar dig genom stadsdel efter stadsdel i Barcelona, och bokens många färgfoton och praktiska kartor ger en personlig och levande bild av staden.

  Packa ner Mitt Barcelona i bagaget för att försäkra dig om en oförglömlig resa!

  Mitt Barcelona ingår i serien Karavan reseguider. Detta är en uppdaterad utgåva, utgiven 2017.
  Läs mer
 13. Tillbaka till Iran, E-bok
  Tillbaka till Iran, E-bok
  Isbn: 9789173892605
  E-bok
  108,75 kr
  Efter nitton års exil i Sverige återvänder Azar Mahloujian till Iran. 1982 flydde hon från jobb, familj och postrevolutionens Iran. Nu återvänder hon till hemlandet, med rädsla för sitt eget liv men med ett tvingande behov av att med egna ögon se hemlandets förändring.

  De nitton år Azar levt i exil Sverige har inte bara förändrat henne, utan även Iran och hela Mellanöstern. Azar besöker familj och vänner i Teheran, Esfahan, Babol. Hon är en skarp iakttagare och berättar med humor och värme om det stillsamma uppror hon ser, vardagsmotståndet som växer allt starkare, och sakta urholkar de religiösa ledarnas maktställning.

  Tillbaka till Iran är ett självbiografiskt resereportage och Azar Mahloujians tredje bok på svenska.
  Läs mer
 14. Burj Khalifa, E-bok
  Burj Khalifa, E-bok
  Isbn: 9789175910123
  E-bok
  13,05 kr
  Burj Khalifa, världens högsta byggnad, i vackra bilder. Läs mer
 15. Istanbul, E-bok
  Istanbul, E-bok
  Isbn: 9789175910253
  E-bok
  13,05 kr
  Istanbul i vackra bilder, Bosporen, Hagia Sofia. Läs mer
 16. Egypten, E-bok
  Egypten, E-bok
  Isbn: 9789175910383
  E-bok
  13,05 kr
  Egypten i vackra bilder. Läs mer
 17. Berlin, E-bok
  Berlin, E-bok
  Isbn: 9789175910178
  E-bok
  8,70 kr
  Berlin i vackra bilder. Läs mer
 18. Sankt Petersburg, E-bok
  Sankt Petersburg, E-bok
  Isbn: 9789175910185
  E-bok
  8,70 kr
  Sankt Petersburg i vackra bilder. Läs mer
 19. Hong Kong, E-bok
  Hong Kong, E-bok
  Isbn: 9789175910260
  E-bok
  13,05 kr
  Hong Kong i vackra bidler. Läs mer
 20. Bordeaux, E-bok
  Bordeaux, E-bok
  Isbn: 9789175910291
  E-bok
  13,05 kr
  Bordeaux. Staden, slotten, vinerna i vackra bilder. Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida