4,00 kr - 245,00 kr
245,00 kr
4,00 kr

515 produkter

515 produkter

Här har vi samlat alla e-böcker inom religion. E-böcker du kan ta med överallt och läsa direkt i mobil & på surfplattan. Hitta din nästa läsupplevelse idag!

E-böcker - Religion

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Himmel av guld, E-bok
  Himmel av guld, E-bok
  E-bok
  100,05 kr
  Det är svåra år och när storbonden Johannes dör blir nöden ännu större på Hesselbomsgården. Änkan Stina försöker sköta gården så gott det går medan hennes son Erik Magnus drömmer om ett nytt liv i Amerika. Den yngste, Otto, är klen men konstnärligt begåvad. Han målar och tecknar med de material han kommer över och trollbinds lika mycket av prästens predikningar som av spelmannens fiol. I broderns fru Ester finner han så småningom gehör och en påhejare för sina talanger, men då kommer än en gång sjukdomen till gården. Det öde som sedan kommer att vänta Otto kan dock ingen av dem ana...

  Gunnar Wahlström, 1903-1983, var en svensk baptistpastor och författare som skrev ett femtiotal böcker. Han skrev bland annat under pseudonymen Gunnar Daland och hämtade inspiration till sina böcker från kristendomens brytningstider i Sverige, men också från samtida sociala och politiska problem.
  Läs mer
 2. Skärvor av ler, E-bok
  Skärvor av ler, E-bok
  E-bok
  71,05 kr
  Lars Breding var nog den sista som ville ha sin historia nedskriven. Han var och förblev alltid en särling, en man med ett mycket egendomligt livsöde, men trots det ett livsöde som förekommer oftare än man skulle kunna tro. Hans tro och hans kamp för tron visar att även när människan har det som svårast så söker vi fortfarande ljuset och sanningen. Men vilka hemligheter döljer sig i hans inre? Vilka yttre uttryck tog sig hans inre konflikter och vacklande tro? Och vad gör man när man inte vet hur man egentligen mår?

  Gunnar Wahlström, 1903-1983, var en svensk baptistpastor och författare som skrev ett femtiotal böcker. Han skrev bland annat under pseudonymen Gunnar Daland och hämtade inspiration till sina böcker från kristendomens brytningstider i Sverige, men också från samtida sociala och politiska problem.
  Läs mer
 3. Folkhemseremiten, E-bok
  Folkhemseremiten, E-bok
  E-bok
  85,55 kr

  Hans Lundin tillhör den Ortodoxa kyrkan under Antiokias patriarkat och vill verka för dess återupptäckande på svensk mark. I romanens form får vi ta del av ett samtal mellan en pensionär från Uppsala och en finlandssvenska som träffas i Nya Valamo kloster under några varma försommardagar.
  I romanen träder de tänkta personerna oss till mötes på ett tillgängligt sätt, liknande det som Gregorius av Nyssa en gång tecknade då han för 1700 år sedan skrev ned sitt lärorika samtal med sin storasyster Makrina. De diskuterade då frågan om själens och kroppens uppståndelse.
  Vi får även ta del av historien kring de kristna vikingarnas betydelse för Rysslands kristnande. Dessutom berörs hur huvudpersonen får kontakt med den Ortodoxa kyrkan och hans svårigheter med att bli ortodoxt kristen. Inte minst då det gäller att försona sig med sin broder.

  Läs mer
 4. Skandinavisk Katolsk Tidskrift: Nummer 1-2, 2014, E-bok
  Skandinavisk Katolsk Tidskrift: Nummer 1-2, 2014, E-bok
  E-bok
  63,90 kr
  Skandinavisk Katolsk Tidskrift ges ut av Svenska Katolska Akademien i avsikt att befrämja kunskapen om den katolska tron och dess konsekvenser på olika områden, t.ex. för kultur- och samhällsliv.

  I samklang med Akademiens syften är tidskriften inriktad mot traditionell katolsk teologi, filosofi och spiritualitet samt katolsk apologetik och samtidskritik, men innehåller även många andra inslag, t.ex. kommentarer till utvecklingen inom Kyrkan, Sverige och världen, artiklar om katolsk kultur och historia, material saxat från äldre nummer av olika nordiska katolska tidskrifter, böner, encyklikor, bokrecensioner, läsarbrev, innehåll av pastoral och homiletisk karaktär o.s.v. En särskild avdelning ägnas åt praktisk och teoretisk undervisning i liturgi med tonvikt på liturgiens historia och tradition.

  Läs mer
 5. Sinä olet tietoisuus, E-bok
  Sinä olet tietoisuus, E-bok
  E-bok
  110,13 kr
  Useimmat ihmiset samaistuvat kehoonsa ja ajattelevat, että se on kaikki mitä he ovat. Aivoissa tapahtuu kaikki ajattelu ja ohjaus, mitä ihmisen elämä tarvitsee. Ihminen on yhtä kuin keho. Kehon ulkopuolella ei ole mitään. Ihminen on erillinen toisesta ihmisestä. Jumala on epämääräinen voima jossain ihmisen tavoittamattomissa. Ja niin edelleen. Totuus on kuitenkin se, että sinä olet moniulotteinen tietoisuus. Olet olemassa tässä meidän maapallomme ulottuvuudessa, mutta olet samaan aikaan olemassa usealla muullakin ulottuvuuden tasolla. Olet itse asiassa tietoisuus, joka on luonut itselleen kehon voidakseen kokea asioita tässä todellisuudessa. Tämä kirja tarjoaa sinulle enemmän tietoa tietoisuudesta ja sen monimuotoisesta olemassaolon muodoista. Jos pystyt tarkastelemaan näitä kysymyksiä siten, että sinulla on "skeptinen, mutta avoin mieli", saatat alkaa ymmärtää asiaa toisesta, laajemmasta näkökulmasta. Se tulee muuttamaan koko elämäsi täydellisesti. Läs mer
 6. Astro Poets : dina guider till Zodiaken, E-bok
  Astro Poets : dina guider till Zodiaken, E-bok
  E-bok
  58,00 kr
  Astrologi är en av det nya decenniets stora trender. I Astro Poets - Din guide till Zodiaken får du en modern, populärkulturell och lättillgänglig astrologiguide fylld av insikter, råd och humor för Zodiakens alla tecken. Den här boken är riktad till en ny generation astrologifantaster.

  Med sitt omåttligt populära twitterkonto har duon nått ut till hundratusentals människor som dagligen väntar på deras charmiga horoskop. De har en bred publik med kända fans som både Lena Dunham och Michelle Branch.

  Duon går tydligt igenom vad begrepp som soltecken, måntecken och ascendent innebär inom astrologin. Boken målar upp en humoristisk (stundtals smärtsamt igenkännande) bild av vad som kännetecknar varje stjärntecken, vilka som passar ihop, och kanske viktigast av allt: vilka som absolut inte passar ihop. Med en härlig blandning av populärkulturella referenser, låtlistor och dikter har du här den perfekta presenten till dig själv eller till din astrologiälskande vän!
  Läs mer
 7. Granskogsfolk : hur naturen blev svenskarnas religion, E-bok
  Granskogsfolk : hur naturen blev svenskarnas religion, E-bok
  E-bok
  58,00 kr
  Sverige kallas ibland för världens mest sekulariserade land. Medlemstalen i de religiösa församlingarna sjunker. Samtidigt söker sig allt fler svenskar ut i naturen för att hitta en plats för kontemplation. Är det så att det är ute i skog och mark som de avkristnade svenskarna möter det som en gång söktes i kyrkan? Är naturen svenskarnas nya religion och hur blev den i så fall det?

  I Granskogsfolk tecknar David Thurfjell den svenska naturkärlekens religionshistoria, från fornnordiska föreställningar om en besjälad vildmark, via de katolska och lutherska periodernas folktro och troslära, till den moderna tidens exploatering och naturromantik. Det blir en berättelse om vår relation till den natur som vi älskar och är en del av, men som vi samtidigt ständigt söker dominera eller fjärma oss ifrån.
  Läs mer
 8. Credo - En personlig kristen tro Del 1: Fadern, E-bok
  Credo - En personlig kristen tro Del 1: Fadern, E-bok
  E-bok
  172,55 kr
  Som tonåring gick författaren på en pilgrims- och upptäckarfärd mellan de olika kyrkorna och samfunden för att ta reda på vad kristen tro var. Den färden förde honom till Svenska kyrkan och till en tro på Gud som uppenbarat sig som Fadern, honom från vilken allt vad fader heter i himmel och på jorden har sitt namn. Det är om denna färd och tro som första delen i CREDO handlar om. Läs mer
 9. Credo - En personlig kristen tro Del 2: Sonen, E-bok
  Credo - En personlig kristen tro Del 2: Sonen, E-bok
  E-bok
  172,55 kr
  Gud är evig Fader därför att han av evighet har en evig Son, det gudomliga Ordet, genom vilken allt är skapat. När människan vill bli som Gud på sina egna villkor går Gud, Sonen, själv in i sin skapelse och älskar med liv och blod den segrande tillbaka till sitt ursprung: den Treenige. Om detta drama som jag själv är indragen i handlar del 2 i CREDO en personlig kristen tro. Läs mer
 10. För Kristi skull: Introduktion till de Lutherska bekännelserna, E-bok
  För Kristi skull: Introduktion till de Lutherska bekännelserna, E-bok
  E-bok
  166,75 kr
  Svenska kyrkans bekännelse är enligt kyrko­ordningen förklarad och kommenterad i Kon­kordiebokens texter. Men vad står det i de texterna egentligen? För Kristi skull är boken som ger läsaren en grundläggande introduktion till de lutherska bekännelse­ texterna. Den tar hänsyn till olikheterna men ger sam­tidigt en sammanhållen presentation av bekännelse­ texternas förhållningssätt till den kristna trons bärande beståndsdelar. För Kristi skull sätter in de lutherska bekännelsetexterna i deras historiska sammanhang, visar vilka diskussioner som föranledde texterna, vad de innehåller och hur de preciserar evangelisk­luthersk trostolkning. Texterna framträder därmed både som historiska dokument präg­lade av sin tids villkor, vilket inte minst innebar en starkt polemisk situation och som teologiska riktningsvisare som en kyrka som står i evangelisk­luthersk tradition i vår tid har att förhålla sig till. För Kristi skull utgör Strängnäs stifts präst­ och diakon­ mötesbok 2017. Läs mer
 11. Hunajan pisara Kristus-kalliosta: Neuvon sanoja pyhille ja syntisille, E-bok
  Hunajan pisara Kristus-kalliosta: Neuvon sanoja pyhille ja syntisille, E-bok
  E-bok
  45,21 kr
  Thomas Wilcoxin 'Hunajan pisara Kristus-kalliosta' on julkaistu lukuisilla eri kielillä, suomeksi jo 1779, ja uusintapainoksia on otettu jatkuvasti. Tässä uudessa käännöksessä (2020) on pyritty seuraamaan alkutekstiä tarkasti ja hyvää nykysuomea käyttäen. Hunajan pisara Kristus-kalliosta (suomeksi tunnettu myös nimellä 'Kallis hunajan pisara') on kristillisen hartauskirjallisuuden klassikko, jonka herätysvoima ei ole laantunut vuosisatojen kuluessa. Sen sanoma puhuttelee ja on edelleen ajankohtainen jokaiselle ihmiselle, niin pyhälle kuin syntiselle. Thomas Wilcox (1621 - 1687) toimi pienen baptistiseurakunnan pastorina Englannissa. Hänellä oli vaimo ja kolme lasta. Uskonsa tähden hän kärsi vainoja joutuen jopa muutamia kertoja vankilaan. Läs mer
 12. Credo - En personlig kristen tro Del 3: Den helige ande och kyrkan, E-bok
  Credo - En personlig kristen tro Del 3: Den helige ande och kyrkan, E-bok
  E-bok
  172,55 kr
  Anden ger liv och tro, visar på skönhet, mening och sammanhang, verkar genom ord och sakrament i Kyrkan. Anden helgar människan att bli det hon skapats till: lik Gud. Gå in och se själv det var det jag gjorde. Där fann jag Fadern genom Sonen i Anden. Om det handlar del 3 i CREDO en personlig kristen tro. Läs mer
 13. Henoks bok, E-bok
  Henoks bok, E-bok
  E-bok
  50,02 kr

  Henoks bok (även känd som "Enoks bok") är en judisk skrift attribuerad till Henok, Noas farfars far. Den är varken erkänd av judar eller kristna som helig skrift, med ett undantag, den etiopiska ortodoxa kyrkan. Boken består i själva verket av flera ganska distinkta delar, varav den äldsta dateras av forskarna till 300-talet f. Kr. och den yngsta till 100-talet f. Kr.

  Ett kort stycke ur Henoks bok (1:9) citeras i Nya Testament, nämligen i Judasbrevet 1:14–15: "Om dessa var det ock som Enok, den sjunde från Adam, profeterade och sade: 'Se, Herren kommer med sina mångtusen heliga, för att hålla dom över alla och bestraffa alla de ogudaktiga för alla de ogudaktiga gärningar som de har övat, och för alla de förmätna ord som de i sin syndiga ogudaktighet har talat mot honom.'" Fragment av boken hittades bland Dödahavsrullarna och alltså var den i omlopp både före och under Kristi tid.

  Det sägs på några ställen i texten att boken skall få sin egentliga och fulla betydelse för de kommande släktena, och att den skall bli känd först i de yttersta tiderna. Något som kittlar fantasin, då den faktiskt var försvunnen och återupptäcktes först år 1773. Dessutom kan den fortfarande inte anses vara känd utanför en liten krets av forskare. För den som vill se boken som gudomligt inspirerad bör dock åtskilligt av innehållet sätta stoppa för detta. Boken är ändå av utomordentligt intresse eftersom den belyser föreställningar som fanns på plats vid tiden för kristendomens framväxt, främst bilden av den kommande Kristus och hans ankomst, tron på uppståndelsen samt en himmel och ett helvete. Dessutom hittar man här den mest utförliga beskrivning vi känner till av de fallna änglar som nämns i 1 Mos. 6:1–4 (väktarna) som tog sig hustrur bland människorna och avlade jättar (nefilim).

  Läs mer
 14. En bok om Thomasevangeliet, E-bok
  En bok om Thomasevangeliet, E-bok
  E-bok
  29,00 kr
  Thomasevangeliet består av en samling med 114 Jesusord s.k. logion-strofer, där flera av stroferna har paralleller i de synoptiska (överensstämmande) evangelierna Matteus, Markus och Lukas i Bibeln. 
  Thomasevangeliet är yngre än ovanstående evangelier. Thomasevangeliet härstammar från cirka år 100 efter Kristus. 1945 upptäcktes Thomasevangeliet i Nag Hammadi.
  De 114 Jesusorden/stroferna kan vara svåra att förstå när man börjar läsa Thomasevangeliet. Det första Jesusordet/strofen Nr 1 lyder; "Den som söker upphör inte att söka till dess han/hon finner..." osv.
  Denna bok om Thomasevangeliet handlar om hur författaren uppfattar, ser och känner Jesus utifrån Thomasevangeliets Jesusord/strofer.
  Thomasevangeliet ger oss en viktig vägledning om hur vi kan leva livet på Rätt Sätt. 
  Vidare handlar Thomasevangeliet mer om vårt inre liv och psyke samt hur vi skall finna vår Sanning i vårt liv utifrån Jesus och meningen med vårt eget liv.
  Läs mer
 15. Kristendomens historia i Sverige, E-bok
  Kristendomens historia i Sverige, E-bok
  E-bok
  58,00 kr

  "På sitt karaktäristiskt klartänkta och pedagogiska sätt berättar Christer Hedin historien om Sveriges kristendom. Hans bok skildrar det intrikata samspel mellan politik, kulturliv och idéutveckling som format svensk religionshistoria från 800-talet och framåt.

  Författarens lärdom, klarheten i framställningen och textens överskådlighet gör Kristendomens historia i Sverige till ett viktigt bidrag och till värdefull läsning för den som vill förstå historien bakom det här landets säregna religionssituation."
  David Thurfjell
  Professor i religionsvetenskap vid Södertörns högskola

  "En utmärkt introduktion till kristendomens historia i Sverige, från Ansgars missionsresor till nutid. Christer Hedin visar hur kyrkan har varit viktig för det svenska nationsbygget och verkat både som sammanhållande och åtskiljande kraft. Boken fyller ett tomrum i svensk religionshistoria."
  Susanne Olsson
  Professor i religionshistoria vid Stockholms universitet

  Christer Hedin är religionshistoriker verksam vid Stockholms universitet. Han har publicerat ett flertal böcker, däribland Ingenting är anstötligare än sanningen. Religion och politik hos Torgny Segerstedt (2013), Islams historia: tro och traditioner genom tiderna (2010), Den äldsta kyrkan: förkunnelse, förföljelse och framgång under fem sekel (2007) och Islam och västerlandet: möten, myter och motsättningar (2006).

  Läs mer
 16. Det gudlösa folket : de postkristna svenskarna och religionen, E-bok
  Det gudlösa folket : de postkristna svenskarna och religionen, E-bok
  E-bok
  58,00 kr

  Är svenskarna världens mest sekulariserade folk? Varför tycker många att det är lite pinsamt att vara kristen? Varför upplevs buddhismen som sympatisk medan islam känns hotfull och främmande?

  I Det gudlösa folket följer David Thurfjell uppkomsten och utvecklingen av de idéer om religion som vi idag tar för givna, från 1500-talets reformation via pietismen, upplysningen, teosofin och kolonialismen till 2000-talets religionsdebatter. Det blir till en berättelse om vilka vi - de sekulära svenskarna - är, varför vi tänker som vi gör och om hur vår internationellt sett unika religions­situation har uppkommit.

  David Thurfjell är religions­historiker och professor i ­religionsvetenskap vid Södertörns högskola.

  Läs mer
 17. Lycka! En handbok i konsten att leva, E-bok
  Lycka! En handbok i konsten att leva, E-bok
  E-bok
  58,00 kr

  Vad innebär det egentligen att vara lycklig? Och hur når vi dit? I bästsäljaren Lycka! samtalar Dalai Lama och den amerikanske psykiatrikern Howard C. Cutler om frågorna vi alla någon gång ställer oss. Vi får ta del av den tibetanske ledarens tankar kring vardagsproblem som ängslan och ensamhet, avundsjuka och besvikelser. För Dalai Lama står källan till all mänsklig lycka att finna i grundläggande humanistiska värden som medkänsla, tolerans, ärlighet och förlåtelse, och bokens ”livsrecept” handlar i hög grad om att odla den rätta mentala inställningen.

  Läs mer
 18. Tidlös, Gränslös, Korsmärkt: Den kristna församlingen i Bibelns ljus, E-bok
  Tidlös, Gränslös, Korsmärkt: Den kristna församlingen i Bibelns ljus, E-bok
  E-bok
  44,24 kr
  Vad ger den kristna församlingen dess legitimitet? Det är frågan som den här boken vill ge svar på. Hemligheten till kyrkans tro och kraft finns i den lära som en gång för alla överlämnades till oss och finns nedtecknad i Nya testamentet. Vår trovärdighet som Guds folk avgörs av vår trohet till denna lära. Om församlingen idag ska kunna leva det liv i gemenskap som är dess DNA, och om den ska kunna fullgöra sitt uppdrag i en tid som präglas av allt större utmaningar, så kan vi inte ignorera de ritningar för församlingsbygget som finns beskrivna i Bibeln. Där finns grunden och förutsättningarna för både trons liv och det kristna vittnesbördet. Dit måste vi återvända. Läs mer
 19. Tankar för natten 2 : Jag kissar på min ångest, E-bok
  Tankar för natten 2 : Jag kissar på min ångest, E-bok
  E-bok
  36,25 kr

  Tankar för natten är ett slags smarta ”godnattsagor för vuxna”, reflektioner med inslag av svart (men varm) humor. En parafras på P1:s Tankar för dagen, fast för att lyssnas på innan man somnar, för att ge ett inre lugn. "Du är värdefull just för att du misslyckas. Du är asplöven som darrar, du är alltid rädd. Men du är också blomman som växter upp ur asfalten, du är den styrkan, du har friheten inom dig. Den friheten kan ta dig precis dit du vill, bara du vet vart. Det är inne i stillhetens rum du får veta vägen, sedan ska du följa stigen. Du kommer stöta på din ångest precis hela tiden som en gammal kär vän men du ska veta att det finns ett ljus i varje ångest. Att det i varje fasa finns en liten kattass som sträcks ut mot en. Ett par ögon som blinkar mot en. Så att man kan blinka tillbaka. Underbara, ljuvliga misse. Vackra, märkvärdiga leopard. En sammetspäls. En jättesur, alldeles ljuvlig kisse som kissar på min ångest. Ångest? Jag kissar på den. Och det tycker jag att ni också ska göra på er."

  Läs mer
 20. Tankar för natten 3 : Till alla som är fucked for life, E-bok
  Tankar för natten 3 : Till alla som är fucked for life, E-bok
  E-bok
  36,25 kr

  Tankar för natten är ett slags smarta ”godnattsagor för vuxna”, reflektioner med inslag av svart (men varm) humor. En parafras på P1:s Tankar för dagen, fast för att lyssnas på innan man somnar, för att ge ett inre lugn. "Lägg dig ner på parkbänken, slut ögonen. Dra ner den där mössan med korvrester över ögonen, svep halsduken om dig. Känn hur de värmer och dess trygga välbekanta doft. De doftar som du och du doftar gott. De är en del av dig, ditt hårt arbetande jag, som alltid ställer upp för andra, som lyssnar och bara finns till och vars röst är viktig för dina vänner och din familj. Hur fucked for life du än är så är du viktig för andra, du betyder något, du är intressant att lyssna till. Du får folk skratta och må bra. Fantisera! Dröm! Fantasin och drömmarna är mer verkliga än livet någonsin blir. Låt natten bli ditt ljus. Glänta på gardinerna. De vita, vackra som du sytt själv. Någonstans i fjärran, i nattmörkret, kikar gryningens första försynta strålar fram. En känsla av att livet förhöjs. Skönhet finns. Godhet finns. Kärlek finns. Titta tillräckligt länge."

  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida