10,00 kr - 533,00 kr
533,00 kr
10,00 kr

2106 produkter

2106 produkter

Här har vi samlat alla e-böcker som är memoarer & biografer. E-böcker du kan ta med överallt och läsa i mobil & på surfplattan. Hitta din läsupplevelse idag!

E-böcker - Memoarer & Biografier

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Roms ansikten, E-bok
  Roms ansikten, E-bok
  E-bok
  100,05 kr
  Den finlandssvenske författaren Edward Robert Gummerus föddes år 1905 i Helsingfors och dog åttiosex år senare i Ludvika. Däremellan spenderade han en stor del av sitt liv i Italien och det vackra Rom. I denna memoar får vi följa med författaren till hans gamla kvarter i den italienska huvudstaden. Han berättar målande om gator han vandrat, människor han träffat, och livet, som det var och som det blev. Vi får bland annat läsa om fadern, som kämpade för finsk självständighet, och om svenskarna som kom och gick i den sprudlande staden. Det är en levande skildring, hämtad direkt ur författarens egna minnen, där Roms olika ansikten så länge levde kvar.

  Edward Robert Gummerus (1905-1991) var en finlandssvensk författare, översättare och lärare. Han skrev ett stort antal romaner, bl.a. en trilogi om en finlandssvensk släkt. Även sonen Teddy blev så småningom en uppskattad författare.
  Läs mer
 2. Knuts ask och kejsaren av Karelen , E-bok
  Knuts ask och kejsaren av Karelen , E-bok
  E-bok
  71,05 kr
  Detta är berättelsen om hur den finländske politikern Edvard Gylling, med sin stora entusiasm för kommunismen, fick hundratals likasinnade svenskar att flytta till Sovjetunionen för att där skapa sig ett bättre liv. Knut Andersson var en av de som lät sig förföras av de idealistiska idéerna. I ett stort antal brev till diverse mottagare beskrev Knut tillvaron öst om Finlands gräns mot Ryssland, även kallat Karelen. Författaren Kaa Eneberg ger oss här en detaljerad och verklighetsbaserad skildring över de svenska emigranterna på 1920- och 30-talet.

  Journalisten och författare Kaa Eneberg föddes 1938 i Helsingfors och kom som krigsbarn till Sverige 1944. Eneberg har framförallt verkat som politisk reporter och har bland annat varit anställd på Dagens Nyheter. Hon har även utkommit med ett flertal facklitterära böcker.

  EPUB3: Reflowable
  Läs mer
 3. Förräderiet, Del 1, E-bok
  Förräderiet, Del 1, E-bok
  E-bok
  145,00 kr

  FÖRRÄDERIET, DEl 1 (Kap1-4) är Veronikas sanna berättelse om hur samhället, som ska vara vårt skyddsnät, kan svika när vi som mest behöver stöd. Beteendeteorier verkar ha fått fäste i utredningssystemet, teorier som inte har mycket med verkligheten att göra, utan endast är till för att skydda förövaren. Institutionssituationen som läsaren kommer att få ta del av i denna bok, ger en horribel bild. Personal avlöser personal, tiden bara går och kraven som ställs från socialtjänsten verkar grunda sig i förövarens världsbild. Sättet som barnen och Veronika blir behandlade på, skulle knäcka vilken stark person som helst. Dessutom hänger en ständigt närvarande och ökande ovisshet över familjen. Får det gå till så här?? Hur många barn är drabbade? Har vi verkligen ett samhälle som inte bara upprätthåller utan till och med främjar våld?

  Läs mer
 4. Att våga, E-bok
  Att våga, E-bok
  E-bok
  103,23 kr
  Det var högsommar, termometern visade över fyrtio grader i skuggan, när en norsk kapten kommer in på kontoret och sade sig ha allvarliga bekymmer. Det var ett Fred Olsenfartyg med last av personbilar från Kapstaden till Japan. – Jag har anklagat tre män på båten för att ha stulit radioapparater från bilar i lasten och sålt dem i hamnar vi besökt, sa kapten Kaspersen. Alla tre vägrar att lämna fartget. De ligger nere i durken och tjurar och det är ingen som vågar gå dit. Vi ligger färdiglastade men jag tänker inte lämna kajen förrän alla tre har lämnat fartyget. Kaptenen berättar att de här tre, två afrikaner och en europé, var riktiga busar. De hade satt skräck i de övriga på båten som var norrmän. Särskilt afrikanen, en stor kraftig typ, hade hotat norrmännen med kniv, så stämningen på båten var väldigt dålig. Jag har innehållit deras lön för sista månaden och betalar inte ut den förrän de lämnat båten. Hur kunde kaptenen tro att jag skulle våga gå ned till dem nere i durken när han själv inte tordes gå dit! Jag tyckte nog innerst inne att han borde ha kunnat klara det själv. Men det var bland annat den härtypen av uppdrag som föll på min lott, som representant för svenska statens långa arm. Kaptenen hade lyckats skrämma upp mig ordentligt. Mitt hopp stod till att sjöbusarna skulle visa respekt för mig när jag visade mitt visitkort. Läs mer
 5. Till Daniel, E-bok
  Till Daniel, E-bok
  E-bok
  97,32 kr
  Detta är en bok om sorg, smärta, och förtvivlan, men framförallt är detta en bok om kärlek. När Daniel rycktes ifrån oss den 12 september 2012 började jag skriva brev till honom. Brev där jag fick skrika ut allt det jag kände. Där kunde jag berätta hur jag saknade honom och hur mycket jag älskade honom. Jag skrev också brev där jag fick skriva om den ilska jag kände mot sjukvården som jag ansåg hade skickat honom rakt ner mot undergången. Breven publicerades på bloggen Till Daniel som ju mer tiden gick fick allt fler läsare, och fler och fler människor blev gripna av det tragiska öde som drabbat Daniel efter att han själv begärt hjälp av sjukvården. Detta är det första årets brev och texter där sorgen efter Daniel blandas med den kärlek som jag kände och fortfarande känner för honom. Detta är en bok om sorg, och om hur känslan av ensamhet ibland nästan kan förgöra en. Det är också en årskrönika över ett år som aldrig borde ha skett. Ett år som på alla sätt kan kallas för ett riktigt skitår. Läs mer
 6. När kalla nätter plågar mig, E-bok
  När kalla nätter plågar mig, E-bok
  E-bok
  92,80 kr

  Artisten Jessica Andersson slog igenom i dokusåpan Fame Factory och bildade sedan duon Fame med Magnus Bäcklund. Tillsammans vann de Melodifestivalen 2003. Lyckan borde varit total - men bakom den framgångsrika artistkarriären fanns ett mörker.

  Jessica och hennes fyra syskon växte upp med sin missbrukande mamma och de våldsamma män som mamman levde med. Syskonskaran splittrades när de placerades i olika fosterhem. Som liten besökte Jessica flera gånger sin mamma i fängelset och som vuxen har hon tvingats inse att hennes bröder vacklat på kanten till samma destruktiva liv.

  En enda sak har Jessica Andersson alltid varit säker på - att hon kan och vill sjunga. Och det är just genom musiken som Jessica har skapat sig ett bra liv, drivkraften har varit att ta revansch på dem som sa att hon skulle sluta som sin mamma.

  Jessica Anderssons liv är en riktig askungesaga om vägen till välmående och framgång.

  Läs mer
 7. Brottstycken, E-bok
  Brottstycken, E-bok
  E-bok
  100,05 kr

  Henning Sjöström var en av Sveriges mest uppmärksammade advokater och i den självbiografiska "Brottstycken" får vi lära känna Sjöström närmre, när han anger spridda stycken ur sitt fantastiska liv.

  Läsaren får ta del av en dråplig berättelse från en fest där han åt frukost med en gris, och en humoristisk skildring av ett hemligt möte mellan Vilhelm Moberg och Florence Stephens. Plötsligt är läsaren inne i en fruktansvärd mordaffär, och Sjöström avslöjar spioner och bedragare – samt sina egna svagheter. Läsaren får vara med honom i allt från slagsmål och nederlag till kärlek, tro och otro.

  Henning Sjöström (1922-2011) var uppmärksammad svensk advokat och författare. Han blev känd under Haijbyaffären och genom rättegången om Neurosedynskandalen. Han arbetade nära Leif Silbersky och Jan Guillou. Sjöström var en flitig författare och skrev även böcker tillsammans med sina bröder, Ernst och Gunnar Sjöström.

  Läs mer
 8. En farande Sven: Konstnären Sven Linnborgs memoarer, E-bok
  En farande Sven: Konstnären Sven Linnborgs memoarer, E-bok
  E-bok
  97,32 kr
  Sven Linnborg (1857–1932) var en nationalromantisk stafflimålare, diktare och vagabond. Idag i stort bortglömd men under sin tid uppskattad och omtalad i lokalpressen. En av Jämtlands främsta kyrkomålare. Inför sin 75-årsdag skrev han sina memoarer, här för första gången publicerade. Läsaren bjuds på rafflande historier: Hur han som barn arbetade som forbonde. Den stränga modern som blev åtalad för att ha släppt in en frikyrkopredikant. En stormig natt hos två fäbodsflickor. Knektjobb vid Oscar II:s norska kröning. Hur han hamnade i Köpenhamns-politiets kurra. Äventyr i Paris konstnärskretsar – med pest, kolera, teaterbrand och ett beslagtaget lik. Vi möter sorgsna riksdagsmän, rika sågverkspatroner, en munter grevinna, en lappspråksforskare och en fiskande engelsk lord. Linnborg far till England, hjälper Scotland Yard att fånga en förbrytare, hamnar sedan i Kanada. Där träffar han barnhusbarn som skickats för att arbeta på farmer i vilda västern, en inrikesminister med smak för svenska flickor, en mystisk indiankvinna, samt två missar från Hertfordshire. De senare erbjuder honom att bli president över tjugotusen får på en stillahavsö. Vi får vidare höra om farorna för en nykterist med att sälja konst i Finland, ett försök att leja honom som lönnmördare, hur han blev strejkbrytare i Malmö, samt inte minst ett antal oknytta spökhistorier. Läs mer
 9. Vapauden taju, E-bok
  Vapauden taju, E-bok
  E-bok
  201,55 kr
  Kirja kertoo tositarinan kahdesta 1905 syntyneestä toimeliaasta älymystönaisesta, Maija Juvaksesta ja Astrid Reposesta. He olivat nuoria äidinkielen maistereita 1930-luvulla ja kälyt keskenään.
  Murteiden ja kansanperinteen tallettajina ja tutkijoina heidän keräysmatkansa veivät heidät Suomen kaukaisille kylille ja Ruotsin metsäsuomalaisten pariin. He tapasivat monia katoamassa olevan perinnetiedon viimeisiä tietäjiä, taitajia ja kielimestareita.
  Itävaltalaisen Rudolf Steinerin kehittämä antroposofia, ajatus elämästä kehitystienä kiinnosti Maijaa ja Astridia. Henkisen elämän sekä vapaan tahdon ja vastuun korostaminen kuuluivat antroposofiaan Steiner kuvasi antroposofiaa virikkeinä, ei minään dogmina. Itsenäistä ajattelua tuli kunnioittaa. Se sopi Astridille ja Maijalle.
  Maija Juvas löysi steinerpedagogiikasta innoittavan kutsumuksensa ja alkoi perehtyä sen käsitteisiin ja taidepainotteiseen käytäntöön. Astrid toivoi ainakin nuoremman lapsensa ehtivän lasta kunnioittavaan kouluun
  Talvisota ja sen ankarat rauhanehdot koituivat Astrid Reposen kohtaloksi, liian vaikeiksi hyväksyä. Sen hän ilmaisi äärimmäisellä uhrilla, omalla hengellään.
  Maija otti hoivaansa Astridin ja veljensä Martin kaksi pientä lasta. Hän vietti heidän kanssaan monta sodan ja puutteen ja samalla läheisyyden vuotta.
  Sodan aikanakin Maijan johtotähtenä pysyi steinerkoulun perustaminen Suomeen. Veikö tähti hänet perille, selviää kirjan loppuosassa.
  Yhtä paljon kuin kirja heijastaa kansakunnan ja yksilöitten vaikeuksia viime vuosisadan alun katkerina ja vaarallisina vuosikymmeninä, se kertoo ilosta, toivosta ja onnistumisesta. Se vihjaa oman lapsuutemme ja jokaisen ihmisen lapsuuden yhteydestä perimmäiseen vapauteemme.
  Läs mer
 10. Ett vet jag säkert, E-bok
  Ett vet jag säkert, E-bok
  E-bok
  56,55 kr
  Tänkvärda krönikor författade av världens mäktigaste kvinna!

  Hon är kvinnan som gick från att inte ha någon­ ting alls till att bli Oprah med hela världen. I Ett vet jag säkert har Oprah Winfrey samlat några av sina mest tänkvärda krönikor på ämnen som glädje, tacksamhet, möjlighet och kraft.

  Boken erbjuder en sällsynt och privat insyn i en av världens mest extraordinära kvinnors hjärta och själ. Hon berättar ohämmat om sitt liv, och roliga anek­doter blandas med tragiska minnen. Samtidigt bjuder boken på råd som hjälper läsaren att locka fram det bästa inom sig själv, och att leva livet fullt ut.

  Ett vet jag säkert är en stor dos livsvisdom i litet format, en outsinlig källa till inspiration och glädje.


  Alla borde läsa den här boken. Prologen 
  Inspirerande för många. Isabella Löwengrip 
  Oprah skriver uppriktigt och bjuder på sig själv. BTJ
  Läs mer
 11. Heta Vax med Hallifax, E-bok
  Heta Vax med Hallifax, E-bok
  E-bok
  42,05 kr
  I den här boken om Richards liv kommer du att läsa om möten med världskändisar och Sverigekändisar, om ett glamoröst liv med musiken i centrum till ett enformigt liv i industrin men om att ändå aldrig ge upp.

  Några ord från Pia Mattzon:
  «Jag hoppas att många får dra på smilbanden så som jag har gjort när jag har läst och översatt manuset. Många dråpliga episoder, en hel del annat roligt att läsa om kändisar och andra, och så en del allvar och klokskap på det»
  Läs mer
 12. Gangsterliv 6: Brotten, gänget och livet på gatan, E-bok
  Gangsterliv 6: Brotten, gänget och livet på gatan, E-bok
  E-bok
  58,00 kr

  Han levde i gängkriminalitet, missbruk och hemlöshet - och reste sig mot alla odds. En skoningslös, naken och sann historia om brott och försoning.

  Som barn var Sam rädd för sin pappas våld, for illa av djup fattigdom och flydde in i kriminalitet och droger.

  Som vuxen är Sam vicepresident för ett av Malmös mest fruktade kriminella gäng: Original Gangsters. Längs vägen har han blivit både pappa och tung missbrukare - och fängelsekund.

  I Original Gangsters bär Sam vapen och skyddsväst dygnet runt. Våldet styr och lojaliteten mot gänget är allt. När gänglivet får ett abrupt slut rasar Sams tillvaro samman och han hamnar på gatan som hemlös. För att överleva måste han stjäla mat, göra inbrott och sova i trappuppgångar. För att stå ut bedövar han sig med allt tyngre droger.

  En natt i häktet inser Sam att han måste förändra sitt liv - eller gå under. Där börjar den hårda vägen mot ett helt nytt liv. Utan våld, droger och vapen. Hittills har samhället inte kunnat hjälpa honom. Ska han klara förändringen på egen hand? Kan han bryta med sin destruktiva sida? Och kan han försonas med sitt förflutna - och med alla han skadat längs vägen?

  Läs mer
 13. Igår var jag lycklig idag vill jag dö, E-bok
  Igår var jag lycklig idag vill jag dö, E-bok
  E-bok
  108,75 kr

  "Här är vi som inte klarar av vardagen, inte orkar med kraven, vi som är gjorda av svagare benstomme och tunnare hud. Här ligger vi som inte ens klarar av att ta död på oss själva. Vi ligger i våra sängar, hålögda, bortdomnade av piller. Vi frågar oss själva om vi någonsin kommer att skratta igen. Kanske har vi våra bästa stunder bakom oss."

  Elsa Janni är legitimerad psykolog. När hon var 16 år insjuknade hon i sin första depression. Det dröjde 25 år innan hon fick diagnosen Bipolär sjukdom. Det här är en berättelse om hur Elsas kamp för ett normalt liv sett ut och hur hon till slut fått rätt behandling. Med sitt dubbla perspektiv som patient och psykolog skriver Elsa en bok som vill ge de drabbade kunskap, tröst och hopp.

  Läs mer
 14. Gangsterliv 5: Brotten, gänget och livet på gatan, E-bok
  Gangsterliv 5: Brotten, gänget och livet på gatan, E-bok
  E-bok
  58,00 kr
  Han levde i gängkriminalitet, missbruk och hemlöshet - och reste sig mot alla odds. En skoningslös, naken och sann historia om brott och försoning.

  Som barn var Sam rädd för sin pappas våld, for illa av djup fattigdom och flydde in i kriminalitet och droger.

  Som vuxen är Sam vicepresident för ett av Malmös mest fruktade kriminella gäng: Original Gangsters. Längs vägen har han blivit både pappa och tung missbrukare - och fängelsekund.

  I Original Gangsters bär Sam vapen och skyddsväst dygnet runt. Våldet styr och lojaliteten mot gänget är allt. När gänglivet får ett abrupt slut rasar Sams tillvaro samman och han hamnar på gatan som hemlös. För att överleva måste han stjäla mat, göra inbrott och sova i trappuppgångar. För att stå ut bedövar han sig med allt tyngre droger.

  En natt i häktet inser Sam att han måste förändra sitt liv - eller gå under. Där börjar den hårda vägen mot ett helt nytt liv. Utan våld, droger och vapen. Hittills har samhället inte kunnat hjälpa honom. Ska han klara förändringen på egen hand? Kan han bryta med sin destruktiva sida? Och kan han försonas med sitt förflutna - och med alla han skadat längs vägen?
  Läs mer
 15. Gangsterliv 7: Brotten, gänget och livet på gatan, E-bok
  Gangsterliv 7: Brotten, gänget och livet på gatan, E-bok
  E-bok
  58,00 kr
  Han levde i gängkriminalitet, missbruk och hemlöshet - och reste sig mot alla odds. En skoningslös, naken och sann historia om brott och försoning.

  Som barn var Sam rädd för sin pappas våld, for illa av djup fattigdom och flydde in i kriminalitet och droger.

  Som vuxen är Sam vicepresident för ett av Malmös mest fruktade kriminella gäng: Original Gangsters. Längs vägen har han blivit både pappa och tung missbrukare - och fängelsekund.

  I Original Gangsters bär Sam vapen och skyddsväst dygnet runt. Våldet styr och lojaliteten mot gänget är allt. När gänglivet får ett abrupt slut rasar Sams tillvaro samman och han hamnar på gatan som hemlös. För att överleva måste han stjäla mat, göra inbrott och sova i trappuppgångar. För att stå ut bedövar han sig med allt tyngre droger.

  En natt i häktet inser Sam att han måste förändra sitt liv - eller gå under. Där börjar den hårda vägen mot ett helt nytt liv. Utan våld, droger och vapen. Hittills har samhället inte kunnat hjälpa honom. Ska han klara förändringen på egen hand? Kan han bryta med sin destruktiva sida? Och kan han försonas med sitt förflutna - och med alla han skadat längs vägen?
  Läs mer
 16. Kodnamn Onkel, E-bok
  Kodnamn Onkel, E-bok
  E-bok
  92,80 kr
  Den unga tyskan Erika Schwarze reser från Berlin till Stockholm i januari 1942 för att tjänstgöra på tyska legationens militära underrättelseavdelning. Inom kort kommer hon i kontakt med den svenska hemliga underrättelsetjänsten, C-byrån, som hon börjar samarbeta med. Hon blir svensk spion och får kodnamnet Onkel.

  Schwarze medverkar till att C-byrån kan avslöja svenska naziagenter och hon förser underrättelsetjänsten med telegram i klartext så att koden för meddelanden mellan tyska legationen i Stockholm och Abwehr och Gestapo i Berlin hela tiden är aktuell. Men agerandet är inte riskfritt. Hon kan när som helst bli gripen av Gestapo. I september 1944 tvingas hon gå under jorden med hjälp av svensk säkerhetspolis.
  Läs mer
 17. Mina åtta år i Kality : Hur småstadstjejen Ingela blev
  Mina åtta år i Kality : Hur småstadstjejen Ingela blev "Storbedragerskan" och hamnade i Etiopiens mest fruktade fängelse, E-bok
  E-bok
  65,25 kr

  I väntan på fängelsedom flyr Ingela Jansson rättvisan i Sverige tillsammans med sin sjuåriga dotter. Efter tre år på fri fot fängslas hon i ökända Kality i Etiopien. Hon döms till lagens strängaste straff, 55 år. I det hårda fängelset genomlider hon umbäranden som få kan föreställa sig. Långt borta är drömmen om glänsande framgång och ett idylliskt familjeliv. I Kality upplever hon misär och förnedring. De mest basala behoven blir allt som räknas och hon är nära att dö när kroppen försvagas i brist på mat och sjukvård. Men hon hittar också oväntad vänskap och värme bland de prövade etiopiska kvinnorna som delar hennes liv i Kality. Helvetet blir vardag.

  Hur hamnade hon där? Vilka val i livet ledde henne dit?

  Det här är Ingelas egen berättelse.

  Läs mer
 18. The Origin of Heroes : A Story of Struggle, Patriotism and Sacrifice, E-bok
  The Origin of Heroes : A Story of Struggle, Patriotism and Sacrifice, E-bok
  E-bok
  116,00 kr
  Safar Safar was born in Midyat, Turkey in 1921and died in New Jersey, USA in 2000. He is the son of Abdel-Aziz Safar and the grandson of the legendary Syriac leader, Hanna Safar (who held the title of Pasha). Safar Safar spent the last years of his life documenting the historical stories told to him by his father in the oral tradition. That history had become etched into the author"s mind. He later realized that the best way to preserve the family"s cultural and historical background was to write it all down. This publication is derived from those writings, which include several manuscripts that Safar Safar created.

  His work not only preserves his family"s history as he intended; it also offers a better understanding of what life was like in Tur Abdin and gives the reader detailed historical context that relates to Syriac speaking people in general.
  Läs mer
 19. När det värsta händer, E-bok
  När det värsta händer, E-bok
  E-bok
  108,75 kr
  Jag sitter längst ut på en stol intill din säng och håller dina händer i mina. Alldeles nyss har jag kysst dig på kinden för sista gången och viskat Hej då, älskling. Du är fri att gå. Du ligger så fridfullt på sidan, vänd mot mig. Jag vill stryka dig ömt över kinden, men förstår intuitivt att jag ska låta bli. Vi är så nära i denna stund, och ändå vet jag att jag måste låta dig gå.

  Den 23 januari 2019 dör Kristinas älskade Gösta oväntat och mitt i livet. I den här boken skildrar hon det första året utan Gösta, från chock, nattsvart förtvivlan och panikångest, till hopp om en framtid där hon kan stå ut med det tomrum som hennes hjärta för alltid kommer att rymma.
  När det värsta händer är en gripande livsberättelse som önskar öka förståelsen för hur sorg kan se ut och skänka tröst och hopp till människor i sorg. Den vänder sig till dem som förlorat någon och till alla som är intresserade av existentiella frågor och öppna för livets andliga dimension. Boken skildrar en kärlek så stark att den når bortom tid och rum och berättar om förunderliga och konkreta upplevelser av att livet och kärleken består även efter döden, om än i ny form.

  KRISTINA ASPEMO arbetar med att vägleda individer och grupper i inre och yttre förändringsprocesser. I rollen som terapeut, konsult och yogalärare bistår hon med stöd och inspiration för ökat välmående och personlig utveckling.
  Läs mer
 20. Leipää sukassa: Elämää syömishäiriön syövereissä, E-bok
  Leipää sukassa: Elämää syömishäiriön syövereissä, E-bok
  E-bok
  114,77 kr
  Harvemmin kukaan sairastuu syömishäiriöön, saati sitten parantuu yhdessä yössä. Näin ollen sairastamisen ja lopulta paranemisen kivikkoisella tiellä syömishäiriöinen konttaa polvet ruvella hyvän tovin. Tässä kirjassa kuvaan millaista tämä matkanteko on. Miksi konttaamme, vaikka voisimme ihan hyvin nousta seisomaan ja kävellä? Millaista on käydä kaupassa, kun seuralaisena on syömishäiriö? Entä juhlissa ja ulkomaan matkoilla? Miten syömishäiriö vaikuttaa pukeutumiseen? Miten ihmeessä leipä lopulta päätyykin sukkaan? Näihin kysymyksiin ja moniin muihin pyrin tässä kirjassa vastaamaan. Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida