2,00 kr - 560,00 kr
560,00 kr
2,00 kr

122 produkter

122 produkter

Här har vi samlat alla e-böcker inom media & kommunikation. E-böcker du kan ta med överallt och läsa i mobil & på surfplattan. Hitta din läsupplevelse idag!

E-böcker - Media & kommunikation

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Reklam & retorik, E-bok
  Reklam & retorik, E-bok
  E-bok
  114,55 kr
  Reklam är en dominant kraft som i hög grad präglar vårt sociala, kulturella och politiska liv.
    Reklamen har också betraktats som en egen retorisk genre, även om den länge har fått stå utan retorikteoretiskt fundament. Med denna bok ges en både praktisk och teoretisk grund för förståelse av reklam som retorik.
    Boken innehåller 10 fallstudier av reklam - från svenska bilföretags lansering av nya bilmodeller över ett par stora välkända reklam­kampanjer under senare år till livsmedelsreklam i dokusåpastil. Med bland annat retoriken som verktyg analyserar författarna reklamens språk och påverkanskraft.
    De 10 studierna är delade i tre huvudkategorier: ”Reklamens genrer” som analyserar ungdomar och reklam, slogans, tv-reklam och en ­vinnare av Guldägget, ”Företagens reklam” som granskar reklam från Volvo, SAAB, ICA och H&M samt ”Reklam och kampanjer” som beskriver Bibelkampanjen 2000 och Premiepensionsvalet.
    Redaktörerna Brigitte Mral och Larsåke Larsson, verksamma som professor resp. docent vid Örebro Universitet, sammanfattar i bokens inledning reklamens utveckling, forskningens syn på reklam samt ­släktskapet mellan reklam och retorik.
  Läs mer
 2. Praktisk argumentation, E-bok
  Praktisk argumentation, E-bok
  E-bok
  100,05 kr
  Grundbok i retorisk argumentation - för alla som argumenterar eller behöver genomskåda andras argumentation.
  I tv och radio försöker politiker och opinionsbildare påverka dina beslut på valdagen eller i affären. Vid kvällsmaten diskuterar familjen vem som står för disken. I tidningen söker insändar- och ledarskribenter ditt stöd i allt från storpolitikens ideologiska konflikter till ogräsbekämpningens metoder.

  Argumentation är en ständigt pågående aktivitet i vardagen omkring oss – och det är den vardagspåverkan, som Praktisk argumentation gör oss bättre på att hantera. Med Toulmins argumentationsmodell som analysverktyg ger boken med moderna, konkreta exempel och övningar en enkel tillgång till retorikens mest centrala fråga: hur gör man för att övertyga i praktiken?

  Översatt och bearbetad av Orla Vigsö.

  Läs mer
 3. Att leda en samtalsgrupp, E-bok
  Att leda en samtalsgrupp, E-bok
  E-bok
  66,70 kr
  Författaren delar generöst med sig av över två decenniers praktiska erfarenheter som samtalsledare för tusentals samtalsgrupper på ett enkelt och lättsamt sätt. Här får du veta vad man skall göra och – minst lika viktigt – vad man inte skall göra om man vill leda en samtalsgrupp på ett framgångsrikt sätt. Tipsen och tankarna kring arbetet är lika användbara vare sig man arbetar som samtalsledare i en terapeutisk grupp eller leder en sångkör.
  För yrkesgrupper som leder samtalsgrupper utan att ha direkt utbildning för detta som kuratorer, arbetsterapeuter, sjuksköterskor, dietister och sjukgymnaster är boken en ren guldgruva. Även medlemmar i en arbetsgrupp, eller i vilken grupp som helst för den delen, har stor nytta och glädje av att läsa den.
  Läs mer
 4. Reportage : att få fakta att dansa, E-bok
  Reportage : att få fakta att dansa, E-bok
  E-bok
  174,00 kr
  ”Ted Conover tar jobb som fångvaktare när han inte får komma dit som journalist, på samma sätt som Constance Lytton nästan hundra år tidigare låter sig fängslas och sedan gå i hungerstrejk för att kunna berätta om den upplevelsen. Gay Talese skriver det i mitt tycke bästa porträttet av Frank Sinatra utan att komma honom närmre än tre meter, Bob Greene följer Sean Connery till doktorn, Jolo betraktar en björk i Birkastan. Jimmy Breslin sliter med verben, Hunter S. Thompson med att få alla bitarna på plats, Svetlana Aleksijevitj plockar bort och stuvar om, Hanna Krall stryker och stryker och stryker på samma sätt som Ernest Hemingway gjort före henne, Isak Babel före honom. Alla ger de sitt yttersta för att få fakta att dansa.”

  I Reportage: Att få fakta att dansa ger Anders Sundelin läsaren både kunskap och inspiration, vägledning och lust, mod att pröva nya vägar i skrivandet.

  I boken finns kapitel om intervjumetoder och annan research, om konsten att berätta en historia och detaljens betydelse, om språk och stil. Anders Sundelin har skrivit flera reportageböcker, bland annat När knarket kom till stan, Fallet Wennerström och Främlingen i Falun. Våren 2007, kom Världens bästa land. Han har i många år undervisat i reportageskrivande vid JMK i Stockholm.
  Läs mer
 5. Minecraft: block, pixlar och att göra sig en hacka - Historien om Markus
  Minecraft: block, pixlar och att göra sig en hacka - Historien om Markus "Notch" Persson och spelet som vände allt upp och ned, E-bok
  E-bok
  58,00 kr
  För tre år sedan var Stockholmsbon Markus "Notch" Persson en okänd och uttråkad programmerare. Idag är han en världskändis. Allt tack vare ett märkligt litet hobbyprojekt som blev större än någon kunnat ana.

  Minecraft, spelet Markus skrev ihop på fritiden, har trollbundit mer än 30 miljoner spelare och gjort Markus till mångmiljonär. Det har också fått flera av vår tids mest framstående teknikprofeter och investerare att spärra upp ögonen. För spelet är inte bara en ytterst lönsam internetfluga, utan också en skapelse som vänder upp och ned på flera vedertagna sanningar om nätkultur, ekonomi och marknadsföring.

  Markus själv är lika delar nörd och superstjärna. I boken berättar han för första gången historien om sitt liv. Om den gamla skolbänken full med Lego som han har kvar än idag. Om den första datorn som pappa Birger en dag kom hem med till lägenheten i Salem utanför Stockholm. Men också om att växa upp i en familj som präglats av konflikter.

  Minecraft i sig kan tyckas simpelt för den oinvigde. Mest av allt liknar det en digital version av Lego - klossar staplas ovanpå varandra med allt mer komplicerade konstruktioner som resultat. Ingenting kunde vara mer annorlunda än de bombastiska krigsspel som storföretagen plöjer ned miljarder i. Men Minecraft utövar ändå en sällsam dragningskraft på sina miljontals spelare.

  Minecraft: Block, pixlar och att göra sig en hacka, är en historia om osannolika framgångar, halsbrytande summor pengar och ett skolexempel på den digitala utvecklingens kraft att skaka om affärsmodeller i grunden. Men det är också en personlig berättelse om skapande, utanförskap och känslan av att inte passa in. Och framförallt om hur en kreativ galning som tillåts vara just det ibland kan uträtta storverk.
  Läs mer
 6. Bli en roligare talare, E-bok
  Bli en roligare talare, E-bok
  E-bok
  58,00 kr

  En talare som använder humor har betydligt större chans att bli lyssnad på och ihågkommen än den som inte gör det. Oavsett om du är chef, föredragshållare eller håller presentationer ibland tjänar du på att vara rolig. Att använda ståuppens språk och dramaturgi för att locka till skratt är ett effektivt sätt att få fram ditt budskap utan att för den skull tramsa bort det. Humor är ingen talang, utan en färdighet menar komikern Karin Adelsköld som i denna bok avslöjar ståupphemligheterna som alla kan lära sig. Nu med ett nytt kapitel med skrivövningar och workshopmaterial. En praktisk handbok för dig som vill komma igång och bli en roligare talare i alla sammanhang.

  Läs mer
 7. Arab Media Systems, E-bok
  Arab Media Systems, E-bok
  E-bok
  2,90 kr
  This volume provides a comparative analysis of media systems in the Arab world, based on criteria informed by the historical, political, social, and economic factors influencing a country’s media. Reaching beyond classical western media system typologies, Arab Media Systems brings together contributions from experts in the field of media in the Middle East and North Africa (MENA) to provide valuable insights into the heterogeneity of this region’s media systems. It focuses on trends in government stances towards media, media ownership models, technological innovation, and the role of transnational mobility in shaping media structure and practices.

  Each chapter in the volume traces a specific country’s media – from Lebanon to Morocco – and assesses its media system in terms of historical roots, political and legal frameworks, media economy and ownership patterns, technology and infrastructure, and social factors (including diversity and equality in gender, age, ethnicities, religions, and languages).

  This book is a welcome contribution to the field of media studies, constituting the only edited collection in recent years to provide a comprehensive and systematic overview of Arab media systems. As such, it will be of great use to students and scholars in media, journalism and communication studies, as well as political scientists, sociologists, and anthropologists with an interest in the MENA region.
  Läs mer
 8. Guldläge på nätet: Sökmotoroptimering för alla, E-bok
  Guldläge på nätet: Sökmotoroptimering för alla, E-bok
  E-bok
  217,50 kr


  Vill du öka din försäljning på nätet med en metod som alla kan lära sig på en kväll? Då är det dags att lära sig sökmotoroptimering.

  I denna fjärde upplaga av Guldläge på nätet har författarna uppdaterat boken med vad som hänt i Googlevärlden sedan sist och även justerat vissa av sina rekommendationer. 

  Sökmotoroptimering handlar om att lära sökmotorerna på Internet att hitta och värdera din sajt, så att du hamnar högst upp i sökresultaten. Statistiken visar nämligen att 60 % av all trafik går till det första, andra och tredje sökresultatet. 

  I Guldläge på nätet får du vägledning av Magnus Bråth och Michael Wahlgren som hjälpt mängder av stora och små företag att förbättra sitt läge på nätet; från stora e-handelsföretag till lokala cykelbutiker. Sökmotoroptimering fungerar för alla. 

  Här får du lära dig allt om optimeringsarbetets olika faser: analysen, arbetet med sajtinnehållet, länkstrategin och utvärderingen av resultatet. 

  Hur hittar man de smartaste sökorden? Hur bygger man upp sajten med innehåll och undersidor för att den ska vara bra i sökmotorernas värld? Och vilka andra sajter därute kan det vara bra att få länkar med förtroende från? 

  Guldläge på nätet får du lära dig allt detta och mycket mer. 

  Läs mer
 9. Föreläsarens 7 dödssynder, E-bok
  Föreläsarens 7 dödssynder, E-bok
  E-bok
  56,55 kr
  Du ska prata inför andra. Och mycket tid till förberedelser har du inte? Det är andå viktigt att din presentation blir bra. Den här boken tar bara en timme att läsa och går inte igenom allt som finns att säga om föreläsningsteknik, bara det viktigaste. Läs mer
 10. Fonetiken i praktiken, E-bok
  Fonetiken i praktiken, E-bok
  E-bok
  65,25 kr
  Fonetiken i praktiken är en liten bok om våra ljud i tal och språk och hur vi använder dessa i olika talsituationer. Den ger också tips och råd om artikulationen och hur man kan bli bättre i sitt uttal och säkrare i användningen av språkets alla ljud och uttal. Läs mer
 11. Alla kan texta snyggt, E-bok
  Alla kan texta snyggt, E-bok
  E-bok
  87,00 kr

  Slarvigt, fult och svårt att läsa. Så brukar vi kommentera vår handstil när vi skriver något inför andra.

  Vi har ofta för bråttom, och då glappar bokstäverna lätt och blir svårlästa. Sedan tror vi - eftersom skolan sa det - att allt måste se likadant ut. Men ett A kan se lite olika ut från ett annat A, men vara både enkelt och intressant att läsa.

  Med hjälp av tipsen i den här boken kan det du textar bli lättläst och mer intressant.

  Du får bland annat reda på hur du vet om alla i lokalen kan läsa vad du skriver. Boken ger också förslag på hur du kan utnyttja arbetsytan smart och skapa struktur. Du får tips på hur du hittar och varierar din egen handstil, hur du kan tänka kring olika pennor.

  Alla kan texta snyggt vänder sig bland annat till chefer, föreläsare och lärare som vill lära sig texta tydligt och snyggt, på sitt eget personliga vis.

  Läs mer
 12. Rhetoric training in the classroom : Exercises of the Södertörn method, E-bok
  Rhetoric training in the classroom : Exercises of the Södertörn method, E-bok
  E-bok
  203,00 kr
  Rhetoric is about the imprint of thinking in language and the imprint of language in thinking. A real understanding of rhetorical theory can only be obtained through the person's own conscious re-creation of the phenomena that other rhetoricians have previously observed, systematized and coded. Older training methods in rhetoric have mainly used the copying of other people's speeches and imitation of prominent speakers. The re-creation in this training method takes place mainly by the participants combining the systems, models and quality requirements of modern rhetorical theory with their own creative ideas, knowledge and experiences.

  The book contains 292 exercises that are intended to be used in classrooms, regardless of whether the participants are young or adults. The training is presented in three chapters. In the first, the pedagogical format of the method is described with suggestions for possible pedagogical arrangements in the execution of the exercises. This applies to such details as which texts are used, how the work is done in the groups and how to give feedback.

  The second chapter contains preparatory exercises. They are intended for training basic skills such as acceptable speech flow, association ability, social role-taking and adopting alternative attitudes in speech. The third chapter contains specifically directed rhetorical exercises that relate to the speech situation (intellectio), argumentation (inventio), disposition (dispositio), language adaptation (elocutio), memorization (memoria) and live performance (actio).
  Läs mer
 13. Övertygande kommunikation, E-bok
  Övertygande kommunikation, E-bok
  E-bok
  130,50 kr

  Att kunna hålla ett framförande är en sak, men att göra det och samtidigt vara övertygande, trovärdig, säker och kanske lite underhållande, det är en annan femma. I denna bok tas alla delar av ett muntligt framförande upp, allt från att förbereda sig väl och anpassa sig efter sin publik till att höja sin medvetenhet om sina tics och kurera rampfeber.

  Jörgen Rundgren driver företaget Rundgrens Utbildning som sedan 1992 erbjuder utbildningar för exempelvis företag, politiker eller organisationer av olika slag. Kurserna skräddarsys för varje tillfälle, och som komplement finns nu även denna bok som tar upp huvuddelarna i hemligheten bakom talarkonsten.

  Läs mer
 14. MÅL - Sätt dem, Nå dem, Ha kul på vägen, E-bok
  MÅL - Sätt dem, Nå dem, Ha kul på vägen, E-bok
  E-bok
  143,55 kr

  Varför presterar vissa människor och team bättre än andra?
  Bland annat genom att sätta rätt sorts mål, hitta sin motivation och ha kul på vägen.
  För dig som lättare vill nå dina mål; privat eller på jobbet, själv eller i teamet, får du i denna lättillgängliga bok bland annat med dig:

  * Fem sorters mål du kan sätta och hela sju mål-modeller.
  * En enkel formel för motivation och 13 motivations-höjare.
  * Fem fällor för teamet samt två självcoachande metoder.


  ANTONI LACINAI har arbetat som sälj- och marknadschef och studerat ledarskap, prestationsutveckling och mental träning. Idag kommunikationsexpert som med böcker, föreläsningar och utbildningar, hjälper människor att kommunicera och prestera på topp; mot sina mål och möten med andra.

  Läs mer
 15. Kreativ på jobbet : roligare och smartare möten, E-bok
  Kreativ på jobbet : roligare och smartare möten, E-bok
  E-bok
  87,00 kr

  Kreativitet är en väg till roligare och smartare arbete. Med den här boken lär du dig bli bättre på att hålla i kreativa möten och få fart på nya tankar och idéer.

  Den här boken vänder sig till dig som vill få inspiration och lära dig metodik och struktur. Tillsammans lägger det grunden för bra möten som skapar engagemang. Alla kan börja i det lilla. Det gäller att i varje möte fundera på om det behövs kreativitet, energi och delaktighet – och hur mötesledaren på ett bra sätt kan ge förutsättningar för detta.

  Boken inspirerar och lär dig metodik och struktur – som är viktiga förrutsättningar för kreativitet. Släpp loss energin, få bättre resultat och hitta nya lösningar, samtidigt som arbetet blir roligare.

  I den nya, reviderade utgåvan är en del saker förtydligade och förenklade, men huvudinnehållet är sig likt.

  Om författarna
  Författarna Ewa Svensson och Kristina Swenningsson arbetar som processledare inom kreativitet och strukturerat innovationsarbete i företaget Crearum.

  Recensioner
  "Jag skrattade när jag märkte att jag favoritmarkerat precis alla övningarna i boken. Mycket inspirerande och lätta att göra direkt."
  - Emma Karlsson, verksamhetsutvecklare Länsförsäkringar Jönköping

  "Lättsamt, användbart och koncist."
  - Markus Finér, IT Business Partner Verisure

  "En praktisk tipsbok med många bra övningar."
  - Anna Axelsson, Östsvenska Handelskammaren

  ---

  Det här är en bok för dig som är intresserad av innovation, utveckling, idégenerering, kreativa möten och metoder. Boken ingår i förlagets serie Kunskap på nolltid.

  Läs mer
 16. Tre enkla regler finns inte - en romanskola, E-bok
  Tre enkla regler finns inte - en romanskola, E-bok
  E-bok
  210,25 kr

  TRE ENKLA REGLER finns inte - en romanskola av Elisabet Norin,  är upplagd som en komplett handbok för dig som har funderat över att skriva en roman, men ännu inte tagit itu med det. Den guidar dig i allt, från att bestämma vad du vill skriva om och skapa en plan för det, till att finna textens egen ton och få skrivandet att fungera i vardagen. I boken finns också svar på de vanligaste hantverksfrågorna.


  Boken passar även dig som är en mer erfaren skribent och författare.


  Här kommer du att hitta inspiration och nya infallsvinklar och
  få ta del av författarens långa erfarenhet.
  Som skrivarhandbok är den komplett, den innehåller allt
  – praktiska tips och kreativa skrivövningar, lästips, förklaringar,
  analyser och lovsång till läsande och skrivande, två sidor av
  samma mynt.

  Läs mer
 17. Isän kootut selitykset, E-bok
  Isän kootut selitykset, E-bok
  E-bok
  63,90 kr
  Tämän kirjan tarkoituksena on kertoa uusia selityksiä käytettäväksi. Olen jaotellut nämä selitykset muutamaan helppoon lahkoon. Olen tässä pyrkinyt tekemään juuri sinua varten hakemiston, (tätä kutsutaan myös sisällysluetteloksi löydät sen muutamaa sivua ennen tätä kirjoitusta, joten käännä sivuja taaksepäin), josta pystyt tarvittaessa nopeasti hankkimaan juuri tilanteeseesi sopivan selityksen. Läs mer
 18. Kirjailijan MATKAPÄIVÄKIRJA: #ObsessioDekalogia, E-bok
  Kirjailijan MATKAPÄIVÄKIRJA: #ObsessioDekalogia, E-bok
  E-bok
  48,17 kr
  Kirjailijan matkapäiväkirjassa Timo Montonen on kirjoituspöydän ääressä, pyörillä, raiteilla, vesillä ja ilmassa matkalukemisena kymmenosainen teossarjansa, Obsessio-dekalogia. Hän tarjoaa lukijalle otsikoita ja kysymyksiä virittämään havaintojen ja ajatusten kirjoittamista matkan varrelta. Samaan aikaan hän tekee matkaa omaan tuotantoonsa lainaamalla katkelmia kirjoistaan. Läs mer
 19. Hilloja pölyttämässä, E-bok
  Hilloja pölyttämässä, E-bok
  E-bok
  97,32 kr
  Hilloja pölyttämässä, Taunon tulilla Pakinasarja 1 Yle julkaisi 4.7. 2015 uutisen "Ihmiskoe Ranualla: Mies alkoi hillankukkien pölyttäjäksi." Hillevi Antikaisen kirjoittaman jutun kuvassa Tauno Lauri pölyttää kukkia pumpulitupolla. Hilloja pölyttämässä koostuu 38 pakinasta, jotka ovat tulleet tutuksi monille lehdenlukijoille hillamailla. Nyt Laurin suuren suosion saavuttaneet sanomalehtipakinat on koottu yksiin kansiin ja varustettu pudasjärveläisen Janne Kummalan tekemin kuvituksin. Tarinat vievät nostalgiselle aikamatkalle savotta-ajan Pudasjärveltä sukellusveneajan Ranualle. Lapsuuden Sarakylää ja sen värikkäitä ihmisiä on kuvattu suurella rakkaudella. Laurin tarinat tarjoavat väläyksiä siitä luovastan hulluudesta ja ennakkoluulottomuudesta, joita on tarvittu maaseudun kehittämistyössä. Tällä miehellä on aina kettukarkki kainalossa ja oravannahkoja taskussa. Läs mer
 20. Home-based treatment: in the life stories of Finnish young people, E-bok
  Home-based treatment: in the life stories of Finnish young people, E-bok
  E-bok
  54,07 kr
  This book tells the life stories of nine physically handicapped young adults in Finland. Each of these young adults received the English Kerland/Brainwave home-based treatment when they were young. The rehabilitation was given three hours a day by the parents of the children and volunteers who came to assist in the process. These were the first children in Finland who participated in the home-based treatment program in the early 1990's. The health care professionals had given them little hope for the future due to complications in birth. But their brave parents wanted to do more for their children than the traditional Finnish rehabilitation had to offer. These children developed remarkably well and some of them showed signs of improvement already from the start of the home-based treatment program. Many of them learned to walk during the years. All this encouraged the parents to continue to do their utmost for their children. These life stories give hope to all families of physically handicapped children who have the opportunity to rehabilitate their child at home. This book is about perseverance, willpower and hope, and how parents can actively take part in rehabilitating their children. Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida