2,00 kr - 289,00 kr
289,00 kr
2,00 kr

281 produkter

281 produkter

Här har vi samlat alla e-böcker inom litteraturvetenskap. E-böcker du kan ta med överallt och läsa i mobil & på surfplattan. Hitta din nästa läsupplevelse idag!

E-böcker - Litteraturvetenskap

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Skuggorna vi bär : Stig Dagerman möter Etta Federn i Paris 1947, E-bok
  Skuggorna vi bär : Stig Dagerman möter Etta Federn i Paris 1947, E-bok
  Isbn: 9789113079783
  E-bok
  58,00 kr

  "1947. Stig Dagerman, den unge svenske författaren som är på allas läppar, arbetar frenetisk med en pjäs. Hans tredje. Han kommer att kalla den för Skuggan av Mart. Det blir hans mest kända pjäs, som fortfarande spelas nästan frekvent i Sverige och utomlands. Den handlar om en mamma och hennes två söner och är inspirerad av verkliga människor den Wien-judiska författaren Etta Federn, Jean, hennes äldsta son som är en död krigshjälte, och Michel, hennes yngste son. Stig Dagerman besökte Etta i Paris några veckor innan han börjar skriva på sin pjäs.

  Ungefär sextio år senare håller jag och Nancy Pick oberoende och ovetandes om varandra på och forskar om våra släktingar. Vi är båda två mycket angelägna att försöka första människor som inte har varit delaktiga i våra liv. Människor, som vi tror, har nycklar till förståelsen av oss själva.

  Skuggan av Mart kommer att föra samman Nancy och mig. Men pjäsen är så brutal att den nästan får oss att bryta. Varför skrev Stig ett så brutalt porträtt av Etta? Varför ville ha en monstermamma i sin pjäs?

  Och vilka var de? Stig och Etta. Egentligen."

  Lo Dagerman

  Läs mer
 2. Paula, E-bok
  Paula, E-bok
  Isbn: 9789113083117
  E-bok
  58,00 kr

  När Isabel Allendes dotter, Paula, blev allvarligt sjuk och föll i koma började författaren skriva historien om sin familj. Vi får möta bisarra förfäder och höra både förtjusande och förskräckliga barndomsminnen, fantastiska anekdoter från ungdomsåren och de allra innersta hemligheterna. Boken är skriven som ett brev till Paula för att hon ska veta vad som har hänt då hon har legat sjuk och för att hon ska kunna ta del av släktens historia när hon tillfrisknar. Men Paula vaknar inte upp utan dör i december 1992.

  Med Paula har Isabel Allende skrivit en stark självbiografi vars självklara godtagande av det magiska och spirituella påminner läsaren mycket om hennes första bok, Andarnas hus.

  Läs mer
 3. Medieplanering för folkbibliotek - Objektivt, subjektivt & provokativt, E-bok
  Medieplanering för folkbibliotek - Objektivt, subjektivt & provokativt, E-bok
  Isbn: 9789170188558
  E-bok
  172,55 kr
  Tydlighet kan vara otäckt men är nödvändigt. Bibliotekens medier är olika former för information, kunskap och upplevelser. Medier i nya format tillkommer samtidigt som de flesta av de gamla formaten fortfarande efterfrågas. För att budgeten ska räcka till alla målgruppers behov och önskemål måste bibliotekspersonalen fundera över fördelningen inom olika format, men också diskutera begreppen allsidighet, kvalitet och läsfrämjande. Att gömma sig bakom vaga formuleringar är inget bra alternativ anser författaren, som vill provocera till tydliga ställningstaganden. Här ges modeller och råd om hur man kan arbeta med folkbibliotekens medieplanering. Den inbegriper inte bara inköp och gallring utan även skyltning och uppställning. De ovana besökarna ska kunna hitta. Handfasta tips blandas med kontroversiella åsikter om genreindelningar. Mona Quick har arbetat på och besökt många bibliotek, som bibliotekarie, bibliotekschef, marknadsförare och konsult. Hon är välbekant med både praktiskt arbete och strategisk planering, och har ett mycket starkt tillgänglighetsperspektiv i dess vidaste mening. Läs mer
 4. Berättarverkstad med barn. En handbok, E-bok
  Berättarverkstad med barn. En handbok, E-bok
  Isbn: 9789170188565
  E-bok
  172,55 kr
  Barn i sex- till åttaårsåldern har fantastiska berättelser inom sig. Men hur tar man tillvara kreativiteten hos de barn som ännu inte har fått kläm på alfabetet eller behärskar skrivtekniker och berättarmönster? Kerstin Lundberg Hahn, författare och pedagog, ger oss i Berättarverkstad med barn verktygen till att tillsammans med en barngrupp skapa unika berättelser med färg och djup. Genom att arbeta med gemensamt berättande, där ledaren ställer frågor och agerar berättarröst åt barngruppens fantasier och påhitt, växer dramatiska och färgrika sagor fram. På så vis får även de barn som kämpar med stavning och begränsade ordförråd uppleva glädjen och stoltheten i att höra och se sina idéer ta sagans form. Berättarverkstad med barn är en metodbok, en inspirationsbok och en handbok. Den är tänkt att läsas och bläddras i med pennan i handen och har därför gott om plats för egna anteckningar och reflektioner. Men framförallt är det en bok om hur du tillsammans med en barngrupp kan uppleva berättandets magi. Välkommen till Berättarverkstaden! Läs mer
 5. Om Bänkpress/Ökendykarna av Sven Lindqvist, E-bok
  Om Bänkpress/Ökendykarna av Sven Lindqvist, E-bok
  Isbn: 9789189066519
  E-bok
  21,75 kr
  Nyskrivet förord av Judith Kiros till Bänkpress/Ökendykarna av Sven Lindqvist.

  Om Bänkpress/Ökendykarna:

  En inre resa börjar i Sven Lindqvists Bänkpress, vilken i Ökendykarna får sin fortsättning i en yttre. När upptäckten av kroppen ger tillgång till minnen och drömmar leder spåren mot öknens hjärta.
  Läs mer
 6. Så gör jag: Konsten att skriva, E-bok
  Så gör jag: Konsten att skriva, E-bok
  Isbn: 9789174992243
  E-bok
  94,25 kr

  »I Bodil Malmstens värld blir skrivandet till ett äventyr fyllt av ljus och mörker, dramatik och lyckliga stunder av flow. Därför blir Så gör jag till en bok som inspirerar.« | EVA DANDANELLE, SMÅLANDSPOSTEN

  »Så gör jag är en bok som väcker lust. Jag vill ta tag i skrivandet. Jag vill sätta igång.« | MARIA KÜCHEN, SYDSVENSKAN

  Du skriver, du har lusten och längtan efter att skriva på riktigt, du vill. Men hur gör man?
  Den här boken är en lärobok, en handbok med erfarenheter, verktyg, redskap, råd, tips, exempel, goda exempel och avskräckande.

  Bodil Malmsten har skrivit ett stort antal böcker. I Så gör jag: Konsten att skriva delar hon med sig av sin arbetsprocess inklusive den helvetesperiod som ingår. Hon skriver om hur hon kommer fram till tonen och strukturen. Om jobbet med förstameningar. Om varför hon skulle vilja skriva om inledningen till sin första roman och redigera om novellsamlingen Undergångarens sånger.

  I boken ingår kapitel om ord, skiljetecken, korrektur, om att sitta rätt, läsa för att lära, dramaturgi. »Ord, meningar, stycken, får aldrig bara bli. Ett tecken på att en bok är en riktig bok är att ingenting av det som står bara får ha råkat bli.«

  Så gör jag: Konsten att skriva är rikt illustrerad i färg och innehåller mängder av praktiska råd för det dagliga skrivarbetet - oavsett om du vill bli författare eller bara lära dig skriva bättre.

  BODIL MALMSTEN har med sina romaner, diktsamlingar och loggböcker blivit en av Sveriges mest folkkära författare. I Så gör jag: Konsten att skriva delar hon med sig av sina erfarenheter från ett liv av skrivande.


  »I bästa mening förvaltar Bodil Malmsten arvet efter Montaigne, hans skeptiska, självkritiska, stoiska och essäistiska sökande, aldrig störtsäker, men alltid förundrad över tingens tillstånd. En bok att bli glad och inspirerad av.« | TOMAS LARSSON, ÖSTERSUNDS-POSTEN

  »Så gör jag är full av goda råd, tips från en som provat det som inte fungerar och det som fungerar.« | MARIA HAMBERG, DALADEMOKRATEN

  »Få av dagens svenska författare är bättre skickade att ge råd i skrivandets konst än Bodil Malmsten. Så gör jag: Konsten att skriva ger perspektiv, handfasta råd, en generös inblick i en författares vardag. En klok och insiktsfull bok.« | CRISTER ENANDER, TIDNINGEN KULTUREN

  Läs mer
 7. Skärkarlsliv, E-bok
  Skärkarlsliv, E-bok
  Isbn: 9789187401572
  E-bok
  29,00 kr
  Berättelse. Utkom 1888.

  ****************************************
  ****************************************
  Läs mer
 8. Interview och förord till Giftas, första delen., E-bok
  Interview och förord till Giftas, första delen., E-bok
  Isbn: 9789187401602
  E-bok
  15,95 kr
  Interview och förord till Giftas, första delen. Utkom 1884. Läs mer
 9. Vår i Lappland, E-bok
  Vår i Lappland, E-bok
  Isbn: 9789187401893
  E-bok
  15,95 kr
  Ur Äventyr och hugskott. Utkom 1920.

  ****************************************
  ****************************************
  Läs mer
 10. Vålnaden, E-bok
  Vålnaden, E-bok
  Isbn: 9789187401916
  E-bok
  29,00 kr
  Ur Äventyr och hugskott. Utkom 1920.


  ****************************************
  ****************************************
  Läs mer
 11. Stöldförsäkringsagenten, E-bok
  Stöldförsäkringsagenten, E-bok
  Isbn: 9789187401688
  E-bok
  15,95 kr

  Ur Äventyr och hugskott. Utkom 1920.  ****************************************


  ****************************************

  Läs mer
 12. Omnium Bar, E-bok
  Omnium Bar, E-bok
  Isbn: 9789187401718
  E-bok
  15,95 kr

  Ur Äventyr och hugskott. Utkom 1920.

  ****************************************

  ****************************************

  Läs mer
 13. Johannes, E-bok
  Johannes, E-bok
  Isbn: 9789187401749
  E-bok
  29,00 kr
  Ur Äventyr och hugskott. Utkom 1920.
  **************************************

  Läs mer
 14. Ett recept, E-bok
  Ett recept, E-bok
  Isbn: 9789187401954
  E-bok
  29,00 kr
  Ur Äventyr och hugskott. Utkom 1920.

  ****************************************
  ****************************************
  Läs mer
 15. Äventyr och hugskott, E-bok
  Äventyr och hugskott, E-bok
  Isbn: 9789187401947
  E-bok
  29,00 kr
  Berättelser av Albert Engström. 1908.

  ****************************************
  ****************************************
  Läs mer
 16. Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige - första bandet, E-bok
  Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige - första bandet, E-bok
  Isbn: 9789187401077
  E-bok
  29,00 kr
  Första bandet av Selma Lagerlöfs roman, som ursprungligen skrevs som läsebok i svensk geografi. Boken gavs ut av Albert Bonniers förlag 1906-1907. Läs mer
 17. Svenska Folket, E-bok
  Svenska Folket, E-bok
  Isbn: 9789187401558
  E-bok
  29,00 kr
  Ur Det nya riket. Skildringar från attentatens och jubelfesternas tidevarv. Utkom 1913. Läs mer
 18. Illusionernas dagar, E-bok
  Illusionernas dagar, E-bok
  Isbn: 9789187401541
  E-bok
  29,00 kr
  Ur Det nya riket. Skildringar från attentatens och jubelfesternas tidevarv. Utkom 1913. Läs mer
 19. Förord till Giftas, andra delen., E-bok
  Förord till Giftas, andra delen., E-bok
  Isbn: 9789187401619
  E-bok
  29,00 kr
  Förord till Giftas, andra delen. Utkom 1886.

  ****************************************
  ****************************************
  Läs mer
 20. Handlanden Trenck, E-bok
  Handlanden Trenck, E-bok
  Isbn: 9789187401701
  E-bok
  29,00 kr
  Ur Äventyr och hugskott. Utkom 1920.

  ****************************************
  ****************************************
  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida