10,00 kr - 939,00 kr
939,00 kr
10,00 kr

291 produkter

291 produkter

Här har vi samlat alla e-böcker inom IT & teknik. E-böcker du kan ta med överallt och läsa direkt i mobil & på surfplattan. Hitta din nästa läsupplevelse idag!

E-böcker - IT & teknik

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Träna ditt minne, E-bok
  Träna ditt minne, E-bok
  E-bok
  116,00 kr

  Minnesträna med Hjärnladyn

  Hjärnan är plastisk och upphör aldrig att lära, det vet vi vid det här laget. Men hur är det med minnet? Hur ska vi i en tid med mängder av supersnabb information kunna ta in, sålla och sortera och dessutom minnas det vi lärt oss? 

  I sin nya bok Träna ditt minne har pedagogen Jenny Åkerman utarbetat 4 tekniker och 28 metoder för minnesträning och studieteknik som passar alla mellan 15 och 115. 

  De 4 basteknikerna är:

  1. Snabbläsning 

  2. Minnesträning 

  3. Mindmapping 

  4. Presentationsteknik

  Under varje teknik beskrivs 7 olika metoder. Genom roliga och smarta övningar och visualiseringstekniker lär du dig på ett interaktivt sätt bland annat att 

  söka och välja ut rätt information 

  processa faktainnehåll 

  lära dig saker och ting utantill 

  halvera tiden du lägger på läsning 

  sortera och arkivera information i hjärnan 

  presentera material på ett medryckande sätt 

  framstå som kunnig och påläst 

  minnas vad människor heter 

  få människor att minnas vad du heter

  Förutom metoder och övningar innehåller Träna ditt minne informativa texter om hur hjärnan fungerar, varför förvirring är någonting bra och vikten av att ha humor. Den mänskliga rösten, av författaren kallad det osynliga kroppsspråket , är också betydelsefull när det gäller att förmedla kunskap, och därför finns här både röstfakta och övningar.

  Ett särskilt kapitel handlar om särbegåvade elever, vilka ofta tappar greppet om sina studier när allt större krav ställs på förmågan att plugga på egen hand. Här beskrivs användbara tips och tekniker att ta till sig för både elev, förälder och lärare.

  Jenny Åkerman är högskoleutbildad pedagog och röstpedagog, och har i många år hållit uppskattade kurser, utbildningar och föreläsningar i snabbläsning, minnesträning och mindmapping. Som en av landets mest populära föreläsare vet hon också hur riktigt bra presentationer skapas. Jenny är talesperson för Mensa Sverige, som verkar för att främja och förmedla intelligens så att den kommer människor till godo, samt författare till boken Mycket hjärna (Natur & Kultur, 1:a uppl. 2011).

  Läs mer
 2. Lär dig Revit 2021 - Konstruktion, E-bok
  Lär dig Revit 2021 - Konstruktion, E-bok
  E-bok
  710,50 kr
  Boken behandlar grundläggande principer för BIM konceptet och ger dig en grund för att praktiskt kunna arbeta med Revit. Kapitlen är logiskt och konsekvent uppbyggda med teorigenomgångar och praktiska övningar.
  Övningsfiler till bokens övningar finns att ladda ner från förlagets hemsida.
  Boken kan även användas till de tidigare Revit-versionerna 2020 och 2019. Övningsfiler kan även laddas ner till dessa versioner
  Läs mer
 3. Tio skäl att genast radera dina sociala medier, E-bok
  Tio skäl att genast radera dina sociala medier, E-bok
  E-bok
  29,00 kr

  Det kanske är svårt att föreställa sig livet utan dina sociala medier. Hur skulle du kunna hålla kontakten med gamla vänner? Hålla koll på vad som händer i omvärlden? Fördriva tiden på den tråkiga bussresan?

  Det skulle gå alldeles utmärkt, och du skulle till och med må mycket bättre utan dem, menar Jaron Lanier. I Tio skäl att genast radera dina sociala medierpresenteras eleganta, övertygande och ibland skrämmande skäl till varför vi alla borde lämna nätjättarnas klor.

  »En stridsskrift med ett budskap ingen kan missa: Stäng kontona. Get out.«
  Elisabeth Åsbrink

  »En strålande bra, angelägen och absolut nödvändig läsupplevelse.«
  Zadie Smith

  *

  Jaron Lanier är forskare, musiker och författare, mest känd för sina insatser inom virtual reality. Hans tidigare böcker Who Owns the Future? och You Are Not a Gadget blev båda internationella bästsäljare.

  Läs mer
 4. Lär dig Autocad 2021 - Grunder del 2, E-bok
  Lär dig Autocad 2021 - Grunder del 2, E-bok
  E-bok
  362,50 kr

  Efter att ha gått igenom boken kommer du att behärska ritmiljön och grundläggande ritkommandon i AutoCAD och AutoCAD LT. Du kommer att ha grundläggande kunskaper för att kunna producera 2D layouter, texter och måttsättning efter egna önskemål samt att skapa block med attribut.

  Denna bok kan användas som kurslitteratur i klassrumsundervisning eller som självstudielitteratur.

  Boken består av teoriavsnitt varvat med övningar och exempel representativa för ett praktiskt yrkesarbete.

  Övningsfiler till bokens övningar finns att ladda ner från förlagets hemsida.
  Boken kan även användas till de tidigare Autocad-versionerna 2020 och 2019. Övningsfiler kan även laddas ner till dessa versioner

  Läs mer
 5. Lär dig Autocad 2021 - Grunder del 1, E-bok
  Lär dig Autocad 2021 - Grunder del 1, E-bok
  E-bok
  362,50 kr

  Oavsett om du arbetar inom inom bygg, maskinindustri eller annan bransch som hanterar CAD ritning så ger dig denna bok mycket användbara kunskaper. Boken kan användas som kurslitteratur i klassrumsundervisning eller som självstudielitteratur.

  Efter att ha gått igenom boken kommer du att behärska ritmiljön och grundläggande ritkommandon i AutoCAD och AutoCAD LT. Du kommer att ha grundläggande kunskaper för att kunna producera 2D layouter, texter och måttsättning efter egna önskemål samt att skapa block med attribut.

  Boken består av teoriavsnitt varvat med övningar och exempel representativa för ett praktiskt yrkesarbete.

  Övningsfiler till bokens övningar finns att ladda ner från förlagets hemsida.
  Boken kan även användas till de tidigare Autocad-versionerna 2020 och 2019. Övningsfiler kan även laddas ner till dessa versioner.

  Läs mer
 6. Revit och husbyggnad: Revit som den digitala snickeriverkstaden, E-bok
  Revit och husbyggnad: Revit som den digitala snickeriverkstaden, E-bok
  E-bok
  710,50 kr

  Bekanta dig med Autodesk Revit samtidigt som du i detalj bygger själva huskonstruktionen, från reglar, balkar och takstolar till gipsskivor, isolering och ytterväggspanel.

  Detta utbildningsmaterial är tänkt att ge dubbel kunskapsvinst för studenten: Både grunderna i husbyggnadsteknik och i BIM-programmet Autodesk Revit tas upp.

  Boken kan användas främst till Revit-versionerna 2019, 2020 och 2021, men även tidigare versioner kan gå bra. Övningsfiler kan även laddas ner till dessa versioner (dock ej tidigare än 2014)

  Övningsfiler till bokens övningar finns att ladda ner från förlagets hemsida.

  Denna utgåva av "Revit och husbyggnad" ersätter tidigare versioner av denna bok. Boken kan dock användas för dig som har tidigare versioner av programvaran Revit. Övningsfiler till bokens övningar finns för aktuell version och tidigare versioner av Revit. Instruktioner om nedladdning av dessa finner du i boken.

  Läs mer
 7. Handboken för Power BI, E-bok
  Handboken för Power BI, E-bok
  E-bok
  384,25 kr

  Handboken för Power Bl är en omfattande bok i hur du kan skapa, hantera och dela dina rapporter och dataanalyser i Power Bl. Boken passar både för självstudier och som kurslitteratur. Boken innehåller många övningar med tillhörande övningsfiler och facit. Den är skriven på svenska, men även om du har en engelsk version är boken fylld med översättningar för funktioner och knappbeskrivningar.

  Du lär dig att skapa rapporter i programmet Power Bl Desktop som kan laddas upp till Power Bl-tjänsten i "molnet," där du även kan skapa instrumentpaneler för att sedan dela och presentera resultatet på hemsidor och i appar.

  Du får kunskaper i att alla stegen från att: ansluta till datakällor, sammanställa och skapa relationer, analysera och beräkna mätvärden, infoga och formatera visualiseringar, använda filter och Frågor och Svar (Q&A), definiera säkerhetsroller, lägga till bokmärken och knappar och mycket mer för att presentera och dela snygga och proffsiga rapporter ocll instrumentpaneler.

  Författaren
  Anna-Karin Petrusson är en erfaren utbildare som har många av Microsofts programvaror på paletten. Hon har använt Excel sedan programmet kom ut på den svenska marknaden, skrivit en rad kursböcker och medverkar i vår e-Learning på www.officekurs.se. Anna-Karin är MCT, Microsoft Certified Trainer och MOS, Microsoft Office Master. 

  Läs mer
 8. Boken om IT-arkitektur, E-bok
  Boken om IT-arkitektur, E-bok
  E-bok
  91,35 kr
  Detta är en EPUB3 och kan med fördel läsas i iBooks.

  Den här boken är för dig som vill ha en djupare förståelse av IT-arkitektur. Den adresserar alla typer av IT-arkitektfrågor i en organisation - alltifrån strategi och verksamhetsförståelse till teknik och mjukvara. Oberoende om du är IT-arkitekt, utvecklare, projektledare, student, chef eller bara arbetar professionellt med IT är detta boken för dig som vill förstå hur IT kan fungera i ett modernt företag. Boken om IT-arkitektur är ett unikt samarbete, skriven av ett dedikerat redaktörsteam tillsammans med ett 30-tal experter, IT-arkitekter och organisationer i Sverige. Den kommer ge dig en översikt och förståelse för moderna metoder inom IT-arkitektur och de olika delar, specialiseringar och verktyg som ingår. Daniel Akenine Huvudredaktör Boken täcker olika områden som: Enterprisearkitektur EA-funktionen Strategier Organisation Verksamhetsarkitektur Att förstå affären Modellera verksamheten Praktiska råd Lösningsarkitektur Integration Infrastruktur Molnet och IT-arkitektur Mjukvaruarkitektur Kvalitetsattribut Agile

  EPUB3: Fixed format
  Läs mer
 9. Gör din egen webbsida med FrontPage 2003, E-bok
  Gör din egen webbsida med FrontPage 2003, E-bok
  E-bok
  346,55 kr
  En nybörjarguide med vilken du genast kan börja göra webbsidor för Internet. Handboken beskriver steg för steg hur du i FrontPage 2003 skapar en enkel webbsida som du sedan ger nya egenskaper. Dessutom får du tips och råd om hur du gör hemsidan överskådlig och funktionell. Läs mer
 10. 3-fas växelström, E-bok
  3-fas växelström, E-bok
  E-bok
  181,25 kr

  Trefas växelström ger läsaren både teoretiska och praktiska kunskaper om det allmänna elnätets uppbygg­nad och funktion, motordrifter och installationer.

  Det finns anvisningar för att bygga en egen modell av allmänna 3-fasnätets konsumentsida för installations- och mätövningar på säkra spänningsnivåer.

  Principen för trefasnätet och 3-fas effekt­beräkning beskrivs ingående steg-för-steg.

  Elsäkerhet och en sammanfattning av lik- och   1-fas växelström ingår för repetition och som uppslagsdel.

  Läs mer
 11. Att jobba med industriproduktion, E-bok
  Att jobba med industriproduktion, E-bok
  E-bok
  36,25 kr

  Den här boken är tänkt som en inspirationskälla för alla som funderar på vilket yrke som kan vara bra i framtiden."Jag vill att de ska få upp ögonen för industrin," skriver teknikjournalisten Dagmar Zitkova i förordet till boken.Industrin har alltid varit mycket viktig för Sveriges välstånd. Krisåren och de olika konjunktursvängningarna till trots. När man läser dagstidningar och följer nyhetsrapportering på TV skulle man lätt kunna tro att industriproduktion är ett överspelat kapitel. Att alla nu ska jobba med något annat. Med medier, till exempel. Eller med Internet.Men så är det faktiskt inte. Det finns väldigtmånga fabriker i Sverige som fortsätter att göra stora förtjänster genom att tillverka olika produkter och som på det sättet bidrar till att hålla det svenska välståndet kvar på en mycket hög nivå, internationellt sett.Inom industriproduktionen finns det en stor mängd yrken. De flesta är spännande och intressanta. Dessutom är det roligt att vara med och tillverka konkreta och handfasta produkter. Till det krävs allt mer avancerad kunskap. Det tunga, fysiska slitarbetet är så gott som borta. Det har ersatts av ny och spännande teknik. Datorerna har gjort ett stort intåg på fabriksgolvet. Så välkomna till den nya, IT- och teknikintensiva industriproduktionen.

  Läs mer
 12. Dataskyddsförordningen GDPR: förstå och tillämpa i praktiken, E-bok
  Dataskyddsförordningen GDPR: förstå och tillämpa i praktiken, E-bok
  E-bok
  427,75 kr
  Hur ska man hantera biträdesavtal och inbördes arrangemang? Vad ingår i dataskyddsombudets arbetsuppgifter och hur ska man utföra dem? Hur ska man hantera incidenter, rättigheter och gallring? Vad går gränsen för yttrandefrihet och vad får användningen av big data för betydelse vid användning av sociala medier?

  Denna nya upplaga är grundligt genomarbetad och innehåller nu ännu fler konkreta tips och lättbegripliga checklistor, avtalsmallar, faktarutor och andra slags visualiseringar. De juridiska delarna har fördjupats med genomgång av rättsfall och djupare analyser av de komplexa regelverken.

  Dataskyddsförordningen GDPR - Förstå och tillämpa i praktiken är nödvändig för säkerhetsansvariga, dataskyddsombud, HR-specialister, upphandlare, kommunikatörer och IT-experter. Den är även ett måste för styrelser och ledningsgrupper, vilka är ytterst ansvariga för tillämpningen av dataskyddsförordningen.
  Läs mer
 13. Ellära grunder : Instuderingsuppgifter, E-bok
  Ellära grunder : Instuderingsuppgifter, E-bok
  E-bok
  137,75 kr

  Elära grunder Instuderingsupgifter är ett komplement till läroboken med färdiga frågeställningar som hjälper aktivt eltänkande och övar läsaren på ett varierat sätt i ämnes­områdets begreppsbildning, beräknings­meto­dik och förmåga att ”läsa” elritningar.

  Frågeställningarna besvaras med ord, beräkningar, elritningar och komponent­analy­ser. De egenformulerade svaren bidrar till effektiv bestående inlärning av ämnet.

  Facit för kontroll och hjälp ingår.

  Läs mer
 14. Imaginära tal -Komplexa metoden- jω-metoden, E-bok
  Imaginära tal -Komplexa metoden- jω-metoden, E-bok
  E-bok
  71,05 kr

  På 25 sidor visas hur komplexa, imaginära tal, kan användas för algebraiska växelströmsberäkningar på samma sätt som i likströmsläran.
  Efter en inledande genomgång av imaginära tal och komplexa talplanet visas hur komplexa metoden, som också kallas jw-metoden, används för att beräkna växelströmskretsar.
  Båda avsnitten har testa-dig-själv-uppgifter med facit.
  Sammanfattning av lik- och 1-fas växelströmslära finns för repetition och som uppslagsdel

  Läs mer
 15. Digital compassion, E-bok
  Digital compassion, E-bok
  E-bok
  87,00 kr

  For the past twenty years, Per Axbom has trained and helped organisations active on a global market to deal with issues of digital usability and accessibility.

  He has now compiled his best tips into a book, which he hopes will stop us creating services that cause people to be compromised, treated unjustly, excluded and lured into making unnecessary purchases. In a nutshell – digital compassion.

  A book for everyone working with digital services - purchasers and producers alike.

  ---

  "Making ethical, inclusive digital products and services isn’t easy, even when everyone has the best intentions. In his book Digital compassion, Per Axbom offers teams a set of essential questions and concepts to frame your conversations and get started on a better path."
  - Kim Goodwin, Author of Designing for the Digital Age

  Läs mer
 16. Mätuppgifter : Ellära grund och 1-fas växelström, E-bok
  Mätuppgifter : Ellära grund och 1-fas växelström, E-bok
  E-bok
  137,75 kr

  Mätuppgifter Ellära grund & 1-fas växelström med 32 mätuppgifter är ett komplement till Ellära grund och 1-fas växelström som ger läsarna ett meto­diskt mättänkande.

  Mätövningarna bekräftar också teorin i läroböckerna som på så sätt får en konkret mening.

  De flesta av mätuppgifterna omfattar ett mittuppslag där vänstersidorna är steg-för-steg-anvisnigar för vad som ska göras medan högersidorna är resultatblad i vilka mätresultaten antecknas.

  Facit till mätövningarna ingår i boken.

  Läs mer
 17. Digital omtanke, E-bok
  Digital omtanke, E-bok
  E-bok
  87,00 kr

  Under tjugo års tid har Per Axbom utbildat och hjälpt organisationer på en global marknad med frågor kring digital användbarhet och tillgänglighet.

  Nu har han sammanställt sina bästa tips i en bok. Med den som grund vill han att vi slutar skapa tjänster där människor hamnar i kläm, utsätts för orättvisa, exkluderas och köper saker de inte behöver. Digital omtanke, helt enkelt.

  Det här är boken för alla som arbetar med digitala tänster – både köpare och producenter.

  ---

  "En behändig och lättläst handbok i hållbar digital utveckling, för dig som bygger digitala tjänster – oavsett om du är utvecklare eller CDO. För framgångsrika kundrelationer måste digitala tjänsteföretag lämna tanken på att tillfredsställa användarnas kortsiktiga behov – och fokusera på empati för att tillfredsställa människors långsiktiga behov. Omtanke som konkurrensfördel, skriver Axbom. Lysande!"
  – Anette Novak, tidigare vd för RISE Interactive

  Läs mer
 18. Excel helt enkelt, E-bok
  Excel helt enkelt, E-bok
  E-bok
  87,00 kr

  Inte en skittråkig bok om Excel. Det är precis vad du har i handen. Boken vänder sig till dig som jobbar i Excel och vill veta mer. Men här får du ingenting av det tekniska och tråkiga. Istället hjälper David dig att jobba smartare och skapa snygga dokument.

  Det här är inte en bok som lär dig hur du gör kursiv stil, ändrar storlek på typsnitten eller högerställer innehållet i en cell. Det kan du lära dig enklare och snabbare genom att titta över axeln på en kollega eller leta på nätet. Dessutom är det varken roligt att skriva eller läsa en sådan bok.

  Här får du inte heller de allra senaste funktionerna och tekniska djupdykningar.

  Istället kommer du lära dig att jobba smartare och göra snyggare Excelark. Du kommer även lära dig vilka diagram som passar när, och vad du bör tänka på kring enkäter för att spara tid för alla.

  Boken vill vara en ögonöppnare för dig som jobbar med Excel, men som aldrig riktigt lärt dig programmet. Här får du inspiration och kunskap i ett, så att du blir mer kompis med programmet och vågar prova på nya saker.

  Om författaren
  David Stavegård är kanske den enda personen i Sverige som håller inspirationsföreläsningar i Excel. Han menar att programmet är orättvist behandlat. Därför är det hans jobb att föreläsa, utbilda och hjälpa företag att förstå hur de kan skapa både snyggare och roligare Exceldokument.

  Recensioner
  "David är expert på att lösa människors vardagsproblem med hjälp av Excel."
  - Patrik von Knorring, svensk mästare i Excel

  Läs mer
 19. Lik- & 1-fas växelström -Mätuppgifter & jw-metoden, E-bok
  Lik- & 1-fas växelström -Mätuppgifter & jw-metoden, E-bok
  E-bok
  210,25 kr

  Lik- & 1-fas växelström -Mätuppgifter &  jw -metoden är en heltäckande ellärabok med kort­fat­tade genom­gångar.

  Ellärans begrepp och matematiska formelspråk förklaras steg-för-steg så att läsaren kan tillägna sig eltänkande.

  För den som vill lära sig räkna på växelströmskretsar med komplexa- jw- metoden finns ett avsnitt om imaginära tal och beräkningsmetoder

  Testa-dig-själv-uppgifter avslutar varje avsnitt med något undantag.

  Förslag till mätövningar finns i slutet av boken. De läsare som vill ha mer vägledning än vad dessa ger kan använda Mättuppgifter Ellära grund & 1-fas växel­ström som passar att kombineras med denna bok.

  Läs mer
 20. 1-fas växelström : Instuderingsuppgifter, E-bok
  1-fas växelström : Instuderingsuppgifter, E-bok
  E-bok
  137,75 kr

  1-fas växelström Instuderingsupgifter är ett komplement till läroboken med färdiga frågeställningar som hjälper ett aktivt eltänkande och övar läsaren på ett varierat sätt i ämnesområdets begreppsbildning, beräknings­metodik och förmåga att ”läsa” elritningar.

  Frågeställningarna besvaras med ord, beräkningar, elritningar och komponentanalyser. De egenformulerade svaren bidrar till effektiv bestående inlärning av ämnet.

  Facit för kontroll och hjälp ingår.
  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida