14,00 kr - 304,00 kr
304,00 kr
14,00 kr

378 produkter

378 produkter

Här har vi samlat alla e-böcker inom idrott & friluftsaktiviteter. E-böcker du kan ta med överallt och läsa i mobil & på surfplattan. Hitta din läsupplevelse idag!

E-böcker - Idrott & friluftsaktiviteter

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. En gång var jag större än Zlatan, E-bok
  En gång var jag större än Zlatan, E-bok
  Isbn: 9789113057439
  E-bok
  58,00 kr
  "Hur känns det att ha spelat ihop med en sån stor spelare som Tony Flygare?" Orden kommer från en liten Malmökille som fått möjlighet att ställa en fråga till Zlatan Ibrahimovic efter en match hemma i Sverige.

  I sin självbiografi berättar Zlatans barndomsvän Tony Flygare historien om deras gemensamma barndom, om drömmarna och den tidiga strävan att bli fotbollsproffs.

  De båda Malmögrabbarna skulle komma att följas åt genom åren och tillhöra toppeliten i svensk ungdomsfotboll. Tony var under de här åren allmänt ansedd som Sveriges största fotbolls­talang och vägen låg öppen mot ett proffskontrakt.

  Idag är rollerna sedan länge ombytta. En ödesmättad straffspark som den 18-årige Tony slog skickade Malmö FF ut ur Allsvenskan för första gången sedan 1937. Den katastrofala straffmissen, som även Zlatan skildrar i sin bok, skulle bli vänd­punkten.

  Det här är den dramatiska berättelsen om Tonys livsöde och hur han har lärt sig att leva med förlusten och den stora besvik­elsen. Men det är också en barndomsskildring som ger myten om vår tids störste fotbollsspelare, Zlatan Ibrahimovic, en ny dimension.
  Läs mer
 2. Ikväll kommer det onda att segra - Utvalda fotbollskrönikor, E-bok
  Ikväll kommer det onda att segra - Utvalda fotbollskrönikor, E-bok
  Isbn: 9789174233148
  E-bok
  71,05 kr

  Kristian Borell (1969), född i Uddevalla och uppvuxen i Götene, är autodidakt. Stort fotbollsintresse, framförallt internationell och italiensk sådan, blev där och då till texter i Café Sport, Goal, Score24 och på Eurosport. Här och nu är det podcasten ”Km d’Amore” på ilcalcioalcorso.org som gäller.

  Under en intensiv period var Kristian krönikör och chefredaktör på eurosport.se. Texterna det resulterade i var syrliga och inte nödvändigtvis fyllda med bara fotboll. Det började med att sportchefen Petrachi var hårdare än kryptonit och slutade med en kärleksförklaring till Frankrike. Däremellan var det hur mycket Mourinho mot Barcelona som helst, hård kritik mot favoritlaget Arsenals tränare Wenger, hyllning av förolyckade mc-geniet Simoncelli och funderingar över en gammal lista över de 30 bästa spelarna genom tiderna.

  Läs mer
 3. Laituripilkintä: Kokemuksia ja opittua, E-bok
  Laituripilkintä: Kokemuksia ja opittua, E-bok
  Isbn: 9789515687876
  E-bok
  67,83 kr
  Ilmaston lämmetessä ovat etenkin Etelä-Suomen jääolosuhteet huonontuneet viime vuosina. Himopilkkijät ovat keksineet ryhtyä pilkkimään laitureilta ja silloilta. Kilpailuja varten on luotu omat säännöt ja niiden puitteissa on rakennettu välineet. Tämä kirja keskittyy kilpapilkintään, mutta kirjassa olevista tiedoista on hyötyä myös perinteisellä välineillä pilkkiville. Kirjassa on kattava lähdeluettelo pilkintää käsittelevistä kirjoista. Kirjasta on julkaistu 100 kappaleen numeroitu painos ja tämä painos on samanlainen pienin korjauksin Läs mer
 4. George Bestin tarina: Parhaat vuodet Manchesterissa, E-bok
  George Bestin tarina: Parhaat vuodet Manchesterissa, E-bok
  Isbn: 9789515689696
  E-bok
  67,83 kr
  Kirjassa käydään läpi George Bestin lapsuus- ja nuoruusvuodet sekä ura Manchester Unitedissa Euroopan Cupin voittoon saakka. Läs mer
 5. Ajanvietekirja 2: Kirjoitustehtäviä ja sanavisoja 6-100-vuotiaille, E-bok
  Ajanvietekirja 2: Kirjoitustehtäviä ja sanavisoja 6-100-vuotiaille, E-bok
  Isbn: 9789528029755
  E-bok
  126,82 kr
  Ajanvietekirja 1:ssä on sanankeksimis- ja kirjoitustehtäviä avuksi hoivakotien virikevastaaville ja eläkeläiskerhojen ohjaajille ja huviksi ja vaihteluksi kaikille suomen kielestä innostuneille. Tehtävistä voi olla iloa myös maahanmuuttajille ja isovanhemmille yhdessä lasten(lasten)lasten kanssa. Läs mer
 6. Alltid redo : Hajk (PDF), E-bok
  Alltid redo : Hajk (PDF), E-bok
  Isbn: 9789188985255
  E-bok
  72,50 kr

  EBOK, PDF-format 

  I denna bok får du veta hur du gör upp eld, bygger ett läger och undviker att gå vilse.

  På ett kortfattat vis och med tydliga illustrationer lär du dig det mest väsentliga som finns att veta om vildmarksliv. Detta är en perfekt guide att ha med sig i naturen när du behöver minnas den där knopen eller vad allemansrätten säger.

  Allemansrätten
  Första hjälpen
  Knopar
  Läs mer
 7. Barca: Så skapades världens bästa fotbollslag, E-bok
  Barca: Så skapades världens bästa fotbollslag, E-bok
  Isbn: 9789174991994
  E-bok
  94,25 kr
  Utsedd till »Årets fotbollsbok« 2012 av The Football Supporters' Federation!

  Efter Champions League-finalen 2011 mot Manchester United rådde det inte längre något tvivel: FC Barcelona är världens bästa fotbollslag. Magiska trianglar och blixtrande totalfotboll som tycks fysiskt omöjlig att försvara sig emot. Messi, Iniesta och Xavi, som låter bollen flyga mellan sig nästan utan att röra den.

  Men det fanns en tid, för inte alltför längesedan, då klubben såg ut att vara på väg någon helt annanstans. Utan Pep Guardiola och några av de andra ledarna kring honom skulle Barça inte nått de senaste årens exceptionella framgångar. De må ha världens bästa spelare i Lionel Messi, men det här lagets perfektion är trots allt framdrillad snarare än framtrollad - av människor med en sällsynt kombination av tro och disciplin.

  Under mer än ett decennium har den brittiske fotbollsjournalisten Graham Hunter lärt känna såväl stjärnspelare som nyckelpersoner i klubbens styrelse, ledare kring laget och Barças talangskola La Masia.

  Den här boken berättar hur det gick till: Så här skapades världens bästa fotbollslag.

  GRAHAM HUNTER är fotbollsreporter för Sky Sports och BBC. 2001 flyttade han till Barcelona för att bevaka spansk fotboll och FC Barcelona i synnerhet. Han har haft exklusiv tillgång till information - Hunter är till exempel den enda engelskspråkiga journalist som fick intervjua Pep Guardiola medan han var manager för klubben. För Barça tilldelades han 2012 års pris för »Årets fotbollsbok« av The Football Supporters' Federation.

  »Jag öppnade Barça på ett flygplan. Jag har fortfarande inte stängt den. Att läsa Graham Hunters rekonstruktion av händelseförloppet är som att se alla matcher på nytt. Det är en fantastisk historia. Årets bästa sportbok.« JAN GRADVALL, DAGENS INDUSTRI

  »Graham Hunter är den sorts journalist som sitter inne på Pep Guardiolas kontor och gör intervjuer, med en tränare som av princip aldrig ger enskilda intervjuer. Han är killen som gör egna intervjuer med Piqué och Xavi i omklädningsrummet direkt efter en Champions League-final. Hans Barça är ett tidsdokument från en av fotbollshistoriens intressantaste processer.« SIMON BANK, AFTONBLADET

  »Fantastisk bok. Går inte att lägga ifrån sig.« DAILY MIRROR

  »Suverän analys - och en värdig hyllning till Pep, Messi, Xavi, etc. Briljant bok.« THE DAILY TELEGRAPH
  Läs mer
 8. 5-2 dieten, E-bok
  5-2 dieten, E-bok
  Isbn: 9789189674172
  E-bok
  56,55 kr

  I boken 5-2 dieten avslöjas hemligheten bakom metoden av författaren Ola Norrman. Känd bland annat från succéboken “Hur man bantar bort fett utan hunger”.

  5-2 dietens enorma genomslag för energiska bantare har medfört en helt ny dietmetod med kost som förändrat levnadsvanorna för tusentals och åter tusentals människor - en folkrörelse har sett dagens ljus.

  Visste Du att 5-2 dieten också påverkar kolesterol- och blodsockervärdet och t.o.m. minskar risken för Alzheimers sjukdom?
  Redan de gamla grekerna fastade för att rena kropp och sinne. I boken sammanförs den historiska fastans tradition med dagens moderna hälsosynsätt och förklaras på ett tydligt sätt anpassat för den moderna människan.

  Du får råd, tips och motivation hur 52 metoden kan förändra Ditt liv och hur Du kan banta och gå ner i vikt.

  Michael Mosley – samma person som lanserade 5:2metoden gick ner 9 kilo på 9 veckor med 5-2 dieten.

  Receptdelen hjälper Dig att komma igång och är kryddad med förslag och recept på unika produkter.

  Det finns en sällsynt krydda som inte bara smakar gott utan och också hjälper till vid viktminsking och bantning. Samt information var man kan köpa denna krydda. Läs om 5:2 dietens hälsoeffekter ochvilka hjälpmedel som finns att lyckas. I boken får Du tips hur 52 dieten kan fungera just för Dig.

  Boken berättar om hur Du kan stilla sötsuget utan att trigga sockersuget och falla tillbaka i sötfällan.

  Visste Du att vi äter ca 85 kg kött per person och år? För några år sen var det betydligt mindre.

  I boken förklaras hur kosten påverkar vikt och vårt hälsotillstånd. Hur övervinner Du hungern?

  Vattenlösliga fibrer ger långsammare magsäckstömning och jämnare blodsocker.

  Mängder av andra praktiska frågor besvaras i boken.

  I boken beskrivs hur träning och 5:2-metoden kan hjälpa Dig att komma i form. För att få balans och bästa resultat med 52metoden krävs en periodisk fasta med kost baserad på få kolhydrater. Du kan kombinera andra metoder som t.ex. LCHF-metoden med 5:2 dieten.

  Boken 5-2 dieten ger råd och tips om olika förslag på kolhydratmenyer som kan underlätta för att skapa Ditt personliga kostprogram

  Vilka livsmedel kan jag äta och hur många kalorier innehåller dom? Med bokens överskådliga kaloritabell med några av våra vanligaste livsmedel får du hjälp att balansera Ditt kaloriintag och finna rätt mat. 5-2 metoden brukar kallas för halvfasta” för att inte sammankopplas med benämningen ”svältdiet”.

  Bokens “Kom-i-gång-guide” tar Dig steg för steg genom dieten och Du får svar på vad du får äta på fastedagar och s.k. vanliga dagar.

  Har Du provat andra metoder som t.ex. GI-metoden och LCHF-metoden utan att riktigt lyckas är det kanske dags att ta steget vidare. Boken 5:2 dieten ger en utmärkt handledning hur Du kan komma igång med viktminsking och förbättra och ge ökad hälsa för hela livet.

  Läs mer
 9. Charlottes gravidbok, E-bok
  Charlottes gravidbok, E-bok
  Isbn: 9789187371790
  E-bok
  101,50 kr

  En personlig och innehållsrik bok från en av Sveriges mest älskade artister! 

   

  Cirka 200 000 kvinnor i Sverige väntar barn varje år. Alla söker ständigt efter information och tips på hur just deras graviditet ska bli den mest skonsamma för den egna kroppen. Bör jag träna, vad ska jag träna och hur mycket?

  Vad ska jag äta och hur viktigt är det att jag får i mig alla vitaminer och folsyror?

  Vågar jag ha sex, skadas barnet?

   

  Charlotte Perrelli delar i boken med sig av sina tankar och egna erfarenheter. Hon har gått igenom tre fulla graviditeter och lika många missfall. Här finns utförliga träningsprogram och massor av tips på hur din tid som gravid ska bli så bra som möjligt.

  Ur innehållet

  Att vara gravid

  Vilken träningsform passar just dig? 

  Gravidträning

  Gravidmassage

  Recept med bilder

  Vitaminer & antioxidanter

  Tankar kring foglossning, missfall och sex

  Läs mer
 10. Din guide till Wellness, E-bok
  Din guide till Wellness, E-bok
  Isbn: 9789187371752
  E-bok
  101,50 kr

  Din guide till wellness är en bok som integrerar traditionell och innovativ hälsa. Läsaren får utöver boken ett medlemskap i den digitala hälsoplattformen, Lefterow.com

  Innehållet i boken vänder sig till en bred målgrupp och innefattar några av världens mest populära träningsformer och hälsofilosofier. Yoga, pilates, meditation och ayurveda är fyra av åtta delar i boken som alla toppar hälsotrenderna på den globala marknaden. Mat som medicin, träning i vardagen, självbehandling med spa och dans som motion kompletterar de åtta delar som tillsammans utgör Lefterow-metoden.

  Här går författaren på djupet av alla aspekter inom hälsa men lyfter även in nya begrepp och kommande trender så som wellness management, wellness economy, digital hälsa och mindset-meditationer. Det finns ytterligare en dimension av boken som vänder sig till alla åldrar genom wellness för barn och wellness mitt i livet.

  Den globala wellnessindustrin omsätter idag 3,4 biljoner dollar och egenvården tar mark med produkter som möjliggör resultatinriktad hälsa i vardagen. Den digitala versionen av boken ger läsaren möjlighet att komplettera sina kunskaper inom wellness med filmade fördjupningar i utvalda kapitel, yoga online, pilates online, filmade kurser ibland annat ayurveda och träning med redskap i hemmet. Här erbjuds även dagens wellnesstips, wellness-podden, meditation och andra digitala mervärden.

  Det är 10 år sedan Annette Lefterow gav ut sin första bok om wellness och redan då ansågs hon var före sin tid. Nu har wellness blivit ett starkt och etablerat begrepp inom hälsa. Genom att erbjuda en traditionell bok i kombination med wellness online och digital hälsa ligger hon fortsatt steget före.

  Din guide till wellness är en tidlös bok som läsaren kan återkomma till i olika skeden av livet för att hitta redskap och verktyg till hälsa och välbefinnande i sin vardag. Digitalt lever boken vidare och uppdateras med nya verktyg.
  Foto: Peter Orevi

  Om författaren
  Annette Lefterow är en ledande expert inom wellness, välkänd hälsoprofil och författare. Med 30 års erfarenhet som pedagog inom träning, yoga, hälsa och dans har hon utvecklat en egen hälsofilosofi, Lefterow-metoden, som förenar yoga, pilates, meditation, träning, mat, ayurveda, spa och dans. Hon har gett ut flertalet träningsfilmer och böcker samt ett TV-format, Wellness-skolan. Hennes företag Wellness by Lefterow driver en digital hälsoplattform, Lefterow.com, med wellness online för privatpersoner och företagskunder samt arrangerar utbildningar i Lefterow tränings- och wellnesskoncept.

  Läs mer
 11. Krisberedskap för alla : en handbok för dig som inte är prepper, E-bok
  Krisberedskap för alla : en handbok för dig som inte är prepper, E-bok
  Isbn: 9789178872879
  E-bok
  152,25 kr

  Vet du vad du ska göra vid ett längre strömavbrott, en plötslig vattenbrist eller hur du ska hitta dina anhöriga om ett terrorattentat slår ut kommunikationsnätet? Om inte, är Krisberedskap för alla av militären och journalisten Miguel Guerrero något för dig.

  Det här är en krisberedskapsmanual som på ett enkelt och lättfattligt sätt kommer att öka din kunskap utan att du behöver investera tid, kraft och pengar på saker du inte behöver. Du kommer att kunna vara förberedd på det mesta även om du bor i lägenhet, du behöver alltså inte ha en reservgenerator i en bunker i trädgården. Här finns praktiska tips på vad du bör ha i hemmet samt vilka mentala strategier du behöver ha för olika scenarier. Det sammantaget kommer att göra dig rustad och redo om, eller när, krisen kommer!

  Läs mer
 12. Min resa till ÖFK, E-bok
  Min resa till ÖFK, E-bok
  Isbn: 9789177017547
  E-bok
  43,50 kr
  Hur kommer det sig att en fotbollsklubb i Östersund skriver en bok?
  Det korta svaret är att de är eljest.
  Det lite längre är att de tror att de kommer vinna fler matcher genom att utmana sig själva.
  Östersunds Fotbollsklubb (ÖFK) har träffat författare och dansare. De har stått på en scen och framför en bejublad teaterföreställning. De har krossat barriärer och utmanat bilden av vad en fotbollsklubb kan göra.
  Och nu har de gemensamt skrivit en bok.
  45 berättelser om resan till Östersunds Fotbollsklubb.

  »Några berättelser lämnar aldrig Östersund. Andra gör avspark på ojämna åkrar i Kånksveja eller Ghana, i dyngsura parker i England. Många av dessa berättelser har dessutom en klar litterär röst, en oskolad men likväl skönlitterär röst, för bra litteratur handlar aldrig om det vackra utan om det autentiska, de vars ord fängslar oss för att de är annorlunda än våra egna.« (ur förordet)

  Min resa till ÖFK är illustrerad med 16 bilder av konstnärerna Anna Erlandsson, Helene Gedda, Anna Norlén, Ida Norlén och Anders Suneson, och har ett förord av Magnus Sjöholm, redaktör och kapten i Svenska Författarlandslaget.
  Läs mer
 13. Hockeyns heraldik, E-bok
  Hockeyns heraldik, E-bok
  Isbn: 9789180231688
  E-bok
  113,10 kr
  Oumbärlig bok för hockeyfans, med ett förord av Fredrik Backman

  »Förra året kom Fotbollens heraldik, den här gången har författaren vågat renodla idén. Roligt och spännande.« Betyg 5 av 5 - Magnus Sjöholm, Kristianstadsbladet

  »Hockeyns heraldik utgör ett veritabelt praktverk som bör göra sig lika väl i bokhyllan hemma hos läströtta hockeyfantaster som mer kulturintresserade bokmalar.« Tobias Stark, Idrottsforum  

  Varför kallas Luleås klubbmärke för »Stålmannen«? Vilken NHL-klubb sägs ha inspirerat Rögles emblem? Och vad har egentligen New Jersey Devils med djävulen att göra? Från lönnlövet i Toronto Maple Leafs till färgerna i Djurgårdsskölden, bakom klubbmärkenas symbolik ruvar en historia, en berättelse om identitet.
  Hockeyns heraldik förklarar varför de största klubbarnas emblem ser ut som de gör. Du får veta historien bakom några av världens underligaste klubbmärken. Du får också förklaringar till symboliken i de största svenska klubbarnas emblem.
  I dagens globaliserade idrottsvärld tvingas klubbarna ofta balansera mellan olika viljor och påtryckningar. Inte sällan blir klubbmärkena en konfliktyta. Att studera ishockeyns heraldik handlar därför lika mycket om att lära känna klubbarnas dåtid som att förstå deras framtid. Med ett förord av Fredrik Backman.

  LEONARD JÄGERSKIÖLD VELANDER är en svensk sportjournalist, verksam som kommentator och producent på Eurosport. Sedan 2007 har han bevakat samtliga stora ligor: Bundesliga, Premier League, Serie A, La Liga och Ligue 1. Leonard Jägerskiöld Velander har tidigare arbetat på bland annat Viasat Fotboll och Svenska Fans. Hockeyns heraldik är hans andra bok på Modernista och uppföljaren till den uppmärksammade Fotbollens heraldik.

  OM FOTBOLLENS HERALDIK:

  »Höstens praktverk för designintresserade i allmänhet och fotbollstokiga i synnerhet.« Svenska Dagbladet

  »En helt fantastisk bok.« Vi lirare
  Läs mer
 14. Zlatan: Hårda fakta, E-bok
  Zlatan: Hårda fakta, E-bok
  Isbn: 9789177018285
  E-bok
  113,10 kr
  Nytt praktverk om Zlatan!

  För första gången samlas nu alla fakta om Zlatan Ibrahimovic i hyllningsboken Zlatan: Hårda fakta. En fotbollens motsvarighet till Guinness Rekordbok - med en huvudperson.

  ZLATAN IBRAHIMOVIC är den största svenska fotbollsstjärnan någonsin. 62 landslagsmål och hittills 31 titlar i fem av Europas största ligor är bara några exempel på hans unika status under en karriär som inleddes i Malmö FF för att sedan fortsätta i Ajax, Juventus, Inter, Milan, Barcelona, Paris Saint Germain och nu Manchester United.
  Zlatan har lysande summerat sin vandring från Rosengård till världens största fotbollsscener i den storsäljande självbiografin Jag är Zlatan. Men bortom historierna om den ofta kontroversiella bollgiganten finns en mängd hårdfakta. Dessa samlas nu för första gången i komplett form i Zlatan: Hårda fakta, en bok som med råge uppfyller beskrivningen »Allt du behöver veta«.
  Zlatan: Hårda fakta innehåller alla fakta om Zlatans drygt 680 klubbmatcher och 116 landskamper; laguppställningar, byten, mål, passningar, publiksiffror och domare. Men också alla klubbdräkter, övergångssummor, hemmaarenor, skador, gula och röda kort, straffsparkar, skor, tatueringar, bilar och mycket, mycket mer. Självklart rangordnas även alla de klassiska målen.

  LARS NYLIN är författare (Svenska sportklassiker och Tusen klassiker), expert på sportstatistik och har skrivit om fotboll i bland annat Sportbladet, Dagens Nyheter och Offside. LARS SUNDH är bokens redaktör och formgivare. ZLATAN: HÅRDA FAKTA är ett rikt illustrerat praktverk i coffee table-format, tryckt i 4-färg med över 400 specialgjorda illustrationer samt ett stort antal fotografier som speglar Zlatan Ibrahimovics hela sagolika karriär.
  Läs mer
 15. Module 1,2,3, E-bok
  Module 1,2,3, E-bok
  Isbn: 9789174637748
  E-bok
  303,76 kr

  Module 1,2,3 have three modules to work with. Module 1 senses, module 2 different movements and module 3 social training. This is a guide to work with autism.

  It is important to work with all three modules to make progress. This e-book shows the steps to start with.

  Pay attention, aquire your focus, invest time now and make transformation are the words in PAINT to make progress in this irresistible offer to you.

  Läs mer
 16. Försvara dig!: Enkelt och effektivt självförsvar för tjejer och killar i alla åldrar, E-bok
  Försvara dig!: Enkelt och effektivt självförsvar för tjejer och killar i alla åldrar, E-bok
  Isbn: 9789175695495
  E-bok
  97,32 kr

  Föreställ dig hur det skulle kännas att kunna försvara dig mot olika former av fasthållningar, strupgrepp och slag, och mot tafsning och ofredande.

  Här får du lära dig effektiva tekniker som fungerar oavsett din storlek och styrka, och som samtidigt är så pass enkla att du kommer ihåg dem även under stark stress. Det är lätt att skada sig själv eller förvärra situationen om man inte gör rätt, vilket du får lära dig här, direkt av en expert på närkamp!

  Du får även lära dig nyttig teori om bland annat kroppsspråk, att handskas med rädsla och vad lagen säger om självförsvar.

  Kort sagt: Du lär dig försvara dig bättre än 99,9 procent av befolkningen, och kommer därmed att tillhöra den lilla grupp som har störst chans att klara sig vid ett eventuellt överfall. Vad hade det varit värt för dig?

  Så länge jag kan minnas har jag slukat böcker om populärvetenskap, populärpsykologi, filosofi, oförklarliga mysterier, kroppsspråk, positivt tänkande, hypnos, sinnets okända krafter, meditation, inre balans, healing, reflexologi — ja i stort sett allt som vidgade min inre värld och förklarade den yttre världen. Jag har också varit intresserad av självförsvar sedan 12-årsåldern och minns fortfarande hur jag provade på olika kampsportstekniker på sportloven i mellanstadiet, i den numera rivna gamla Sporthallen i Halmstad. Känslan av att som 12-årig pojke judo-kasta en äldre kille så han dunsade ner på golvet framför mig glömmer jag aldrig, och som den spinkigaste pojken på hela skolan förstod jag att det inte har med styrka att göra utan med teknik.

  År 2010 fick mitt intresse för självförsvar en ny skjuts och jag började studera olika former av närkamp. Sedan 2011 arbetar jag också som deltidsinstruktör i självförsvar och närkamp. Den 1 november 2012 gav jag ut min första bok på engelska, och detta är min fjärde bok på svenska. (Mina tidigare böcker är Rovdjur i mänsklig skepnad - Konsten att förstå och handskas med en psykopat, Tänk dig lycklig - Vad alla borde veta om positivt tänkande och attraktionslagen, och Idioten på jobbet - Hur man handskas med besvärliga och irriterande arbetskollegor.) Jag är alltjämt outtröttligt nyfiken på allt som kan förbättra mitt och andras liv. Att ha en bred kunskap ger ett vidare perspektiv på saker och ting och man ser hur allting hänger samman. Ytterst sett handlar det också om inre frid kontra styrka och kraft (yin och yang). Utan båda har du varken eller. Utan inre frid kan du inte till fullo njuta av din styrka och kraft, och utan styrka och kraft kan du inte försvara din inre frid.

   

  Läs mer
 17. Kanotidrott: 150 år av glädje, E-bok
  Kanotidrott: 150 år av glädje, E-bok
  Isbn: 9789175694030
  E-bok
  97,32 kr
  För 150 år sedan färdades för första gången en kanot över svenska vatten. För att uppmärksamma minnet av pionjären John MacGregors kanotfärd genom Sverige sommaren 1866 ger Föreningen för Kanot-Idrott ut denna skrift som i ett antal nedslag berättar om MacGregor och ett antal andra framstående eller helt vanliga kanotister fram till idag.

  Sveriges äldsta kanotförening, Föreningen för Kanot-Idrott, grundades 1900. Dess medlemmar var tongivande när den nya idrotten fann sin första form i Sverige. Här berättas om kanotens tidiga evolution från paddelbara segelkanoter och segelbara paddelkanoter till kanotkryssare, paddeltävlingskanoter och andra specialfarkoster. Läsaren får möta både sportskvinnor och campingmän, och detaljer avslöjas kring FKI:s tidiga inflytande genom Fritiof Santesson över både Svenska Kanotförbundet och IRK, mellankrigstidens första internationella kanotförbund.

  Gustaf Nordins epokgörande kanotfärd från Stockholm till Paris hösten 1905 skildras i detalj, liksom Herman Lantz' och RC Andersons uppmärksammade färd till St Petersburg sommaren 1909.

  En framstående tidig FKI-medlem var Sven Thorell, upphovsman till ett stort antal kanotkonstruktioner men även flitig skribent och skicklig fotograf. En annan tongivande medlem var Gerhard Högborg, konstruktör av paddel- och segelkanoter, men även driven tecknare och målare.

  Arne och Elna Ekström, som i mer än femtio år seglade sin D-kanot Unda porträtteras i boken, liksom Nils-Göran Bennich-Björkman, som i nitton år färdades på världshaven i sin segelkanot Peter Pan. Ett av bokens avsnitt påvisar att FKI ända sedan de allra första åren har haft aktiva kvinnliga medlemmar.

  Ända sedan 1903 arrangerar FKI paddeltävlingen Djurgårdsloppet, en av Sveriges äldsta idrottstävlingar. Men vid sidan av den och andra tävlingar visste FKI:s grundare att kanotidrott också är naturupplevelser och kamratlig samvaro.

  'Kanotidrott -150 år av glädje' fångar både tidig svensk idrottshistoria och livet i en anrik förening under 116 år fram till idag. Boken är ett tvärsnitt genom FKI och svenskt kanotliv igår och idag, bland paddlare och seglare. Även om FKI inte behöver missionera för kanotidrotten som för ett sekel sedan, så bör boken ge inspiration för fler än FKI:s medlemmar - oavsett om man färdas i havskajak, segelkanot, skärgårdskajak, SUP eller någon annan kanotartad farkost, eller bara är intresserad av ämnet.

  Redaktör: Sven Sievers
  Omslagsillustration: Christian Poignant


  Föreningen för Kanot-Idrott är Sveriges äldsta kanotförening,
  grundad 2 december 1900 i Stockholm. Medlemmarna ägnar sig åt kanotsegling och paddling. Klubbhuset ligger på Måsholmen vid
  Djurgårdsbrunnskanalens mynning i Lilla Värtan. www.fki.se
  Läs mer
 18. Crespo: en resa i fotbollens tecken , E-bok
  Crespo: en resa i fotbollens tecken , E-bok
  Isbn: 9789189019096
  E-bok
  87,00 kr
  I de fattiga östra delarna av Freetown i Sierra Leone växer en liten pojke upp medan inbördeskriget rasar i landet. Alhassan "Crespo" Kamara får bevittna ett av de mest hänsynslösa inbördeskrig i historien på mycket nära håll. Det leder till att han som trettonårig pojke beger sig till de västra delarna av huvudstaden Freetown.

  Det här är en berättelse om en ung pojkes vilja och kamp för att lyckas med sin dröm. En dröm att någon gång bli fotbollsproffs i en av de stora ligorna i "The promised Land".
  Det är även en berättelse om människors vilja att hjälpa och bry sig. Hur Crespo under sin resa får träffa olika människor som på ett eller annat sätt ser till att drömmen kan bli möjlig...

  Men det är också berättelsen om kärlek till en ung svensk flicka från Täby och ett driv att vilja integreras i ett helt nytt samhälle. Under den unge Crespos resa från det varma Sierra Leone till det kalla Sverige uppkommer en mängd olika kulturkrockar och dråpliga situationer.

  Med ett leende på läpparna och en enorm vilja tar sig Crespo fram mot allsvenskt spel och ett proffskontrakt.
  Läs mer
 19. Agility - från grunder till första start, E-bok
  Agility - från grunder till första start, E-bok
  Isbn: 9789198339550
  E-bok
  217,50 kr

  Den här boken är en efterlängtad resurs för nya agilityförare och instruktörer som vill lära sig roliga, effektiva och smarta metoder för grundträning, hinderinlärning och grundläggande handling. I boken får du också lära dig mer om belöningar, inlärning och hur du kan få din hund att ha rätt sinnesstämning på agilitybanan. Boken är din guide från de första grundövningarna till den dag du står på startlinjen med en vältränad och självsäker hund för första gången.

  Fanny Gott har tränat hundar i över 15 år och arbetar på heltid som instruktör inom företaget Klickerklok som hon driver ihop med sin man Thomas Stokke. Genom åren har hon tagit fram flera agility- och lydnadschampions, vunnit lag SM i agility och även tävlat internationellt med framgång. Tillsammans med Thomas Stokke har hon tidigare skrivit boken ”Shaping”.

  Läs mer
 20. Spring dig fri, E-bok
  Spring dig fri, E-bok
  Isbn: 9789173377560
  E-bok
  58,00 kr
  En inspirationsbok full av endorfiner från en av Sveriges främsta löparprofiler. Kenneth Gysing visar med övertygande entusiasm och mycket humor att löpning inte behöver vara kravfyllt eller komplicerat utan ett glädje- och lustfyllt sätt att förhålla sig till livet.

  Många av oss springer några rundor inför sommarsäsongen eller plågar oss igenom några pass efter julhelgerna. Kenneth Gysings förhållande till löpning är en helt annan. Han springer flera gånger i veckan, året om, i alla väder och oavsett vad som händer i livet. Kenneth är löpare. Han äter, jobbar, sover, andas - och springer.
  Löpningen har tagit honom genom stressiga vardagar, svåra livsperioder och krisande relationer.


  Spring dig fri! är inte en faktabok med träningsscheman och kostupplägg, den handlar inte om vikten av att stretcha eller hur man når fram till det perfekta löpsteget. Den handlar istället om löpning som ett sätt att förhålla sig till livet.
  Den handlar om långa springturer genom Dalarnas djupa skogar, om svett och kamp bland höga berg i Himalaya, om att springa vilse i dallrande hetta i den mest avlägsna av Indiens saltöknar. Men den handlar också om vardagsglädjen i att springa på småstigar hemmavid en tidig morgon i april.
  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida