2,00 kr - 492,00 kr
492,00 kr
2,00 kr

1981 produkter

1981 produkter

Här har vi samlat alla e-böcker inom historia. E-böcker du kan ta med överallt och läsa direkt i mobil & på surfplattan. Hitta din nästa läsupplevelse idag!

E-böcker - Historia

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Lady Almina och verklighetens Downton Abbey, E-bok
  Lady Almina och verklighetens Downton Abbey, E-bok
  Isbn: 9789187135521
  E-bok
  58,00 kr

  Downton Abbey har blivit en formidabel tv-succé över hela världen. Här får vi ta del av den verkliga historien bakom det populära kostymdramat som har fängslat miljontals tittare under flera säsonger.
  I Lady Almina och verklighetens Downton Abbey får vi en fascinerande bild av den kvinna som har legat till grund för den omtyckta karaktären Cora Crawley.

  Boken berättar historien om Almina Wombwell, den förmögna arvtagerskan och utomäktenskapliga dottern till bankiren Alfred Rothschild, som genom giftermål med den femte earlen av Carnarvon blev Lady Almina, grevinna av Carnarvon på Highclere Castle 1895–1923. Författaren, den nuvarande grevinnan av Carnarvon, har genom omfattande research – med tillgång till bland annat dagböcker, brev och fotografier – målat ett rikt porträtt av såväl ett liv som en tidsepok.

  Läsaren får en inblick i Lady Alminas liv och verkan, bland annat hennes uppmärksammade initiativ att öppna sitt hem för sårade brittiska soldater under första världskriget, något som också har plockats upp i tv-seriens handling. I den spännande familjehistorien får vi även veta hur det gick till när hennes make upptäckte Tutankhamuns grav 1922. 

  Läs mer
 2. Irenas barn, E-bok
  Irenas barn, E-bok
  Isbn: 9789187785481
  E-bok
  58,00 kr

  Irena Sendler arbetade inom socialvården och var därigenom en av de få som fritt kunde passera genom kontrollstationerna till Warszawas getto. Det gav henne möjlighet att smuggla in livsviktig medicin och mat till den judiska befolkningen gärningar som vid upptäckt hade straffats med döden.

  När hotet om deportering till koncentrationslägren växte gömde Irena tusentals barn i portföljer, i likkistor, i jutesäckar och smugglade ut dem ur gettot. Utanför murarna fick barnen nya identiteter, men Irena skrev ner deras verkliga namn och adresser på papperslappar som sedan sparades i en flaska och gömdes under ett äppelträd i en väns trädgård. Irenas förhoppning var att föräldrarna skulle kunna hitta sina barn efter kriget. Hon kunde aldrig föreställa sig att mer än nittio procent av barnens familjer skulle dö, de flesta i gaskamrarna i Treblinka.

  Tilar J. Mazzeo berättar om en fasansfull tid i historien då en sällsynt modig kvinna, och hennes många förtrogna, riskerade sina liv för att göra det enda rätta: rädda barnen i Warsawas getto undan förintelsen.

  Läs mer
 3. Stalin – Den röde tsaren och hans hov, E-bok
  Stalin – Den röde tsaren och hans hov, E-bok
  Isbn: 9789113085241
  E-bok
  58,00 kr

  Efter flera års forskning på plats i Moskva och med hjälp av tidigare ej tillgängligt arkivmaterial beskriver Montefiore levande vardagslivet innanför Kremls murar; massarresteringarna och morden, men också intima detaljer från den innersta kretsen runt Stalin.

  Här beskrivs privatpersonen och "charmören" Stalin, männen och kvinnorna vars lojalitet han förlitade sig på - tills det var dags för en ny utrensning. Den röde tsarens privatliv bjuder på mycket dramatik. Redan i bokens inledning går hans hustru, mitt under en middagsbjudning, upp på sitt rum och skjuter sig.

  Läs mer
 4. Hearrát dat bidje min : Bággojohtimiid birra, E-bok
  Hearrát dat bidje min : Bággojohtimiid birra, E-bok
  Isbn: 9789113102443
  E-bok
  58,00 kr
  Cuohti jagi áigi sirdigohte boazosámiid bákkuin. Eiseválddit gohcodit covdosa dislokasuvdnan, muhto sámegillii cieggá sátni bággojohtin. Vuosttazat geat bákkus saddet guoddit ruovttuideaset vulget dainna jáhkuin ahte besset fas ruoktot.

  Hearrát dat bidje min muitala dál historjjá sirdolaccaid calmmiiguin. Elin Anna Labba lea cohkken muitalusaid, govaid, reivviid ja luohtedajahusaid ja das ilbmá olles koara jienaiguin, sis geat eai sat máhte muitalit. Moras mii ciegaduvvo muhto goitge manná buolvvas bulvii.


  För hundra år sedan inleddes tvångsförflyttningarna av renskötande samer. Myndigheterna kallar lösningen för en dislokation, men på samiska föds ett eget ord; Bággojohtin, tvångsförflyttning. De första som tvingas iväg lämnar sina hem i tron att de ska få komma tillbaka.

  Herrarna satte oss hit berättar nu historien genom de tvångsförflyttades ögon. Elin Anna Labba har samlat berättelser, foton, brev och jojktexter, och fram träder en kör av röster från de som inte längre kan berätta.
  Läs mer
 5. Den gyllene lyran : Archilochos, Sapfo, Pindaros, E-bok
  Den gyllene lyran : Archilochos, Sapfo, Pindaros, E-bok
  Isbn: 9789113067087
  E-bok
  58,00 kr
  Tre av världslitteraturens största poeter dominerar denna bok om den äldsta grekiska lyriken: Satirikern Archilochos (omkr. 650 f Kr.), visdiktaren Sapfo (drygt ett halvsekel senare) och körlyrikern Pindaros (400-talets första hälft). Kring dem grupperar sig några av deras diktande samtida, men genom koncentrationen till ett fåtal namn har porträtten kunnat göras pregnanta och levande, med fylliga citat och genomträngande analyser. Framställningen får en extra dimension genom välfunna hänvisningar till senare, antikinspirerad diktning ända fram till vår tid.

  Sture Linnér presenterar i lättillgänglig form den modernaste internationella forskningen kring antikens grekiska lyrik. Det är en diktning som han har ägnat decenniers studium och en aldrig slocknande kärlek. Hans stilistiska elegans och personliga engagemang gör boken till en fängslande upptäcksfärd i antikens lyriska landskap.
  Läs mer
 6. De små båtarna och den stora flykten: Arkeologi i spåren av andra världskrigets baltiska flyktbåtar, E-bok
  De små båtarna och den stora flykten: Arkeologi i spåren av andra världskrigets baltiska flyktbåtar, E-bok
  Isbn: 9789188909602
  E-bok
  166,75 kr

  Under andra världskriget flydde fler än 30 000 människor från de ockuperade baltiska staterna över Östersjön till Sverige. Än idag finns de unika spåren av dessa dramatiska händelser kvar längs nästan hela den svenska ostkusten. Här hittar vi de mer eller mindre väl bevarade båtar som en gång möjliggjorde människors flykt.

  De små båtarna och den stora flykten får läsaren lära känna några av dessa båtar och följa deras vindlande öden från flykten fram till idag. Arnshav visar hur flyktbåtarna, efter att de kommit till Sverige, befunnit sig i vitt skilda sammanhang men ändå aldrig helt kastat loss från sitt förflutna. Utifrån båtarnas materiella vittnesbörd och med stöd av berättelser, minnen och arkivuppgifter framkallar författaren en verklighetsnära bild av andra världskriget som flyktingkatastrof och hur Sverige berördes av händelserna. Det blir även tydligt att båtarna är av fortsatt stor betydelse för att värna och bevara minnet av flykten.

  Studien lämnar ett viktigt bidrag till den maritima och kulturarvsvetenskapliga forskningen om migration, minnen och materiell kultur, och visar samtidigt hur historiska tillfälligheter kan göra till synes oansenliga ting unika och hur närvarande historien är i nuet.

  Läs mer
 7. Häxprocesserna, E-bok
  Häxprocesserna, E-bok
  Isbn: 9789177890904
  E-bok
  116,00 kr

  Den häxhysteri som spred sig över Europa från 1400-talet och framåt saknar motstycke i historien. Det var en tid då världsdelen länge plågats av svält och farsoter, och i tider av nöd och social oro uppstår gärna behov av syndabockar. Anklagande fingrar kunde pekas mot ensamma gummor i samhällets utkant, men även unga kvinnor och män, till och med ansedda personer inom adel och borgerskap, blev offer för häxbålens lågor. Under en 300-årsperiod skulle tiotusentals möta döden på detta sätt.

  I Häxprocesserna ger historikern Dick Harrison en fascinerande bild av vad som drev förföljelserna samtidigt som lyssnaren får ta del av upprörande berättelser om enskilda fall. Här avtecknar sig en historia om hur människors rädsla och behov av att förklara vardagens ondska kan få förödande konsekvenser för oskyldiga.

  Läs mer
 8. Skildring av Uppland år 1896 – Återutgivning av historisk text, E-bok
  Skildring av Uppland år 1896 – Återutgivning av historisk text, E-bok
  Isbn: 9789177550471
  E-bok
  18,85 kr

  I den här e-boken får du en spännande skildring av landskapet Uppland.
  Texten innehåller fakta om både natur, geologi och näringsliv samt intressanta detaljer om de största orterna, mest kända byggnaderna och landskapets långa dramatiska historia.

  Du får också veta att upplänningarna är ”ett fult folk” och ”af ett gladt, om än alltid något säfligt lynne” samt att Uppland betraktas som en ”enformig, ful slättbygd”.

  Den här texten publicerades år 1896 med rubriken ”Uppland” i den mycket populära boken ”Genom Sveriges bygder”, det här var en av de första skildringarna av de olika svenska landskapen och deras historia.

  Texten skrevs ursprungligen av den svenske fornforskaren Herman Hofberg (1823–1883) för en tidigare upplaga av boken (1882). Hofberg var sin tids Herman Lindqvist och arbetade på Nationalmuseum. Texten som finns i den här e-boken redigerades till vissa delar år 1896 av författaren Johan Peter Velander (1848–1911).

  Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

  Läs mer
 9. Skildring av Västergötland år 1896 – Återutgivning av historisk text, E-bok
  Skildring av Västergötland år 1896 – Återutgivning av historisk text, E-bok
  Isbn: 9789177550617
  E-bok
  18,85 kr
  Visste du att man på 1890-talet såg delar av Västergötlands landskap som ”skäligen fult och skoglöst” och att västgötarna var några av de minst ansedda i hela landet.

  I den här e-boken får du en spännande beskrivning av 1800-talets Västergötland.
  Du får en rad spännande historiska anekdoter om krig, kungar och död.
  Men framför allt så får du veta mer om de mest betydande byggnaderna och stadsdelarna som intresserade allmänheten på den här tiden.  

  E-boken är illustrerad med teckningar och fotografier från de mest sevärda platserna.

  Den här texten publicerades ursprungligen i december 1896 i boken ”Genom Sveriges bygder – Skildringar af vårt land och folk” med rubriken ”Västergötland”. Texten skrevs ursprungligen av Herman Hofberg (1823–1883) och utökades inför den här upplagan av Johan Peter Velander (1848–1931).

  Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

  Läs mer
 10. Manifestet: Sundsvall, E-bok
  Manifestet: Sundsvall, E-bok
  Isbn: 9789198282252
  E-bok
  50,75 kr

  Med fingertoppskänsla för historiskt intressanta detaljer väver författaren samman Sundsvalls och Medelpads historia på ett ledigt, lättläst och spännande sätt. I den ena fängslande historien efter den andra, får kända och spännande personer, platser och händelser passera revy. Ofta med detaljer som överraskar och lockar till vidare läsning. Här möter vi också många av Sundsvalls och Medelpads välkända personligheter ur helt nya vinklar.
  Att det ligger mycket research och en stor passion i skapandet av denna bok är utom allt tvivel.
  Den dramatiska ådran har Anders Öhrn tidigare gett uttryck för som skådespelare och regissör vid Teater 9 i Stockholm och som teaterchef vid Dalateatern och Teater Västernorrland.

  Den egentliga och fördjupande anledningen till intresset för Sundsvalls historia kom i början på 1990-talet, inför genomförandet av föreställningen Vildhussen med Teater Västernorrland, där Anders då var verksam som teaterchef. Men icke heller desto mindre i grävandet efter historiska samband mellan Sundsvall och de allestädes närvarande drakarna i stan, under hans inledande tid som ordförande i basketlaget Sundsvall Dragons.
  Så håll till godo med de smakprov på delar av Sundsvalls historia, som inte bör läsas med puritanens glasögon, utan mer som personligt valda citat, via mångas forskningar och egna tolkningar, så som ju sker med vilken historieskrivning som helst, som upprepas på carte blanche eller via nytt tangentbord. 

  Läs mer
 11. Skildring av Halland – Återutgivning av text från 1896, E-bok
  Skildring av Halland – Återutgivning av text från 1896, E-bok
  Isbn: 9789177550297
  E-bok
  18,85 kr
  I den här e-boken får du en historisk skildring av landskapet Halland från år 1896.

  Du får läsa om landskapets geologi och historia samt får spännande anekdoter om både kungligheter, krig och bröllop. Du får också veta mer om de olika invånarna och deras lynne.

  Du får en spännande inblick i hur man såg på dess historia och natur i slutet av 1800-talet. Du kommer nog att bli överraskad av att skildringen handlar mer om satsningar på fabriker, gruvor och industri än skog och natur.

  Texten i den här eboken skrevs av den svenske fornforskaren Herman Hofberg (1823–1883) och författaren Johan Peter Velander (1848–1911). Skildringen publicerades år 1896 i den mycket populära boken ”Genom Sveriges bygder – Skildringar af vårt land och folk” med rubriken ”Halland”, det här var en av de första skildringarna av de olika svenska landskapen och deras historia.

  Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

  Läs mer
 12. Minibok: Skildring av Greby gravfält i Bohuslän – Återutgivning av text från 1873, E-bok
  Minibok: Skildring av Greby gravfält i Bohuslän – Återutgivning av text från 1873, E-bok
  Isbn: 9789177550723
  E-bok
  18,85 kr
  Gravfältet Greby är nästan okänt utanför Bohuslän trots att det är unikt med sitt vackra läge och de många bautastenarna.
  I den här e-boken kan du läsa hur arkeologen Montelius kallar gravfältet ”ett af de vackraste i Sverige”.
  Oscar Montelius (1843-1921) är en av de främsta svenska arkeologerna någonsin och hans böcker används fortfarande i undervisningen.
  I den här e-boken kan du läsa Oscar Montelius egen berättelse om de utgrävningar han gjorde i juni 1873 av gravfältet vid Greby utanför Grebbestad i Bohuslän. Du får också läsa hur han var den förste som lyckades bestämma när gravfältet användes och beskrivningar av de fynd som gjordes.
  Gravfältet gjorde ett bestående intryck hos Montelius och han beskrev det med ord som ”ett av de vackraste” och ”detta storartade fornminne”.
  Greby gravfält är lika vackert i dag som det var 1873, många av de stenar som då var fallna har under årtiondena blivit uppresta.  

  Läs mer
 13. Minibok: Ett besök i Göteborg år 1887 – Återutgivning av historisk reseskildring, E-bok
  Minibok: Ett besök i Göteborg år 1887 – Återutgivning av historisk reseskildring, E-bok
  Isbn: 9789177550785
  E-bok
  18,85 kr
  I dag åker tusentals turister till Göteborg för att umgås med glada och trevliga göteborgare. Många betraktar däremot Stockholm som rätt stelt men med vacker bebyggelse.
  I slutet av 1800-talet var förhållanden precis de motsatta: Göteborg ansågs vara Sveriges vackraste stad rent arkitekturmässigt medan invånarna betraktades som stela.

  Vi har valt att publicera den här berättelsen från 1887 eftersom den på ett spännande sätt beskriver turiststaden Göteborg i slutet av 1800-talet.
  Vi får en tidsbild av en stad med mängder av vackra kanaler, fantastisk arkitektur och fylld med bra utsiktsplatser. Förutom en lättförståelig historik över de första dramatiska århundradena vid grundläggandet av Göteborg får vi också en rättfram beskrivning av hur författaren uppfattar göteborgaren.
  E-boken avslutas med att författaren beskriver en utflykt till Göteborgs  fantastiska skärgård.
  Det här är en måste-bok för dig som bor i Göteborg eller på västkusten — och för dig som är nyfiken på staden.
  Vi lovar att du kommer att bli häpen över slutsatserna i boken eftersom skillnaderna som beskrivs mellan Göteborg och Stockholm i dag är de helt motsatta.

  Läs mer
 14. Skildring av Greby gravfält i Bohuslän – Återutgivning av text från 1879, E-bok
  Skildring av Greby gravfält i Bohuslän – Återutgivning av text från 1879, E-bok
  Isbn: 9789177550396
  E-bok
  18,85 kr
  Utanför Grebbestad i Bohuslän finns ett av de mest unika gravfälten i Sverige.
  Här ligger Greby gravfält med över 200 gravhögar av olika storlekar.  Och på många av högarna finns det fortfarande kvar en imponerande bautasten.
  Det är mycket ovanligt att de här resta stenarna fått stå kvar under de mer än 1500 år som gått sedan gravfältet användes.

  I den här e-boken får du läsa om Greby gravfälts historia och sägner om blod och krig.
  Den större delen av texten består av en arkeologisk beskrivning av de utgrävningar som gjordes här på 1870-talet av arkeologen Oscar Montelius.

  Den här texten publicerades ursprungligen år 1879 i tidskriften ”Bidrag till kännedom om Göteborgs och Bohusläns fornminnen och historia” med rubriken ”Fynd  från Greby i Tanums socken och härad. Beskrifna af Oscar Montelius”.  
  Författare till texten är arkeologen Oscar Montelius (1843–1921).

  Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

  Läs mer
 15. Andra sidans sköna diva, En bok om Ingrid Bergman, E-bok
  Andra sidans sköna diva, En bok om Ingrid Bergman, E-bok
  Isbn: 9789198436419
  E-bok
  110,20 kr

  Då jag formulerade utställningen runt Ingrid Bergman och Stöde kom jag över ett rikt familjearkiv med fotografier, brev, minnen och annat. Det materialet presenterar jag nu i den här lilla skriften. På Sundsvalls museum visades vårvintern 2016 en större internationell utställning om Ingrid Bergman. Utställningen var producerad till hennes hundraårsjubileum 2015 och byggde på en exposé genom hennes konstnärskap. Till det bildmaterialet och de berättelserna producerade jag med stöd av Sundsvalls museum en lokal utställning. Ingrid Bergman har en lokal koppling till Sundsvall, hon gifte sig i Stöde kyrka 10 juli 1937 med Petter Aron Lindström. Stöde var då en egen kommun, nu är det en del av Sundsvalls kommun. Under 15 år kom Ingrid att vara en integrerad del av familjen i Stöde. Petter Arons syskon, blev likaväl Ingrids syskon, hennes svärföräldrar tog till sig den livfulla vackra unga kvinnan.

  Petter Österlund, författare


  Baksidestext av Lars T Johansson
  (skådespelare och programledare i radio):

  Bilden av Ingrid Bergman; är kanske just det, för de flesta av oss, en bild. Vi ser henne framför oss som snabba klipp ur en film, eller som en bioaffisch. Någon gång också som ett reportagefoto från en filminspelning, eller ett tillrättalagt ateljéporträtt.
  Sagan om den firade skådespelerskan, är kanske just det, för de flesta av oss, en saga. I varje god saga finns både det svarta och det vita, det onda och det goda. Men sällan nyanserna, schatteringen. De små, små skillnaderna mellan skugga och ljus. Helhetsbilden av en människa har, för att tala med fotografen, många pixlar. Den är inte bara myterna, skrönorna eller de rykten som alltid omgärdar den kända, illa sedda eller älskade.
  Petter Östlund har med sedvanlig fantasi och skärpa, plockat fram några pixlar från en, kan man ana, lycklig tid i Stöde. En liten bok om en kort tid. Vardag och, lite, fest; alldeles nära en människa.

  Läs mer
 16. Minibok: Skildring av Dalsland – Återutgivning av text från 1896, E-bok
  Minibok: Skildring av Dalsland – Återutgivning av text från 1896, E-bok
  Isbn: 9789177550754
  E-bok
  18,85 kr
  I den här e-boken får du en skildring av landskapet Dalsland från år 1896.

  Du får läsa om landskapets geologi, näringsliv och historia samt får spännande anekdoter om både kungligheter och krig.
  Texten ger en spännande inblick i hur man såg på dess historia och natur i slutet av 1800-talet. Du kommer nog att bli överraskad av att man på den här tiden hyllade odlingar och byggnader som skapats av människan men däremot såg naturen som något som skulle tyglas.

  Här får du bland annat läsa om dalslänningen att ”folklynnet är på det hela stillsamt, mildt och vänligt” och att invånarna på grund av avskildheten ”bibehållit forntida enkelhet i sina ärfda seder”.

  Texten i den här e-boken skrevs av den svenske fornforskaren Herman Hofberg (1823–1883) och författaren Johan Peter Velander (1848–1911). Skildringen publicerades år 1896 i den mycket populära boken ”Genom Sveriges bygder – Skildringar af vårt land och folk” med rubriken ”Dal”, det här var en av de första skildringarna av de olika svenska landskapen och deras historia.

  Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

  Läs mer
 17. Skildring av Göteborg – Återutgivning av text från 1896, E-bok
  Skildring av Göteborg – Återutgivning av text från 1896, E-bok
  Isbn: 9789177550372
  E-bok
  18,85 kr
  I den här e-boken får du läsa en spännande beskrivning av 1890-talets Göteborg.
  Du får en rad spännande historiska anekdoter om krig, kungar och död.
  Men framför allt så får du veta mer om de mest betydande byggnaderna och stadsdelarna som intresserade allmänheten på den här tiden.  

  Den här texten ger dig helt enkelt en spännande inblick i hur man såg på Göteborg i slutet av 1800-talet.

  E-boken är illustrerad med teckningar och fotografier från de mest sevärda platserna.

  Den här texten publicerades ursprungligen i december 1896 i boken ”Genom Sveriges bygder – Skildringar af vårt land och folk” med rubriken ”Göteborg”. Texten skrevs ursprungligen av Herman Hofberg (1823–1883) och utökades inför den här upplagan av Johan Peter Velander (1848–1931).

  Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.
  Läs mer
 18. Minibok: Skildring av Härjedalen – Återutgivning av text från 1896, E-bok
  Minibok: Skildring av Härjedalen – Återutgivning av text från 1896, E-bok
  Isbn: 9789177550891
  E-bok
  18,85 kr
  I den här e-boken får du en historisk skildring av landskapet Härjedalen från år 1896.

  Du får läsa om landskapets geologi och historia samt får spännande anekdoter om både vikingar,folkdräkter och dess invånare.
  En stor del av texten innehåller en beskrivning av dåtidens viktiga liv på fäbodar och produktionen av mjölk, smör och ost.

  Du får en spännande inblick i hur man såg på dess historia och natur i slutet av 1800-talet.

  Texten i den här eboken skrevs av den svenske fornforskaren Herman Hofberg (1823–1883) och författaren Johan Peter Velander (1848–1911). Skildringen publicerades år 1896 i den mycket populära boken ”Genom Sveriges bygder – Skildringar af vårt land och folk” med rubriken ”Härjedalen”, det här var en av de första skildringarna av de olika svenska landskapen och deras historia.

  Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

  Läs mer
 19. Istanbul - Vandringar i europas största stad, E-bok
  Istanbul - Vandringar i europas största stad, E-bok
  Isbn: 9789175042930
  E-bok
  79,75 kr
  Istanbul är unikt, eftersom ingen annan stad gränslar två världsdelar eller har ett bättre geografiskt läge. Staden är Europas port mot Asien och vice versa.

  En gång en grekisk koloni, så romarnas och det Bysantinska rikets huvudstad, Osmanska imperiets kosmopolitiska centrum och idag en snabbt växande metropol med runt 15 miljoner invånare, nästan samtliga turkar och kurder. Under seklernas lopp har den hos européerna uppväckt fruktan, hat, nedlåtenhet, förakt och till sist intresse och nyfikenhet.

  Idag är Istanbul en första rangens angelägenhet för varje av historien och storstadslivet drabbad person. Denna bok försöker visa varför staden ser ut som den gör. I form av sex vindlande promenader i tid och rum får läsaren gå i närkamp med Istanbul och lära känna många av dess egenheter och okända skatter.

  Sagt om den tryckta förlagan till denna ebok:

  "En heltäckande guide till Istanbuls historiska kärnområde. (...) I hans (Stefan Foconis) sällskap får man det bästa av Istanbul" (Clio)

  "Foconi älskar Istanbul och han älskar historia. Det blir man varse efter några få sidor. Häpnadsväckande och talande statistik är också något som han med stor förtjusning målar sin Istanbultavla med" (Torun Börtz, Kristianstadsbladet)

  "Det är ingen traditionell resehandbok, utan ett komplement för den som önskar fördjupad insikt och förståelse. Läses med behållning även om man endast besöker staden i fantasin." (Etienne Edberg, BTJ)

  "Ett imponerande arbete inom sitt genre. Det är också en mycket vackert formgiven bok, lagom stor och fint illustrerad med kartor över alla de stadsdelar Stefan Foconi valt att vandra i, och med varsamt skuggade, stämningsfulla fotografier av Istanbuls gatuliv och sevärdheter." (Tidningen Kulturen)

  "lustfylld läsning, absolut värd att också rekommendera till var och en som råkar vara på väg dit eller bara är intresserad i allmänhet. (...) vackert formgiven" (SvD)
  Läs mer
 20. Bibeln (Svenska Folkbibeln 98), E-bok
  Bibeln (Svenska Folkbibeln 98), E-bok
  Isbn: 9789197832236
  E-bok
  85,55 kr

  Världens i särklass mest lästa bok, tryckt i miljarder exemplar och översatt till tusentals språk. Varför har Bibeln blivit så älskad genom alla tider? Jesus sade: "De ord som jag har talat till er är Ande och liv... Himmel och jord skall förgå, men mina ord skall aldrig förgå" (Joh 6:63, Matt 24:35). 

  Svenska Folkbibeln är en grundtexttrogen bibelöversättning som kom ut 1998, ett allkristet alternativ med bred förankring i vår svenska kristenhet. Målet har varit att översättningen ska låta Bibeln vara det den själv utger sig för att vara - Guds ord till människan. Därför har översättare och referenter lagt stor vikt vid grundtextens exakta betydelse, parallellt med ansträngningen att ge översättningen en modern språkdräkt. 

  Svenska Folkbibeln har spritts i över en halv miljon exemplar och varit till glädje för bibelläsare överallt i Sverige och Svenskfinland. Vi är nu glada att kunna lansera översättningen i e-boksformat som ännu ett positivt steg i vårt uppdrag att göra Bibeln tillgänglig för alla. 

  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida