14,00 kr - 391,00 kr
391,00 kr
14,00 kr

58 produkter

58 produkter

Här har vi samlat alla e-böcker inom biologi. E-böcker du kan ta med överallt och läsa direkt i mobil & på surfplattan. Hitta din nästa läsupplevelse idag!

E-böcker - Biologi

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Ilpo, Vaari ja Vappu-koira kaupungin eläimiin tutustumassa, E-bok
  Ilpo, Vaari ja Vappu-koira kaupungin eläimiin tutustumassa, E-bok
  E-bok
  14,75 kr
  Siili, citykani , naurulokki ja rusakko: siinä joitakin kaupungin eläimistä, joita Ilpo, Vaari ja Vappu-koira tällä kertaa kohtaavat kesäisillä retkillään. Ihmetellessään niiden menoa ja elämää kuusivuotias Ilpo pohtii Vaarin kanssa luonnossa elämisen ehtoja niin eläinten kuin ihmistenkin osalta. Mukana on mielessään villiä luontoa ihannoiva mutta torkkumisesta pitävä Vappu-koira. 92 sivua, värikuvitus. Kirja huumoripitoisine tarinoineen on tavallaan myös luonto-opas lapsille ja miksei aikuisillekin. Kirjasarjan edellinen osa Ilpo, Vaari ja Vappu-koira ötököitä ihmettelemässä ilmestyi 2014. Läs mer
 2. Kvinnors sexuella fantasier, E-bok
  Kvinnors sexuella fantasier, E-bok
  E-bok
  100,05 kr
  Nancy Fridays bok, i svensk översättning 1992, är en banbrytande undersökning av nittiotalets kvinnor och deras syn på erotik. Länge ansågs det att kvinnor inte hade sexuella fantasier. Friday var en av de första att öppet diskutera kvinnors sexualitet och i boken beskriver över 150 kvinnor från olika bakgrunder och sammanhang sina sexuella fantasier i detalj. Här samlas berättelser från verkliga kvinnor som beskriver sina mest intima och lustfyllda önskningar.

  Boken chockerade hela världen med sin ärlighet och blev bannlyst 1991 när den först kom ut på engelska. Berättelserna om kvinnors sexliv censurerades och ansågs inte vara ett lämpligt ämne.

  "Kvinnors sexuella fantasier" är på många sätt en feministisk klassiker som beskriver moderna kvinnors sexliv och erotiska fantasier på ett detaljerat sätt som öppnar upp för diskussion, samtidigt som det är kittlande för läsaren.

  Nancy Friday (1933-2017) var en amerikansk författare som framför allt skrev om kvinnlig sexualitet och frigörelse.
  Läs mer
 3. Mitt liv med grisar, E-bok
  Mitt liv med grisar, E-bok
  E-bok
  52,20 kr

  «I början på 2010 såg jag på tv djurrättsaktivisternas bilder från olika grisgårdar i Sverige. De hade gjort inbrott på nätterna i grisstallar i landet, vilket också är brottsligt. Bilder i tv visade att grisarna utsattes för en plågsam uppfödning.
  Jag började då att göra egna undersökningar kring hur dagens grisuppfödning utfördes. Jag fann att det byggts dyra stallar som skadar grisarna. Många grisbönder har alldeles för dåliga kunskaper i grisuppfödning, framförallt i smågrisuppfödning. Vidare skall hybridaveln flyttas ned till alla kunniga smågrisuppfödare. Framför­allt skall det tas mer hänsyn till grisens egenskaper och beteende. Grisskötaren skall känna sig välkommen i flocken.»

  Åke Salomon

  Läs mer
 4. Fotavtryck - Hur du och jag påverkar vår jord, E-bok
  Fotavtryck - Hur du och jag påverkar vår jord, E-bok
  E-bok
  87,00 kr
  Klimatkris, artutrotning, förödande bränder och försvinnande glaciärer. När bin och insekter försvinner, tystnar naturen och människan drabbas av naturens hämnd.

  Detta är ämnen biologen och filmaren Bo Landin tar upp i sin berättelse om vår förändrade värld. I Fotavtryck återvänder han till platser han besökt och ställer de personliga upplevelserna i relation till människans påverkan på klimatet. Han söker också längs stigar som leder till vårt inre; där vi trevar efter kunskap och insikter, söker förståelse för en värld som förändras, hotas och ställer krav. I mötet med en ny verklighet har människan tagit makten och blivit en naturkraft som avgör hur världen ser ut i morgon – och i framtiden.

  I den nya epoken antropocen är våra ekologiska fotavtryck längs livets stigar så stora att maktförhållanden rubbats och respekten för det levande har gått förlorad. Nu är inte bara naturen hotad.
  Läs mer
 5. Bråttom men inte kört: frågor och svar om klimatet, E-bok
  Bråttom men inte kört: frågor och svar om klimatet, E-bok
  E-bok
  87,00 kr

  2020-talet måste bli handlingens och den realistiska klimatoptimismens årtionde!

  Detta är boken för dig som tar klimatproblemen på allvar och vill ha en snabb uppdatering om läget, utmaningarna och vad forskarna säger. Men som också längtar efter att fokusera på de positiva trender och lösningar som nu växer fram i världen. Och om hur Sverige och EU kan ta täten och bli klimatomställningens främsta föredömen.

  Bråttom men inte kört är uppbyggd med korta frågor och begripliga svar kring allt från klimatpolitik, teknik och ekonomi till transporter, energi, jordbruk, konsumtion och skogarnas viktiga roll. En lättläst faktabok som ger inspiration och argument för att en bättre framtid är möjlig.

  Stefan Edman är biolog, teknologie hedersdoktor, föreläsare och författare till ett 50-tal böcker, till exempel Jorden har feber och Världens chans. Han har tidigare gjort radio- och TV-program om natur och miljö och utnämnts till Årets klimatkommunikatör. Stefan har bland annat mottagit Harry Martinsons jubileumspris och kungens medalj.

  Läs mer
 6. Nordens längsta vattendrag, E-bok
  Nordens längsta vattendrag, E-bok
  E-bok
  72,50 kr
  Var börjar egentligen Göta älv??

  I jakten på källan tas vi med på en 731 kilometer lång resa från källan i Härjedalen, genom den norska fjällvärld­en och de värmländska skogarna, över Vänern, vidare mot Göteborg och når slutligen Västerhavet!

  I landskapet finns osynliga gränser som formar vattendropparnas öde. En sträcka på bara ett par meter avgör om de blir en del av Klarälven och Göta älv eller om de i stället rinner mot Bottenhavet.

  Det är inte alla vattendroppar förunnat att få göra hela resan från glittrande fjällbäck till mäktig älv. På vägen kan de dunsta, släcka törst hos växter och djur, eller ta det lugnt och bli till grundvatten för ett slag. Men de är hela tiden en del av vattnets eviga kretslopp.

  Med nyfikna strandhugg skildras Nordens läng­sta vattendrag från fjäll till storstad. Ta del av oemotståndligt vacker natur, vattnets historiska betydelse och framtida utmaningar.
  Läs mer
 7. Kebnekaises glaciärer: från lilla istiden till dagens klimatuppvärmning, E-bok
  Kebnekaises glaciärer: från lilla istiden till dagens klimatuppvärmning, E-bok
  E-bok
  145,00 kr

  Glaciärerna kan vara mäktiga, råa och skrämmande. De trivs där vi människor fryser och drar upp kapuschongen, men de lockar också med sin skönhet. 

  I den här boken följer författarna de tidiga forskarna i spåren. De berättar historier om pionjärer som såg hur glaciärerna växte i våra fjäll och började studera Kebnekaises glaciärer mer noggrant. Här ges nu en samlad bild av hur isarna såg ut för hundra år sedan, hur de ser ut idag och i en framtid när vårt nya klimat drabbat dem med full kraft.

  Mätningar, foton och beskrivningar som kostat mycket möda att ta fram under mer än hundra år är idag av stort värde. Glaciärerna är nu på stark reträtt och landskapet förändras, men ännu är Kebnekaises glaciärer långt ifrån uträknade …

  PER HOLMLUND är professor i glaciologi vid Stockholms universitet och var föreståndare för Tarfalastationen 1996-2004 och har även bedrivit forskning i Arktis och Antarktis. Han har tidigare skrivit flera böcker om glaciologi, glaciärer och polarfotografi.

  ANNA SCHYTT är geovetare, vetenskapsjournalist och hedersdoktor. Hon har tillbringat många somrar i Tarfala eftersom hennes pappa Valter Schytt grundade forskningsstationen där. Hon har skrivit boken Med känsla för is, och är chef för SVT Vetenskap.

  Läs mer
 8. Naturupplevelser: Äventyr och ansvar, E-bok
  Naturupplevelser: Äventyr och ansvar, E-bok
  E-bok
  72,50 kr
  Ju mer tid vi spenderar på att uppleva vår natur, desto bättre kommer både vi och naturen att må!

  Naturupplevelser påverkar - både oss och naturen. För visst blir vi påverkade av den underbara jord vi lever på, men om vi inte vårdar och behandlar naturen på ett bra sätt så kan vår påverkan på naturen få förödande konsekvenser. Det är inte ovanligt att starka naturupplevelser berör oss mer än vi först anar. När vi uppslukas av de intryck som naturen kan ge, bleknar det mesta runt omkring oss. Till synes olösliga problem eller mycket komplicerade livssituationer, kan te sig mer eller mindre bagatellartade eller i alla fall högst hanterbara i perspektivet av dessa upplevelser. Naturupplevelser är effektiva och har en klart läkande och stärkande förmåga.

  Följ med till 21 intressanta naturupplevelser, som t ex Europas nordligaste fastland, Nordamerikas Galapagos och trandansen vid Hornborgasjön. Pär Axelstjerna skriver inspirerande om sina naturupplevelser och försöker se på resmålen utifrån ett annorlunda perspektiv, där han växlar mellan intressanta fakta, egna erfarenheter och miljöpåverkande aspekter. Hans önskan är att uppmuntra och inspirera andra till att hitta sina egna naturupplevelser.
  Läs mer
 9. The Origin of Species, E-bok
  The Origin of Species, E-bok
  E-bok
  14,36 kr

  The Origin of Species by Means of Natural Selection, or the Preservation of Favoured Races in the Struggle for Life, is the full title of the 6th edition (considered as the definite) by Charles Darwin, published in 1872, is considered to be the foundation of evolutionary biology. The first edition was published in 1852.

  The book introduced the scientific theory that populations evolve over the course of generations through a process of natural selection. It presented a body of evidence that the diversity of life arose by common descent through a branching pattern of evolution. Darwin included evidence that he had gathered on the Beagle expedition in the 1830s and his subsequent findings from research, correspondence, and experimentation.

  Ideas about the transmutation of species were controversial as they conflicted with the beliefs that species were unchanging parts of a designed hierarchy and that humans were unique, unrelated to other animals. The political and theological implications were intensely debated, but transmutation was not accepted by the scientific mainstream.

  The book was written for non-specialist readers and attracted widespread interest upon its publication. As Darwin was an eminent scientist, his findings were taken seriously and the evidence he presented generated scientific, philosophical, and religious discussion.

  Within two decades there was widespread scientific agreement that evolution, with a branching pattern of common descent, had occurred, but scientists were slow to give natural selection the significance that Darwin thought appropriate.

  With the development of the modern evolutionary synthesis in the 1930s and 1940s, Darwin's concept of evolutionary adaptation through natural selection became central to modern evolutionary theory, and it has now become the unifying concept of the life sciences.

  Charles Robert Darwin, (1809-1882) was an English naturalist and geologist, best known for his contributions to evolutionary theory. Darwin published his theory of evolution with compelling evidence in his 1859 book On the Origin of Species.

  In 1871 he examined human evolution and sexual selection in The Descent of Man, and Selection in Relation to Sex, followed by The Expression of the Emotions in Man and Animals. His research on plants was published in a series of books, and in his final book, he examined earthworms and their effect on soil.

  Darwin became internationally famous, has been described as one of the most influential figures in human history, and his pre-eminence as a scientist was honoured by burial in Westminster Abbey.

  Läs mer
 10. Walden, E-bok
  Walden, E-bok
  E-bok
  14,36 kr

  Walden by Henry David Thoreau is one of the best-known non-fiction books written by an American. Published in 1854, it details Thoreau’s life for two years, two months, and two days around the shores of Walden Pond, amidst woodland owned by his friend and mentor Ralph Waldo Emerson, near Concord, Massachusetts. The book compresses the time into a single calendar year and uses passages of four seasons to symbolize human development.

  Walden is neither a novel nor a true autobiography, but a social critique of the Western World, with each chapter heralding some aspect of humanity that needed to be either renounced or praised. Along with his critique of the civilized world, Thoreau examines other issues afflicting man in society, ranging from economy and reading to solitude and higher laws. He also takes time to talk about the experience at Walden Pond itself, commenting on the animals and the way people treated him for living there, using those experiences to bring out his philosophical positions.

  This extended commentary on nature has often been interpreted as a strong statement to the natural religion that transcendentalists like Thoreau and Emerson were preaching.

  Henry David Thoreau (1817-1862) was an American author, poet, philosopher, abolitionist, naturalist, tax resister, development critic, surveyor, historian, and leading transcendentalist. He is best known for his book Walden, a reflection upon simple living in natural surroundings, and his essay Civil Disobedience, an argument for individual resistance to civil government in moral opposition to an unjust state.

  Läs mer
 11. NYFIKEN PÅ GEOLOGI: Guide till 150 upplevelser i Sveriges landskap, E-bok
  NYFIKEN PÅ GEOLOGI: Guide till 150 upplevelser i Sveriges landskap, E-bok
  E-bok
  116,00 kr

  Sverige är fantastiskt - inte minst ur geologisk synvinkel!

  Nyfiken på geologi tar dig med till 150 spännande platser i Sverige som bjuder på stora geologiska upplevelser. Boken ger en helhetskänsla då den lyfter fram natur- och kulturvärden vid besöksmålen och är såväl en guide- som faktabok - en bok att utgå från när du planerar din nästa utflykt. Här finns platser som överraskar, fascinerar, skapar dramatik, skänker skönhetsupplevelser.

  Nyfiken på geologi förklarar Anders Rapp den geologiska bakgrunden till det du kommer att möta på de olika platserna. Kunskapsbitar som gör dina upplevelser ännu större. Bokens huvudfokus ligger på den del av geologin som omfattar former i terrängen, mindre om mineraler och bergarter - även om de sistnämnda är helt centrala i vissa kapitel.  

  Nyfiken på geologi är den första guide- och faktaboken i sitt slag i Sverige.  

  ---------------------------
  Anders Rapp är naturpedagog, fotograf och författare. Har skrivit flera naturböcker, som Året-runt-floran (Norstedts) och Väntande, spännande natur (Utbildningsradion) och i samband med den boken medverkat till TV-program för UR, samt den väl spridda boken Trädens knoppar (Naturpedagogen Förlag), som har bidragit till att uppemot två miljoner barn/elever och vuxna under årens lopp har fått en ökad artkunskap på ett lustfyllt sätt.

  Läs mer
 12. Animalisticus Fantasticus : 600 Amazing and True Facts about Animals (PDF), E-bok
  Animalisticus Fantasticus : 600 Amazing and True Facts about Animals (PDF), E-bok
  E-bok
  43,50 kr
  EBOOK, PDF
  ISBN 
  9789188755759


  There’s nothing quite as fascinating as animals. There are animals in all imaginable shapes, forms and colors, with features that are nothing but close to incredible.

  For example, did you know that, according to experts, whale songs always rhyme? Or that a chameleon’s tongue is twice the length of its body? Or that a cow gives nearly 200,000 glasses of milk in her lifetime? Or that most elephants weigh less than the tongue of a blue whale? Or that a rat can last longer without water than a camel can?

  Animalisticus Fantasticus is filled with 600 amazing and true facts about animals, sure to blow your mind.
  Läs mer
 13. Addicted to life! Bakom masken, E-bok
  Addicted to life! Bakom masken, E-bok
  E-bok
  56,55 kr

  Som föreläsare, författare, filmproducent och dramatiker har jag levt ett liv som gett mig så mycket glädje. Jag har varit på bok-och filmturnéer, hämtat hem filmpris i Hollywood, jobbat med kändisar, fått mina pjäser uppsatta i England, levt med USA:s ursprungsfolk och föreläst om ledarskap över hela Sverige. Dessutom råkar jag alltid ut för de mest bisarra saker. Som när jag körde över Den Heliga Grodan i South Dakota. Eller när en arabisk prins hyrde Keopspyramiden till mig.

  Men det finns en annan verklighet som inte många känner till. Fysisk och psykisk misshandel, ätstörningar och ångest, våldtäkt och mordförsök. Familjehemligheter som skulle döljas därför att jag var ”annorlunda”. Och en ständig jakt på kärlek – från mig själv.

  Nu är det dags att berätta allt det som aldrig fick nämnas. Min livsresa innehåller strålkastarljus och glamour, mörker och tårar samt fruktansvärt roliga händelser som frambringat många skratt. Hoppas du vill följa med mig på denna resa som börjar i Göteborg 1952.

   

   

   

   

   

  Läs mer
 14. Dialogen - och konsten att tänka tillsammans, E-bok
  Dialogen - och konsten att tänka tillsammans, E-bok
  E-bok
  159,50 kr
  Vad har Charles Darwin och Rachel Carson gemensamt med William Isaacs? Darwin förändrade vårt sätt att se på utvecklingen i biologiska system, Carson (Silent Spring) förändrade vår uppfattning om hur ekologiska system fungerar och Isaacs bok kan komma att förändra vår uppfattning om hur vi ska hantera sociala system, lika radikalt som föregångarna. Detta är en mycket viktig bok. Den kommer att tillföra många praktiskt användbara insikter både i arbetslivet och i den politiska delen av vårt samhälle. Bokens andra upplaga har reviderats och förbättrats efter mängder av förslag och tips från läsarna. Läs mer
 15. Elämän synty - Filosofinen analyysi, E-bok
  Elämän synty - Filosofinen analyysi, E-bok
  E-bok
  93,39 kr
  Voiko elämä syntyä niin kuin nykyiset alkusyntyteoriat väittävät? Onko sattuma lainkaan mahdollinen? Tässä kirjassa esitetään täysin uusi näkökulma näihin kysymyksiin. Läs mer
 16. Minibok: Djurens sömn, E-bok
  Minibok: Djurens sömn, E-bok
  E-bok
  18,85 kr

  Visst är det gulligt när din katt eller hund tar en tupplur i sin lilla korg eller på golvet. Men hur sover egentligen de andra djuren i naturen?

  I den här miniboken får du svar på den frågan av en av 1800-talets mest ansedda djurexperter.

  Ett av de främsta uppslagsverken om världens djur är ”Djurens liv” som omfattade hela 18 band. Verket skrevs av zoologen Alfred Brehm och gavs ut i nya upplagor under decennium efter decennium. 

  I den här miniboken får du ta del av Alfred Brehms (1829-1884) observationer om djurens sömn, han studerade djur under många resor till Afrika, Amerika och olika delar av Europa. 

  Du får läsa om vilka djur som sover om dagen eller natten, vilka ställningar de har när de sover och om vilka typer av gömställen de har när de tar en tupplur. 

  Du får till och med en liten genomgång av vilka djur som faktiskt drömmer precis som vi människor.

  Läs mer
 17. Leopardigekko: Jessyn maailma, E-bok
  Leopardigekko: Jessyn maailma, E-bok
  E-bok
  48,17 kr
  Leopardigekko on nuorten kirja leopardigekoista, ja siitä mitä tulisi ottaa huomioon, jos haluaa leipardigekon lemmikiksi. Kirjassa myös kirjailijan omista lemmikeistä, Urho ja Sylvi Gekkosesta tietoa. Läs mer
 18. Minibok: Katten i forntida Egypten, E-bok
  Minibok: Katten i forntida Egypten, E-bok
  E-bok
  18,85 kr

  I den här mini-boken får du veta mer om katternas liv (och död) i faraonernas forntida Egypten. 

  Du får bland annat läsa om hur man i det här forntida riket vördade katten som ett mycket viktigt husdjur.  

  För både faraonerna och folket var religionen en mycket viktigt del i livet och vardagen.  Man hade många gudar som man måste hålla sig väl med.  

  En av gudarna var Bast, som gestaltade sig som en katt.  Djuret var under Basts beskydd och var heligt, den som dödade en katt kunde räkna med att få dödsstraff. 

  Allt det här och mycket mer kan du läsa om i den här e-boken.  När den här berättelsen publicerades i slutet av 1800-talet var all forskning om det forntida Egypten fortfarande ett nytt och extremt spännande område.  

  Man hade precis lärt sig tyda hieroglyferna och man lärde sig extremt mycket om forn-Egypten på bara några år.

  Läs mer
 19. Minibok: Sveriges hundraser 1880, E-bok
  Minibok: Sveriges hundraser 1880, E-bok
  E-bok
  18,85 kr
  Chansen är rätt stor att du just nu har en hund sittande i ditt knä – eller precis bredvid dig.

  I den här e-boken får du en spännande inblick i hur man såg på hundar i slutet av 1800-talet.  Du får en genomgång av den tidens vanligaste nyttohundar som användes vid fårskötsel, jakt och som vakthundar. Men de raser som enbart användes som husdjur skrev man inte om – de ansågs som ”öfverflödiga” och ett slöseri med resurser.

  I texten får du läsa om vinthundar, jakthundar (bland annat rapphönshund, spaniel och stövare), hushundar (bland annat björnhunden och ”gårdvaren”) samt vattenhundar och doggar.  Den kanske mest spännande hunden som beskrivs är Dalbohunden, en stor västsvensk hundras som redan var utrotad när texten publicerades. Ett av skälen till att hunden försvann var att man använde pälsen till vinterkläder.

  Du får också läsa om den tidens skrock när det gällde hundar. Man trodde till exempel att det skulle bli dåligt väder om hunden åt gräs.

  Texten skrevs av författaren och poeten Karl Arvid Vikström. Han var en av August Strindbergs äldsta vänner och skrev här under signaturen ”V.A.”.

  Läs mer
 20. Minibok: Kattens kulturhistoria, E-bok
  Minibok: Kattens kulturhistoria, E-bok
  E-bok
  18,85 kr

  I den här miniboken får du läsa mer om kattens kulturhistoria. 

  När texten skrevs år 1882 började man få en helt ny syn på husdjuret katten.  I det svenska bondesamhället användes katten i hundratals år enbart som ett nyttodjur vars enda syfte var att hålla borta råttor och möss från gårdens grödor.

  Men i den här e-boken kan du läsa en av de allra första texterna där katten beskrivs som ett gulligt husdjur.  Du får också en kort historik, fakta om 1800-talets olika kattraser och några spännande anekdoter. 

  Det här är ett spännande tidsdokument där du får en inblick i hur man år 1882 såg på det här populära husdjuret.  Du kan bland annat läsa hur katter är ”föraktade” bland befolkningen och hur jägare har rätt att skjuta alla katter de ser. 

  Texten skrevs av författaren Wilhelm Aurell och publicerades ursprungligen år 1882. 

  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida