14,00 kr - 391,00 kr
391,00 kr
14,00 kr

59 produkter

59 produkter

Här har vi samlat alla e-böcker inom biologi. E-böcker du kan ta med överallt och läsa direkt i mobil & på surfplattan. Hitta din nästa läsupplevelse idag!

E-böcker - Biologi

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Fri vilja och mänskligt ansvar, E-bok
  Fri vilja och mänskligt ansvar, E-bok
  Isbn: 9789189139381
  E-bok
  97,15 kr

  Vi ställs dagligen inför olika mer eller mindre svåra val – men vad är det egentligen som sker när vi väljer? Är fria och medvetna val en möjlighet?

  Sedan antikens dagar har frågor om människans medvetande och vilja utgjort centrala teman. Nya rön inom både naturvetenskap och humaniora har bidragit med fler perspektiv på dessa frågor.

  Fri vilja och mänskligt ansvarförmedlar tankar och perspektiv från många års fruktbara samtal på Sigtunastiftelsen, där forskare och experter samlat kunskap om människan och hennes natur. Bidragen i den här antologin sträcker sig från strikt biologiska perspektiv via modern fysik till humanistiska discipliner som filosofi och teologi men syftar alla till att ur olika synvinklar utforska kärnan av det mänskliga. Tillsammans ger de en klar inblick i hur ständigt aktuella frågor om viljans och frihetens problem kan förstås i ljuset av dagens natur- och humanvetenskaper.

  Läs mer
 2. De elvatusen spöna, E-bok
  De elvatusen spöna, E-bok
  Isbn: 9789186567460
  E-bok
  72,50 kr
  Modernistpoeten Guillaume Apollinaire arbetade som redaktör på ett illegalt erotikförlag och skrev också ett par egna alster i genren. Av många anses De elvatusen spöna från 1907 vara ett av hans mest intressanta arbeten. I denna erotiska och våldsamma pikareskroman far den rumänske fursten Mony Vibescu fram genom Europa och Asien som ett brunstigt monster i en rad djupsvart komiska och skandalösa äventyr, skildrade med Apollinaires starka, lyriska språk.

  C-M Edenborg har gjort den första kompletta svenska översättningen av Les onze mille verges, introducerat och kommenterat. Fabian Göranson har bidragit med nio originalillustrationer.

  En av de riktigt stora erotiska klassikerna! VARNING FÖR KÄNSLIGA LÄSARE! Det finns en risk att du skrattar ihjäl dig samtidigt som du kommer!
  Läs mer
 3. Att forma vår framtid : bioteknikens möjligheter och problem, E-bok
  Att forma vår framtid : bioteknikens möjligheter och problem, E-bok
  Isbn: 9789187675935
  E-bok
  152,25 kr
  Människans livsvillkor har förändrats dramatiskt genom historien i takt med att tekniken utvecklats. Ny kunskap ger nya möjligheter. Föräsndringen kommer med all säkerhet att fortsätta. Men hur?

  År 2003 förklarade The International Human Gemone Organisation att arbetet med att kartlägga människans arvsmassa hade förverkligats snabbare än förväntat. Därmed öppnades möjligheter att än en gång förändra människans livsvillkor, och på ett mera grundläggande sätt än tidigare. Nu kan vi inte bara förändra vår omgivning utan dessutom med genteknik och nanoteknik påverka vad en människa är. Den möjligheten är en etisk utmaning.

  Vad betyder riskbedömningar, etik, livsåskådningar och kulturella föreställningar när vi väljer hur den nya tekniken ska användas? Att forma vår framtid belyser dagens arbete med stamcellsforskning och nanoteknik. Texterna diskuterar frågor som hantering av genetisk information, kommersialisering och postgenom forskning i ett globalt perspektiv.
  Läs mer
 4. Djurens Evolution, E-bok
  Djurens Evolution, E-bok
  Isbn: 9789198390315
  E-bok
  29,00 kr

  För ungefär 4,6 miljarder år sedan föddes jorden tillsammans med vårt solsystem.
  För cirka 4,6 miljoner år sedan vandrade de första människosläktena på planeten.
  Ytterligare lite senare, för ungefär 46 år sedan, föddes några av de forskare som idag funderar på hur och när jorden föddes, och vad de första människorna tyckte om det.

  Djurens Evolution - En kort sammanfattning startar för 4,6 miljarder år sedan och reser i rasande fart längs grenarna på livets träd, från byggsten till biologisk mångfald, från molekyl till människa.

  Läs mer
 5. Guide till biskötsel år 1885, E-bok
  Guide till biskötsel år 1885, E-bok
  Isbn: 9789176770610
  E-bok
  18,85 kr
  Den här texten är framför allt spännande och intressant om du är intresserad av bin eller biodling.

  Det här är en guide med praktiska tips. Eftersom råden är från mitten av 1880-talet så kommer du att bli hänförd över dåtidens kunskaper när det gäller vissa delar av biodlingen – och bristen på kunskap i andra delar.  

  Texten i den här e-boken innehåller också en kort historik över forskningen om bin och biodlingens historia ända från den tidiga romartiden till de senaste rönen.

  E-boken kan till och med vara spännande läsning om du på något sätt är nyfiken på vårt kungahus.  Texten är nämligen skriven som en hyllning till bikoloniernas drottningar.

  Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

  Den här texten publicerades ursprungligen år 1885 i tidskriften ”Svenska Familj-Journalen” med titeln ”En amazonstat”.  

  Läs mer
 6. Svenska djur i folktron, E-bok
  Svenska djur i folktron, E-bok
  Isbn: 9789187363092
  E-bok
  18,85 kr

  Visste du att det blir regn om en hund äter gräs, eller att ett svinhår i ett äpple får en person att älska dig? Det här är bara några av alla de sägner om djur du kan läsa om i den här e-boken. Sägnerna tecknades ned på 1800-talet.

  I det gamla bondesamhället var vardagen lika fylld av måsten som i dag. Medan vi nu är stressade eftersom vi ska hinna i tid till möten eller lämna barnen på dagis så ägnade man förr timmar åt att inte bryta mot alla de tabun och regler som gjorde att man höll sig väl med djuren.

  I den här e-boken kan du läsa en genomgång av många av de mest spännande sägnerna om de vanligaste djuren.  Du får läsa om vidskepligheter kring djur som vargar, ugglor och ormar men också hur man gjorde allt för att hålla sig väl med gårdens djur som kor, hundar, hästar och grisar.

  Författaren Eva Wigström (1832–1901) kom från Skåne och skrev nästan uteslutande om skånska legender, folksagor och sägner. Men hon arbetade också för kvinnans rättigheter och kallas ibland för ”Skånes Fredrika Bremer”.

  Läs mer
 7. Minibok: Sveriges hundraser 1880, E-bok
  Minibok: Sveriges hundraser 1880, E-bok
  Isbn: 9789176770122
  E-bok
  18,85 kr
  Chansen är rätt stor att du just nu har en hund sittande i ditt knä – eller precis bredvid dig.

  I den här e-boken får du en spännande inblick i hur man såg på hundar i slutet av 1800-talet.  Du får en genomgång av den tidens vanligaste nyttohundar som användes vid fårskötsel, jakt och som vakthundar. Men de raser som enbart användes som husdjur skrev man inte om – de ansågs som ”öfverflödiga” och ett slöseri med resurser.

  I texten får du läsa om vinthundar, jakthundar (bland annat rapphönshund, spaniel och stövare), hushundar (bland annat björnhunden och ”gårdvaren”) samt vattenhundar och doggar.  Den kanske mest spännande hunden som beskrivs är Dalbohunden, en stor västsvensk hundras som redan var utrotad när texten publicerades. Ett av skälen till att hunden försvann var att man använde pälsen till vinterkläder.

  Du får också läsa om den tidens skrock när det gällde hundar. Man trodde till exempel att det skulle bli dåligt väder om hunden åt gräs.

  Texten skrevs av författaren och poeten Karl Arvid Vikström. Han var en av August Strindbergs äldsta vänner och skrev här under signaturen ”V.A.”.

  Läs mer
 8. Minibok: Kattens kulturhistoria, E-bok
  Minibok: Kattens kulturhistoria, E-bok
  Isbn: 9789187363290
  E-bok
  18,85 kr

  I den här miniboken får du läsa mer om kattens kulturhistoria. 

  När texten skrevs år 1882 började man få en helt ny syn på husdjuret katten.  I det svenska bondesamhället användes katten i hundratals år enbart som ett nyttodjur vars enda syfte var att hålla borta råttor och möss från gårdens grödor.

  Men i den här e-boken kan du läsa en av de allra första texterna där katten beskrivs som ett gulligt husdjur.  Du får också en kort historik, fakta om 1800-talets olika kattraser och några spännande anekdoter. 

  Det här är ett spännande tidsdokument där du får en inblick i hur man år 1882 såg på det här populära husdjuret.  Du kan bland annat läsa hur katter är ”föraktade” bland befolkningen och hur jägare har rätt att skjuta alla katter de ser. 

  Texten skrevs av författaren Wilhelm Aurell och publicerades ursprungligen år 1882. 

  Läs mer
 9. Animalisticus Fantasticus : 600 Amazing and True Facts about Animals (PDF), E-bok
  Animalisticus Fantasticus : 600 Amazing and True Facts about Animals (PDF), E-bok
  Isbn: 9789188755759
  E-bok
  43,50 kr
  EBOOK, PDF
  ISBN 
  9789188755759


  There’s nothing quite as fascinating as animals. There are animals in all imaginable shapes, forms and colors, with features that are nothing but close to incredible.

  For example, did you know that, according to experts, whale songs always rhyme? Or that a chameleon’s tongue is twice the length of its body? Or that a cow gives nearly 200,000 glasses of milk in her lifetime? Or that most elephants weigh less than the tongue of a blue whale? Or that a rat can last longer without water than a camel can?

  Animalisticus Fantasticus is filled with 600 amazing and true facts about animals, sure to blow your mind.
  Läs mer
 10. NYFIKEN PÅ GEOLOGI: Guide till 150 upplevelser i Sveriges landskap, E-bok
  NYFIKEN PÅ GEOLOGI: Guide till 150 upplevelser i Sveriges landskap, E-bok
  Isbn: 9789189019164
  E-bok
  116,00 kr

  Sverige är fantastiskt - inte minst ur geologisk synvinkel!

  Nyfiken på geologi tar dig med till 150 spännande platser i Sverige som bjuder på stora geologiska upplevelser. Boken ger en helhetskänsla då den lyfter fram natur- och kulturvärden vid besöksmålen och är såväl en guide- som faktabok - en bok att utgå från när du planerar din nästa utflykt. Här finns platser som överraskar, fascinerar, skapar dramatik, skänker skönhetsupplevelser.

  Nyfiken på geologi förklarar Anders Rapp den geologiska bakgrunden till det du kommer att möta på de olika platserna. Kunskapsbitar som gör dina upplevelser ännu större. Bokens huvudfokus ligger på den del av geologin som omfattar former i terrängen, mindre om mineraler och bergarter - även om de sistnämnda är helt centrala i vissa kapitel.  

  Nyfiken på geologi är den första guide- och faktaboken i sitt slag i Sverige.  

  ---------------------------
  Anders Rapp är naturpedagog, fotograf och författare. Har skrivit flera naturböcker, som Året-runt-floran (Norstedts) och Väntande, spännande natur (Utbildningsradion) och i samband med den boken medverkat till TV-program för UR, samt den väl spridda boken Trädens knoppar (Naturpedagogen Förlag), som har bidragit till att uppemot två miljoner barn/elever och vuxna under årens lopp har fått en ökad artkunskap på ett lustfyllt sätt.

  Läs mer
 11. Fotavtryck - Hur du och jag påverkar vår jord, E-bok
  Fotavtryck - Hur du och jag påverkar vår jord, E-bok
  Isbn: 9789189019034
  E-bok
  87,00 kr
  Klimatkris, artutrotning, förödande bränder och försvinnande glaciärer. När bin och insekter försvinner, tystnar naturen och människan drabbas av naturens hämnd.

  Detta är ämnen biologen och filmaren Bo Landin tar upp i sin berättelse om vår förändrade värld. I Fotavtryck återvänder han till platser han besökt och ställer de personliga upplevelserna i relation till människans påverkan på klimatet. Han söker också längs stigar som leder till vårt inre; där vi trevar efter kunskap och insikter, söker förståelse för en värld som förändras, hotas och ställer krav. I mötet med en ny verklighet har människan tagit makten och blivit en naturkraft som avgör hur världen ser ut i morgon – och i framtiden.

  I den nya epoken antropocen är våra ekologiska fotavtryck längs livets stigar så stora att maktförhållanden rubbats och respekten för det levande har gått förlorad. Nu är inte bara naturen hotad.
  Läs mer
 12. Bråttom men inte kört: frågor och svar om klimatet, E-bok
  Bråttom men inte kört: frågor och svar om klimatet, E-bok
  Isbn: 9789189019263
  E-bok
  87,00 kr

  2020-talet måste bli handlingens och den realistiska klimatoptimismens årtionde!

  Detta är boken för dig som tar klimatproblemen på allvar och vill ha en snabb uppdatering om läget, utmaningarna och vad forskarna säger. Men som också längtar efter att fokusera på de positiva trender och lösningar som nu växer fram i världen. Och om hur Sverige och EU kan ta täten och bli klimatomställningens främsta föredömen.

  Bråttom men inte kört är uppbyggd med korta frågor och begripliga svar kring allt från klimatpolitik, teknik och ekonomi till transporter, energi, jordbruk, konsumtion och skogarnas viktiga roll. En lättläst faktabok som ger inspiration och argument för att en bättre framtid är möjlig.

  Stefan Edman är biolog, teknologie hedersdoktor, föreläsare och författare till ett 50-tal böcker, till exempel Jorden har feber och Världens chans. Han har tidigare gjort radio- och TV-program om natur och miljö och utnämnts till Årets klimatkommunikatör. Stefan har bland annat mottagit Harry Martinsons jubileumspris och kungens medalj.

  Läs mer
 13. Nordens längsta vattendrag, E-bok
  Nordens längsta vattendrag, E-bok
  Isbn: 9789189019140
  E-bok
  72,50 kr
  Var börjar egentligen Göta älv??

  I jakten på källan tas vi med på en 731 kilometer lång resa från källan i Härjedalen, genom den norska fjällvärld­en och de värmländska skogarna, över Vänern, vidare mot Göteborg och når slutligen Västerhavet!

  I landskapet finns osynliga gränser som formar vattendropparnas öde. En sträcka på bara ett par meter avgör om de blir en del av Klarälven och Göta älv eller om de i stället rinner mot Bottenhavet.

  Det är inte alla vattendroppar förunnat att få göra hela resan från glittrande fjällbäck till mäktig älv. På vägen kan de dunsta, släcka törst hos växter och djur, eller ta det lugnt och bli till grundvatten för ett slag. Men de är hela tiden en del av vattnets eviga kretslopp.

  Med nyfikna strandhugg skildras Nordens läng­sta vattendrag från fjäll till storstad. Ta del av oemotståndligt vacker natur, vattnets historiska betydelse och framtida utmaningar.
  Läs mer
 14. Mitt liv med grisar, E-bok
  Mitt liv med grisar, E-bok
  Isbn: 9789175174150
  E-bok
  52,20 kr

  «I början på 2010 såg jag på tv djurrättsaktivisternas bilder från olika grisgårdar i Sverige. De hade gjort inbrott på nätterna i grisstallar i landet, vilket också är brottsligt. Bilder i tv visade att grisarna utsattes för en plågsam uppfödning.
  Jag började då att göra egna undersökningar kring hur dagens grisuppfödning utfördes. Jag fann att det byggts dyra stallar som skadar grisarna. Många grisbönder har alldeles för dåliga kunskaper i grisuppfödning, framförallt i smågrisuppfödning. Vidare skall hybridaveln flyttas ned till alla kunniga smågrisuppfödare. Framför­allt skall det tas mer hänsyn till grisens egenskaper och beteende. Grisskötaren skall känna sig välkommen i flocken.»

  Åke Salomon

  Läs mer
 15. Naturupplevelser: Äventyr och ansvar, E-bok
  Naturupplevelser: Äventyr och ansvar, E-bok
  Isbn: 9789189019133
  E-bok
  72,50 kr
  Ju mer tid vi spenderar på att uppleva vår natur, desto bättre kommer både vi och naturen att må!

  Naturupplevelser påverkar - både oss och naturen. För visst blir vi påverkade av den underbara jord vi lever på, men om vi inte vårdar och behandlar naturen på ett bra sätt så kan vår påverkan på naturen få förödande konsekvenser. Det är inte ovanligt att starka naturupplevelser berör oss mer än vi först anar. När vi uppslukas av de intryck som naturen kan ge, bleknar det mesta runt omkring oss. Till synes olösliga problem eller mycket komplicerade livssituationer, kan te sig mer eller mindre bagatellartade eller i alla fall högst hanterbara i perspektivet av dessa upplevelser. Naturupplevelser är effektiva och har en klart läkande och stärkande förmåga.

  Följ med till 21 intressanta naturupplevelser, som t ex Europas nordligaste fastland, Nordamerikas Galapagos och trandansen vid Hornborgasjön. Pär Axelstjerna skriver inspirerande om sina naturupplevelser och försöker se på resmålen utifrån ett annorlunda perspektiv, där han växlar mellan intressanta fakta, egna erfarenheter och miljöpåverkande aspekter. Hans önskan är att uppmuntra och inspirera andra till att hitta sina egna naturupplevelser.
  Läs mer
 16. Kebnekaises glaciärer: från lilla istiden till dagens klimatuppvärmning, E-bok
  Kebnekaises glaciärer: från lilla istiden till dagens klimatuppvärmning, E-bok
  Isbn: 9789189019126
  E-bok
  145,00 kr

  Glaciärerna kan vara mäktiga, råa och skrämmande. De trivs där vi människor fryser och drar upp kapuschongen, men de lockar också med sin skönhet. 

  I den här boken följer författarna de tidiga forskarna i spåren. De berättar historier om pionjärer som såg hur glaciärerna växte i våra fjäll och började studera Kebnekaises glaciärer mer noggrant. Här ges nu en samlad bild av hur isarna såg ut för hundra år sedan, hur de ser ut idag och i en framtid när vårt nya klimat drabbat dem med full kraft.

  Mätningar, foton och beskrivningar som kostat mycket möda att ta fram under mer än hundra år är idag av stort värde. Glaciärerna är nu på stark reträtt och landskapet förändras, men ännu är Kebnekaises glaciärer långt ifrån uträknade …

  PER HOLMLUND är professor i glaciologi vid Stockholms universitet och var föreståndare för Tarfalastationen 1996-2004 och har även bedrivit forskning i Arktis och Antarktis. Han har tidigare skrivit flera böcker om glaciologi, glaciärer och polarfotografi.

  ANNA SCHYTT är geovetare, vetenskapsjournalist och hedersdoktor. Hon har tillbringat många somrar i Tarfala eftersom hennes pappa Valter Schytt grundade forskningsstationen där. Hon har skrivit boken Med känsla för is, och är chef för SVT Vetenskap.

  Läs mer
 17. The Origin of Species, E-bok
  The Origin of Species, E-bok
  Isbn: 9789176054901
  E-bok
  14,36 kr

  The Origin of Species by Means of Natural Selection, or the Preservation of Favoured Races in the Struggle for Life, is the full title of the 6th edition (considered as the definite) by Charles Darwin, published in 1872, is considered to be the foundation of evolutionary biology. The first edition was published in 1852.

  The book introduced the scientific theory that populations evolve over the course of generations through a process of natural selection. It presented a body of evidence that the diversity of life arose by common descent through a branching pattern of evolution. Darwin included evidence that he had gathered on the Beagle expedition in the 1830s and his subsequent findings from research, correspondence, and experimentation.

  Ideas about the transmutation of species were controversial as they conflicted with the beliefs that species were unchanging parts of a designed hierarchy and that humans were unique, unrelated to other animals. The political and theological implications were intensely debated, but transmutation was not accepted by the scientific mainstream.

  The book was written for non-specialist readers and attracted widespread interest upon its publication. As Darwin was an eminent scientist, his findings were taken seriously and the evidence he presented generated scientific, philosophical, and religious discussion.

  Within two decades there was widespread scientific agreement that evolution, with a branching pattern of common descent, had occurred, but scientists were slow to give natural selection the significance that Darwin thought appropriate.

  With the development of the modern evolutionary synthesis in the 1930s and 1940s, Darwin's concept of evolutionary adaptation through natural selection became central to modern evolutionary theory, and it has now become the unifying concept of the life sciences.

  Charles Robert Darwin, (1809-1882) was an English naturalist and geologist, best known for his contributions to evolutionary theory. Darwin published his theory of evolution with compelling evidence in his 1859 book On the Origin of Species.

  In 1871 he examined human evolution and sexual selection in The Descent of Man, and Selection in Relation to Sex, followed by The Expression of the Emotions in Man and Animals. His research on plants was published in a series of books, and in his final book, he examined earthworms and their effect on soil.

  Darwin became internationally famous, has been described as one of the most influential figures in human history, and his pre-eminence as a scientist was honoured by burial in Westminster Abbey.

  Läs mer
 18. Walden, E-bok
  Walden, E-bok
  Isbn: 9789176054994
  E-bok
  14,36 kr

  Walden by Henry David Thoreau is one of the best-known non-fiction books written by an American. Published in 1854, it details Thoreau’s life for two years, two months, and two days around the shores of Walden Pond, amidst woodland owned by his friend and mentor Ralph Waldo Emerson, near Concord, Massachusetts. The book compresses the time into a single calendar year and uses passages of four seasons to symbolize human development.

  Walden is neither a novel nor a true autobiography, but a social critique of the Western World, with each chapter heralding some aspect of humanity that needed to be either renounced or praised. Along with his critique of the civilized world, Thoreau examines other issues afflicting man in society, ranging from economy and reading to solitude and higher laws. He also takes time to talk about the experience at Walden Pond itself, commenting on the animals and the way people treated him for living there, using those experiences to bring out his philosophical positions.

  This extended commentary on nature has often been interpreted as a strong statement to the natural religion that transcendentalists like Thoreau and Emerson were preaching.

  Henry David Thoreau (1817-1862) was an American author, poet, philosopher, abolitionist, naturalist, tax resister, development critic, surveyor, historian, and leading transcendentalist. He is best known for his book Walden, a reflection upon simple living in natural surroundings, and his essay Civil Disobedience, an argument for individual resistance to civil government in moral opposition to an unjust state.

  Läs mer
 19. Läkeörter runt husknuten, E-bok
  Läkeörter runt husknuten, E-bok
  Isbn: 9789177479307
  E-bok
  129,05 kr

  Kia Temmes är inspiratör och Läkeörtspedagog med inriktning på våra svenska läkeörter, det som i folkmun kallas för ogräs.

  Kia har i denna bok sammanfattat allt som du behöver veta för att komma gång att skapa dit eget apotek av och med våra svenska, vilda örter. Kia beskriver steg för steg hur du gör. Kia beskriver också ett flertal av våra vanligaste örter och dess terapeutiska verkan. Boken är pedagogiskt uppbyggd med bilder och lättläst text.

  Läs mer
 20. Sienet - aloittelijan opas, E-bok
  Sienet - aloittelijan opas, E-bok
  Isbn: 9789526606163
  E-bok
  58,00 kr

  Luonnonsienineuvoja Teija Saarisen sienioppaassa käsitellään herkullisimmat ja helpoiten tunnistettavat suomalaiset ruokasienet sekä niiden kasvupaikat ja -ajat. Kirja sisältää runsaasti tunnistamista helpottavia värivalokuvia. Lisäksi opas neuvoo, miten erilaisia sieniä voidaan käyttää ja säilöä. Vaarallisimmat myrkkysienet on myös kuvailtu valokuvien kanssa.

  Voit helposti selata sieniä sisällysluettelon avulla. Kirja on erinomainen ja helppokäyttöinen opas, joka on aina mukanasi metsässä!

  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida