17,00 kr - 202,00 kr
202,00 kr
17,00 kr

121 produkter

121 produkter

Här har vi samlat alla e-böcker med aforismer & citat. E-böcker du kan ta med överallt och läsa direkt i mobil & på surfplattan. Hitta din nästa läsupplevelse idag!

E-böcker - Aforismer & citat

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Svenska ordspråk : I, E-bok
  Svenska ordspråk : I, E-bok
  Isbn: 9789187593079
  E-bok
  32,34 kr
  Våra ordspråk är ett kulturarv som innehåller både sunt förnuft och djup visdom, oftast uttryckt med fantastisk formuleringskonst.

  Här presenteras fler än 1000 klassiska och nyare ordspråk på svenska.

  Detta är den första, fristående delen i en serie av tre.
  Läs mer
 2. Stora Norgeboken, E-bok
  Stora Norgeboken, E-bok
  Isbn: 9789197553896
  E-bok
  36,25 kr
  Gillade du Lilla Norgeboken? Då kommer du att älska Stora Norgeboken! Här finns allt det bästa från det lilla formatet parat med en mängd nya skojigheter i storslagen form – inte bara för att vi alla uppskattar roliga Norgehistorier, utan även för att norrmännens dumhet ständigt väller fram över rikets gränser i oförminskade kvantiteter – det behövdes helt enkelt ett större format för att få plats med alla tokigheter!

  I Stora Norgeboken hittar du en mängd gamla och nya Norgehistorier, fåniga norska grejer samt sanslöst dumma norska ord och ordspråk … och mer … vad sägs om autentiska citat om och av norrmän, riktigt knasiga ortsnamn, löjliga lusekoftor och andra skrattretande dumheter i stil med Runars nuna och Sponheims spånhuvud.

  Läs boken, skratta gott och var glad att du är svensk! Igen!

  Varför har norrmännen dörren öppen när de sitter på toaletten?
  För att ingen ska kunna kika genom nyckelhålet.

  Varför kunde inte de norska astronauterna landa på månen?
  Den var full.

  Vad lämnade norrmannen till pappersinsamlingen?
  En hundralapp.

  En elvisp och en simbassäng = Norskt äventyrsbad

  ”Det är töntigt att åka till Sverige och köpa billig mat.”
  – Lars Sponheim, Norges jordbruksminister.

  Rumpetroll = Norska för grodyngel (Sant!)
  Läs mer
 3. Världens fräckaste citat, E-bok
  Världens fräckaste citat, E-bok
  Isbn: 9789189538801
  E-bok
  36,25 kr
  Oanständigt, oförskämt, utmanande, inkorrekt, uppstudsigt, och sexuellt – fräcka citat med glimten i ögat finns här samlade i bokform. Ni som har läst våra tidigare citatsamlingar Världens elakaste citat, Världens roligaste citat och Världens dummaste citat kommer att känna igen tonen. I den här samlingen triumferar då bångstyriga och opolerade citaten över de välkammade och renhåriga.

  Min psykiater frågade mig om jag tyckte att sex var snuskigt och jag svarade att det är det om man gör det på rätt sätt.
  Woody Allen

  Gå din väg och smutsa aldrig ner mina handdukar igen.
  Groucho Marx

  Är det en pistol du har i fickan eller är du bara glad att se mig?
  Mae West

  Det är bara fina flickor som skriver dagbok. Dåliga flickor har inte tid.
  Tallulah Bankhead
  Läs mer
 4. 301 ordspråk och visdomsord, E-bok
  301 ordspråk och visdomsord, E-bok
  Isbn: 9789185267149
  E-bok
  36,25 kr
  I den här boken hittar du ordspråk och visdomsord från hela världen. Boken är en liten citatskatt tänkt att fungera som inspiration och uppmuntran. Utmärkt för den som ska hålla tal, skriva brev eller den som funderar över några av livets stora frågor: livet, döden, kärleken, ålderdomen, vänskapen och sanningen.

  När man är tjugo år, har man löst världsgåtan, vid trettio börjar men tänka över den, och vid fyrtio finner man den olöslig.
  August Strindberg

  Fyra ting är talrikare än vi tror: våra år, våra skulder, våra fiender och våra fel.
  Serbokroatiskt ordspråk

  Man bör hålla sig till sanningen, men alla sanningar tål inte dagens ljus.
  Drottning Kristina

  I går kväll gjorde jag upp tusen planer, men i morse gjorde jag som jag brukar.
  Kinesiskt ordspråk

  Vart du än går, gå med hela ditt hjärta.
  Konfucius

  Det viktiga är inte hur länge man lever, utan hur väl man lever.
  Seneca

  Det tar år att vinna en vän som du kan förlora på en timme.
  Kinesiskt ordspråk
  Läs mer
 5. Kärlek - handbok för älskande och andra drabbade, E-bok
  Kärlek - handbok för älskande och andra drabbade, E-bok
  Isbn: 9789189538252
  E-bok
  36,25 kr
  Har du varit olyckligt kär? Har du blivit övergiven eller sviken? Söker du hämnd eller tröst? I sådana fall är detta boken för dig. Här hittar du giftiga repliker och elaka sanningar om kvinnligt och manligt, äktenskap och relationer, svek och otrohet, sex och kärlek. Använd boken som en handbok eller läs den från pärm till pärm. Ge den till någon du älskat, behåll den själv eller ge bort den till någon som behöver muntras upp.

  Enda sättet att övervinna en frestelse är att ge efter för den.
  Oscar Wilde

  Det finns i kärleksakten en stor likhet med tortyr eller med en kirurgisk operation.
  Charles Baudelaire

  Äktenskapets bojor är så tunga att det krävs två för att bära dem, ibland tre.
  Alexandre Dumas d. y.

  Om kärleken inte är galen – då är det inte kärlek.
  Pedro Caldéron de la Barca
  Läs mer
 6. Världens roligaste citat 2 - nu ännu roligare, E-bok
  Världens roligaste citat 2 - nu ännu roligare, E-bok
  Isbn: 9789185267309
  E-bok
  36,25 kr
  ”Roliga citat vinner i längden. Under arbetet med våra tidigare samlingar; Världens elakaste, giftigaste, dummaste och fräckaste citat har vi gång på gång fått lägga undan repliker och kommentarer som varit roliga och underhållande men som saknat det elaka och sarkastiska. Roliga guldkorn som vi samlat på lager och som här kommer ut på egen hand. Man skulle alltså kunna betrakta den här samlingen som det bästa av det roliga som vi mött under vårt omfattande insamlingsarbete.”
  Ur förordet

  Jag blev relegerad från universitet sedan jag fuskat i provet i metafysik; jag tjuvkikade in i själen på han som satt bredvid mig.
  Woody Allen

  Har du någon gång gått in i ett rum och sedan glömt varför du gick in där? Jag tror att det är så hundar lever sina liv.
  Sue Murphy

  Låt oss hoppas att insekterna när de en dag tar över världen, med tacksamhet minns att vi alltid lät dem vara med när vi hade picknick.
  Bill Vaughan

  “Du kommer att få spela mot den längste och mörkaste av alla manliga stjärnor.” Det var så jag hörde talas om King Kong första gången.
  Fay Wray, som hade den kvinnliga huvudrollen i ursprungsversionen av King Kong

  Jag önskar att mina föräldrar hade varit här i dag. Min far skulle ha gillat det som sagts om mig, och min mor skulle ha trott på det.
  Lyndon B. Johnson
  Läs mer
 7. Affärsvärldens bästa citat, E-bok
  Affärsvärldens bästa citat, E-bok
  Isbn: 9789185535996
  E-bok
  58,00 kr

  DETTA ÄR INTE EN CITATBOK.
  Jo, förresten: det med. Man kommer naturligtvis inte ifrån att detta är en bok med över 400 citat från näringsliv och politik. Somligt är dumheter som sagts i medierna, annat har snappats upp av tidningen Affärsvärldens nyfikna och minnesgoda journalister.

  MEN DET ÄR OCKSÅ EN HISTORIEBOK.
  Citaten som samlats under den omvälvande perioden 1989–2010 spänner över fastighetsboom, finanskrasch, rysslands- och asienkris, internetbonanza, riskkapitalgalopp, finanskris igen och ännu värre ting.

  DET ÄR EN ROLIG BOK.
  Därför att citaten är nästan roligare såhär i efterhand, nu när vi kan skratta – inte bara åt lustigheterna i sig, utan även åt den galna tidsandan.

  OCH DET ÄR EN MANAGEMENTBOK.
  Innehållet är lärorikt i allra högsta grad. Den som vågar läsa samlingen med en smula eftertanke, kommer inte att behöva bortförklara sig om tio år med att ”det kändes rätt då”.

  Stå inte utan förståelse för framtiden. Häng med oss på resan från då till sedan! Roligare blir det faktiskt inte!

  Läs mer
 8. Hej finanskris!, E-bok
  Hej finanskris!, E-bok
  Isbn: 9789187219160
  E-bok
  34,80 kr

  En investerare på Wall Street: 
  »Det här är värre än en skilsmässa.
  Jag har förlorat halva min förmögenhet och har fortfarande en fru.«

  »Jag hade förskräckliga ekonomiska problem under finanskrisen, men nu har jag kommit på fötter igen.
  Kronofogden tog nämligen bilen.«


  Just nu väller finanskrisen in över landet och man vet inte om man ska skratta eller gråta åt eländet. Den här boken är i alla fall rena guldgruvan för den som bestämmer sig för det första alternativet. Wera Minth har samlat de bästa skämten, historierna och skämtteckningarna från nästan hela världen. En del är rappa oneliners, andra är korta mästerverk i underfundig pedagogik, som erbjuder ett nytt sätt att förstå marknadens och krisens mekanismer, inte minst de psykologiska.

  Läs om zenmästaren som jagas av en människoätande tiger, Hank som lottar ut en död åsna, den nye indianhövdingen som ska förbereda sin stam inför vintern, och testa själv den franska storbanken Société Générales hemliga krishanteringsplan! Och missa inte den nya företagspolicyn, som började gälla på din arbetsplats från den 1 oktober 2008 (kopiera och sätt upp på väggen).


  Det var en gång en by i djungeln. En dag kom en man som talade om för byborna att han skulle köpa apor för 10 dollar styck.
  Byborna, som visste att det fanns många apor i djungeln, gav sig ut och började fånga dem. Mannen köpte tusentals apor för 10 dollar, och när antalet apor minskade slutade byborna fånga apor och gick hem. Mannen tillkännagav att han hädanefter skulle betala 20 dollar för varje apa.
  Detta uppmuntrade byborna som började fånga apor igen. Snart fanns det ännu färre apor i djungeln och byborna återvände hem. Priset höjdes till 25 dollar styck, och snart blev det så ont om apor att det var svårt att ens hitta en apa, än svårare att fånga den!
  Nu sade mannen att han skulle betala 50 dollar för aporna! Men eftersom han hade några ärenden i staden skulle hans assistent ta hand om affärerna åt honom.
  I mannens frånvaro sade assistenten till byborna: »Se vilken stor bur med apor som mannen har samlat. Jag kan sälja dem till er för 35 dollar styck, och när mannen kommer tillbaka från staden köper han tillbaka dem för 50 dollar.«
  Byborna samlade ihop alla sina besparingar och köpte alla apor. De såg aldrig röken av mannen eller assistenten igen, bara en massa apor överallt.
  Nu förstår du bättre hur Wall Street fungerar.

  Läs mer
 9. Brokiga iakttagelser, E-bok
  Brokiga iakttagelser, E-bok
  Isbn: 9789174995428
  E-bok
  43,50 kr

  Brokiga iakttagelser [1919] är en samling aforismer, som Edith Södergran troligtvis skrev under loppet av några år: ämnena är många och olika varandra. Men ett dominerande tema är människans öde. Influenserna från Friedrich Nietzsche, som tydligt märks i bokens övermänniskoideal, återfinns även i de diktsamlingar som ligger närmast i tid: Septemberlyran [1918] och Rosenaltaret [1919].

  EDITH SÖDERGRAN [1892–1923] hör till de allra största namnen i svenskspråkig poesi. En av den svenska lyriska modernismens pionjärer; inspiratör till poeter som Gunnar Björling och Elmer Diktonius. Influerad av fransk symbolism, tysk expressionism och rysk futurism, har Södergrans dikt också en för svensk poesi ovanligt internationalistisk prägel. Hennes mest omtalade tema är det feministiska, som har sin särart genom influensen från tyske filosofen Friedrich Nietzsche; inte minst övermänniskoidealet.

  Läs mer
 10. Tänkt och sagt av George W. Bush, E-bok
  Tänkt och sagt av George W. Bush, E-bok
  Isbn: 9789185476237
  E-bok
  36,25 kr
  I denna bok hittar du en samling citat av världens mäktigaste man, George W. Bush. Han är älskad och hatad av många men hans felsägningar, grodor och högst respektlösa förhållande till språket har givit upphov till mycket populära citatsamlingar som blivit bestsellers i bland annat USA, Frankrike, Tyskland, Italien och nu även Sverige. Är George W. Bush korkad eller har han bara lite otur med orden? Läs och döm själv.

  "Självklart är det en budget, det är ju fullt av siffror i den."

  "Vi oroar oss för aids här i Vita huset – tro inget annat. "

  "Det står klart att i samma stund som jag valdes, drog stormmolnen vid horisonten genast ihop sig över våra huvuden."

  "Våra fiender är nytänkande och påhittiga och det är vi också. De slutar aldrig att fundera ut sätt att skada vårt land och vårt folk och det gör inte vi heller."

  "Sverige har ingen armé."
  Ger svar på tal vid ett möte med senatorer i Vita huset 2002 då en senator föreslog en svensk fredsstyrka på Västbanken.

  "En av de bästa sakerna med böcker är att det ibland finns bilder i dem."

  "En imponerande skara. De rika och de ännu rikare. En del kallar er eliten, jag kallar er min bas."
  På en välgörenhetsgala i New York 2002
  Läs mer
 11. Världens elakaste citat 2 - nu ännu elakare, E-bok
  Världens elakaste citat 2 - nu ännu elakare, E-bok
  Isbn: 9789185267712
  E-bok
  36,25 kr
  Uppföljaren till succén Världens elakaste citat som sålt i 65 000 exemplar!

  Ännu en bok fri från välmenande visdomsord och äppelkindade klokheter! Här hittar du helt nya citat, som inte förekommit i någon av seriens tidigare böcker. Möjligen ännu lite roligare och – framförallt – elakare.

  Han är ett monstruöst mentalt kalhygge.
  Tommy Körberg om Runar Sögaard

  Han må ha hår på bröstet, men du det har Lassie också….
  Cole Porter

  Jag är förvånad över hennes uttalanden, men ibland kan det bli så där när man är lite trött..
  Tiina Rosenberg om Ebba Witt-Brattström när hon hoppade av FI

  Jag skålar för din charm, din skönhet och din begåvning och det borde ge dig en ganska bra uppfattning om hur desperat jag behöver en drink..
  Groucho Marx

  Framgången förstörde mig inte, jag har alltid varit odräglig..
  Fran Lebowitz
  Läs mer
 12. Fler tidningsankor, E-bok
  Fler tidningsankor, E-bok
  Isbn: 9789185476763
  E-bok
  36,25 kr
  I den här boken har vi sammanställt de roligaste, tokigaste och dummaste misstagen från svensk media 2007. Här blandas syftningsfel med borttappade ord, tillskruvade rubriksättningar och andra tabbar. Ibland är det avsiktligt skruvat, men oftast sker det omedvetet, med en helt ny innebörd som följd.
  Svensk press blir inte roligare än så här!

  ”Vi kan bekräfta pilotens upplevelse av att man kan få en utlösning av raketstolen utan att piloten vidrör handtaget med händerna”, säger Anders Wästberg
  Nyteknik.se

  Ta med Mor till Sågudden! Kossans dag 27 maj.
  Arvika Nyheter (annons)

  Du kommer att leda det strategiska arbetet med att vidareutveckla risk- och bedrägeriverksamheten inom Swedbank.
  Dagens Nyheter (platsannons)

  Bäst fungerade kören i homofoba partier (många), medan de rörliga kontrapunktiska avsnitten blev lite otydligare. Kyrkans erkänt svåra akustik kan ha bidragit.
  Uppsala Nya Tidning (recension av Haydens ”Skapelsen”)

  Vi vilar inte på krutet nu. Det gäller att smida medan järnet är varmt.
  Barometern

  Mannen rammade en mamma med sin barnvagn och smet. Nu jagas han av polisen.
  Dagens Nyheter
  Läs mer
 13. 555 falska citat - replikerna vi aldrig fick höra, E-bok
  555 falska citat - replikerna vi aldrig fick höra, E-bok
  Isbn: 9789189538818
  E-bok
  36,25 kr
  I den här boken hittar du bara falska citat. Det enda vi kan garantera läsaren är att ingenting är sant. Här hittar du korkade, egocentriska, barnsliga och självutlämnande kommentarer från en rad kända personer. De flesta är svenskar men här finns också utländska, historiska och påhittade personer. Läs vad Carl XVI Gustaf, Björn Rosengren och Gudrun Schyman aldrig sa. Häpna och skratta åt hur lite det kan vara som skiljer dikten från verkligheten.

  Jag är stolt över att vara svart.
  Michael Jackson

  Den som ändå slapp stå på scenen kväll efter kväll, med strålkastarskenet och alla de där människorna som ser på en.
  Jonas Gardell

  Låt oss för en kort stund, Julia, begrunda det faktum att kärleken blott är en illusion och att vi när vi blir äldre kommer att skratta åt hela den här historien.
  Romeo

  Var inte så hysterisk, mamma. Det är bara en tatuering.
  Prinsessan Madeleine

  Nej, hör ni, nu tycker jag att vi alla här i riksdagen fattar varandras händer och sjunger ”I’m just a gigolo”.
  Birgit Friggebo
  Läs mer
 14. Världens bästa citat, E-bok
  Världens bästa citat, E-bok
  Isbn: 9789185267606
  E-bok
  36,25 kr
  Efter att ha avverkat de elaka, giftiga, fräcka, dumma och roliga citaten har turen nu kommit till de bästa. Vi har här valt ut de bästa citaten om stort och smått som rör livet och döden, kärleken och människorna. Det är kloka och tänkvärda ord formulerade med samma elegans och lätthet som kännetecknar de andra böckerna i denna serie.

  Man dör bara en gång och då för en väldigt lång tid.
  Moliére

  Öga för öga och världens skulle bli blind.
  Mahatma Gandhi

  Om vi inte känner till livet: hur ska vi då kunna veta något om döden?
  Konfucius

  Rikedom är som havsvatten; ju mer vi dricker desto törstigare blir vi.
  Arthur Schopenhauer

  Detta krig, liksom nästa krig, syftar till att få stopp på krigandet.
  David Lloyd George

  Om man lever tillräckligt länge får man se hur varje seger förvandlas till ett nederlag.
  Simone de Beauvoir
  Läs mer
 15. Pressgrodor, E-bok
  Pressgrodor, E-bok
  Isbn: 9789173891677
  E-bok
  108,75 kr
  I mer än 20 år har tidningen Journalisten regelbundet publicerat pressgrodor från hela landet: exempel på hur fel – och roligt! – det kan bli när tanke, fingrar och korrekturläsning slirar. Pressgrodor är den första samlingen med drygt 300 av redaktionens favoriter. Några klipp ur boken:

  Jordskalv i Malmberget - undulat föll från sin sovpinne

  Få överlever utan puls och hjärtslag

  Buss med lever välte

  Fel konst ökar risken för cancer

  Kolla hingstens dräktighet först!
  Läs mer
 16. Världens roligaste citat, E-bok
  Världens roligaste citat, E-bok
  Isbn: 9789189538436
  E-bok
  36,25 kr
  "Ett gott skratt förlänger livet." Sådana tråkiga citat hittar du inte i den hör samlingen. Vi har rensat bort alla beskäftiga lustigheter och bara behållit citat som får oss att skratta eller, åtminstone, dra på munnen.

  "Bara för att du är paranoid betyder inte det att de inte kommer att ta dig."
  Patrick Murray

  "Jag visste att jag var full...jag kände mig sofistikerad och kunde inte uttala det."
  Okänd

  "Inga djur har kommit till skada under framställningen av denna bok."
  Simon Rose

  "Jag kan inte lyssna på så där mycket Wagner. Jag får en sådan lust att erövra Polen."
  Woody Allen
  Läs mer
 17. Tänkt och sagt av Göran Persson, E-bok
  Tänkt och sagt av Göran Persson, E-bok
  Isbn: 9789185476374
  E-bok
  36,25 kr
  Göran Persson är det före detta kommunalrådet från Katrineholm som numera leder vad han själv kallar ”inte världens mest briljanta regering”. Han har en trettiofemårig politisk karriär bakom sig av vilken han tillbringat det senaste decenniet som Sveriges statsminister. Vissa liknar honom vid en handkräm – fet och dryg – andra säger att han är en buffel, men själv menar Göran att han ”varit för snäll”.
     Hur det än står till med den saken så har det under åren som gått naturligtvis blivit en hel del uttalanden om både det ena och det andra från statsministerns sida. Mycket har handlat om politik, men Göran har också hunnit med att yttra sig om både julbord, smågodis och viktproblem. Och vi har dessutom fått se honom dansa med kossan Doris i tv!
     I den här boken finns alla de bästa citaten och händelserna kring Göran Persson samlade – helt enkelt toppolitik på sin roligaste och dummaste nivå.

  Om att vara trogen:
  Politik är som kvinnor – det kan bli nödvändigt att byta partner då och då.

  Om diktaturen Nordkorea:
  Man får acceptera den konstitution som de har kommit överens om.

  Om att vara ödmjuk:
  Det är alldeles för mycket hänsynstagande i svensk politik.

  Om energifrågan:
  Jag har trots allt läst på kemisk-teknisk linje på gymnasiet, så jag förstår vad kärnkraften handlar om.

  Till den socialdemokratiska riksdagsgruppen:
  En del har undrat varför jag ständigt tar av mig glasögonen. Det är för att slippa se er.

  Anitra Steen om huruvida hon tänker sticka en tröja åt Göran:
  Nej, han är alldeles för stor.
  Läs mer
 18. Världens elakaste citat, E-bok
  Världens elakaste citat, E-bok
  Isbn: 9789189538429
  E-bok
  36,25 kr
  Den här boken vänder sig till dig som är trött på välmenande visdomsord. Här hittar du bara elakheter, sarkasmer och cyniska spydigheter. Om du känner dig lite nedstämd eller uttråkad, pigga upp dig med ett par elaka citat. Att vara elak rensar själen.

  "Jag är fri från alla fördomar, jag hatar alla lika mycket".
  W. C. Fields

  "Själva poängen med citat är att man kan förödmjuka någon med hjälp av andras ord."
  Amanda Cross

  "Jag glömmer aldrig ett ansikte men i ert fall är jag beredd att göra ett undantag."
  Groucho Marx

  "Massor av män här i världen har startat från botten - och stannat där."
  Okänd
  Läs mer
 19. Fler Pressgrodor, E-bok
  Fler Pressgrodor, E-bok
  Isbn: 9789173891998
  E-bok
  108,75 kr
  Nu kommer en ny samling med roliga pressgrodor från hela landet, exempel på hur fel – och roligt! – det kan bli när tanke, fingrar och korrläsning slirar. Den första samlingen blev en stor succé, här kommer ytterligare 300 klassiska journalistiska misstag. Läs mer
 20. Världens dummaste citat 2 - nu ännu dummare, E-bok
  Världens dummaste citat 2 - nu ännu dummare, E-bok
  Isbn: 9789185267453
  E-bok
  36,25 kr
  Har du någon gång sagt något som du fått ångra? Var lugn, du befinner dig nämligen i gott sällskap. I denna bok hittar du en samling dumheter, felsägningar, floskler och malligheter från våra kändisar och makthavare. Skratta, låt dig förfasas, och känn dig något smartare... Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida