2,00 kr - 440,00 kr
440,00 kr
2,00 kr

399 produkter

399 produkter

Här har vi samlat alla e-böcker inom konst, film & teater. E-böcker du kan ta med överallt och läsa direkt i mobil & på surfplattan. Hitta din läsupplevelse idag!

E-böcker - Konst, musik, teater, film

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. ISLANDS & SHORES - e-boken, E-bok
  ISLANDS & SHORES - e-boken, E-bok
  Isbn: 9789186183998
  E-bok
  17,40 kr

  DEPORTEES INTRODUCERAR NYTT E-BOKSFORMAT: DIGITAL SONG BOOK!

  Deportees är Umeåbandet som ligger i fronten och ger ut sitt nya album ISLANDS & SHORES också som e-bok. ISLANDS & SHORES - e-boken innehåller bandmedlemmarnas tankar kring låtarna, processen bakom dem och texterna. Boken innehåller även exklusiva fotografier av Elin Berge (som bland annat gjort boken Drottninglandet tillsammans med Frida Hyvönen), ackord samt länkar till videos och musik som inspirerat till albumet.

  För att läsa ISLANDS & SHORES behöver du en iPad eller en iPhone.OBS! Boken måste öppnas i iBooks för att fungera.

  Lyssna på ett smakprov från albumet - en teaser på låten The Doctor in Me: http://www.youtube.com/watch?v=PZkYY3cg0Js  EPUB3: Reflowable, Scripting
  Läs mer
 2. Musikporträtt 1996-2013, E-bok
  Musikporträtt 1996-2013, E-bok
  Isbn: 9789174231472
  E-bok
  42,05 kr
  Musikporträtt 1996–2013 innehåller bilder ur Eva Edsjös redaktionella arkiv. Här hänger megastjärnor som Jay-Z bredvid indiefenomen som First Aid Kit och folkkära artister från Håkan Hellström till Dolly Parton.

  Eva Edsjö
  , född 1976, inledde sin karriär som musikfotograf i London. Sedan 2009 lever och arbetar hon i Stockholm. Under åren har Eva Edsjö fotograferat redaktionellt för tidningar som NME, the Wire, Pop och Sonic och skivbolag som Sony, EMI och Wichita. Hon har tidigare ställt ut porträtt av invånarna i Malis ökenlandskap, av Irländska travellers samt av cowboys i Texas.

  Madelaine Levy om Eva Edsjö: Det händer att jag vaknar om morgonen och känner att i dag skulle jag behöva bli fotograferad av Eva Edsjö. Men låt oss börja i november 1996. Jag och Eva träffar för tidningen Pops räkning Beck Hansen i hans loge på Cirkus i Stockholm. 26-årige Beck är storsäljande hitmakare och världens för stunden absolut hippaste musikartist. 20-åriga Eva praktiserar som fotoassistent och har aldrig tagit betalt för en bild. Eftersom Beck redan figurerat i Pop ett antal gånger har redaktionen känt sig nödgad att fundera ut något originellt. Jo, vi tänkte bjuda läsarna på lite bilder av dig när du firar jul, förklarar jag skamset och drar fram en tomteluva ur handväskan. Jag firar inte jul, blir svaret. Kanske inte helt förvånande. Beck är jude. Och scientolog. Men tjugo minuter senare har vi fått våra bilder. Och varsin kram. Av världens hippaste artist. Iförd tomteluva. Jag kan inte veta säkert så klart, men jag känner på mig att Beck Hansen vaknade följande morgon och kände att han snart skulle behöva bli plåtad av Eva Edsjö igen. Sedan dess har jag och Eva åkt karusell med Franz Ferdinand, hittat popmusikens epicentrum i en liten by i Skottland och porträtterat Belle and Sebastian, även kända som världshistoriens i särklass kameraskyggaste band. Eva har fotograferat musiker, bilfanatiker, travellers och nobelpristagare från Memphis till Timbuktu, från Fårö till Okinawa och i sina hemstäder London och Stockholm. När jag gav ut min första bok och behövde pressbilder var valet av fotograf självklart. Jag kan än i dag inte riktigt förstå att det är jag själv på de bilderna. Även om Eva som vanligt plåtade utan make up eller styling och med bara Parissolen som ljussättning. För den som flyktigt bekantar sig med hennes dryga femton år som fotograf får kanske för sig att hennes signum är de varma art deco-färgerna (aubergine, guldgult, klorofyllgrönt…). Eller krocken mellan mjuk natur och hård civilisation. Eller kanske det där vinterdisiga solljuset som på något vis alltid infinner sig så fort hon plockar fram kameran, oavsett årstid. Men den som sett henne jobba vet att det handlar om något helt annat. Eva plåtar nämligen världen som den är, men människorna så som hon ser oss. Lite bättre, lite smartare, lite ärligare – och väldigt mycket vackrare än vi egentligen är. Jag tror det är därför vi är så många som då och då vaknar om morgnarna och känner att idag är en sådan där dag då jag skulle behöva bli plåtad av Eva Edsjö.
  Madelaine Levy, Stockholm i augusti 2013
  Läs mer
 3. Kjelle Berka från Högdalen : Kjell Bergqvist berättar för Hans Christiansen, E-bok
  Kjelle Berka från Högdalen : Kjell Bergqvist berättar för Hans Christiansen, E-bok
  Isbn: 9789113059532
  E-bok
  58,00 kr
  Kjell Bergqvist är en mycket uppskattad skådespelare, både på scen och på filmduken. Hans engagemang för de utsatta är stort, framförallt för kvinnor och barn.

  Bakom allt det här ligger egna erfarenheter och värderingar från livets stig. En kärleksfull uppväxt i Högdalen där halvsyskon dyker upp var och varannan dag, via päronglass i nyllet på rektorn i första ring med relegering som resultat.

  Det här är en berättelse från de första stapplande stegen till i dag. Alla gamla kolleger, från Sif Ruud till Tommy Körberg, som har påverkat Kjelle i hans yrke. Det handlar om ett liv med en förbrytare, om möten med drottningen och middag med regeringen. Om Kjelles alla kvinnor med bland annat sju år i en romsk familj och äktenskapet med Miss Universum.

  Sorg och glädje, och fantastiskt roligt.
  Läs mer
 4. Mitt liv, E-bok
  Mitt liv, E-bok
  Isbn: 9789113069258
  E-bok
  58,00 kr

  Den 29 augusti 2015 är det 100 år sedan Ingrid Bergman föddes. Vi uppmärksammar detta med att återutge hennes memoarer - Mitt liv - som kom ut på svenska 1980.

  Bergman tillhör de främsta skådespelerskorna genom tiderna, genom filmer som Casablanca, Notorious och Höstsonaten. I Mitt liv berättar hon  naturligtvis mycket om sin film- och teaterkarriär, men är också förvånansvärt öppen med sitt privatliv.

  Läs mer
 5. På tal om musikproduktion : elva bidrag till ett nytt kunskapsområde, E-bok
  På tal om musikproduktion : elva bidrag till ett nytt kunskapsområde, E-bok
  Isbn: 9789188316950
  E-bok
  78,30 kr

  Musikproduktion är namnet på ett växande utbildningsområde. Undervisning i musikproduktion handlar kort sagt om att lära ut hur man producerar och sprider musik med hjälp av vår tids underbara musikskaparverktyg. Boken innehåller elva artiklar om centrala företeelser i musikproduktion. De är tänkta som tankeväckande introduktioner till ämnen som berörs i undervisningen. Författarna kommer från Sverige, Norge och Finland – och är ledande forskare inom detta kunskapsområde.

  Bland ämnena som behandlas märks: Musikens industriella produktion, Vad är ett fonogram, Begreppen analog, digital och sampling, Filmljudteknikerns yrkesroll, Funktionell analys av musik i film.

  Läs mer
 6. Andres Lokko: 2010-2019, E-bok
  Andres Lokko: 2010-2019, E-bok
  Isbn: 9789178935246
  E-bok
  156,60 kr
  Sveriges mest inflytelserika musikjournalist i efterlängtad ny samlingsvolym

  Det börjar i London och slutar på Gullmarsplan i Stockholm. Under ett decennium när kulturen såldes till högstbjudande, när kvalitet alltmer likställdes med framgång, sträckte sig landets mest inflytelserika musikjournalist i stället mot marginalen. När Andres Lokkos bästa texter från de senaste tio åren sammanställs utgör de en karta för alla oss som tror att det finns något större, sannare och bättre bara en liten bit bort, vid sidan av den breda vägen. Andres Lokko: 2010–2019 tecknar det senaste decenniet med musikjournalistiken som plattform, oavsett om ämnet för dagen är Patrice Rushens jazzfunk, missbruk, japansk city pop, brittisk drill, eller bara en ny kollektion från ännu en designer utan framtid. Ett hjärta brister och läker, utan att förlora tron på att det bästa ännu inte har hänt. Fram träder ett alternativ till en kommersialiserad tid.

  ANDRES LOKKO [f.1967] är kritiker, journalist och dramatiker. I över trettio år har han skrivit om kultur, i synnerhet om popmusik. I dag verkar han bland annat som krönikör för Svenska Dagbladet. Han är bosatt vid Gullmarsplan i Stockholm.
  Läs mer
 7. Academimusiccorpset Bleckhornen 60 år, E-bok
  Academimusiccorpset Bleckhornen 60 år, E-bok
  Isbn: 9789177851882
  E-bok
  107,16 kr
  Academimusiccorpset Bleckhornen är Lunds främsta och äldsta nu levande studentblåsorkester som startades av ett fåtal entusiastiska Lundastudenter 1956. Genom åren har orkestern växt både musikaliskt och antalsmässigt så att den i dag har fler aktiva medlemmar än Sveriges största militärmusikkår. När Bleckhornen 2016 firar sitt 60-årsjubileum med att ge ut denna bok har nästan 500 Lundastudenter varit numrerade medlemmar i Academimusiccorpset Bleckhornen. Boken innehåller Bleckhornshistorier från 1956 till 2016 berättade av corpsmedlemmar som de själva upplevt dem oavsett vad som verkligen hände. Läs mer
 8. Klassiska biografier 7: Konstnären Bruno Liljefors – Återutgivning av text från 1908, E-bok
  Klassiska biografier 7: Konstnären Bruno Liljefors – Återutgivning av text från 1908, E-bok
  Isbn: 9789177550037
  E-bok
  18,85 kr
  I den här e-boken får du veta mer om en av de mest kända svenska konstnärerna någonsin: Bruno Liljefors.

  Han är känd som en av de främsta djur- och naturavbildarna och det är främst den aspekten av hans konst som du får läsa om i den här biografin.  

  Den här texten skrevs redan när Bruno Liljefors stod på höjden av sin karriär. Han var 48 år när den här hyllningen publicerades första gången. Han fortsatte sedan sin karriär i många år och avled år 1939.

  Den här boken publicerades ursprungligen år 1908 med titeln ”Bruno Liljefors. En studie”.  Författare till texten är Tor Hedberg (1862–1931).

  Eftersom den här texten skrevs för mer än 100 år sedan så innehåller den namn på personer som inte längre är så bekanta för de flesta. Därför har vi kompletterat originaltexten med ett kapitel med mer information om viktiga personer samt gammaldags mått och ord.

  Läs mer
 9. Sånger för alla nya, E-bok
  Sånger för alla nya, E-bok
  Isbn: 9789177233329
  E-bok
  174,00 kr
  Den här sångboken vänder sig till alla som är nybörjare med språket. Oavsett om man är ny på jorden eller ny i landet behöver man orden. Boken innehåller några av våra allra mest folkkära svenska sånger och ramsor.

  Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.

  Läs mer
 10. Damen med de röda skorna, E-bok
  Damen med de röda skorna, E-bok
  Isbn: 9789175152615
  E-bok
  58,00 kr

  En vanlig kvinna stiger upp ur sängen på morgonen. Hon sätter på sig sina röda klackskor och lämnar lägenheten. Kvinnan är inte längre ung och som det ofta är i vårt samhälle så har hennes ålder och all­­­­­­­daglighet gjort att ingen längre ser henne. Men hennes osynlighet gör inte att hon försvinner. Tvärtom lever hon mer än någonsin, och världen runtom henne är lika magisk oavsett om hon åker tunnelbana, badar i diskhon, går till doktorn eller besöker museet. Vi får följa med kvinnan som dansar sig fram i staden. Liksom hon både är en del av omgivningen och sitt all­deles eget universum, fungerar varje sida i den här sällsamma historien också som ett fristående konstverk.

  Läs mer
 11. Vuorilaakson lauluja: Laululintu 14, E-bok
  Vuorilaakson lauluja: Laululintu 14, E-bok
  Isbn: 9789523398870
  E-bok
  54,07 kr
  Uusia lauluja, runoja, tekstejä ja kuvia viimeisimmältä syyskaudelta. Läs mer
 12. PRiMA ViSTA 2b: virtual.lumo.org, E-bok
  PRiMA ViSTA 2b: virtual.lumo.org, E-bok
  Isbn: 9789523308657
  E-bok
  63,90 kr
  Musiikin opetuksessa tietokoneavusteisten opetusmenetelmien kehittäminen on uusi ja kehittyvä toimiala. Soitinopetukseen varsinkin etäopiskelua varten on kehitetty vielä pitempään opetusohjelmia ja – menetelmiä. Tällaiset opetusmenetelmät tarjoavat myös uusia oppimisen tapoja erilaisille oppijoille ja voivat parantaa tuntuvasti motivaatiota opiskella musiikinteoriaa ja säveltapailua. Tulokset osoittavat kuitenkin myös selkeästi sen, että opettaja/oppilas vuorovaikutussuhde on keskeinen tarve myös tietokoneavusteista opetusmenetelmää käytettäessä. Prima Vista sarjaa voi tietokoneella ja verkkomateriaalien avulla harjoitella Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston sivuilta (http://virtual.lumo.org/ Prima Vista Suomeksi/), mistä kaikki tehtävät löytyvät. Tehtäväsivut avautuvat vain, jos omalla koneella on Encore musiikkiohjelma. Ilmaisen Encore musiikkiohjelman demo-version voi ladata Internetistä osoitteesta www.gvox.com. Kaikki sanelutehtävät soivat mutta eivät näy. Susanna Király on kehittänyt kuusi-osaisen Prima Vista oppikirja-sarjan Länsi- Uudenmaan musiikkiopiston musiikinteorian lehtorina ollessaan ja teki aiheesta myös väitöskirjan Helsingin yliopistossa keväällä 2012. (Computer-aided Ear-training: A Contemporary Approach to Kodály’s Music Educational Philosophy). Läs mer
 13. Mustelmia: matkalippu menneisyyteen, E-bok
  Mustelmia: matkalippu menneisyyteen, E-bok
  Isbn: 9789523306295
  E-bok
  175,97 kr
  "MUSTELMIA - matkalippu menneisyyteen" kertoo mielenkiintoisen elämäntarinan miehestä, jonka elokuva-ja televisiomaailmaan liittyvä työura on kestänyt jo yli 50 vuotta. Itsensä kirjoittaja on uskaltautunut riisumaan henkisesti alasti kertomalla asiat pelottomasti niin kuin ne ovat, mustelmista ja sielun sinelmistä piittaamatta. Läs mer
 14. Downshifting: Soolokappaleita standardi- ja melodiabassoharmonikalle - Solo tunes for standard and free bass accordion, E-bok
  Downshifting: Soolokappaleita standardi- ja melodiabassoharmonikalle - Solo tunes for standard and free bass accordion, E-bok
  Isbn: 9789523309470
  E-bok
  126,82 kr
  Downshifting -nuottivihko sisältää 10 Johanna Juholan sävellystä sooloharmonikalle. Osa kappaleista on sovitettu melodiabasso-, osa standardibassoharmonikalle. Kappaleet on valikoitu Juholan soololevyiltä Miette, Tango Roto Live, Fantasiatango ja Fantasiatango 2. Downshifting music book contains 10 Johanna Juholas compositions for accordion. You can find the tunes also on the albums Johanna Juhola: Miette, Johanna Juhola Reaktori: Tango Roto Live, Johanna Juhola: Fantasiatango ja Johanna Juhola: Fantasiatango 2. Melodiabassolle - For free bass accordion: -Lintuvaaran uneton - Sleepless in Lintuvaara -Ihmisrauniot Ry - Human Wrecks -Pieni täydellinen hetki - Perfect Little Moment (also for standard bass) -Skandaali hovissa - Scandal in the Court -Road Assistance -Downshifting (also for standard bass) Standardibassolle - For standard bass accordion: -Painajainen leikkikentällä - Nightmare on the Playground -Keskikesän karkelo - A Midsummers´ Feast -Miette -Valaat - The Whales www.johannajuhola.net www.facebook.com/johannajuhola.net www.youtube.com/johannajuholamusic www.soundcloud.com/johannajuholamusic Läs mer
 15. Vitun Kyylät: Kyyläät vain kahdesti, E-bok
  Vitun Kyylät: Kyyläät vain kahdesti, E-bok
  Isbn: 9789515689627
  E-bok
  18,68 kr
  Kun Tosi-TV ei enää riittänyt, päättivät passivis-agressiiviset kaverukset työntää naamansa paikkoihin joihin heillä ei ollut mitään asiaa. ...Niinpä heistä tuli - Vitun Kyylät! -Perustuu osittain tositapahtumiin. Läs mer
 16. Soiva musiikin teorian I opetusohjelma: Tehtäväsivut, E-bok
  Soiva musiikin teorian I opetusohjelma: Tehtäväsivut, E-bok
  Isbn: 9789522866981
  E-bok
  146,48 kr
  Many students find music theory and ear-training difficult. During the 1990s, in connection with my licentiate thesis "Solfège in the Computer Classroom" (2000), I initiated a research project which focused on learning outcomes in middle-grade and higher-level classes, and started to develop a CAI method for teaching and learning music theory and ear-training. According to Zoltán Kodály (1911) the goal is not impart concepts and knowledge, but first of all, training:"The only authentic aim of music theory teaching and learning is not to make known concepts and knowledge, but first of all training. We must help our pupils to learn sight-reading from notes and to be able to notate the music they hear in every way. Theory and analysis are good only in as much as they are necessary in the execution of the practical work." Valmistaja: Books on Demand GmbH, Norderstedt, Saksa / Kustantaja: Books on Demand GmbH, Helsinki, Suomi Läs mer
 17. Silence: Angels and Poems by Nanne Nyander, E-bok
  Silence: Angels and Poems by Nanne Nyander, E-bok
  Isbn: 9789177852322
  E-bok
  93,39 kr
  The book Silence is a collection of 30 poems and 31 full pages of Angel-paintings by Nanne Nyander. The paintings and poems are like a diary, about Awakening, for her self and for others walking the same spiritual path. The Poems and the Paintings evoke something in you, if you are ready for it. Läs mer
 18. Juhani Linnovaaran elämä: Luovuus on satumainen lahja, E-bok
  Juhani Linnovaaran elämä: Luovuus on satumainen lahja, E-bok
  Isbn: 9789528029014
  E-bok
  146,48 kr
  Juhlitun taiteilijan uskomaton elämä Taiteilija, professori Juhani Linnovaara (s. 1934) on maamme kansainvälisesti tunnetuimpia taidemaalareita sekä graafikko, kuvanveistäjä ja kultasepän koulutuksen saanut korumuotoilija. Karismaattisen taiteilijan elämä on ollut yhtä värikäs ja vivahteikas kuin hänen käyttämänsä paletti. Linnovaaran harvinaisen kiehtova polku taiteilijana on ollut uteliasta ihmettelyä ja syvällistä pohdintaa elämän ja taiteen mysteerien edessä. Kirja on puhetta niin täyttymyksestä ja ilosta kuin taiteilijan kohtaamista haasteista. Tarina etenee tuokiokuvina, merkityksellisinä tapahtumina ja käänteinä, kuin tihentyminä elämän langassa. Linnovaaran lapsuus sotavuosien Rovaniemellä ja rauhan jälkeen Porvoossa sekä opinnot Helsingissä kultaseppäkoulussa ja Ateneumissa johdattelevat taiteilijan tuleviin kokemuksiin. Vihdoin 1950-luvulla maailma aukeaa: nuori taiteilija matkustaa ja pääsee osalliseksi vilkkaaseen ja monisärmäiseen taidekeskusteluun. Menestys kansainvälisillä taiteen areenoilla, niin Pariisin nuorten biennaalissa 1969 kuin Venetsian biennaalissa 1970, saattavat persoonallisen taiteilijan maailmanmaineeseen. Tarinaan nivoutuvat myös taiteilijan puolison, erikoiskirjastonhoitaja Leena Linnovaaran muistelmat. Kirja sisältää monipuolista kulttuurihistoriaa. Sivuilla vilahtavat lukuisat tunnetut historian henkilöt ja silmäätekevät eri vuosikymmeniltä ja vuosisadoilta. Läs mer
 19. Unohdetut tulkinnat, E-bok
  Unohdetut tulkinnat, E-bok
  Isbn: 9789528029502
  E-bok
  54,07 kr
  Myyntilistojen ja radiokanavien soittolistojen ulkopuolelle jää paljon mielenkiintoista musiikkia. Aina soitetuimmat kappaleet eivät ole musiikillisesti olleet niitä kaikkein onnistuneimpia, mutta levyjen myynti sekä ostavaan ja kuuntelevaan yleisöön vetoava maku ovat vaikuttaneet siihen, mikä milloinkin noteerataan. Kirjan tekijä on poiminut vuosikymmenten varrelta iskelmä- ja viihdemusiikin levytyksiä, jotka olisivat ansainneet enemmän huomiota. Valinnoissa painopiste on käännösiskelmien kulta-ajalla eli 1960- ja 70-luvuilla. Läs mer
 20. Dagen efter födelsedagen: Ett manus i bokform, E-bok
  Dagen efter födelsedagen: Ett manus i bokform, E-bok
  Isbn: 9789177858287
  E-bok
  244,77 kr
  Dagen Efter Födelsedagen är en film om 15-åriga Felicia och hennes jakt på en sexualdebut. Felicia övertalar sin motvilliga kusin Nathalie att bistå med råd och dåd, men ett sådant företag innebär både svåra frågor och faror. Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida