2,00 kr - 440,00 kr
440,00 kr
2,00 kr

400 produkter

400 produkter

Här har vi samlat alla e-böcker inom konst, film & teater. E-böcker du kan ta med överallt och läsa direkt i mobil & på surfplattan. Hitta din läsupplevelse idag!

E-böcker - Konst, musik, teater, film

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Akvarell och mat: Målartid och måltider under alla årstider, E-bok
  Akvarell och mat: Målartid och måltider under alla årstider, E-bok
  E-bok
  107,16 kr

  Boken är tänkt för dig som målar ensam eller i grupp, för dig som har målat och vill komma igång igen och för dig som aldrig målat förr. Du kan använda den som en lärobok om akvarelltekniker, lätt att ta med, en kokbok eller som en konstbok som inspirerar.
  Varje månad visar en ny akvarellteknik, inspirerande matrecept samt duktips.
  Maten är enkel och lätt att förbereda. Den passar som lunch eller middag samt med något bakverk till kaffet.

  Anne Sofie Englesson är pedagog, konstnär och illustratör. 

  Som lärare försöker jag inspirera mina elever att på ett enkelt sätt hitta lust och glädje i att skapa något av just sitt eget uttryckssätt.
  Arbetar experimentellt i akvarellteknik. För mig är spänningen och drivet i måleriet det som ger mig glädje. Fascineras av att följa med i kreativitetens flöde och se bilder ta form ur mitt inre. Jag är något av en sökare, både i val av mina motiv och sättet att uttrycka dem på.
  Är sedan många år lärare utomlands och i Sverige.
  Deltagit på flera jurybedömda utställningar såsom Edsvik och Väsby Konsthallar.
  Arbetar också med olja och tusch.

  Läs mer
 2. Gamla kyrkogården: på Söder i Helsingborg, E-bok
  Gamla kyrkogården: på Söder i Helsingborg, E-bok
  E-bok
  52,16 kr
  Gamla kyrkogården, på Söder i Helsingborg, belägen mellan Södergatan i väster och Donationskyrkogården i öster, gränsande till Konsul Perssons villa i norr och Eneborgsvägen i söder. Kyrkogården invigdes den 29 december 1816 och användes fram till början på 1900-talet. Under ett antal år har jag vandrat runt på denna plats och dokumenterat miljön med hjälp av mina kameror. Jag har fotograferat såväl digitalt som analogt, i solsken såväl som i dis och dimma. Digitalt har jag även använt mig av ett diffusfilter, för att få en mjukare effekt. Läs mer
 3. Yhteiskunnan pylväät, E-bok
  Yhteiskunnan pylväät, E-bok
  E-bok
  100,05 kr

  Henrik Ibsenin näytelmän keskiössä on rikas ja tekopyhä liikemies Karsten Sternick. Sternickin liiketoimet sujuvat erinomaisesti, kunnes hänen siskonsa veli Johan Tønnesen palaa kaupunkiin. Tønnesenin paluu uhkaa paljastaa epämiellyttäviä asioita Sternickin menneisyydestä.

  Pelastaakseen oman nahkansa Sternick kehittää ovelan juonen, jonka ansiosta Tønnesenin päivät ovat lähes varmasti luetut. Suunnitelma menee kuitenkin pahasti pieleen – merikelvottoman aluksen kyytiin päätyy Tønneseninin sijasta Sternickin oma poika. Miten pojan käy, entä saako paha palkkansa?

  Henrik Ibsenin ”Yhteiskunnan pylväät” on näytelmäkirjallisuutta mullistanut moderni näytelmä. Näytelmän teemoja ovat naisten asema yhteiskunnassa ja nuorten kapinointi vanhempaa sukupolvea kohtaan.

  Norjalainen Henrik Ibsen (1828?1906) on yksi modernin näytelmäkirjallisuuden esikuvista. Ibsenin näytelmien realistista näkökulmaa pidettiin teosten ilmestymisaikana jopa skandaalimaisena. Ibsen otti näytelmillään kantaa muun muassa perhe-elämän ongelmiin ja naisten asemaan. Näytelmien lisäksi Ibsenin tuotantoon kuuluu myös runoja.

  Läs mer
 4. Sandinista!, E-bok
  Sandinista!, E-bok
  E-bok
  14,50 kr
  The Clash – Joe Strummer (sång/gitarr), Mick Jones (gitarr/sång), Paul Simonon (bas/sång) och Topper Headon (trummor) – var världens bästa rockband 1976–1983, fyra killar »från Ladbroke Grove, London W10« som skrev om rock­historien. The Clash var en svamp som sög åt sig samtiden och spottade ur sig låtar där varje textrad var på liv och död. De hade integritet nog att blanda rock’n’roll och punk med reggae och dub; vit musik med svart. The Clash var solidariska internationalister med bultande hjärtan – och samtidigt det snyggaste bandet världen skådat. De var trendsättare, revolutionärer – och deras legendstatus har aldrig falnat. Sandinista! är en text ur den första officiella The Clash-biografin, med material hämtad ur bandets privata samlingar. Läs mer
 5. Topper Headon, E-bok
  Topper Headon, E-bok
  E-bok
  14,50 kr
  The Clash – Joe Strummer (sång/gitarr), Mick Jones (gitarr/sång), Paul Simonon (bas/sång) och Topper Headon (trummor) – var världens bästa rockband 1976–1983, fyra killar »från Ladbroke Grove, London W10« som skrev om rock­historien. The Clash var en svamp som sög åt sig samtiden och spottade ur sig låtar där varje textrad var på liv och död. De hade integritet nog att blanda rock’n’roll och punk med reggae och dub; vit musik med svart. The Clash var solidariska internationalister med bultande hjärtan – och samtidigt det snyggaste bandet världen skådat. De var trendsättare, revolutionärer – och deras legendstatus har aldrig falnat. Topper Headon är en text ur den första officiella The Clash-biografin, med material hämtad ur bandets privata samlingar. Läs mer
 6. Bibliodrama som process, E-bok
  Bibliodrama som process, E-bok
  E-bok
  234,94 kr
  Bibliodrama är en inbjudan att undersöka en bibeltext med alla sinnen, med hela kroppen. Ett kreativt arbetssätt som aktualiserar Bibelns gamla berättelser in i nutiden både på individ- och samhällsnivå, i skärningspunkten mellan tradition och förnyelse. Arbetssättet är användbart för olika åldrar både i församlingsarbete, kyrklig utbildning och skola. Med Bibliodrama som process presenteras för första gången på svenska en handbok för arbete med Bibliodrama. Denna handbok vänder sig till alla som arbetar med religions- och bibelpedagogik i olika sammanhang: församlingspedagoger, konfirmandmedarbetare, präster, pastorer, diakoner, lärare vid kyrkliga utbildningar och religionslärare i skolan. Bibliodrama som process är en frukt av bibliodramarörelsens utveckling i Tyskland från 1970-talet och framåt. Boken ger en informativ och konkret inblick i Bibliodramats teori och praktik. Den innehåller en översikt över Bibliodramats estetiska och kroppsliga dimensioner, dess processorienterade arbetssätt, samt dess nära samband med exegetik och hermeneutik. Boken ger också många exempel på bibliodramats olika tillämpningar och utvecklingsområden. Bibliodrama som process är därför ett utmärkt hjälpmedel för den som vill fördjupa sin kunskap i processorienterat religionspedagogiskt arbete. Den tyska originalutgåvan Bibliodrama als Prozess publicerades 1994 och den svenska översättningen har gjorts utifrån den tredje reviderade utgåvan (2012). Sedan 2005 erbjuder bokens utgivare; Utbildningscentrum Lidingö, en tvåårig deltidsutbildning "Grundkurs Bibliodrama" och nyligen har en vidareutbildning för Bibliodramaledare tagit form. Utbildningscentrum Lidingö kommer att uppgå i Bromma folkhögskola från hösten 2014. Välkommen! Läs mer
 7. Syvä kuin meri, E-bok
  Syvä kuin meri, E-bok
  E-bok
  63,90 kr
  Kokoelma on Laululintu-sarjan kahdeksas osa. Lauluissa on sanat, nuotit ja sointumerkit, mukana aiheisiin liittyviä kuvia luonnosta. Niin kuin kasvot heijastuvat vedenpintaan, niin säteilee Jumalan rakkaus jokaisesta pienestä pisarasta, joka Hänen maljastaan vuodatetaan. Laulut tahtoisivat olla tuollaisia pisaroita. Ei ole aika vetäytyä kuoreen. Simpukkakin tietää, että vuorovesi tulee ajallaan, ja käyttäytyy sen mukaan. Pisaroissa on meren alku. Läs mer
 8. OE - Mormors barnbarn: OBS! Fiolspelande barn, E-bok
  OE - Mormors barnbarn: OBS! Fiolspelande barn, E-bok
  E-bok
  244,77 kr
  „Omas Enkelkind“ [Mormors Barnbarn], tecknat av musikstudenten Richard I. Fauné, är en samling roliga historier ur en växande musikers vardag; allt från mormors visdomsord till missförstånd i skolans orkester. Vid sidan om förklaras märkvärdiga fakta ur musikvärlden. Det spelar ingen roll om man själv har upplevt något liknande eller om man aldrig har hört talas om sådant förr, det finns alltid något att skratta åt för både stora och små.

  Richard I. Fauné studerar klassisk musik und spelar violin och piano. Utöver det har han förmågan att omvandla vardagliga situationer till uppmuntrande bilder.
  Läs mer
 9. Utan logik i Kassel, E-bok
  Utan logik i Kassel, E-bok
  E-bok
  116,00 kr

  Författaren Enrique lyfter telefonluren och får ett kryptiskt meddelande från en kvinna som representerar konstutställningen Documenta, som vart femte år invaderar den tyska staden Kassel. Arrangörerna vill att han ska sitta på en kinesisk restaurang i stadens utkant och skriva inför publik, säger hon – som en konstinstallation. Han antar erbjudandet, något motvilligt. Men väl på plats reagerar den buttre och lite pessimistiske mannen oväntat positivt på all den märkliga samtidskonst som omger honom. Han begriper inte mycket, varken av konsten eller av språken som talas, men det hindrar honom inte från att fascineras och på sitt alldeles eget vis förstå.

  Utan logik i Kassel är en charmig skildring av ett uppvaknande. Genom en egensinnig blandning av  fiktion, essä och självbiografi skriver den spanske kultförfattaren Enrique Vila-Matas fram ett försvarstal för litteraturen och konsten, i en era då allt annat tycks ha företräde.

  Enrique Vila-Matas (född 1948 i Barcelona) är en av den samtida spanskspråkiga litteraturens främsta författare. Hans verk har översatts till fler än 35 språk och han har tagit emot en ansenlig mängd priser för sitt skrivande.

  Läs mer
 10. Musikalisk uppförandepraxis: tvång eller frihet?, E-bok
  Musikalisk uppförandepraxis: tvång eller frihet?, E-bok
  E-bok
  201,55 kr

  ”Tidig musik”, vilken musik är det egentligen?
  Måste jag spela denna musik på ett särskilt ”tidstroget” sätt?
  Om jag spelar denna musik som jag vill, blir det fel då?


  Dessa och många andra frågor har Clas Pehrsson mött under sitt yrkesliv som musiker och musikhögskolelärare sedan 1960-talet. Här reder han ut många av de oklarheter och vanföreställningar som ligger bakom dem, och läsaren får flera tips om hur man kreativt och stimulerande kan hantera problematiken kring musikalisk uppförandepraxis. Tyngdpunkten i denna text hamnar i barockmusiken.
  Clas Pehrsson presenteras närmare i slutet av boken.

  Läs mer
 11. Årets bästa film 1928–2019. Fakta om Oscarsvinnarna år för år , E-bok
  Årets bästa film 1928–2019. Fakta om Oscarsvinnarna år för år , E-bok
  E-bok
  18,85 kr
  Det här är den ultimata faktaboken för dig som vill hålla koll på filmhistoriens bästa filmer.

  Den här e-boken innehåller fakta om alla filmer som tagit hem en Oscar för årets bästa film.

  Du får en sammanfattning av alla viktiga fakta om varje års vinnare, bland annat svensk premiär, regissör, producent och filmens längd.
  Boken innehåller fakta om alla vinnarna, från 1928 tills 2019.

  Bokens författare Marcus Boee har flera decenniers samlad erfarenhet från olika typer av medier. Han har framför allt ägnat sin karriär åt nöjesjournalistik och har jobbat både för dagstidningar, radio, tv samt skrivit ett flertal böcker.  

  Vare sig författaren eller förlaget har några kopplingar till organisationen bakom priset (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) eller till något filmbolag.


  Läs mer
 12. Sätta färg på staden : obeställd kreativitet i det offentliga rummet, E-bok
  Sätta färg på staden : obeställd kreativitet i det offentliga rummet, E-bok
  E-bok
  174,00 kr
  Har man väl upptäckt det, så ser man det snart överallt. Klistermärken, tags, målningar, handarbeten… Men varifrån kommer allting? Vilka ligger bakom? I den här rikligt illustrerade boken får du möta några av Sveriges många utövare av gatukonst och graffiti. Sätta färg på staden tecknar ett osentimentalt och tolerant porträtt av en verklighet som fyller städer i både Sverige och resten av världen. Färgstarka exempel kopplar konsten till andra företeelser i samhället. För den som vill förstå den obeställda kreativiteten i det offentliga rummet är boken ett användbart verktyg. För den som redan är insatt i graffiti- och gatukonstkulturerna är porträtten av utövarna och deras projekt en källa till igenkänning och inspiration.

  Följ med ut på äventyr både på natten och på dagen när staden får ny färg på oväntade ställen!

  Nyutgiven e-utgåva av Kolbjörn Guwallius bok från 2010 med samma innehåll som den tryckta boken.
  Läs mer
 13. Mick Jones, E-bok
  Mick Jones, E-bok
  E-bok
  14,50 kr
  The Clash – Joe Strummer (sång/gitarr), Mick Jones (gitarr/sång), Paul Simonon (bas/sång) och Topper Headon (trummor) – var världens bästa rockband 1976–1983, fyra killar »från Ladbroke Grove, London W10« som skrev om rock­historien. The Clash var en svamp som sög åt sig samtiden och spottade ur sig låtar där varje textrad var på liv och död. De hade integritet nog att blanda rock’n’roll och punk med reggae och dub; vit musik med svart. The Clash var solidariska internationalister med bultande hjärtan – och samtidigt det snyggaste bandet världen skådat. De var trendsättare, revolutionärer – och deras legendstatus har aldrig falnat. Mick Jones är en text ur den första officiella The Clash-biografin, med material hämtad ur bandets privata samlingar. Läs mer
 14. Paul Simonon, E-bok
  Paul Simonon, E-bok
  E-bok
  14,50 kr
  The Clash – Joe Strummer (sång/gitarr), Mick Jones (gitarr/sång), Paul Simonon (bas/sång) och Topper Headon (trummor) – var världens bästa rockband 1976–1983, fyra killar »från Ladbroke Grove, London W10« som skrev om rock­historien. The Clash var en svamp som sög åt sig samtiden och spottade ur sig låtar där varje textrad var på liv och död. De hade integritet nog att blanda rock’n’roll och punk med reggae och dub; vit musik med svart. The Clash var solidariska internationalister med bultande hjärtan – och samtidigt det snyggaste bandet världen skådat. De var trendsättare, revolutionärer – och deras legendstatus har aldrig falnat. Paul Simonon är en text ur den första officiella The Clash-biografin, med material hämtad ur bandets privata samlingar. Läs mer
 15. Första spelningarna, E-bok
  Första spelningarna, E-bok
  E-bok
  14,50 kr
  The Clash – Joe Strummer (sång/gitarr), Mick Jones (gitarr/sång), Paul Simonon (bas/sång) och Topper Headon (trummor) – var världens bästa rockband 1976–1983, fyra killar »från Ladbroke Grove, London W10« som skrev om rock­historien. The Clash var en svamp som sög åt sig samtiden och spottade ur sig låtar där varje textrad var på liv och död. De hade integritet nog att blanda rock’n’roll och punk med reggae och dub; vit musik med svart. The Clash var solidariska internationalister med bultande hjärtan – och samtidigt det snyggaste bandet världen skådat. De var trendsättare, revolutionärer – och deras legendstatus har aldrig falnat. Första spelningarna är en text ur den första officiella The Clash-biografin, med material hämtad ur bandets privata samlingar. Läs mer
 16. Sextiotalet: det var för femtio år sedan, E-bok
  Sextiotalet: det var för femtio år sedan, E-bok
  E-bok
  63,90 kr
  Sextiotalet ligger svindlande femtio år bort i tiden. Ändå känns det som alldeles nyss för mig när jag ser mina bilder. På sextiotalet inledde jag min bana som fotograf. Jag var ung och fotografi var min passion. Mina inspirationskällor var dokumentärfotografi och pressfoto.  Jag gick då på fotoskola och frilansade även med pressbilder för dagstidningarna i Stockholm.
  Bilderna som jag visar är vardagslivet i staden. Människorna, miljöer och det som fångade min uppmärksamhet i slutet av min tonårstid.
  Nu femtio år senare strövade jag åter på samma platser som på sextiotalet och tog nya bilder på samma platser som då. Staden har förändrats men det är ändå mitt Stockholm.

  Ett stort intresse blev mitt jobb som jag sedan ägnat hela mitt yrkesverksamma liv åt. Passionen för bild och fotografi har följt mig sedan den första lådkameran. På sextiotalet var det staden och människorna som var mina motiv. Jag var i övre tonåren och det som nu kallas street photography intresserade mig mest. Mina kunder och uppdragsgivare var till en början dagstidningar som köpte  mina reportagebilder. Senare tog reklam och reportage för magasin all min tid. Cirkeln är sluten nu när jag åter var på gatan och besökte mina gamla platser.
  Läs mer
 17. Texter, E-bok
  Texter, E-bok
  E-bok
  85,55 kr

  Vi är vanliga, vi är nån i mängden
  Vi är stjärnor

  Thåström är ofrånkomlig. Som låtskrivare har han kommit att definiera sin samtid i över fyra decennier.

  Nu ger Teg Publishing ut Thåströms samlade låttexter. Det är en gedigen och praktfull utgåva som sätter fokus på hans litterära kvaliteter. Boken rymmer över 200 låttexter från hela karriären.

  Thåströms musik har varit en katalysator för flera generationers politiska uppvaknande och drar idag en större publik än någonsin. Vid sidan av det politiska finns där också en poetisk ådra som utkristalliserats än mer på senare år.

  Men vad som kanske blir allra tydligast, när vi får möta Thåströms texter på en boksida, är själva rösten. Här framträder den lika karakteristisk och stark på pappret som den är på skiva. I boken åskådliggörs ett konstnärskap som är i ständig rörelse och som aldrig lagt sig tillrätta.

  (Obs! E-boken innehåller inga fotografier utan är enbart Thåströms texter.)

  *

  THÅSTRÖM, född 1957 i Stockholm, slog igenom stort med Ebba Grön i slutet av 70-talet och under några intensiva år var han den frontfigur som kom att definiera hela svenska punkeran. Under 80-talet gick han vidare med Imperiet som kom att bli Sveriges största rockband, och 90-talet ägnades bland annat åt industrirock med Peace Love & Pitbulls. 1989 släppte han sitt första soloalbum och det senaste, Centralmassivet , kom 2017. Nyligen belönades han med anrika Bellmanpriset, en utmärkelse som går till "en verkligt framstående svensk skald".

  Läs mer
 18. Teckna hjältar och monster, E-bok
  Teckna hjältar och monster, E-bok
  E-bok
  43,50 kr

  Här får vi ta del av Esbjörn Jorsäters framgångsrika pedagogik från tidigare böcker i Teckna-serien.

  Teckna hjältar och monster är en eBok som visar hur du steg för steg lär dig teckna hjältar och monster från myternas värld, som fascinerat människor i årtusenden. T ex häxor, cykloper, drakar, spöken, Medusa, Minotauros och Kerberos. Alla övningar är utprovade av elever på författaren Esbjörn Jorsäters olika teckningskurser. 

  Boken är rikt illustrerad, förutom av upphovsmännens bilder, även från konsthistorien. EBoken innehåller även referenser  från videor och monster gallerier.

  Läs mer
 19. När barnet lagt sig, E-bok
  När barnet lagt sig, E-bok
  E-bok
  58,00 kr
  Michael Nyqvist är en av Sveriges mest omtyckta och framgångsrika skådespelare. I sitt uppmärksammade Sommarprogram i juli 2007 berättade han om sin bortadoption, om sökandet efter sina biologiska föräldrar och efter sin egen identitet. Nu kommer boken som fördjupar berättelsen.

  "En dag var vår blå Saab utbytt mot en guldfärgad Ford Fairlaine av sextiofyra års modell. Den svenska lite sura doften hade bytts ut mot en mera plastig amerikansk. Vi var de enda som hade en amerikanare på gatan. Att sitta i bilen kändes som att vara i en agentfilm. Man kunde skjuta iväg raketer med cigarettändaren och radion såg ut som en polissändare. En dag när jag satt själv bakom ratten och jagade en bov fastnade tutan och det gick inte att få den att tystna. Pappa bar mig, som var livrädd, ut ur bilen och sa att det inte var något som gått sönder. Den sommaren åkte vi iväg i Fairlainen - inte på min längsta, men viktigaste resa - över alperna, söderut.

  Sedan den resan var inget mera sig likt. På hösten sålde pappa Forden och köpte en Volvo. Då brydde jag mig inte längre.

  Det mesta som jag har sett efter det har varit som ur ögonvrån, det har passerat utan att jag riktigt tittat till.
  En dag satte jag mig ner och började skriva.
  Jag skrev för att försöka förstå den där luftfärden, när jag sträcks över från en famn till en annan och i den nya famnen får jag ett namn och en adress. En av alla adresser jag sedan sökt i fyrtio år.
  Det är nog därför jag har skrivit boken."
  Michael Nyqvist
  Läs mer
 20. Roxette : den osannolika resan tur och retur, E-bok
  Roxette : den osannolika resan tur och retur, E-bok
  E-bok
  58,00 kr
  Roxette - Den osannolika resan tur och retur berättar historien om ett av Sveriges mest framgångsrika band genom tiderna. Det är en historia full av passion och drama, glädje och sorg, sensationell framgång och nattsvart motgång.

  Vi får följa Roxette hela vägen. Hobbyprojektet som Per Gessle knappt vågade tro på när han var en blonderad föredetting och Marie Fredriksson Sveriges starkaste lysande kvinnliga artist. Världssuccén som matade ut internationella pophits som "The Look", "Listen To Your Heart", "It Must Have Been Love" och "Joyride" under slutet av 80-talet och det tidiga 90-talet. Turnéerna, skivinspelningarna och konflikterna. Chockbeskedet när Marie Fredrikssons hjärntumör sånär hade gett historien ett tragiskt slut. Den långa och svåra vägen tillbaka. Och så den närmast ändlösa globala comebacken inför jublande och gråtande fans över hela världen, en återkomst utan motstycke i svensk musikhistoria.

  Roxette - Den osannolika resan tur och retur vidgar förståelsen för ett unikt svenskt musikfenomen, ofta lika ljummet och styvmoderligt behandlat på hemmaplan som närmast religiöst dyrkat runtom i världen.

  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida