10000 produkter

10000 produkter

Här har vi samlat alla e-böcker för barn & ungdomar. E-böcker du kan ta med överallt och läsa direkt i mobil & på surfplattan. Hitta din nästa läsupplevelse idag!

E-böcker - Barn & Ungdom

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Beppe och farmor – Beppe mår konstigt, E-bok
  Beppe och farmor – Beppe mår konstigt, E-bok
  E-bok

  42,05 kr

  36,00 kr

  Experimentera med Beppe och farmor!

  Beppe mår inte särskilt bra. Han går till farmor med problemet, hon brukar alltid kunna lösa sånt här! Kan Beppe ha feber? Eller har han ätit något dåligt? Farmor lär Beppe om matens väg genom kroppen. Men nej, det verkar inte vara orsaken. Det kanske har att göra med den nya tjejen i klassen, som Beppe inte vågar hälsa på ...

  Beppe och farmor är en serie om nioåriga Beppe och hans knasiga farmor. Tillsammans undersöker de olika ämnen, från naturvetenskap till samhällskunskap, och gör roliga experiment. Och det bästa av allt – när du har läst klart boken kan du testa själv hemma.

  Beppe Singer är kemiläraren som blev barnens favorit som programledare på tv. Han älskas för sina härliga experiment som alla kan göra.

  Läs mer
 2. Pelle Svanslös och skidtävlingen, E-bok
  Pelle Svanslös och skidtävlingen, E-bok
  E-bok

  36,25 kr

  31,00 kr

  Äntligen snöar det i Uppsala! Den hurtige katten Frösö-Frasse har kommit hela vägen från Jämtland för att lära Pelle Svanslös och de andra stadskatterna att åka skidor. Det blir vintersport både utför och på längden. När skidskolan är slut är det dags att testa kunskaperna i en tävling, en tävling som Måns tänker göra allt för att Pelle inte ska vinna ... Författarna Åsa och Michael Rönn och illustratören Lovisa Lesse återberättar Gösta Knutssons klassiska Pellesaga med fart och fläkt.

  Berättelsen är tidigare utgiven i "Stora boken om Pelle Svanslös".

  Läs mer
 3. Baronen som sköt med kanonen, E-bok
  Baronen som sköt med kanonen, E-bok
  E-bok
  26,10 kr
  "Det här är baronen som sköt med kanonen... så att prosten tappade osten... och gubben snubblade på stubben..."

  Följ med på en rimmande resa om vad som följer baronens kanonskott i Ulf Löfgrens klassiska bilderbok. Här får vi möta pumpan som föll föll på rumpan, häxan som tappade pjäxan och otaliga andra roliga figurer. "Baronen som sköt med kanonen" är en färgglad upplevelse och en perfekt introduktion till flerstaviga rim, ritad i Löfgrens nostalgiska 80-talsstil.

  Ulf Löfgren (1931-2011) var en svensk författare och illustratör. Under sina levnadsår medverkade han i skapandet av ett hundratal barnböcker, bland annat de populära serierna om Ludde och Albin.

  EPUB3: Fixed format
  Läs mer
 4. Hunden Edit tvättar tassarna, E-bok
  Hunden Edit tvättar tassarna, E-bok
  E-bok
  14,50 kr
  Visst brukar man höra att katter är renliga djur? De tvättar sig mest hela tiden. Men hunden Edit tycker att hundar är minst lika rena! Hon är nämligen bäst på att tvätta sina tassar. När hon har varit ute och lekt och blivit smutsig tvättar hon tassarna, innan maten tvättar hon tassarna och, givetvis, innan hon ska baka tvättar hon sina tassar.

  Men en dag händer Edits värsta mardröm! Tvålen är slut på förskolan. Vad ska de ta sig till om de inte hittar tvålen?

  "Hunden Edit tvättar tassarna" påminner med humor och söta bilder om hur viktigt det är att hålla händerna rena.


  Amanda Thörn är en svensk författare och hudteraput. Som mamma insåg hon tidigt problematiken i att befästa vardagsrutiner hos barn. Hon började därför skriva på böckerna i 'Rutinserien' som följer Valle Vampyr, Räven Ralf, Hunden Edit och Hjälten Hjalmar i deras vardag. Böckerna är illustrerade av illustratören och formgivaren Tinna Ahlander.

  Rutinserien innehåller alla varsin huvudkaraktär som med hjälp av bild och text inspirerar barn till att skapa roliga rutiner i vardagen.

  EPUB3: Fixed format
  Läs mer
 5. Väktarens gåta, E-bok
  Väktarens gåta, E-bok
  E-bok
  72,50 kr

  Viktoria var en helt vanlig tonåring, tills en vacker dag ... eller nej, inte så ... tills hon en kall, regnig dag plockade upp en frusen katt på gatan. Tillsammans med honom följde en värld som hon aldrig kunnat föreställa sig - en värld fylld av gåtor, äventyr och magi. Men var det verkligen en slump att den retsamma katten, som hennes familj kallade Jefimka, hamnade i det bedrövliga tillståndet vid hennes hus den kvällen? Och vad är det för viktigt uppdrag som han pratar om? Svaret på dessa frågor finns hos Magikernas råd som håller ordning i det Tre-Nionde riket. De behöver hjälp. Just hennes hjälp. Och det är brådskande.

  Väktarens gåta är den första boken i Diamantskrinet-serien.

  Läs mer
 6. Taneli Kaneli seikkailuleirillä, E-bok
  Taneli Kaneli seikkailuleirillä, E-bok
  E-bok
  72,96 kr
  Taneli Kanelilla on edessä jännittävät ajat! Lelukissa lähtee omistajansa Viivin mukana seikkailuleirille. Mutta mitä leiristä mahtaa tulla? Selviävätkö Viivi ja Taneli Kaneli vuorikiipeilystä? Entä hurjasta viidakosta? Edessä on ikimuistoinen leiri täynnä uusia kokemuksia ja ystäviä.

  Kirjailija Tittamari Marttinen (s.1968) on kirjoittanut erityisesti lasten- ja nuortenkirjoja. Hän on opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä Helsingin yliopistossa.

  Viivi ja Taneli Kaneli ovat erottamaton parivaljakko. Hyppää mukaan seuraamaan lelukissan ja pienen tytön valloittavaa elämää!
  Läs mer
 7. Björnungen Honungkär, E-bok
  Björnungen Honungkär, E-bok
  E-bok
  26,10 kr
  I skogen Mosslukt bor två björnar som har flytt från en rysk cirkus. På cirkusen var de inlåsta och olyckliga men i Mosslukt har de det bra. Så bra att de har fått en björnunge. Björnungen Honungkär upptäcker snabbt hur det är att leva i skogen Mosslukt och lär sig allt man behöver veta av sina föräldrar. Men att gå i ide på vintern tycker han är riktigt tråkigt. Och när han följer med räven ut för att leka, i stället för att sova i idet som sina föräldrar, hamnar han på villovägar. Hur ska Honungkär klara sig undan stygga katter och lastbilsmonster i människornas värld utan sina föräldrar hela vintern?

  Ann Henning, född 1948 i Göteborg, är en svensk författare och översättare. Efter en kandidatexamen i klassisk arkitektur och drama, och ytterligare en i det engelska språket, flyttade hon till Storbritannien och sedan 1982 lever och verkar hon i Connemara på Irlands västkust .
  Läs mer
 8. Klara Klumphjärta, E-bok
  Klara Klumphjärta, E-bok
  E-bok
  37,70 kr
  Klara går de snötäckta Gävle-gatorna fram. På ryggen har hon en sliten ryggsäck och i bröstet ett tungt hjärta. Det var precis efter att hon fyllt elva år som hennes pappa berättade att han ville skiljas och samtidigt ryckte upp deras liv från grunden. Sedan dess har Klaras mamma mest legat hemma i sängen, tyst och orkeslös. Som tur är finns snälla granntanten Gunnel och katten Simba som lyser upp i mörkret. Och i klassen finns Juan, som får Klaras mage att pirra och som hon hoppas få träffa på lucia-discot. Men om Klara går på discot blir mamma ensam. På självaste Lucia...

  Malin V Olsson, född 1984, är en svensk författare bosatt i Gävle. Malin började berätta historier redan innan hon kunde skriva och skriver idag romaner och noveller för barn och unga. Hon är även utbildad sjuksköterska och arbetar inom hjärtsjukvården.

  EPUB3: Reflowable
  Läs mer
 9. Albin och de busiga tomtarna, E-bok
  Albin och de busiga tomtarna, E-bok
  E-bok
  26,10 kr
  Julen är nära och Albin förbereder sig med att baka julbullar och pepparkakor. Stora berg av härligheter. Då ringer det i telefonen. Det är tomten på andra sidan luren och vad kan tomten vilja lille Albin? Jo, det är så att tomten behöver hjälp! Småtomtarna lyder inte och det är kaos i Tomteby. Kan Albin snälla vara en hjälpande hand? Kan han rädda julen?


  Ulf Löfgren (1931-2011) var en svensk författare och illustratör. Under sina levnadsår medverkade han i skapandet av ett hundratal barnböcker, bland annat de populära serierna om Ludde och Albin.

  EPUB3: Fixed format
  Läs mer
 10. Min stora äventyrsbok med Rasmus Nalle, E-bok
  Min stora äventyrsbok med Rasmus Nalle, E-bok
  E-bok
  14,50 kr
  I den här samlingen får vi möta Dummerjöns som med hjälp av en död kråka, en gammal träsko och lite list lyckas gifta sig med en prinsessa. Vi får även återse klassikern om Kejsaren och hans nya kläder. Och till sist får vi följa med den enbente tennsoldaten på äventyr då han, trots sina tillkortakommanden, undkommer att bli nedspolad i avloppet och uppäten av en fisk, och i slutändan förenas med sin älskade dansös.

  Carla Hansen (1906-2001) var en dansk författare. Tillsammans med sin man, illustratören Vilhelm Hansen (1900–1992) skapade hon den oerhört populära serien om Rasmus Nalle (på danska Rasmus Klump). Serien publicerades till en början i tidningar i Danmark, men blev snart tryckt i bokform och spridd till andra länder.

  Rasmus Nalle har varit en älskad figur bland barn och barnsliga själar sedan det första numret om den lilla björnen och hans vänner publicerades år 1951. Rasmus Nalle älskar pannkakor och tillsammans med sina vänner reser han världen runt på skeppet Mary. Det finns alltid ett nytt äventyr som väntar!

  EPUB3: Fixed format
  Läs mer
 11. Räven Ralf borstar tänderna, E-bok
  Räven Ralf borstar tänderna, E-bok
  E-bok
  14,50 kr
  Räven Ralf älskar att borsta tänderna. Han är dessutom världsmästare på det. Borstar man inte tänderna luktar det stink i munnen, säger Ralf. En dag när han ska lära sin lillebror Nils hur man får lika rena och starka tänder som honom händer något fruktansvärt. Nils spolar ner Ralfs tandborste i toaletten. Hur ska han nu kunna borsta tänderna?

  Amanda Thörn är en svensk författare och hudteraput. Som mamma insåg hon tidigt problematiken i att befästa vardagsrutiner hos barn. Hon började därför skriva på böckerna i 'Rutinserien' som följer Valle Vampyr, Räven Ralf, Hunden Edit och Hjälten Hjalmar i deras vardag. Böckerna är illustrerade av illustratören och formgivaren Tinna Ahlander.

  Rutinserien innehåller alla varsin huvudkaraktär som med hjälp av bild och text inspirerar barn till att skapa roliga rutiner i vardagen.

  EPUB3: Fixed format
  Läs mer
 12. Tinka ja tummat vuoret, E-bok
  Tinka ja tummat vuoret, E-bok
  E-bok
  72,96 kr
  Lukiota käyvä Tinka huomaa olevansa erikoisessa tilanteessa. Tinkan poikaystävä Kisu on romani ja käy ammattikoulua. Jotkin koulukaverit ovat lapsellisia ja nälvivät Tinkaa aiheesta. Onneksi Tinka ei taivu vaan pitää Kisun puolia. Miten Suomessa voikin olla niin paljon rasismia ja ennakkoluuloja? Tinkaa mietityttää myös Riina, hänen entinen paras ystävänsä. Mitä lasta odottavalle Riinalle mahtaa kuulua?

  Taru Mäkinen on kirjailija Taru Väyrysen (s.1944) salanimi. Hänet tunnetaan muun muassa "Vuorileijonan varjo" -nuortenkirjasarjasta, jonka hän on kirjoittanut puolisonsa Tarmo Väyrysen kanssa. Väyrynen on opiskellut kirjallisuustiedettä ja työskennellyt opettajana.

  Ystäviä, koulunkäyntiä ja rakkaushuolia... Tinkan elämä on täynnä teini-iän iloja ja haasteita.
  Läs mer
 13. Rasmus Nalle hjälper Pip och Den rullande sängen, E-bok
  Rasmus Nalle hjälper Pip och Den rullande sängen, E-bok
  E-bok
  26,10 kr
  Två klassiska historier om Rasmus Nalle och hans vänner. I den ena får vi möta fågelmamman Pip som vägrar låta Rasmus såga ner hennes träd – så länge han inte hittar ett nytt ställe där hon och hennes små ägg kan bo. Men inget träd är fint nog för Pip, och ingen buske härlig nog. Så Rasmus kommer på den briljanta idén att bygga en fågelholk! I den andra berättelsen fortsätter snickeriet. Den här gången vill Rasmus bygga en rullande säng, så att han kan ta sovmorgon medan sängen kör honom till skolan.

  Carla Hansen (1906-2001) var en dansk författare. Tillsammans med sin man, illustratören Vilhelm Hansen (1900–1992) skapade hon den oerhört populära serien om Rasmus Nalle (på danska Rasmus Klump). Serien publicerades till en början i tidningar i Danmark, men blev snart tryckt i bokform och spridd till andra länder.

  Rasmus Nalle har varit en älskad figur bland barn och barnsliga själar sedan det första numret om den lilla björnen och hans vänner publicerades år 1951. Rasmus Nalle älskar pannkakor och tillsammans med sina vänner reser han världen runt på skeppet Mary. Det finns alltid ett nytt äventyr som väntar!

  EPUB3: Fixed format
  Läs mer
 14. Alice och hästen Pronto, E-bok
  Alice och hästen Pronto, E-bok
  E-bok
  22,03 kr
  Alice har en häst handlar om hästen Pronto och Alices fantasier. När Alice leker med sin käpphäst blir den levande och kan springa snabbare än vinden, flyga genom vattenfallet och springa till toppen av berget. Läs mer
 15. Miekka, E-bok
  Miekka, E-bok
  E-bok
  86,94 kr
  Tuulikki ja Sofi päättävät hiihtolomallaan alkaa ilahduttaa vanhuksia, koska niiden yksinäisyydestä on paljon puhuttu. Kaikki ei kuitenkaan suju niin kuin he ajattelivat. Samaan aikaan Tuulikki näkee jatkounia, jossa orpotyttö Unna lähtee etsimään mummoaan ja tapaa matkalla pojan, jolla on sama matka. He päättävät kulkea yhdessä. Pojalla on mukanaan miekka, kallis ja vaarallinen esine. Matkallaan he kohtaavat vaarallisia tilanteita ja pahoja ja hyviä ihmisiä. Kertomuksessa kerrotaan ystävyydestä ja auttamisesta. . Läs mer
 16. Rasmus Nalle och nissarna, E-bok
  Rasmus Nalle och nissarna, E-bok
  E-bok
  26,10 kr
  Rasmus Nalle och vännerna får i uppdrag av Rasmus mamma att traska ut i skogen och hugga årets julgran. Allt går fint tills ett vidunderligt snöoväder drar in. De tvingas bygga en koja där de kan ta skydd. Plötsligt knackar det på dörren och bakom den står en liten nisse som har gått vilse. Tillsammans hittar de tillbaka till nissens farmor där de sätts i arbete. Det är juldekorationer som ska klippas ut, granar som ska kläs och kakor som ska bakas. Julen är här!

  Carla Hansen (1906-2001) var en dansk författare. Tillsammans med sin man, illustratören Vilhelm Hansen (1900–1992) skapade hon den oerhört populära serien om Rasmus Nalle (på danska Rasmus Klump). Serien publicerades till en början i tidningar i Danmark, men blev snart tryckt i bokform och spridd till andra länder.

  Rasmus Nalle har varit en älskad figur bland barn och barnsliga själar sedan det första numret om den lilla björnen och hans vänner publicerades år 1951. Rasmus Nalle älskar pannkakor och tillsammans med sina vänner reser han världen runt på skeppet Mary. Det finns alltid ett nytt äventyr som väntar!

  EPUB3: Fixed format
  Läs mer
 17. Rasmus Nalle blir storebror , E-bok
  Rasmus Nalle blir storebror , E-bok
  E-bok
  26,10 kr
  Rasmus Nalle och hans vänner ska bygga om en gammal barnvagn till lådbil för att delta i en lådbilstävling. Just då överraskar Rasmus mamma med att ta hem en elefantbebis vid namn Fjant. De ska ta hand om honom några dagar och Rasmus tvingas hjälpa till. Han har inte en sekund över till att bygga lådbil! Det är blöjor som ska bytas, lakan som ska tvättas och flaskor som ska diskas. Dagen då tävlingen ska äga rum går rasmus och vänner på en dyster promenad med Fjant i barnvagnen. Men plötsligt sprutar Fjant mjölk mjölk rakt på dem, vagnen far iväg ner för en brant backe och loppet är igång!

  Carla Hansen (1906-2001) var en dansk författare. Tillsammans med sin man, illustratören Vilhelm Hansen (1900–1992) skapade hon den oerhört populära serien om Rasmus Nalle (på danska Rasmus Klump). Serien publicerades till en början i tidningar i Danmark, men blev snart tryckt i bokform och spridd till andra länder.

  Rasmus Nalle har varit en älskad figur bland barn och barnsliga själar sedan det första numret om den lilla björnen och hans vänner publicerades år 1951. Rasmus Nalle älskar pannkakor och tillsammans med sina vänner reser han världen runt på skeppet Mary. Det finns alltid ett nytt äventyr som väntar!

  EPUB3: Fixed format
  Läs mer
 18. Svarta masken, E-bok
  Svarta masken, E-bok
  E-bok
  71,05 kr
  Det går en pyroman lös i stan. Det lilla småländska samhället sitter i rädslans klor: vilken byggnad, eller ännu värre, vilket hem står näst på tur att sättas i lågor? Polarna Björn och Jerry tänker dock inte gå med på att någon tokig eldfantast eldar upp deras kära hemort. Pyromanen ska avslöjas! Men misstänksamheten sprider sig och är inte de där två pojkarna bra ivriga på att avslöja vem det är? Kanske det i själva verket är Björn och Jerry som futtar på byggnad efter byggnad...?

  "Svarta masken" är en ungdomsbok gott om spänning och äventyr.


  Hans-Erik Engqvist är en svensk författare. Debuterade 1978 med "Rymmarna", gjorde sig känd för bokserien om fotbollslaget Bråberga IF och är en av Sveriges mest lästa bland barn- och ungdomar.
  Läs mer
 19. Monster Monster Dockmylingen, E-bok
  Monster Monster Dockmylingen, E-bok
  E-bok
  101,50 kr
  Dockor är läskiga. Mylingar är jätteläskiga. Ihopslagna blir de superläskiga I den här boken ställs Tove, Charlie, Johanna, Musse och Oliver inför DOCKMYLINGEN, ett gengångarbarn som är rangligt och har stirriga ögon som en docka. DOCKMYLINGEN dyker upp en sen kväll på skolan. Hon vill bli ett normalt barn och kräver att gänget ska hjälpa henne. En efter en försöker de på olika sätt med sina magiska krafter, och den som misslyckas stängs in i ett fruktansvärt fängelse. Frågan är: finns det något sätt att besegra den onda DOCKMYLINGEN? Vad händer om allihop misslyckas? Denna gång möter gänget en ovanligt svår fiende. Läs mer
 20. Någon som kallar sig jag älskar dig, E-bok
  Någon som kallar sig jag älskar dig, E-bok
  E-bok
  71,05 kr
  Amanda har återvänt hem till Chile, men det går inte en dag utan att hon saknar Sverige och sin Olle. I Sverige känner Olle lika stark saknad efter Amanda. De skickar brev till varandra för att lindra saknaden något. Men brev är inte samma sak som att vara tillsammans och de båda längtar till den dag de ska få träffa varandra igen.

  "Någon som kallar sig jag älskar dig" är den femte delen i bokserien om Olle och Amanda.


  Annika Holm (1937-) är en svensk författare. Förutom bokskrivandet, som främst riktar in sig mot barn och unga, så har hon arbetat som journalist och dramatiker.


  Handlar om Olles liv alldeles innan och under tidiga tonåren.
  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida