10000 produkter

10000 produkter

Eböcker

Populära e-böcker

På Ordochbok.se har vi massor av e-böcker till schyssta priser. Här finns en e-bok för alla, leta i vårt enorma sortiment & hitta din nästa läsupplevelse idag!

Eböcker

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Vintersport går bort, E-bok
  Vintersport går bort, E-bok
  E-bok
  94,25 kr

  Äntligen är det lucia och dags för skolans traditionella fjällresa. Alla ska få prova på både utförsåkning, längdskidor, hundspann och pimpelfiske. Eller äntligen och äntligen ... Någon stor vintersportare har Ottilia aldrig varit. När hon bodde i Linköping höll hon mest på med dans och hästar, men här på Lidingö verkar alla födda med pjäxor på fötterna. Som tur är finns både google och youtube! Där kan man lära sig såväl off piståkning som lavinsäkerhet.

  Alla kastar sig ut i pisterna, medan Ottilia fastnar redan i bygelliften. Bokstavligt talat. Det är hög risk att Ottilia fortsätter sin bana som Lidingös mest pinsamma tonåring även i fjällen. Luciashowen får bli tillfället då hon ska slå Lidingökompisarna med häpnad genom att visa vilken enorm scenpersonlighet hon är. Då ska hon sätta Linköping på danskartan!

  Nu är de här igen: Sur-Emil, Super-Steven, bästa Tessan och lilla Axel, mentor Gittan och Torgny, idrottsläraren, plus alla Carlar och Filippor. Och så Ottiiilia, förstås.

  Från skämsmössa till superhjältinna i ett tempo som gör att det aldrig blir tråkigt: korta kapitel, snabba repliker och skruvad igenkänning.

  Andra delen i Note to self-serien. Första boken, Rutiga byxor funkar inte här kom i juni 2018.

  Läs mer
 2. Noas bok, E-bok
  Noas bok, E-bok
  E-bok
  130,50 kr
  Noas band har en spelning och de övar mycket. När Vera dyker upp på en repetition blir allt svårt för Noa; han kan inte stå emot. Vera är gränslös och får Noa att hänga med på sådant han egentligen inte gillar. Till slut drar han sig undan henne, och berättar för Hakim vad som hänt. Tillsammans bestämmer de sig för att hjälpa Vera.

  I den andra boken i serien om Noa och Hakim har pojkarna gått i sjuan ett tag och de börjar känna sig hemma på den nya skolan. Men så utmanas deras vänskap av stökiga Vera igen. Men kanske är inte Veras liv så lätt som de tror?

  I serien Bara vara vänner har Pernilla Gesén skapat en spännande och inkännande serie om kärlek och vänskap. Precis som vanligt i Pernillas böcker finns här känslor så att det räcker och blir över. Ny vänskap och spirande kärlek varvas med besvikelse och ilska. Pernilla Gesén har på sina snart tjugo år som författare skrivit över 50 böcker. Med bland annat sina serier om Alva, Jenna och Kompisböckerna har hon etablerat sig som en av de mest populära svenska barnboksförfattarna. Hon gör ofta författarbesök i skolor och på bibliotek, och hennes böcker är alltid med på bibliotekens topplistor över de mest utlånade.

  Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.
  Läs mer
 3. Bidde det då? : Sagan Mäster skräddare, E-bok
  Bidde det då? : Sagan Mäster skräddare, E-bok
  E-bok
  58,00 kr

  Det var en gång en liten man som hade en bit tyg. En dag gick han till skräddaren med det lilla tyget.
  - Goddag, goddag, mäster skräddare, sa den lille mannen och bockade sig.
  - Goddag, goddag, sa skräddaren där hon satt på bordet och sydde.
  - Kan jag få en liten rock sydd av det här lilla tyget? frågade den lille mannen.
  - Det går bra det, sa skräddaren.
  - När blir den färdig?
  - Om lördag.
  - Det var bra det, mäster skräddare. Tack så mycket, mäster skräddare. Ajö, ajö, mäster skräddare.
  Och så gick den lille mannen.


  Sagan om den lille mannen som blir lovad en vacker rock men i slutänden inte får någonting alls, är en berättelse som har fascinerat vuxna och barn i generationer. Nästan alla har vi en relation till den populära sagan, och vi är många som har funderat på den lille mannen. Vem är han egentligen? Och vad gör han på veckorna medan mäster skräddare jobbar på?
  Pija Lindenbaum tar sig an den älskade sagan och tolkar den på sitt alldeles speciella vis. Det blir en fascinerande och mångbottnad berättelse om motgångar och drömmars kraft.

  Läs mer
 4. Spöksystrar 6. Det förhäxade huset, E-bok
  Spöksystrar 6. Det förhäxade huset, E-bok
  E-bok
  72,50 kr

  Hela klassen hade samlats i skolbiblioteket. Vår bibliotekarie Kim läste för oss. Det var en ganska hemsk berättelse om en häxa som förvandlade barn till grisar.

  Usch, jag gillar inte häxor, viskade Maj.

  Matilda som satt bredvid hörde.

  Haha, skrattade hon tyst. Ett spöke som är rädd för häxor!

  I stan där Maj och Nila bor finns ett övergivet gammalt trähus. En dag lurar Matilda och Rosa med sig Maj och Nila dit. Det sägs nämligen att det bor en livs levande häxa i det, och Maj är rädd för häxor. Fast häxor finns väl inte på riktigt?

  Lättläst spänning där ord och bilder är som hand i handske med varandra Eskilstuna-Kuriren om Ett spöke sover över.

  Läs mer
 5. Olle och Bolle handlar, E-bok
  Olle och Bolle handlar, E-bok
  E-bok
  58,00 kr

  Olle och Bolle ska med mamma till affären för att köpa ingredienser till lussebullar. Men det är svårt att inte springa omkring fast de lovat att gå snällt. Alla tar varsin vagn och köper allt som de tycker behövs för bullarna. Kanske kan batterier och bamsetidningar ändå vara bra? Ett härligt, kärleksfullt, svettigt kaos i den andra boken om Olle och Bolle.

  Olle och Bolle handlar är Charlotta Lannebos och Ellen Ekmans andra gemensamma bilderbok om bröderna och deras småstressade mamma. Charlotta fångar på pricken stök och tonläge, lugnet och sekunderna innan bråk som genom Ellen Ekmans illustrationer får kropp, smak och känsla. En bok att läsa många gånger och bilder att titta länge på.

  Läs mer
 6. Lukas 7: Lukas är en samuraj, E-bok
  Lukas 7: Lukas är en samuraj, E-bok
  E-bok
  81,20 kr
  Lukas är i Japan. Han är på besök i ett tempel. I ett tempel är det lugn och ro. Men inte nu. Det har hänt något. En grupp onda män har tagit prinsessan Kiko. Hon är inlåst i en borg. Någon måste rädda henne. Men vem?

  Serien om pojken som lyckas med det mest otippade har lockat många nybörjarläsare till böckernas förlovade land. Så även denna gång!

  Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå!

  EPUB3: Fixed format, Synchronised audio
  Läs mer
 7. Bortom solens strålar, E-bok
  Bortom solens strålar, E-bok
  E-bok
  145,00 kr

  Knappt tre år gammal anländer Amàr med sin familj till Sverige. De flyttar in i en välmående svensk förort, etablerar sig och lyckas skapa sig ett gott liv.

  Tills en dag. På julafton när Amàr är 12 år får fadern ett samtal. Det första livstecknet från hemlandet. Fadern inser vilket oerhört högt pris de som blev kvar har fått betala för deras frihet. Tyngd av skuld raserar han på kort tid allt de har byggt upp. Familjen tvingas flytta från det trivsamma villa­området till en förort försänkt i djup fattigdom och misär.

  På en plats utan framtidstro är det svårt att följa sina drömmar, men Amàr är fast besluten om att hans öde inte är förutbestämt. Samtidigt som han kämpar för att hitta mening i sin nya tillvaro blir familjens problem allt större. Faderns eskalerande våldsamhet gör att ingen av dem längre kan känna sig säkra.

  Bortom solens strålar är den tredje boken om Amàrs liv, och den bok som sammanlänkar de två tidigare. Vi får här veta vad som hände Amàr och hans familj den ödesdigra tid som utspelar sig mellan frihetskampen som genomsyrar Blod rödare än rött och det förtryck som Amàr utsätts för i Stjärn­lösa nätter.

  Läs mer
 8. Den objudne, E-bok
  Den objudne, E-bok
  E-bok
  14,50 kr
  Jag går inte ut. Inte annat än till jobbet. Inte heller släpper jag in någon i mitt hem. Ingen annan än min gamla vän Arthur. Mitt hem är min ö, min enda trygghet. Här är det jag som har kontroll. Så när ljudet från dörrens ringklocka ekar genom huset går en kall kåre genom min kropp. Är det Arthur som kommer tidigt? Eller är det någon helt annan?

  'Den objudne' är en novell av författaren Kjell E. Genberg ur antologin 'Arga katter ger rivet skinn', författad av Novellmästarna (2020).


  Kjell Erling Genberg (1940-) är en svensk författare och manusförfattare från norra Hälsingland. Enberg är främst känd för sina deckarromaner, westernromaner och sin otroliga produktivitet som författare.
  Läs mer
 9. Lanthandeln, E-bok
  Lanthandeln, E-bok
  E-bok
  143,55 kr
  Livet vid Krokbackens lanthandel rullar på som det alltid har gjort. Men när lanthandlarens son hittas död på butiksgolvet förändras allt. Märkliga sammanträffanden, skumma affärer, konststölder och inbrott i drickaboden trasar sönder idyllen.

  Emanuel är beredd att göra allt för att hitta sin brors mördare. När han börjar få hotfulla sms och förföljs av en grön pickup inser han att han måste vara någonting på spåren.

  Samtidigt anländer karriärkvinnan Louise till bygden för en andningspaus i livspusslet. Istället för avkoppling finner hon sig mitt bland intriger och hemligheter. Hennes ankomst rör upp gamla känslor och snart slits hon mellan kraven från Stockholm och barndomsminnena i Sunne.
  Läs mer
 10. På plats i tiden 2: Lin vid muren, E-bok
  På plats i tiden 2: Lin vid muren, E-bok
  E-bok
  204,45 kr
  Kan en mur skydda dig mot allt det farliga? I andra delen av På plats i tiden får vi följa Lin och hennes pappa. Det är 1500-tal och de deltar båda i det tunga arbetet med att bygga den långa muren i Kina. När banditer slår till blir det uppenbart att någon har hjälpt dem över den nästan färdiga muren. Även om Lin har sina misstankar är det ingen som lyssnar på henne så hon tvingas ta till oväntade metoder för att avslöja den skyldiga.

  EPUB3: Reflowable, Synchronised audio
  Läs mer
 11. De vandrande städerna, E-bok
  De vandrande städerna, E-bok
  E-bok
  108,75 kr
  Mortal Engines är det hisnande, postapokalyptiska sci-fi-äventyret som utspelar sig i en framtid i vilken städer rör sig runt jorden på hjul och slåss om dess livsviktiga resurser.
  B. Wahlströms ger ut del 1 och 2 i serien under hösten 2018, inför att filmen går upp på bio.

  Föreställ dig att du bor i flygande stad som drivs framåt av stora motorer. Tänk dig att du faller av din stad och ser den försvinna i fjärran. Det är vad som händer Tom. Han är övergiven och förrådd, nu helt strandsatt i ödemarken tillsammans med flickan Hester, som bara tänker på en enda sak: hämnd. Tillsammans tvingas de fly genom ödemarken, förföljda av en jägare som egentligen är död ...

  Peter Jackson skriver och producerar filmen Mortal Engines (Universal) tillsammans med Fran Walsh och Philippa Boyens (alla kända som manusskribenter för Sagan om ringen-filmerna). Regissör är Christan Rivers, även han känd för sitt arbete med dessa filmatiseringar. Filmen bygger på boken De vandrande städerna som först utkom i svensk översättning på Natur och Kultur 2006, och serien har nominerats till flertalet priser. Den har ett helt unikt uttryck och har kallats både magisk och anarkistisk. Mortal Enginges är Philip Reeves debut.
  Läs mer
 12. Stockholmsnoja, E-bok
  Stockholmsnoja, E-bok
  E-bok
  14,50 kr
  Nina kan inte ta in det faktum att hennes make dött. Hennes jonas. Under polisförhören svarar hon fåordigt. Minns inte detaljerna. Allt hon kan tänka på är att hon inte minns hur han såg ut utan de hemska blåmärkena. Hon saknar honom något fruktansvärt. Hur kan han vara död? Är han verkligen död? Nina är inte säker på någonting längre ...

  'Stockholmsnoja' är en novell av författaren Helena Sigander. Den är en del av antologin 'Hus och hem eller Hu, så hemskt', författad av Novellmästarna (2014).


  Helena Sigander är en svensk författare, förläggare och spökskrivare från Halland. Helena debuterade med "Sagor för små änglar med trötta föräldrar" 1991 och har sedan dess skrivit allt från romaner och noveller till ungdomslitteratur och deckare.
  Läs mer
 13. Kuoriutumisia: Novellikokoelma, E-bok
  Kuoriutumisia: Novellikokoelma, E-bok
  E-bok
  126,35 kr
  Novellikokoelma KUORIUTUMISIA on kuuden kirjoittajan ensimmäinen yhteinen lyhytproosateos. Novelleissa liikutaan elämän koko alueella kirjoittajien iän ja kokemuksen antamilla ymmärryksen ja havainnoinnin koordinaateilla. Syvä koskettavuus ja elämän kartuttama viisaus yhdistyneenä hervottomaan ilotteluun tekevät kokoelmasta sykähdyttävän lukukokemuksen niin vertaisikäisille kuin omaa kokemusmaailmaansa vasta kartuttaville nuorille lukijoille, joille seniorien novellit avaavat uusia näkökulmia ja auttavat poistamaan niin tavanomaista ikäennakkoluulon kaihia ymmärtämisen iiriksestä. Läs mer
 14. Hilda och årets kalas, E-bok
  Hilda och årets kalas, E-bok
  E-bok
  87,00 kr

  Christina Lindströms serie om Hilda och hennes vänner är varm och charmig, med mycket igenkänning för barn i lågstadieåldern. Hilda gillar allt möjligt. Hårdrock, hästar och rockringar. Och så spelar hon flöjt. Hennes två bästisar Bella och Henning bor i samma hus. Men en lunchrast vänds hela Hildas liv upp och ner. Wilma i klassen ska ha kalas i bowlinghallen det ska till och med bli Årets kalas. Både Bella och Henning är bjudna. Alla verkar faktiskt vara bjudna, utom Hilda. Plötsligt känns det som om Hilda inte har några kompisar längre och ingen förstår att något är fel. Inte ens mamma. Hon har fullt upp med att oroa sig för att bilen är trasig och att det kommer att bli dyrt att laga den.

  Läs mer
 15. Mörksens makter, E-bok
  Mörksens makter, E-bok
  E-bok
  14,50 kr
  Tulpanernas granna färger sprakar. Ljumma vindar drar in från Saltsjön. Men trots vårens ankomst är läget spänt i Stockholm. Året är 1939 och läget på kontinenten blir bara värre och värre. Men till Sveriges försvar finns Glenn Starrman, eller känd under sitt mer bombastiska pseudonym: Kapten Dynamit. Tillsammans med sina två vapendragare, den unge medhjälparen Johnny Krut och den slipade vetenskapsmannen Dr Korrekt, svär de en ed: "Vi ska aldrig tröttas i vår kamp mot mörkrets makter."

  Aldrig tidigare har trion behövts mer än en tid då diktatorerna hätskt en efter en skriker ut sitt hat för full hals...

  Ahrvid Engholms 'Mörksens makter' är en av novellerna som ingår i antologin 'Alla tiders brott', författade av Novellmästarna (2018).

  Ahrvid Engholm är en svensk författare. Han specialiserar sig på noveller och science fiction. Är upphovsman bakom den årligt förekommande tävlingen "fantastiknovelltävling" och medlem i föreningen Novellmästarna.
  Läs mer
 16. Vittnet, E-bok
  Vittnet, E-bok
  E-bok
  58,00 kr
  Skulle du våga ingripa?

  På ett tåg till London underhåller sig Ella Longfield med att tjuvlyssna på två tonårstjejers harmlösa flirtande med några unga killar. Men när hon av samtalet förstår att killarna precis har blivit utsläppta från fängelset, och dessutom erbjuder sig att visa tjejerna runt i London, väcks modersinstinkten till liv. Ändå bestämmer hon sig för att inte ingripa. Och nästa morgon vaknar hon upp till nyheten att Anna Ballard, den ena av tjejerna på tåget, är spårlöst försvunnen.

  Ett år senare plågas Ella fortfarande av skuldkänslor, men livet har ändå gått vidare i den lilla engelska kuststad där hon bor med sin familj. Om dagarna arbetar hon i sin blomsterbutik, men hon har ofta en känsla av att hon är förföljd. Och sedan kommer det första brevet ... Någon betraktar Ella. Och någon vet var Anna Ballard befinner sig. Men vem?

  Brittiska Teresa Driscoll är ingen debutförfattare. Hon har skrivit flera romaner om familjer och kärlek, men det var med Vittnet (eller I am Watching You, som den heter på engelska) som karriären tog fart. Boken har hittills sålt över 400 000 ex, översatts till 18 språk och har 25 000 5-stjärniga recensioner på
  Goodreads. 

  Det är en stämningsfull kriminalroman som rör sig över Cornwalls grågröna
  ängar – och är ett måste för alla som gillade tv-serien Broadchurch.

   

  Läs mer
 17. Våra klassiker 3: Trollkarlen från Oz, E-bok
  Våra klassiker 3: Trollkarlen från Oz, E-bok
  E-bok
  185,60 kr
  Dorothy och hennes hund förs bort av en jättestark virvelvind. De landar i det konstiga landet Oz. Här träffar Dorothy en man av plåt, en fågelskrämma utan hjärta och ett fegt lejon. Alla behöver de hjälp av den store trollkarlen. Tillsammans går de fyra vännerna iväg för att leta upp honom. På vägen råkar de ut för otroliga äventyr. Ska de klara sig undan den elaka Häxan från Väst? Och ska Dorothy någonsin komma hem igen? 

  Trollkarlen från Oz är en älskad klassiker världen över som blivit både legendarisk film och som fortfarande spelas flitigt på teatrarna. Här i en förkortad lättlästversion, rikt illustrerad - perfekt som högläsningsbok för lågstadiet eller som läsa-själv-bok för den som vill ha lite mer text än nybörjarläsaren.

  EPUB3: Fixed format, Synchronised audio
  Läs mer
 18. Jennas tredje, E-bok
  Jennas tredje, E-bok
  E-bok
  116,00 kr
  När det enda som hjälper är att spela elgitarr så fingrarna blöder ...

  Har du någonsin känt dig så ensam att du tror att du ska falla ner i ett svart hål? Har du en förälder som du hatar? En idiot i din klass som gör allt för att förstöra ditt liv? Då är du en av de utvalda som får läsa tolvåriga Jennas dagbok.

  Vårterminen har börjat och Jenna har nästan börjat vänja sig vid att hennes föräldrar har separerat, och nu turas om att bo med Jenna och lillebror i radhuset. Mamma Therese är uppåt på sitt vanliga neurotiska sätt, och pappa Chris verkar ... stabil. Men trots att Jenna borde vara glad för deras skull, så gör insikten om att familjen är splittrad för alltid, henne väldigt ledsen. Men det är inget mot vad hon kommer att känna när hon får reda på varför Therese är så hysteriskt glad.

  På klassresan till fjällen borde Jenna kunna ha haft svinkul (inte för att hon kan åka skidor, men Jennas gäng, tillika bandet Odjuret, har väldigt roligt åt sina misslyckanden i backen) – om bara inte Therese hade följt med. Och Tony, Vanessas pappa.

  Jenna är både rasande och förtvivlad när hon kommer hem, och ännu hemskare blir livet när Ivonne berättar att hon ska sluta i klassen, och även i bandet. Hon och hennes brorsa Igor, kanske de skickligaste medlemmarna bandet har, ska flytta till ett familjehem.

  När tonårsångesten svider som värst, så är Jenna antihjälten du kommer att älska – med dräpande kommentarer, skarp humor och livsviktiga insikter. Bland dagboksböckerna på marknaden står Pernilla Geséns serie ut, balansen mellan smärta och skratt är mästerligt skildrad. (Del tre av fyra.)

  Pernilla Gesén är författare till ungefär fyrtio barn- och ungdomsböcker, bland annat serierna Alva och Klass 7B, bilderböckerna om Lova och de lättlästa Kompisböckerna. Hon bor i Stockholm med sin familj.
  Läs mer
 19. Spanarna 5: Vampyrspanarna, E-bok
  Spanarna 5: Vampyrspanarna, E-bok
  E-bok
  187,05 kr
  Det är snöstorm och Malva och Hanna måste övernatta på ett ruskigt hotell. Hanna tror att det kan finnas vampyrer där. Malva hoppas att det inte är så. På natten hör de ett mystiskt ljud och ger sig ut på vampyrspaning genom mörka och ödsliga rum. I källaren hittar de en kista och förstår att vampyren är nära...

  Till alla som längtat! Äntligen en ny spanarbok som ger det där lilla extra spänningspirret. Böckerna om Hanna och Malva har blivit väldigt populära bland yngre läsare. Perfekta spaningsböcker för lågstadiet! 

  Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå.

  EPUB3: Reflowable, Synchronised audio
  Läs mer
 20. Sota ja rauha 4, E-bok
  Sota ja rauha 4, E-bok
  E-bok
  59,44 kr
  Kreivitär Besuhov on sairastunut. Hänen sairautensa herättää huomiota, sillä hän on ollut jo pitkän aikaa Pietarin seurapiirien keskeinen kaunotar. Iltamassa, jossa uutinen kerrotaan, tiedetään kyllä, että sairaus on uskottomuuden syytä. Olihan kreivitär tehnyt syrjähypyn Dolohovin kanssa ja täten särkenyt miehensä Pierren sydämen.

  Samaan aikaan puolet Venäjästä on vihollisvoimien vallassa. Sota on verinen ja aivan liian pitkä. Kuinka moni mies enää palaa perheensä luokse sotatantereelta kun rauhan aika koittaa?

  Maailmankirjallisuuden klassikko Sota ja rauha kertoo viiden aristokraattisen suvun edesottamuksista Napoleonin hyökätessä Venäjälle vuonna 1812. Bezuhovit, Bolkonskit, Rostovit, Kuraginit ja Drubetskovit joutuvat keskelle omien motiiviensa ristitulta, avioliittojen ongelmia ja sodan kauhuja. Tolstoi kysyy yleismaailmallisia kysymyksiä niin ihmisten mielihaluista, elämän tarkoituksesta kuin hyvästä johtajuudestakin.

  Leo Tolstoi (1828–1910) on venäläisen realismin kulmakiviä ja yksi tunnetuimmista venäläisistä kirjailijoista. Hänen pääteoksensa Sota ja rauha (1865–1869) ja Anna Karenina (1875–1877) kuuluvat maailmankirjallisuuden pidetyimpiin kirjoihin. Monilahjakas Tolstoi ei kaihtanut lisätä teoksiinsa yhteiskunnallisia ja uskonnollisia näkemyksiään.
  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida

Köp e-böcker hos Ord & Bok

Här hittar du mängder med e-böcker som du enkelt kan få tillgång genom ett par klick. Vi har ett enormt stort utbud att välja mellan. Här finns något för alla smaker och intressen. Du betalar per titel och behöver inte teckna dig för något krångligt abonnemang som du så småningom glömmer att säga upp. För att hitta vad du söker så kan du antingen klicka dig fram genom kategorierna till höger eller så använder du sökrutan längst upp på sidan.

Varför en e-bok?

Många tycker att man skall ha en fysisk pappersbok i handen om man ska läsa en bok. Men det är en gammal vana som sitter djupt begravd hos många. Fler och fler läser exempelvis tidningen på surfplattan eller i mobilen idag. På samma sätt kan du göra det med en bok. Det är även mycket mer miljövänligt med en e-bok än att skövla massa träd och trycka massa pappersböcker som kanske inte ens blir sålda. Dessutom har du alltid med dig din bok i mobilen eller surfplattan. Du kan ha med dig hundra böcker utan problem. Skulle du ha med dig hundra pappersböcker så får du bära på en flyttlåda.