4 produkter

4 produkter

Mat och dryck

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Våra livsmedel från jord till bord Onlinebok (12 mån)
  Våra livsmedel från jord till bord Onlinebok (12 mån)
  Digitalt läromedel
  239,00 kr
  Våra livsmedel från jord till bord är ett kursläromedel för yrkesprogrammet Restaurang- och livsmedelsprogrammet på gymnasiet. Läromedlet behandlar i tre olika block dels livsmedelskedjan med produktion, förädling, handel och konsumtion, råvarornas näringsinnehåll samt livsmedelssäkerhet och livsmedelslagstiftning, dels vegetabiliska råvaror, dels animaliska råvaror.

  Dofter, smaker och gedigna kunskaper om våra råvaror. Våra livsmedel från jord till bord förmedlar allt detta genom sin informativa text och det stora antalet illustrationer i färg. Här får läsaren verkligen lära känna råvarorna genom både text och bild.
  Boken är indelad i tre block som vardera innehåller ett antal kapitel:
  Det första blocket, Från jord till bord, behandlar livsmedelskedjan med produktion, förädling, handel och konsumtion, råvarornas näringsinnehåll samt livsmedelssäkerhet och livsmedelslagstiftning.
  De två andra blocken, vegetabiliska råvaror respektive animaliska råvaror, är tydligt strukturerade i råvarugrupper. Kapitlen inom blocket vegetabiliska råvaror är frukt och bär, mandel och nötter, grönsaker, potatis, sädesslag, matfett, svamp, kryddor, socker och sötningsmedel samt kaffe, te och kakao. Blocket animaliska råvarorna består av kapitlen kött- och köttprodukter, fisk och skaldjur, ägg samt mejeriprodukter.
  Samtliga block har en introducerande text innan kapitlen tar vid.
  Läs mer
 2. Hygien med egenkontroll Onlinebok (12 mån)
  Hygien med egenkontroll Onlinebok (12 mån)
  Digitalt läromedel
  239,00 kr
  Hygien med egenkontroll är ett kursläromedel för yrkesprogrammet RL på gymnasiet. Läromedlet är avsett för dig som ska arbeta yrkesmässigt med mat. Det kan vara i restaurangkök, i butik eller på en mindre livsmedelsanläggning. Läromedlet ger grundläggande kunskap om hygien för att kunna arbeta med livsmedel. Vikten av kunskap om den personliga hygienen samt hur man rengör lokaler och redskap betonas. Läromedlet avslutas med en del som behandlar egenkontroll. Läs mer
 3. Matlagning 1 Onlinebok (12 mån)
  Matlagning 1 Onlinebok (12 mån)
  Digitalt läromedel
  239,00 kr
  Matlagning 1 är ett kursläromedel för yrkesprogrammet restaurang- och livsmedelsprogrammet på gymnasiet. Läromedlet innehåller texter om såväl moderna som traditionella hantverksmetoder för att förbereda eleverna på hur man lagar mat på ett yrkesmässigt sätt. I läromedlet finns också genomgångar om att kunna planera tillagningen, beräkna mängder, arbeta hygieniskt samt använda olika redskap och maskiner på ett ergonomiskt och säkert sätt. Dessutom ger uppgifterna en förståelse för vad som händer vid matlagning och vilka ekonomiska konsekvenser olika tillagningsmetoder ger.

  Utmärkande drag
  - Traditionella och moderna metoder
  - Instruerande bilder
  - Stor receptdel
  Matlagning 1 innehåller grunderna i hur arbetet i köket kan organiseras och planeras, kökets redskap, maskiner och annan utrustning samt grundläggande matlagningsmetoder.

  Läromedlet är indelat i fyra delar:
  - Organisation, planering och utrustning
  - Varmkök
  - Kallkök
  - Recept
  I slutet av boken finns en ordlista med termer som används inom ämnet. Boken är illustrerad med tydliga instruerande fotografier som är till stor hjälp för läsaren. I de olika kapitlen finns uppgifter av utredande karaktär som gör att man praktiskt får tillämpa de teoretiska delarna. Uppgifterna ger dels en förståelse för vad som händer vid matlagning, dels vilka ekonomiska konsekvenser olika tillagningsmetoder ger.
  Läs mer
 4. Mat och dryck i kombination Onlinebok (12 mån)
  Mat och dryck i kombination Onlinebok (12 mån)
  Digitalt läromedel
  239,00 kr
  Mat och dryck i kombination är ett kursläromedel för yrkesprogrammet RL som hjälper eleven att åstadkomma goda och träffsäkra smakkombinationer. Läromedlet ger dels grundläggande kunskaper om måltidshistoria, sensorik och grundsmaker dels en introduktion till molekylära metoder och dels en genomgång hur man steg för steg kan kombinera mat och olika drycker och skapa en helhetsupplevelse för restauranggästen. Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida