8368 produkter

8368 produkter

Böcker - Skönlitteratur
På Ordochbok.se har vi massvis med böcker inom skönlitteratur. Alltid till snabb leverans och bra pris.

Böcker - Skönlitteratur

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Skära, skära mage
  Skära, skära mage
  Bok
  182,00 kr
  Under sin uppväxt vågade Per Albin Fransson aldrig lita på sin egen kropp. Redan vid första mötet identifierade han sig starkt med Lennie i John Stienbecks klassiker Möss och människor, han som så gärna ville smeka de små mössen. Istället klämde han ihjäl dem. Men det har gått bra för Per Albin. Träningen med en ungerska Petö-metoden har hjälpt honom att ta makten över sin egen kropp. I samband med 1:a advent håller två drömmar att gå i uppfyllelse för honom. Som regissör får han sätta upp Möss och människor. Han är med och startar ett träningsinstitut i Rytterby vid södra Norrlandskusten. Då börjar människor runt omkring honom att dö och försvinna. Allt fler omständigheter pekar på att Per Albin har gjort sig skyldig till brott. Rytterby-Postens kriminalreporter Thorsten Berglund anklagar både polisen och sina egna kollegor för att förblindas av beundran och överseende med den cp-skadade regissören. Läs mer
 2. Eldskytten 1361
  Eldskytten 1361
  Bok
  221,00 kr
  En Kattlundsdeckare.

  Både en medeltidsdeckare och boken om vad som hände sommaren 1361, när Valdemar Atterdag invaderade Gotland.
  Läs mer
 3. Happy earthday : lustbara kåserier
  Happy earthday : lustbara kåserier
  Bok
  198,00 kr
  Bok + CD

  HAPPY EARTHDAY är en ljuflig samling kåserier där det lilla och det stora, livets alla tankar möts i en sällsam blandning av humor och poetiskt allvar. I mild anarkistisk anda informeras Du om vad som gäller i tid och rum – allt förmedlat av den Andromedanske elektronmusikmästaren och svenske kosmopoliten RALPH LUNDSTEN.
  Läs mer
 4. Hälge. Stora boken om skottår
  Hälge. Stora boken om skottår
  Bok
  202,00 kr

  Lars Mortimers melankoliska och omåttligt populära älg Hälge fortsätter att gäcka jaktlaget i Avlidens skogar. Här får du en tjock presentbok fullmatad med Hälge-serier, helt i färg!

  Läs mer
 5. Detektiven Rolf Stålnacke
  Detektiven Rolf Stålnacke
  Bok
  272,00 kr
  ROLF STÅLNACKE är detektiv och har sitt kontor i Örebro, en mellanstor svensk stad. Han har en bakgrund som brottsutredare inom polisen. Rolf får ett uppdrag av en äldre kvinna att hjälpa hennes dotter, då hon misshandlas av sin man.
  Handlingen i romanen växlar snabbt, man knappt hinner hämta andan innan en ny adrenalinfrämjande situation tar tag i läsaren. När Rolf tillsammans med sin kompanjon tar sig an ett omfattande försäkringsbedrägeri med slagsmål och ond, bråd död som inslag är boken omöjlig att lägga ifrån sig.
  Läs mer
 6. Vävaren
  Vävaren
  Bok
  160,00 kr
 7. Hild
  Hild
  Bok
  132,00 kr
  En ung kvinna hittas mördad och skändad på en skitig kolhög i Norrköpings hamn. Ett mord som föregåtts av varningar och signaler från gärningsmannen utan att polisen och rättssamhället lyckats förhindra det. När mördaren senare aviserar att fler mord är att vänta och allt tyder på att det är kvinnor och barn som är hans målgrupp, bryter paniken ut och Norrköping lamslås. Vad händer när människor tappar tilltron till rättssamhället och det politiska systemet? När föräldrar känner ett påtagligt hot mot sina barn eller när kvinnor begränsar sitt vanliga liv, av skräck för en våldsverkare eller psykopat. Kan det då till och med anses legitimt att agera utanför rättssamhällets ramar eller åtminstone stödja dem som tar saken i egna händer. Hild är en samhällskritisk spänningsroman som för tankarna till de utmaningar vi just nu står inför i samhället. En historia berättad med stora insikter i det system som ska garantera vår trygghet och säkerhet. Vissa passager som är inbakade i händelseförloppet är till för att berätta en historia, som antingen kan roa eller förarga. Läs mer
 8. Den du var
  Den du var
  Bok
  198,00 kr
  Sabina ärver en liten gård halvvägs upp på ett berg. Torpet är utan el och avlopp och ligger långt ifrån närmsta granne. Efter uppbrott och svek beslutar hon sig för att flytta dit. Under somrarna hon tillbringade där som barn var hennes största önskan att se småfolket och älvorna. Nu lyckas hon öppna ögonen och börjar ana dem. En dag dyker det upp en underlig man som hon inte kan avgöra om han är människa eller av älvafolket. Den du var handlar om att söka sig ifrån samhäl lets skrivna och oskrivna regler, för att komma närmare naturen och livet. Om att ta kontrollen över sitt liv. Det är en magisk relationsroman som tar oss med ut i skogen - eller kanske ännu längre. Den du var är andra boken i trilogin En sång för Jorden och kom ut första gången 2015. Läs mer
 9. Ett fall mot döden
  Ett fall mot döden
  Bok
  241,00 kr

  Ett fall mot döden är en spännande och underhållande deckare som utspelar sig bland fjäll och fjordar på det norska Vestlandet.

  Under en uppvisning störtar en fallskärmshoppare till marken inför hundratals chockade åskådare. Undersökningar visar att någon har saboterat småbarnsmamman Veslemøy Lilands fallskärm, och den tragiska olyckan förvandlas till mord. Vem vill ta hennes liv – och varför?

  Journalisten Agnes Tveit har just återvänt från Oslo och börjat arbeta på lokaltidningen i sin hemstad. När hon börjar forska i fallet upptäcker hon snart att den idylliska staden Voss döljer mörka hemligheter.

  Ett fall mot döden är en kriminalroman om nära vänskap och djupa svek, om att bryta upp och att återvända.

  Läs mer
 10. Min alltför vackra syster
  Min alltför vackra syster
  Bok
  77,00 kr
 11. Operation fosterland
  Operation fosterland
  Bok
  77,00 kr
 12. Mannen mellan väggarna
  Mannen mellan väggarna
  Bok
  72,00 kr
  Mannen mellan väggarna är en såväl nervkittlande som stilsäker rysare. Redan på första sidan känner läsaren av den kusliga stämning som Emma Ångström målar upp. Något är fel, men vad? Läs mer
 13. Mannen på bron
  Mannen på bron
  Bok
  246,00 kr
 14. Ett bröllop att minnas
  Ett bröllop att minnas
  Bok
  198,00 kr
 15. Inga kelgrisar, inga styvbarn
  Inga kelgrisar, inga styvbarn
  Bok
  68,00 kr
  Utsedd till en av årets bästa deckare av Dagens Nyheter och Kvällsposten 2014! Läs mer
 16. Shaïgan den obarmhärtige
  Shaïgan den obarmhärtige
  Bok
  291,00 kr

  Samlingsvolym med albumen Solsvärdet, Den osynliga fästningen och De landsförvisades märke.

  Thorgal har lämnat sin älskade Aaricia och barnen och gett sig i väg på en resa mot okänt mål. Hans mål är att få gudarna att lämna honom och hans familj i fred. Resan blir farligare än någon hade kunnat ana. Med ett fylligt extramaterial om serien och vikingarnas värld.

  Läs mer
 17. Rött, vitt och kungligt blått
  Rött, vitt och kungligt blått
  Bok
  77,00 kr
  Boken som har tagit världen med storm! Läs mer
 18. Ondskan är en blond pojke
  Ondskan är en blond pojke
  Bok
  238,00 kr
  Fredrik Hardenborgs skakande debut är en psykologisk thriller om kärlek, olycka, flykt och vanmakt. Läs mer
 19. Lanny
  Lanny
  Bok
  83,00 kr
  Efter hyllade Sorgen bär fjäderdräkt följer Max Porter upp med en efterlängtad roman som är lika osannolik som den är djärv, märklig och fantastisk. Läs mer
 20. Sommaren utan regn
  Sommaren utan regn
  Bok
  77,00 kr
  Det är juli 1976 och en värmebölja håller London i sitt grepp. Det har inte regnat på månader, trädgårdarna kryllar av löss, vatten finns bara i tillfälliga pumpar på gatan och Robert Riordan säger till sin fru Gretta att han ska gå runt hörnet för att köpa tidningen. Han kommer aldrig tillbaka. Maggie O'Farrells senaste roman är en intim skildring av en familj i kris. Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida

Köp skönlitterära böcker hos Ord & Bok

Böcker som inte är till för att vara praktiska, som inte är fackböcker vars intention är att lära dig ett specifikt ämne, det är det som är skönlitteratur. I skönlitteraturens värld kan allt hända, det finns inga regler, inga förhållningssätt eller krav. I skönlitteraturen har du mängder av genrer som kan tilltala dig om du gillar allt ifrån spänning, skräck, romantik, drama, komedi med flera. Precis som i filmens värld kan man säga. Böcker, precis som filmer, är eskapismen som tillkommit efter det muntliga historieberättandet och böcker i form av skönlitteratur togs fram främst kring 1800-talet. Skönlitteraturen samt all form av historieberättande som underhållning är människans sätt att hantera sin vardag och sitt liv. Att hitta något att dela med andra och att ha en gemenskap där man relaterar till situationer och händelser som intresserar andra.

Att läsa en skönlitterär bok kan vara något man gör när man har en stund att fördriva på väg till och från jobbet, i ett väntrum eller på rasten. Det kan vara dagens höjdpunkt som avslutning på dagen, när alla dagens bestyr är gjorda och man äntligen kan sätta punkt på bästa sätt. För tänk dig själv; hoppa över den sociala sammankomsten en fredagskväll, fylla upp badkaret, lägga sig med en bra bok och samtidigt ha ett upphällt glas vin på kanten. Okej, du kanske skippar badet och helt enkelt lägger dig på soffan. Oavsett så finns det så många stunder där en riktigt bra bok kan förgylla vardagen. Hos oss så kommer du att garanterat hitta flera böcker som passar dig, oavsett genre. Kanske du föredrar historieberättande i bildformat? Då har vi även det i olika format; allt ifrån komiska till allvarliga, från klassiska till nydanande.

Saknar du något i utbudet? Hör av dig till oss på Ord & Bok så hjälper vi dig!