Böcker trädgård
Här hittar du böcker inom böcker om trädgård, växter, odling och mycket annat. Alltid med snabb leverans.

Böcker trädgård

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

1 Vara

Per sida
Stigande ordning
  1. Rosor i norr
    Rosor i norr
    By Leif Blomqvist
    Bok
    263,00 kr
Visa som Rutnät Lista

1 Vara

Per sida
Stigande ordning

Det finns en längtan hos många av oss att sätta fingrarna i jorden, sätta frön, observera när nytt liv sakta tar form och kanske det bästa av allt; skörda det man producerat av egen kraft. 

Den hållbara utvecklingen som det talas mycket om i vår värld idag innebär ett stort steg framåt för det som historiskt sett var vardag för de flesta, nämligen egen odling och att vara självförsörjande. Har man inte odlingsmöjligheter själv kan man ändå bidra genom att handla lokalproducerade varor. Har du kanske en dröm om att bli självförsörjande eller kanske rentav har drömmar om att starta en handelsträdgård? Inspireras av böcker inom odling och trädgård för såväl små som stora drömmar. Ta del av smarta tips som kan vara lätt att glömma när huvudet är fullt av trädgårds idéer "Odlingskalender: 5 år i din trädgård" av Sara Bäckmo 

Trädgård kan som nämnts förknippas med odling men för de flesta kanske trädgård framförallt är en plats där man skapar vackra rofyllda miljöer. Hör du till dem som gillar välskötta trädgårdar med vältrimmade buskar och träd? Se boken "Konsten att skapa trädgårdens rum" av Linda Schilén. Hör du mer hemma inom den skara människor som gärna ser en vild trädgårdsmiljö, där vilda växter ges utrymme att blomma och där humlor, bin och kanske till och med vilda djur trivs att gömma sig? Boken "Den vilda trädgården: det rika livet i en lagom tuktad täppa" av Dave Goulson borde då vara något för dig. 

Saknar man en egen trädgård kan man alltid njuta av andras skapelser. Besök en botanisk trädgård eller en stadspark för en stunds rofylld njutning av gröna sköna miljöer. Ta med dig trädgården hem till soffan genom en inspirerande och vacker bok, "Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs" av Karin Eliasson 

Trädgårdsarbete har också visats sig ha positiva effekter på rehabilitering av människor som drabbats av utbrändhet eller stress. Tänk dig trädgårdsterapi där behandlingsformen går ut på att sköta om och odla i trädgårdar. Det finns en naturlig kraft i att vara en del av miljöer där man genom fysiskt arbete och ständig närvaro blir en del av naturens eget tempo och årstidsväxlingar som inte går att stressa fram. Läs Karl Martindahl berättelse "Den goda skörden: hur odlingen blev min terapi". 

 

© 2020 Karlsson E-handel AB - Orgnr: 559029-1430