0,00 kr - 875,00 kr
875,00 kr
0,00 kr

154 produkter

154 produkter

Böcker - Trädgård

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Tips & Hacks : krukväxter
  Tips & Hacks : krukväxter
  Bok
  198,00 kr
  Tips & Hacks: Krukväxter är den ultimata guiden för alla dina inomhusväxter. Här får du smarta tips om allt från att plantera frön till att hålla ohyran borta. Läs mer
 2. Blommans språk
  Blommans språk
  Bok
  50,00 kr
  Pedagogiskt lättläst bok Välkommen till blommornas värld! Varje blomma har en egen betydelse och ett eget språk. Följ med på en vandring med dofter och färger. I den underbara trädgården finns också en katt... Läs mer
 3. Det grönskande växthuset
  Det grönskande växthuset
  Bok
  266,00 kr

  "Växthuset ger möjligheter men ställer inte krav", skriver Inger Palmstierna som med smittande entusiasm beskriver hur man lyckas i sitt växthus. I växthuset ges möjlighet att odla nästan året om, och det behöver inte vara vare sig krångligt eller dyrt.

  I denna reviderade utgåva beskriver hon fler moderna växthusstilar, förändringar i bygglovslag, nya hjälpmedel och de nya blommor och grönsaker som lanserats på senare år. En perfekt guide för alla som vill njuta av egenodlat och giftfritt!

  Läs mer
 4. Kom igång i trädgården
  Kom igång i trädgården
  Bok
  198,00 kr
 5. Trädgårdsform : vackrare trädgård med arkitektens verktyg
  Trädgårdsform : vackrare trädgård med arkitektens verktyg
  Bok
  0,00 kr

  I Trädgårdsform - vackrare trädgård med arkitektens verktyg får vi lära oss att se och tänka som en trädgårdsarkitekt. Karin Janrik och Viveka Ljungström presenterar en omfattande guide som i 16 steg tar oss genom trädgårdsdesignens vindlande gångar så att vi själva kan formge vår drömträdgård.

  Boken presenterar säkra recept på lyckad design och ger svar på alla de frågor som man bör ställa sig innan man sätter igång att gräva, bygga och plantera. Vi får lära oss om olika stilar, färger och växter, för att inte tala om material och förberedelser.

  Här finns många konkreta lösningar och exempel på situationer som kan uppstå. Vad kan man göra för att få ett bra insynsskydd? Hur ska man utforma entrén så att den blir välkomnande och leder besökaren rätt? Hur kan man skydda - och gömma - bilen? Kan man göra något fint av trädgårdens mörka, fuktiga hörn?

  I boken skildras också hur olika trädgårds- och husstilar har influerat oss till att skapa de trädgårdar vi har idag. En inspirerande vandring som gör att man bättre förstår sin egen trädgård och får den att passa ihop med husets stil.

  Läs mer
 6. Trädgårdshandbok för hopplösa lägen : för dig som nästan gett upp
  Trädgårdshandbok för hopplösa lägen : för dig som nästan gett upp
  Bok
  241,00 kr

  Kanske är den, din tomt, en ur trädgårdssynpunkt helt ohjälplig sak. Mörk och torr som en grotta, stenig som ett grustag eller sumpig som en myr. Du kanske drömmer om att odla grönsaker på iskall lera i Mellansverige eller vill försöka dig på rosor i Norrland, det är lätt att hopplösheten tar över. Men ge inte upp! Genom att välja växter som trivs i sin omgivning, odla på ett anpassat sätt, skapa skydd, terrassera, sätta häckar och träd, går det mesta att förvandla till lummig trädgård och trivsamma miljöer.

  Med lång erfarenhet av trädgårdsodling visar Dan Rosenholm hur man skapar en härlig oas på de mest hopplösa lägen. Han hämtar kunskap och erfarenhet från de som levt och verkligen lyckats med odling i miljöer som på olika sätt är utmanande.

  Det handlar om att utgå från platsen, om väderförhållande och vegetation. Vi får lära oss metoderna att odla grönsaker där det inte borde gå, och hitta växterna som klarar torkan under ett träd eller i stekande sol. Det handlar om att skapa lä och blotta urberg, om bladen som gärna frodas i skuggiga norrsluttningar och pioner som blommar i skogslandets steniga morän.

  Platserna som beskrivs i boken är verkliga, liksom lösningarna som presenteras. Nu är det bara att omfamna din tomt precis som den är.

  Läs mer
 7. Amaryllis : älskad vinterblomma!
  Amaryllis : älskad vinterblomma!
  Bok
  156,00 kr

  Amaryllis är en förförande blomma som ger ljus och liv i hemmet under den mörka årstiden. Den bjuder på stor variation och färgprakt, från de arter som växer vilda i Sydamerika till alla sorter som odlare har förädlat fram.

  Den romantiska rosa och vita ´Apple Blossom´, den strama sammetsröda ´Benfica´ och den gräddvita ´Alfresco´ med sina dubbla lager av vackra kalkblad. Susanna Rosén beskriver här fler än hundra amaryllissorter. Hon berättar om ursprung och historia, om hur man ska gå tillväga för att få sin lök att blomma till jul och hur man sparar den och får löken att blomma om i många år framöver.

  I några av Sveriges vackraste vintermiljöer har hon fotograferat fantastiska arrangemang i både kruka och vas: en herrgård i norra Uppland, en gränd i Gamla stan, ett hem i natursköna Jokkmokk och Ekshäradsgården på Skansen.

  En innehållsrik och färgsprakande bok som blir en sann glädje i vintermörkret.

  Läs mer
 8. Hydroponisk odling : Köksträdgård utan jord
  Hydroponisk odling : Köksträdgård utan jord
  Bok
  256,00 kr

  Hydroponisk odling är en växande trend bland odlare, särskilt i städerna. Det är en odlingsform som passar många eftersom du odlar helt utan jord - bara med vatten och näring - och därför extra lämplig för den som inte har en egen jordplätt men ändå vill odla sin egen mat. Det är en odling som inte kräver mycket yta eller skötsel, plus att du har dina färska kryddor eller grönsaker nära till hands när du ska laga mat.

  I den här handboken får du lära dig allt om hur du går tillväga för att odla i vatten, vilka system som finns och hur du kan bygga dem själv. Den ger svar på frågor som: Är det lika nyttigt? Smakar det lika gott? Är en hydroponisk odling ekologisk? Vilka grönsaker fungerar bäst?

  Känner du för att gå på djupet finns en del för den avancerade odlaren, där du får veta allt om olika typer av ljus och näring.

  Hydroponiska odlingar fungerar både inne och ute, på balkong och uteplats. Man kan odla i princip allt: örter, sallat, bär, tomater, chili eller grönsaker som squash, gurka, bönor, ärtor och kål.

  Läs mer
 9. Det nya trädgårdslandet : om att odla grönsaker, blommor och sig själv
  Det nya trädgårdslandet : om att odla grönsaker, blommor och sig själv
  Bok
  273,00 kr

  "Att odla grönsaker är det roligaste och mest kreativa jag vet. Och när jag upptäckte att jag var självförsörjande på de godaste och mest näringsrika grönsakerna blev odlandet sensationellt."

  Hannu Sarenström har bytt land. Efter många år på sitt älskade Kinnekulle flyttade han till en gård på Langeland. Med ljuset och närheten till havet fick odlandet skimrande kulisser. Det blev en nystart där nya upptäckter och vänner med vackra trädgårdar gav bränsle.

  Grönsaksodling blev hans stora passion. Hannu skriver om konsten att välja rätt sort, provodlar och smakar sig fram. Det blir ett äventyr där mängder av kålsorter, ärtor, sallat, potatis och andra rotfrukter samsas med sommarblommor i odlingen. I trädgårdslandet har han planterat en lång häck med tomater för att kunna välja de bästa sorterna till sås, sallad och sommarens ljuvliga bruschetta. Ständigt nyfiken på livet restaurerar han sin övervuxna trädgård och berikar den med blommor som både han själv och insekterna älskar.

  Läs mer
 10. Klimatsmart trädgård : plantera och odla för hållbarhet
  Klimatsmart trädgård : plantera och odla för hållbarhet
  Bok
  269,00 kr

  Hur skapar man en hållbar och klimatsmart trädgård? Det är frågan många trädgårdsinnehavare ställer sig idag, då klimatkris och nedgången i antalet pollinerande insekter står för de stora rubrikerna.

  Susanna Rosén ger i boken en mängd konkreta råd kring vad man själv kan göra i sin trädgård för att spara på resurserna, ta tillvara det som finns i stället för att köpa nytt samt gynna pollinerande insekter som bin, humlor, fjärilar och andra nyttodjur.

  Hon beskriver hur vi kan tänka i nya banor i stort som smått. Att utgå från de förutsättningar och den jord som finns naturligt i trädgården och välja växter utifrån detta är första steget på vägen. Klimatsmarta växter är tåliga och klarar sig utan alltför mycket vattning och annan skötsel. I ett omfattande kapitel ger Susanna Rosén tips på växter som trivs i olika förutsättningar: från fuktig lerjord till en torr och stenig tomt.

  I den hållbara trädgården skapar man ett eget ekosystem där det mesta återanvänds: växtrester blir kompost, regnvatten samlas i tunnor och kvistar från beskärning mals till flis för marktäckning, plantor delas så att en växt blir flera... Med Klimatsmart trädgård blir du en miljöhjälte hemma i din egen trädgård.

  Läs mer
 11. Gatsmart odling
  Gatsmart odling
  Bok
  256,00 kr

  Nominerad till Årets Trädgårdsbok 2013!


  "....boken Gatsmart odling som kommit att bli något av en bibel för stadsodlare..."
  Vi Trädgård


  En majskolv tittar fram i rabatten mellan höghusen. Rädisor i snåren bredvid lekplatsen. Det växer så det knakar i våra städer. Det gröna hör inte längre bara landet till utan även asfalten ska blomma.


  Gatsmart odling guidar dig till olika vägar för att få ett...

  Läs mer
 12. Runåbergs fröer : grönsaker, kryddor och blommor för nordiska trädgårdar
  Runåbergs fröer : grönsaker, kryddor och blommor för nordiska trädgårdar
  Bok
  280,00 kr
  "'""Oumbärlig för den som sår mycket.""
  P4 Extra ""En bibel om fröodling på ekologiskt vis.""
  PRO Pensionären
  Läs mer
 13. Chiligaraget : från frö till hotsauce
  Chiligaraget : från frö till hotsauce
  Bok
  272,00 kr

  »Kort tid efter att jag börjat odla egen chili insåg jag att jag var fast i ett högst angenämt beroende. Att ta egna frön, plantera och sköta om, skörda och sedan förädla frukten till olika såser och inläggningar är otroligt givande.«


  I Chiligaraget visar Mark Wilcox hur du här i Norden kan odla massor av olika sorters chili - hela vägen från snällt fruktiga till galet superheta. Chili går att...

  Läs mer
 14. Krukväxter för alla
  Krukväxter för alla
  Bok
  272,00 kr
  "'Det finns en mängd lättskötta krukväxter som inte kräver någon prinsessan på ärten-behandling. Växter som kan glömmas bort i perioder som strandkastanj och opuntia
  Läs mer
 15. Taylor och Surtanten : odla grönsaker och fyll ditt skafferi
  Taylor och Surtanten : odla grönsaker och fyll ditt skafferi
  Bok
  283,00 kr

  För dig som vill odla dina egna grönsaker är det här en riktig grundbok. Den visar hur du bygger en grönsaksodling från ingenting, hur du planerar, sår och planterar, vattnar, gödslar och gräver. Men den visar också hur du tar till vara allt det som du skördar, med olika metoder som fermentering, pickling, frysning, syltning och torkning. Helt enkelt hur du fyller ditt skafferi!

  Ett trettiotal grödor och lika många recept ingår i den här boken som kan användas både som uppslagsverk för grönsaksodling och som kokbok. Här samlas kunskaperna från två verkliga proffs; John Taylor, välkänd trädgårdsexpert från tv och Jenny Neikell, fermenteringsexpert och mathantverkare samt författare till flera böcker om fermentering. De ger sina allra smartaste odlingstips och visar hur favoritgrönsakerna förädlas till chutney, kimchi, marmelad, salt och mycket mer.

  Du får massor av användbara tips som kan appliceras på den egna trädgården, kolonilotten eller balkongen.

  Läs mer
 16. Mossa : från skog till trädgård och kruka
  Mossa : från skog till trädgård och kruka
  Bok
  280,00 kr

  Mossa Det finns ungefär tusen olika arter av mossor i Sverige, men trots mångfalden och skönheten har de ännu inte fått den uppmärksamhet de förtjänar. Denna hyllning till mossor riktar sig till trädgårds- och växtintresserade, både nybörjare och inbitna, som är nyfikna på mossornas unika egenskaper och praktiska användbarhet.


  Mossorna har ett fascinerande växtsätt och trivs i varierande, men...

  Läs mer
 17. Den parfymerade trädgården : essenser, rökelse, hudvård & potpurri
  Den parfymerade trädgården : essenser, rökelse, hudvård & potpurri
  Bok
  249,00 kr

  Den doftande trädgården är fylld av vackra, härdiga växter som sprider sin parfym på vintern och sommaren, dag som natt. I parfymörens odlingar växer ingredienser till tvål och skönhetsvård, till mat och dryck, rökelse och tvättmedel. Och för den skickliga alkemisten eteriska oljor.

  Läs mer
 18. Trädgårdsdesign i praktiken
  Trädgårdsdesign i praktiken
  Bok
  156,00 kr

  Som nybliven trädgårdsinnehavare vill man ofta skapa en trädgård som både fyller sin funktion, är lättskött och dessutom harmonierar med såväl husets karaktär som platsen omkring.

  I Trädgårdsdesign i praktiken får du råden för hur du formar din trädgård på bästa sätt. Allt börjar med en önskelista och vad just du drömmer om. En romantisk, japansk, naturlig eller minimalistisk trädgård - det finns många stilar att välja mellan. Dessutom behöver du fundera över med vad du vill göra i den: skörda primörer, dofta på rosor eller lyssna på rogivande vatten?

  Vi pratar ofta om trädgårdens olika rum och här får du veta hur du skapar dem: inner- och ytterväggar samt tak bestående av trädkronor eller kanske en pergola. Hur du väljer uteplats, trappor eller gångar med tanke på att de ska passa in i den omkringliggande miljön. Häckar, murar och entréer är andra delar som tas upp.

  I boken har författarna samlat många års erfarenhet från reportageresor och möten med människor och deras trädgårdar. Boken passar såväl nybörjare som den som haft trädgård i många år och bara vill få lite nya perspektiv.

  Läs mer
 19. The secret gardener : dumsnåla tips för nygamla odlare
  The secret gardener : dumsnåla tips för nygamla odlare
  Bok
  263,00 kr

  Årets Svenska Måltidslitteratur 2014 i kategorin Köksträdgårdslitteratur.


  "Den intressantaste och mest lärorika bok jag har läst i år."
  Jan Gradvall


  "Rappt skrivet och med underbara bilder av Calle Stoltz - ett måste för passionsodlare!"
  Imke Janoschek, Residence


  "Allt sedan jag blev med (stor) trädgård har jag efterlyst bra böcker om odling. Men alla är så tråkiga. Utom Elin Unnes, som mer känns som...

  Läs mer
 20. Självhushållning i praktiken
  Självhushållning i praktiken
  Bok
  280,00 kr

  Det är många som drömmer om ett mer självhushållande och naturnära liv, och som i pandemins spår ser praktiska möjligheter att förändra tillvaron. Det här är en inspirerande och kunskapsspäckad grundbok för såväl etablerade självhushållare som för den som fortfarande drömmer vid köksbordet hemma i stan.

  Här får läsaren följa med Maria Österåker och hennes familj i deras vardag på en liten gård. Hon målar upp en realistisk bild över vad som är viktigt att tänka på, hur man prioriterar och vad som ger bäst resultat. Hon börjar med förutsättningarna - bor du på en gård kanske du kan bereda en rejäl bit mark för odling och djurhållning, bor du i stan kan du börja småskaligt med groddning, kompostering och tillverkning av egna, miljövänliga hushållsprodukter. I den här reviderade nyutgåvan kan man bland annat lära sig mer om bokashi och biokol, och hur man bygger ett riktigt smart utedass.

  Maria Österåker delar frikostigt med sig av misslyckanden, hårt förvärvade erfarenheter och triumfatoriska ögonblick då familjen har nått nästa mål i strävan att leva mer på mindre.

  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida