0,00 kr - 646,00 kr
646,00 kr
0,00 kr

977 produkter

977 produkter

Böcker - Mat och dryck

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
  1. Klona öl : brygg öl efter recept från svenska bryggerier
    Klona öl : brygg öl efter recept från svenska bryggerier
    Bok
    255,00 kr
    Nu är den äntligen här! Sveriges första klonbok med recept från svenska bryggerier.
    Över 40 recept hittar du i boken som täcker en mängd olika stilar. Det står inget om hur man brygger utan detta är en renodlad receptbok. Vill du ha tips och råd hur du kommer igång med bryggning finns Peter M. Eronsons storsäljare Ölbryggarboken - Brygg ditt öl hemma.
    Läs mer
  2. Glass : för hela familjen
    Glass : för hela familjen
    Bok
    238,00 kr
  3. 101 Fikabröd du måste baka innan du dör
    101 Fikabröd du måste baka innan du dör
    Bok
    207,00 kr
  4. Smoothies - 53 friska & fruktiga recept
    Smoothies - 53 friska & fruktiga recept
    Bok
    79,00 kr
  5. En bit Värmland : från Värmlandskorv till Värmlandstårta
    En bit Värmland : från Värmlandskorv till Värmlandstårta
    Bok
    286,00 kr
    En bit Värmland är full av roliga recept av alla de slag med Värmlandsanknytning.
    En riktig guldgruva och världens troligtvis enda, i varje fall definitivt största, samling av recept uppkallade efter värmländska platser och personer. Lena Sewall blev Årets Värmlands-författare 2017!
    Läs mer
  6. Kokboken MatGlad
    Kokboken MatGlad
    Bok
    280,00 kr
  7. Hälsokostlexikon med grundrecept
    Hälsokostlexikon med grundrecept
    Bok
    216,00 kr
    Det här är en reviderad utgåva av boken, som kom ut första gången 1984 på ICA bokförlag. Den innehåller ca 1 200 uppslagsord om frukter, bär, grönsaker, rotfrukter, baljväxter, fullkorns- och mjölkprodukter, hälsolivsmedel, näringsämnen, örter, naturläkemedel, kosttillskott, viktminsknings- och utrensningsprodukter samt naturliga hudvårdsprodukter m.m.

    Läs mer
  8. Vinter-smoothies : värmande vitaminbomber
    Vinter-smoothies : värmande vitaminbomber
    Bok
    238,00 kr
    Vinter-smoothies är något speciellt - de både värmer och smakar gudomligt, i en del av recepten används Te som bas något som är nytt och  banbrytande i smoothies världen.

    Boken innehåller ett sextiotal, välkomponerade och vintriga smoothierecept, indelade i fyra huvudgrupper:
    - Kryddiga & lätta
    - Varma
    - Krämiga & fylliga
    - Gröna
    Läs mer
  9. Åtta råvaror
    Åtta råvaror
    Bok
    271,00 kr
    Kvaliteten på råvaran är helt avgörande för slutresultatet på tallriken. Rätt hanterade kan du göra många av våra vanligaste vardagsråvaror till fantastiska smakupplevelser. Särskilt om du vågar laga dem på några nya sätt. Det är utgångspunkten för Henrik Norströms kokbok Åtta råvaror. Den handlar om laxen, gösen, torsken, kycklingen, grisen, lammet, oxen och det vilda. Läs mer
  10. Alf om mat : gott käk för veckans alla dagar
    Alf om mat : gott käk för veckans alla dagar
    Bok
    251,00 kr
    Matlagning ska vara enkelt, kul och gott. Det är vi nog många som tycker. Och i Alf om mat visar författaren och hobbykocken Alf Söderberg att det fungerar alldeles utmärkt i praktiken. Här får du ta del av Alfs bästa recept för vardag, fredag och helg, ofta med inspiration från fjärran länder. Inga konstigheter, bara enkelt och väldigt gott. Läs mer
  11. Miljösmarta matval
    Miljösmarta matval
    Bok
    50,00 kr
    Är det rimligt att en tomat producerad i ett uppvärmt växthus i Holland i december är billigare än en svensk tomat som mognat i ett soluppvärmt växthus i augusti? Är det rimligt att mat som belastar miljön mer kostar mindre?

    Tankesmedjan Dyrare mat, nu! ger nu ut de miljösmarta matval som livsmedelsverket tog fram men som stoppades av regeringen. Varför? För att frihandel ska gå före miljön i Europa.

    Praktiska tips till dig som vill göra mijösmarta matval.
    Läs mer
  12. Waje, Wide och en kock : Baja California
    Waje, Wide och en kock : Baja California
    Bok
    225,00 kr
    Tillsammans med mästerkocken Richard Waje äter och dricker vi oss genom Baja California i Mexiko. Richard lagar mat med lokala kockar, och vi testar mexikansk gatumat, fiskar marlin, möter smugglare, klappar valar, luftlandsätter öl till en tokig skotte och kikar på kondorer. ”Waje, Wide och en kock – Baja California” bjuder på njutning och äventyr och en mängd lättlagade recept på både nyskapade svexikanska läckerheter och handfasta mexikanska klassiker. Läs mer
  13. Kokgropar och andra aktiviteter i Forsmarks skogar
    Kokgropar och andra aktiviteter i Forsmarks skogar
    Bok
    272,00 kr
    "Kokgropar och andra aktiviteter i Forsmarks skogar" utmanar läsaren att reflektera över människans plats på jordklotets tunna skorpa. Det är en kokbok för matlagning i skogsmark, med rätter tillagade ovanpå ett planerat slutförvar av kärnbränsle. I boken "10°C - Recept från Forsmarks skärgård" från 2016, kombinerade konstnärerna Carl Johan Erikson och Karin Willén matlagning, kärnkraft och konst i kokbokens form. Boken samlade recept för strömming och abborre fångad i närheten av kylvattenutloppet från Forsmarks kärnkraftverk. I sin nya bok "Kokgropar och andra aktiviteter i Forsmarks skogar" fokuserar Erikson och Willén istället på aktiviteten och platsen, och har flyttat ut sin matlagning i skogarna sydost om Forsmarks kärnkraftverk. De har grävt kok- och syragropar i markytan som täcker det urberg som i framtiden planeras härbärgera ett slutförvar för uttjänt kärnbränsle. Genom att laga och äta mat utomhus skapar de en relation till skogen och närmar sig komplexa frågeställningar där människans tid ställs mot geologisk tid och det radioaktiva avfallets mångtusenåriga framtid. Boken innehåller sex vardagliga recept. Aktiviteterna – grävandet och tillredningen av rätterna – är omsorgsfullt och vackert dokumenterade och boken är utsökt formgiven av Johanna Finne. Bokens matta papper, de jordnära kapiteltexterna och fotografierna som kryper nära markytan gör bläddrandet i boken till en taktil upplevelse. Boken vann pris i tävlingen Årets svenska måltidslitteratur 2019 i kategorin "Livsstilslitteratur". "Vad är en jord?", frågar sig filosofen Johan Redin i bokens efterord, som handlar om hur vi uppfattar den planet vars yttersta skikt vi befolkar: "På sätt och vis kan jorden betraktas som den stora glömskan, så självklar för oss att den är osynlig […] Jordens hjärta är oss fjärran, därför uppfattar vi också att jordens liv försiggår på dess tunna hud och i biosfärens samspel mellan mark och himmel.” Läs mer
  14. Vegetariska favoriter
    Vegetariska favoriter
    Bok
    190,00 kr
    VEGETARISKA FAVORITER vill locka och stimulera alla att laga vegetarisk mat. Här finns smakfulla och enkla recept på sallader, soppor, gratänger, pajer, bröd, kakor och efterrätter. Marianne Jönsson har mer än 40 års erfarenhet av vegetarisk matlagning. Inspirerad av sin familj, har hon här samlat sina och andras recept. Det har blivit en receptsamling som under åren växt fram och blivit riktiga favoriter i familjen och vänskapskretsen. Välkommen in i det vegetariska köket! Läs mer
  15. Mat under bar himmel
    Mat under bar himmel
    Bok
    176,00 kr
    Vi vill inspirera till att ta med maten ut. Njut av solen eller varför inte regnet. Boken innehåller recept, spel- och picknicktips för alla årstider. Läs mer
  16. Mat i väntans tider
    Mat i väntans tider
    Bok
    287,00 kr
    Att vara gravid är en stor upplevelse. Ett till liv håller på att skapas och med det följer stort ansvar, massor av kärlek och många frågor. Om mat till exempel. Vad ska jag äta för att jag och min bebis i magen ska må så bra som möjligt? Vad bör jag undvika? Är fisk farligt? Hur får jag i mig tillräckligt med järn? Boken Mat i väntans tider är skriven av kostvetaren Paula Frösell (med förord av Sveriges mest kände nutritionist Fredrik Paulún) och ger svaren på alla frågorna kring kost under graviditet. Utifrån den senaste vetenskapliga forskningen och med Livsmedelsverkets rekommendationer som bokens utgångspunkt får läsaren veta allt hon vill och kan tänkas behöva. Dessutom serveras hon också inspirerande recept som gör att hårda fakta lättare kan omvandlas till praktisk handling i köket. Allt för hennes och bebisens bästa. Mat i väntans tider vänder sig till blivande föräldrar men även till personal inom mödravården. Trots sina vetenskapliga grund är den skriven på ett lättsamt sätt och innehåller listor och förklaringar, recept och inspiration, som gör att den blir mycket användbar i vardagen. Författare:Paula Frösell Förord av Fredrik Paulún Läs mer
  17. Middag med Mandela : möten, minnen & recept
    Middag med Mandela : möten, minnen & recept
    Bok
    272,00 kr
    Tove Lifvendahl bjuder in läsaren till ett antal personliga och unika möten som på olika sätt har maten i fokus. Hon äter sallad med Göran Persson, hummus med Micael Bindefeld, schnitzel med Lena Andersson och berättar om ett oförglömligt möte, och middag, med Nelson Mandela. I boken varvas barndoms(mat)minnen med recept ur hennes egen samling. Läs mer
  18. Skaldjur med Torsten Jansson
    Skaldjur med Torsten Jansson
    Bok
    224,00 kr
    I boken Skaldjur med Torsten Jansson bjuder entreprenören Torsten Jansson på både egna och lånade recept som utgår från den skatt av råvaror Sveriges hav och vattendrag har att erbjuda, personliga berättelser om sig själv och sin familj och möten med intressanta kända och mindre kända människor och platser i sitt älskade Bohuslän och andra delar av landet. Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida