62,00 kr - 794,00 kr
794,00 kr
62,00 kr

65 produkter

65 produkter

Böcker - Biologi

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Träd, kärlek och andra växter
  Träd, kärlek och andra växter
  Bok
  253,00 kr
  Anne Hope Jahren har ägnat sitt liv åt att studera träd och växter - organismer som ofta tycks trotsa alla odds. Träd, kärlek och andra växter är hennes storslagna självbiografi. Vi får följa med från uppväxten i det kylslagna Minnesota, genom en hängiven forskarkarriär, byggandet av tre egna labb, till kärleken och nytt liv. Läs mer
 2. Det sjätte utdöendet : om arternas död i människans tidsålder
  Det sjätte utdöendet : om arternas död i människans tidsålder
  Bok
  253,00 kr

  Arterna dör i en aldrig förr skådad takt. Detta är det sjätte massutdöendet och det pågår mitt framför våra ögon. Under 500 miljoner år år har jorden drabbats av fem tidigare massutrotningar. Denna gång är det värre än någonsin, och det är ingen slump att det sker i människans tidsålder. Mästerlig populärvetenskap med reportagets drivna berättarstil.                     

   

  Läs mer
 3. Förundran : natur som ger livslust
  Förundran : natur som ger livslust
  Bok
  216,00 kr

  Förundran är en lustfylld och ömsint hyllning i text och bild till det som flyger, simmar, växer, surrar och doftar i naturen omkring oss. 52 korta kåserier, med fakta och förundran inför den storslagna biologiska mångfald som också vi själva är en del av. Och som vi alltmer måste lära oss vörda och vårda.         

  Läs mer
 4. Att forma vår framtid : bioteknikens möjligheter och problem
  Att forma vår framtid : bioteknikens möjligheter och problem
  Bok
  273,00 kr
  Människans livsvillkor har förändrats dramatiskt genom historien i takt med att tekniken utvecklats. Ny kunskap ger nya möjligheter. Föräsndringen kommer med all säkerhet att fortsätta. Men hur? År 2003 förklarade The International Human Gemone Organisation att arbetet med att kartlägga människans arvsmassa hade förverkligats snabbare än förväntat. Därmed öppnades möjligheter att än en gång förändra människans livsvillkor, och på ett mera grundläggande sätt än tidigare. Nu kan vi inte bara förändra vår omgivning utan dessutom med genteknik och nanoteknik påverka vad en människa är. Den möjligheten är en etisk utmaning. Vad betyder riskbedömningar, etik, livsåskådningar och kulturella föreställningar när vi väljer hur den nya tekniken ska användas? Att forma vår framtid belyser dagens arbete med stamcellsforskning och nanoteknik. Texterna diskuterar frågor som hantering av genetisk information, kommersialisering och postgenom forskning i ett globalt perspektiv. Läs mer
 5. Skönhetens evolution : hur Darwins bortglömda teori om det sexuella urvalet formar djurriket - och oss
  Skönhetens evolution : hur Darwins bortglömda teori om det sexuella urvalet formar djurriket - och oss
  Bok
  256,00 kr

  Skönhetens evolution är en häpnadsväckande vetenskaplig utforskning av naturens under, skriven med en glödande kärlek till fåglarna och deras värld. Den blev utsedd till en av årets bästa böcker av The New York Times och var finalist till Pulitzerpriset 2017.

  Läs mer
 6. Naturkraft
  Naturkraft
  Bok
  255,00 kr
  "Jag har fotograferat sedan unga år. Det måste tidigt ha lockat mig att rikta en kamera mot något och få den att avskilja ett utsnitt av omgivningen. Djupt i mig har den tanken slagit rot att kameran är byggd för en grundläggande uppgift, nämligen avbildning. Bilden är ..." Läs mer
 7. Ut i naturen : 600 svenska växter och djur i färg
  Ut i naturen : 600 svenska växter och djur i färg
  Bok
  Den omtyckta och klassiska fälthandboken i ny utgåva!
  Naturens uppslagsverk i fickformat. 600 svenska djur och växter presenteras med 700 färgillustrationer och korta, konkreta bildtexter. Här finns det mesta du behöver veta om djur och natur i ett fullspäckat fickformat.

  En omtyckt och klassisk fälthandbok för friluftsliv.
  Läs mer
 8. Ormbunkar
  Ormbunkar
  Bok
  277,00 kr

  Ormbunkar upptäck, fascineras, odla.

  Boken är en guidebok till ormbunkarnas botaniska och formskapande värld men också en handbok i konsten att odla dem. Det botaniska kapitlet ger kunskap om arter och sorter med särskild tyngdpunkt på de härdiga sorter som är möjliga att odla i vårt klimat.

  Läs mer
 9. Nästan allt om människan
  Nästan allt om människan
  Bok
  83,00 kr
 10. Kroppen : en guide för dig som bor i den
  Kroppen : en guide för dig som bor i den
  Bok
  252,00 kr
 11. Sötvatten : en värld av liv
  Sötvatten : en värld av liv
  Bok
  286,00 kr
  I Sverige är vi bortskämda med vatten.
  Våra vattendrag når minst fem varv runt jorden och det finns närmare 100 000 sjöar. Från fjällets glaciärer till slättens fågelsjöar. Följ med på en upptäcktsresa i våra svenska vatten, som kittlar alla sinnen. Genom QR-koder når du filmklipp, ljudinspelningar och observationer från våra sjöar.
  Läs mer
 12. Biologi 1
  Biologi 1
  Bok
  539,00 kr
  Biologi 1 är en lärobok för den första biologikursen på gymnasiets naturvetenskapliga program. Den bygger helt på Skolverkets kursplan i Biologi 1, vilket innebär att den går från det lilla till det stora, i en tydlig pedagogisk linje från cellen och dess biologi, via evolution och etologi till ekologi, miljö och hållbart samhälle. Boken innehåller dels en stor mängd övningsuppgifter med facit, dels fördjupningar som hjälper eleven att förstå hur biologi och samhälle hänger ihop, och varför biologi är viktigt att lära sig. Läs mer
 13. Alkemi, romantik och rasvetenskap : Om en vetenskaplig tradition
  Alkemi, romantik och rasvetenskap : Om en vetenskaplig tradition
  Bok
  221,00 kr
  1800-talets och sekelskiftets rasvetenskap förstås bäst om den ses i en vetenskaplig tradition som vill återskapa sambandet mellan fysik och psyke. Den äldre rasvetenskapens metod att av det yttre avläsa inre mentala egenskaper och föreställningen om rasernas hierarki, blir i detta ljus naturliga konsekvenser av de vetenskapliga förutsättningarna.
  Läs mer
 14. 365 Fiskar
  365 Fiskar
  Bok
  238,00 kr
 15. PULS Biologi 7-9 Fokus Arbetsbok 2, fjärde upplagan
  PULS Biologi 7-9 Fokus Arbetsbok 2, fjärde upplagan
  Bok
  133,00 kr

  Biologiläromedel för årskurs 7-9 på lättare svenska som hjälper elever med svenska som andraspråk att klara kuns kapskraven i biologi. PULS Fokus ger alla elever möjlighet att lära sig NO, oavsett modersmål!

  Läs mer
 16. PULS Biologi 7-9 Fokus Arbetsbok 3, fjärde upplagan
  PULS Biologi 7-9 Fokus Arbetsbok 3, fjärde upplagan
  Bok
  133,00 kr

  Biologiläromedel för årskurs 7-9 på lättare svenska som hjälper elever med svenska som andraspråk att klara kuns kapskraven i biologi. PULS Fokus ger alla elever möjlighet att lära sig NO, oavsett modersmål!

  Läs mer
 17. PULS Biologi 7-9 Fokus, fjärde upplagan
  PULS Biologi 7-9 Fokus, fjärde upplagan
  Bok
  420,00 kr

  Biologiläromedel för årskurs 7-9 på lättare svenska som hjälper elever med svenska som andraspråk att klara kuns kapskraven i biologi. PULS Fokus ger alla elever möjlighet att lära sig NO, oavsett modersmål!

  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida