10000 produkter

10000 produkter

Böcker - Facklitteratur

Böcker - Facklitteratur

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Äntligen! Nu skriver jag : kurs i bokform för dig som är senior och vill börja skriva
  Äntligen! Nu skriver jag : kurs i bokform för dig som är senior och vill börja skriva
  107,00 kr
  Skrivkurs i bokform, särskilt utformad för seniorer. Bokens lektioner leder läsaren steg för steg mot målet – att skriva.
  Läs mer
 2. Nordic Architects : Global Impacts
  Nordic Architects : Global Impacts
  Bok
  377,00 kr
  The third volume in the Nordic Architects series focuses on the global impact of urbanization and the escalating climate crisis. The book presents 60 of the Nordic regions foremost architectural practices through original images of iconic works and insightful conversations with each architectural office. Läs mer
 3. Arvinius + Orfeus Katalog 2015/16
  Arvinius + Orfeus Katalog 2015/16
  Bok
  0,00 kr
 4. New Småland
  New Småland
  Bok
  272,00 kr
 5. Allborgarrätten : försök till en urban allemansrätt
  Allborgarrätten : försök till en urban allemansrätt
  Bok
  246,00 kr
  "Allborgarrätten" är den nya urbana motsvarigheten till allemansrätten. Ordet är skapat av konstnären Jan Rydén. I essäboken Allborgarrätten: Försök till en urban allemansrätt undersöker han idén och knyter an till en internationell diskussion om rätten till staden. Parallellt med texten har Rydén skapat en serie piktogram som följer en egen poetisk logik. Boken är på engelska och svenska. Läs mer
 6. Arkitekt Elsa Sundling : av lust och ohejdad vana
  Arkitekt Elsa Sundling : av lust och ohejdad vana
  Bok
  338,00 kr
  Elsa Sundling var Motala-tösen som lämnade familj och land bakom sig för att påbörja den resa som skulle leda till en anmärkningsvärd karriär som arkitekt. Under trettiotre år kom hon att vara verksam i sex olika städer i tre olika länder, men också inom de arkitekturrörelser som banade väg för modernismens utveckling. Läs mer
 7. Skärgårdens historia : korta berättelser - då och nu
  Skärgårdens historia : korta berättelser - då och nu
  Bok
  323,00 kr
  Stockholms skärgård har en rik och nyanserad historia som tog fart efter istiden för tusentals år sedan när de första kobbarna steg upp ur havet. Här har befolkningen levt och verkat och kämpat mot väder och vind och skaffat sig ett levebröd i långa tider. Skärgårdslandskapet är fyllt av historiska och vackra minnesmärken som fyrar, sjömärken, kvarnar, båthus, sjöbodar, slott och herresäten. Läs mer
 8. Yolanda : gör vad ni vill, men döda henne inte!
  Yolanda : gör vad ni vill, men döda henne inte!
  Bok
  174,00 kr
  I Holland har ett fruktansvärt fall av incest avslöjats, ett fall med extrem sexuell sadism och misshandel som flickan Yolanda utsatts för. Tjugo år av smärta, förnedring, ångest som aldrig tycktes ta slut. Som liten flicka började familjen att misshandla och utnyttja henne sexuellt på de mest avskyvärda sätt. Hennes mor värvade kunder med budskapet: ”Gör vad ni vill, men döda henne inte”. Läs mer
 9. Fädernas gudasaga
  Fädernas gudasaga
  Bok
  198,00 kr
  Detta är den största berättelsen av dem alla, vår gudasaga.

  "En närmare undersökning har visat, att vår folkstams myter bildat en fortlöpande saga, vari varje myt, även om den i sin uppkomst var fristående, blivit införlivad som länk i en kedja, vilken börjar med världens, gudarnes och människosläktets upphov och ändar med Ragnarök och världsförnyelsen."

  Så beskriver författaren själv sitt mytepos, här presenterat i berättad form. Viktor Rydberg skrev Fädernas gudasaga som en sammanfattning av sina efterforskningar i den nordiska mytologin, en imponerande forskarinsats som upptog nästan tio år av hans liv. Vad han var ute efter var att återskapa ett sammanhängande helt från de skilda källor som finns; eller: hur skulle "gudasagan" ha låtit om den berättats då den fortfarande var intakt?

  Boken fördjupar och breddar vår förståelse av mytologin. Den kan förstås även läsas som ren underhållning. Som en extra bonus finns en mycket omfattande och användbar uppslagsdel med betydelser och förklaringar, där också hela avsnitt ur andra källor är översatta.
  Läs mer
 10. Hjärnan bakom allt
  Hjärnan bakom allt
  Bok
  196,00 kr
  Roligt, användbart och fascinerande om hur hjärnan fungerar så du kan fatta bättre beslut, undvika missförstånd och skapa bättre relationer såväl privat som i jobbet.

  Låt inte forskarna vara de enda som vet något om hur hjärnan fungerar. Det är ju din hjärna det handlar. Som i sin tur styr hela ditt liv dina tankar, din kropp, dina val, stora som små.
  Läs mer
 11. Klona öl : brygg öl efter recept från svenska bryggerier
  Klona öl : brygg öl efter recept från svenska bryggerier
  Bok
  255,00 kr
  Nu är den äntligen här! Sveriges första klonbok med recept från svenska bryggerier.
  Över 40 recept hittar du i boken som täcker en mängd olika stilar. Det står inget om hur man brygger utan detta är en renodlad receptbok. Vill du ha tips och råd hur du kommer igång med bryggning finns Peter M. Eronsons storsäljare Ölbryggarboken - Brygg ditt öl hemma.
  Läs mer
 12. Glass : för hela familjen
  Glass : för hela familjen
  Bok
  238,00 kr
 13. 101 Fikabröd du måste baka innan du dör
  101 Fikabröd du måste baka innan du dör
  Bok
  207,00 kr
 14. Smoothies - 53 friska & fruktiga recept
  Smoothies - 53 friska & fruktiga recept
  Bok
  79,00 kr
 15. Språkpolitik
  Språkpolitik
  Bok
  308,00 kr
 16. Svensk skolordlista 35 000 ord och fraser
  Svensk skolordlista 35 000 ord och fraser
  Bok
  I denna fjärde, kraftigt reviderade upplaga av Svensk skolordlista har framför allt flertalet ordförklaringar omarbetats från grunden. Kortfattade förklaringar ges till de allra flesta ord. Ordlistan bygger på Svenska Akademiens ordlista och följer denna för ordens stavning och böjning. Ordlistan innehåller cirka 35 000 ord och fraser. Ungefär 5 000 nya ord har förts in, och även andra uppgifter Läs mer
 17. Gangsterprinsessan
  Gangsterprinsessan
  Bok
  77,00 kr
  Gangsterprinsessan får vi ta del av en värld som är okänd och dold för de flesta: under ytan, dysfunktionell och kriminell. Boken är baserad på en sann historia och skildrar med skarpa konturer en ung, svensk kvinna från Göteborg, hennes uppväxt och utsatthet, men också om en längtan efter att bli sedd, älskad och bekräftad. Läs mer
 18. Keto-licious
  Keto-licious
  Bok
  246,00 kr

  Kosten som tagit världen med storm!

  Den ketogena kosten är en antiinflammatorisk kost som har använts som en effektiv behandlingsmetod för barn med epilepsi sedan 1920-talet och som visat sig kunna reversera många av vår moderna tids kroniska sjukdomar och ohälsotillstånd som typ 2-diabetes, kognitiva hjärnsjukdomar som demens och många andra inflammatoriska tillstånd.   

  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida

Köp facklitterära böcker hos Ord & Bok

Inom kategorin facklitteratur så hittar du böcker som är till för att vara ett verktyg för dig som är intresserad av ett visst ämne. Antingen om det är för att förkovra dig praktisk eller teoretisk information, för att lära dig från start eller att fördjupa dig i kunskap du redan har. Facklitteraturen används inte bara i skolan utan finns helt enkelt för dig som en kanal till ökade kunskaper. Det kan låta tråkigt med facklitteratur men faktiskt så behöver det inte alls vara så. Inom facklitteratur hittar du böcker inom mängder av ämnen och kategorier så som hälsa, skönhet och sex, memoarer och biografier med flera. Och språkparlörer som man kanske vill ha inför en planerad resa, vem tycker inte att DET är roligt?!

Nedan bland våra kategorier under facklitteratur finns även ”Mat och dryck” där du kan hitta böcker om minsta råvara som potatis eller tryffel, om dieter som LCHF och GI, om mat från olika delar av Sverige och världen. Allt för att riktigt kunna fördjupa dig om du vill. Kanske har du ett husdjur som du vill lära dig att ta hand om på rätt sätt? De populäraste böcker om husdjur är onekligen om hundar men du hittar också böcker för dig som har katt, häst eller marsvin. Har du en trädgård som du vill pyssla om? Lära dig odla rätt grönsaker efter klimatet? Som sagt, facklitteratur är allt förutom tråkigt.

I facklitteraturens värld har du hela världens lärdomar där du själv väljer vad du vill bli bättre på och under våra olika kategorier på sidan så kan du enkelt kika runt på vad du är intresserad av. Skulle du behöva hjälp i att hitta en specifik bok, eller om vi inte har det i utbudet så kan du ta kontakt med vår kundtjänst som med glädje hjälper dig.