25,00 kr - 935,00 kr
935,00 kr
25,00 kr

1422 produkter

1422 produkter

Böcker - Dramatik

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Eurovision song contest : rekordboken
  Eurovision song contest : rekordboken
  Bok
  107,00 kr
 2. Urmakarns notsamling : spelmannen Carl Johan Andersson
  Urmakarns notsamling : spelmannen Carl Johan Andersson
  277,00 kr
  Urmakarns notsamling är en bok som presenterar musik efter spelmannen Carl Johan Andersson (1846-1926) från Västergötland. Hans musik fångades på fonograf redan 1917, i en av de första ljudande inspelningarna av instrumental folkmusik i Sverige.

  Urmakarns notsamling består av en biografidel, kartläggning av spelmän från samma trakt, noter och analyser. Det medföljer också en CD med originalinspelningarna liksom en presentation av upphovsmannen bakom inspelningarna, etnologen Yngve Laurell från Rångedala (Borås kommun), som var bland de första i världen med att spela in folkmusik på fonograf.
  Läs mer
 3. Atalante : mitt i livet : trettio år med dans, musik, konst
  Atalante : mitt i livet : trettio år med dans, musik, konst
  Bok
  255,00 kr

  Trettio år med dans / musik / konst   

  Scenen Atalante i Göteborg öppnade 1987 och är sedan dess ett oberoende nav för samtida dans, musik och konst.  

  2017 firade scenen trettio år och med anledning av detta inleddes arbetet med denna bok.

  Läs mer
 4. Improvisation
  Improvisation
  Bok
  255,00 kr

  "Improvisation" är den första boken om musikalisk improvisation inom de flesta genrer: indisk musik, flamenco, barockmusik, orgelmusik, rock, jazz, samtida konstmusik och fri improvisation.

  Läs mer
 5. Iskra : gränslös musik
  Iskra : gränslös musik
  Bok
  289,00 kr
  Iskra var en grupp som under tjugo år skapade en musik med helt egna förutsättningar. Konventionella instrument blandades med leksaker och hemmagjorda ljudverktyg. Iskras musik kunde vara ett fantasifullt äventyr, eller som någon skrev - som ren erotik. Bo C Bengtsson berättar om Iskras liv under de politiskt och kulturellt dynamiska 70- och 80-talen. Läs mer
 6. Förryckt : bilder av Robert Schumann och hans musik
  Förryckt : bilder av Robert Schumann och hans musik
  Bok
  238,00 kr

  Robert Schumanns livshistoria liknar en roman: en olycklig barndom, en stormig ungdom, en förbjuden förälskelse, en karriär som tonsättare som i allt högre grad präglades av sjukdom. I berättelsen om Schumann möter vi också många av tidens stora musikpersonligheter: Mendelssohn, Liszt, Wagner, Brahms och inte minst Roberts hustru Clara, sjubarnsmor, pianovirtuos och tonsättare.

   

  Läs mer
 7. Andelige Blommor & Werldzlige Lillior
  Andelige Blommor & Werldzlige Lillior
  Bok
  279,00 kr

  Poeten Johan Runius tillhörde den generation visdiktare som gjorde det möjligt för Carl Michael Bellman att framträda. Nu väcks hans psalmer och visor till liv igen. Visartisten Martin Bagge har genom ett omfattande forskningsarbete lyckats återskapa musiken med hjälp av gamla psalm- och visböcker från tiden. På en medföljande CD framförs ett dussintal av bokens sånger.

  Läs mer
 8. Texter
  Texter
  Bok
  367,00 kr
  Detta är Thåströms samlade texter. Det är en gedigen och praktfull utgåva som sätter fokus på hans litterära kvaliteter. Boken rymmer över 200 låttexter (inkl. Ebba Grön, Imperiet, Peace Love & Pitbulls) som varvas med många tidigare opublicerade fotografier. Läs mer
 9. Freak when spoken to : the story of Freak Kitchen
  Freak when spoken to : the story of Freak Kitchen
  Bok
  272,00 kr
  Det vansinniga, hämningslösa och överbriljanta Freak Kitchen är alla framåtsträvande rockmusikers förebilder. Här kommer den första officiella biografin! Läs mer
 10. Den fredlöse ; Anno fyrtiåtta
  Den fredlöse ; Anno fyrtiåtta
  Bok
  194,00 kr
  Strindbergs Den fredlöse är ett drama i en akt – i föreliggande volym förekommer den i två versioner (från 1871 och 1881). Uruppförandet på Dramaten 1871 ledde till att författaren fick motta ett stipendium från kungen.

  Handlingen är förlagd till Island omkring år 1100. Gunlöd talar om sin smärta över sin fader Thorfinns hårda tag. Gunnar, hennes käre barndomsvän, dyker upp och hon drabbas av starka känslor för honom. Hon avslöjar att hon tror på kristendomen, vars gud hennes far hatar.

  När fadern kommer hem tvingar han dottern att tömma ett horn för Odin. Fadern blir bannlyst och går ut för att försvara sig mot fienden...

  Lustspelet Anno fyrtiåtta (1881) gestaltar händelser i bryggaren och ryttmästaren Abraham Larssons hem i samband med de politiska oroligheterna i Stockholm 1848. Dramat föregriper Röda rummet via persongalleriet och sin satir över borgerskapet i Stockholm.
  Läs mer
 11. Månekalk över Molomhav : visor från skilda håll
  Månekalk över Molomhav : visor från skilda håll
  Bok
  198,00 kr
  Åldermannen inom svensk vispoesi känns ännu igen efter dryga dussinet samlingar. Den nya boken innehåller visor med motiv från Grekland till Tanumshede, med en viss övervikt på den halländska kust som Alf Hambe levandegjort under alla års diktande. Men även den gamla myten om graalriddarna och kung Parsifal utgör en viktig inspirationskälla. Läs mer
 12. Johann Sebastian Bachs orgelverk : En handbok
  Johann Sebastian Bachs orgelverk : En handbok
  Bok
  286,00 kr

  Bearbetad upplaga av boken om Bachs samtliga orgelverk, med beskrivningar och förslag till hur de kan registreras och tolkas. CD-bilaga med representativa verk.

  p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 13.0px Arial; -webkit-text-stroke: #000000}span.s1 {font-kerning: none}
  Läs mer
 13. Världen känner Elvis Presley : men ingen känner mig
  Världen känner Elvis Presley : men ingen känner mig
  Bok
  323,00 kr
  Av Bruno Tillander. Ett intressant porträtt som kastar nytt ljus på historiens största artist och presenterar en ny och spännande bild av Elvis. Det är en underhållande läsning, en ocensurerad hyllning av en stor hjälte. Boken tar död på många myter och förljugna efterhandskonstruktioner som cirkulerat kring Elvis mer än 60 år.

  Rikligt illustrerad med unika bilder.

  Läs mer
 14. Sjostakovitj förändrade mitt liv
  Sjostakovitj förändrade mitt liv
  Bok
  238,00 kr

  Stephen Johnson undersöker hur Sjostakovitjs musik tog form under Stalins terrorregim och gestaltade det förtryckta folkets rädsla och hopp. Johnson skriver om musikens läkande inverkan på människor som lider av psykisk ohälsa och om hur Sjostakovitjs musik gav honom själv styrka i en tillvaro med bipolär sjukdom. Johnson är musikkritiker och presentatör av musikprogram i engelska BBC.

  Läs mer
 15. Lyssna på musik : upplevelser, mening, hälsa
  Lyssna på musik : upplevelser, mening, hälsa
  Bok
  323,00 kr

  Vad är det vi hör när vi lyssnar på musik? Vad gör den med vår hälsa och vårt välbefinnande? Vilken roll spelar musik för vår identitet och livskänsla? Det här är frågor som tas upp i "Lyssna på musik". Boken bygger på samtal med tio personer med utgångspunkt i musik som valts ut av lyssnarna själva. Lars Lilliestam är professor em. i musikvetenskap vid Göteborgs Universitet. 

  Läs mer
 16. Musiklära
  Musiklära
  Bok
  99,00 kr
  En grundläggande lärobok i musiklära. Här förmedlas elementära kunskaper på ett lättfattligt och pedagogiskt sätt om notnamn och notvärden, klaver, taktarter, förtecken, skalor, intervall och ackord. Lämplig för barn på grundskolenivå, men kan förstås även användas av vuxna som vill få en första inblick i musikens elementa. Läs mer
 17. Börje Fredriksson, saxofonist
  Börje Fredriksson, saxofonist
  Bok
  289,00 kr

  Musikern Börje Fredriksson (1937 1968) är en av de verkligt sällsynta egna rösterna inom svensk jazz, både som saxofonist och kompositör. Boken återger historien om hans musik och korta men intensiva karriär, samtidigt som den ger en bild av människan bakom musiken. Författaren Stefan Wistrand är musiker och musikforskare. Caprice Records ger ut ett digitalt album med Fredrikssons musik.

  Läs mer
 18. Verksamhetsberättelser : ur ett skådespelarliv
  Verksamhetsberättelser : ur ett skådespelarliv
  Bok
  255,00 kr
  Skådespelaren Henric Holmberg reflekterar över sitt liv. Om skådespelarkonsten och om vardagslivet på teatern, möten med filmstjärnor på inspelningsplatser långt borta från rutinerna. En generös korg med komiska, tragiska och poetiska historier. Och den slutgiltiga berättelsen om vad som hände sedan författaren upptäckt att musikerna spelar fel i en stråkkvartett av Sjostakovitj. Läs mer
 19. Sånger Kring Jul, 16 sånger för soloröst och piano
  Sånger Kring Jul, 16 sånger för soloröst och piano
  Bok
  186,00 kr
  16 sånger för soloröst med pianoackompanjemang. Innehåll: Luciavisa, Sankta Lucia, Adventets konung, Nu är advent, Betlehems stjärna, En vandringsmans julvisa, I juletid, Julklockorna, Jultomtarna, Julvisa, Milda stjärna, ren och klar, Nu tändas tusen juleljus, O, helga natt, Stilla natt, Till Österland, Nyår. Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida