Laddar ...

Anteckningar från kriget. Limiterad (Jutesäck)

av Marguerite Duras
Bok
Läs mer
366,00 kr
Ej i lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
Mer information:
Lagerstatus tillfälligt slut
Isbn 9789186021603
Typ Bok
Förlag Modernista
Format Inbunden
Språk Svenska
Längd 347 sidor
Författare Marguerite Duras
Översättare Güdel, Else Marie, Skeppström, Suzanne, Sørensen, Magdalena, Tufvesson, Marianne
Publiceringsdatum 2 okt. 2009
Skriv din egen recension
Du recenserar:Anteckningar från kriget. Limiterad (Jutesäck)
År 2006 publicerades Anteckningar från kriget i Frankrike för första gången. Verket blev genast mycket omtalat och sålde i 30.000 exemplar. Anteckningar från kriget är nämligen överväldigande läsning och boken visar tydligt hur nära Marguerite Duras liv och hennes författarskap låg varandra.

De fyra anteckningsböckerna omfattar så mycket mer än krigsåren, trots att »anteckningsböcker från kriget« var det uttryck som Marguerite Duras valde att skriva på det pappersarkiv som hon förvarade dem i fram till sin död. Anteckningar från kriget är en enastående memoar från åren 1943-1949, med tillbakablickar på barndomen i Indokina, samtidigt som de utgör ytterligare bevis för Duras litterära mästerskap.

En engelskspråkig utgåva av Anteckningar från kriget utkom våren 2008 och rättigheterna för boken är sålda till ytterligare ett femtontal länder.

Marguerite Duras (19141996) föddes i Indokina av franska föräldrar och uppväxttiden präglade hennes författarskap starkt, liksom engagemanget i motståndsrörelsen under andra världskriget. Duras utgivning som omfattade över femtio romaner och pjäser gör henne till en av efterkrigstidens mest betydande franska författare.

Pressröster:

»Marguerite Duras är osentimental, oförutsägbar och drabbande som livet självt, något av det mest uppfriskande och ständigt moderna du kan läsa.«
Peter Åkesson, Corren

»Duras stiger ned i mörkret. Hennes Anteckningar från kriget lånar sig därför aldrig till den offentliga historieskrivningens heroism. Just så lyckas hon frammana krigsårens känslor av ångest, överlevnadsvilja, skräck och blodlukt. Med andra ord krigets ansikte.«
Peter Cornell, Expressen
© 2020 Karlsson E-handel AB - Orgnr: 559029-1430