Laddar ...

40 "lyckliga" år. En kontrafaktisk berättelse om ett kommuniststyrt Sverige

av Gunnar Bernstrup , Jörgen Westerhov
Bok
225,00 kr
Ej i lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
Mer information:
Lagerstatus tillfälligt slut
Isbn 9789189660779
Typ Bok
Förlag Hjalmarson & Högberg Bokförlag
Format Inbunden
Språk Svenska
Längd 320 sidor
Författare Gunnar Bernstrup, Jörgen Westerhov
Designed by Högberg, Jörgen
Publiceringsdatum 15 mars 2005
Året är 1989. Hammaren och skäran har sedan 40 år ersatt de tre kronorna på Stockholms stadshus. Den lojale och lydige Karl Gustavsson arbetar under några intensiva höstveckor med redigeringen av jubileumsfilmen "40 lyckliga år", avsedd att bli en hyllning till den store ledaren Valter Jönsson. Karl är ovetande om att han utnyttjas av folkkommissarie Lennart Hansson som har andra planer.

Under ett par höstveckor reser en amerikansk turistgrupp genom Sverige för att uppleva sina förfäders land. Gruppens och reseledaren Cynthias, familjen Gustavssons, Brors och övriga inblandades öden flätas efter hand samman i en spännande intrig som leder fram till en dramatisk upplösning och omvälvande händelser den 9 november 1989.

40 lyckliga år är en spännande roman och det kontrafaktiska upplägget - författarna har valt att ändra på den faktiska historien - ger berättelsen möjlighet att obarmhärtigt, med både insikt och humor, visa hur vardagslivet gestaltar sig i ett kommunistiskt samhälle där gråheten, slagorden och rädslan för angivare är ständigt närvarande. Ett samhälle det fortfarande tycks finnas förespråkare för inom det politiska etablissemanget i dagens Sverige...

© 2019 Karlsson E-handel AB - Orgnr: 559029-1430