Vattenriket i Vålådalen

Av Ingemar Näslund
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

170 kr
Beskrivning

Vatten - livsnödvändigt, fascinerande och en omistlig del av vår natur. Följ med till en av vårt lands mest spektakulära vattenmiljöer. Fjällsjöar med osannolika kräftdjur, gåtfulla rödingar, tuffa öringar men också hårt nyttjade regleringsmagasin och människans användning av vattnet - fiske, flottning, vattenkraft. Vatten, natur och kultur i en lättsam blandning.
Läs mer

Mer information

ISBN9789163368745
FörlagWaterlife
Författare Ingemar Näslund
BandtypInbunden
Upplaga1
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

Vatten - livsnödvändigt, självklart, fascinerande och en omistlig del av vår natur. Men vad döljer sig under vattenytan? Sjöar, tjärnar och åar är ju minst lika intressanta naturmiljöer som någonsin urskogen, fjället eller bondens landskap. Det är bara det att vattenytan sätter en gräns för det mänskliga ögat. Men med hjälp av vattenbilder av olika slag och populärvetenskapliga texter kan vi ändå få ta del av livet under ytan.

Följ med på en resa i bild och ord till en av vårt lands mest spektakulära vattenmiljöer - Vålåns vattenvärld. Boken bevisar att man inte behöver åka långt bort till andra kontinenter för att hitta extraordinära naturmiljöer. Här finns fjällsjöar med osannolika och sällsynta kräfdjur, gåtfulla rödingar, turkosfärgade tjärnar, men också hårt nyttjade kraftverksmagasin och mycket, mycket annat. Vi följer vattnets väg från ostörda fjällsjöar, ner i granskogen för att till slut hamna i den stora älven. Som en röd tråd genom boken går människans behov och användning av vattnet. Fiske, flottning, vattenkraft - allt speglat i vattenmiljöns perspektiv.

Recension
"Fem minuter efter det att jag hade läst färdigt boken "Vattenriket i Vålådalen" kände jag mig manad att för min egen del, skriva följande rader; Om ni önskar läsa nåt riktigt fantastiskt, som verkligen klargör det rinnande vattnets betydelse för hela sfären liv och livsformer, ska ni genast införskaffa boken". "Fantastiska bilder och en undervisande trevlig text som jag aldrig tidigare stött på i dylika sammanhang." "Jag har aldrig läst en bok i den här genren med sådan spänning och glädje. Det handlar om ett jämtländskt vatten men kunskapen är global och kan därför med nöje läsas av alla, oavsett region eller plats" Gunnar Westrin, Norrländska socialdemokraten, Luleå.