Vart tog all denna kärlek vägen?

Av Käbi Laretei
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

29 kr
Beskrivning

Hon var en uppburen pianist. Han en världsberömd regissör. De möttes, blev kära, bröt upp från sina respektive relationer för att få leva tillsammans. Det är två förälskade människor som försöker vara hängivna både varandra och sina livsuppgifter. Det var på många sätt ett märkligt äktenskap, ett intensivt samspel mellan två konstnärer. Det komplicerades av hennes turnéer och hans filminspelningar. "Vart tog all denna kärlek vägen?" är en passionerad kärlekshistoria. Boken bygger på de brev de skrev till varandra, och framför allt på den dagbok Käbi Laretei förde under deras äktenskap. Käbi Laretei föddes 1922 i Estland och har haft en lång och framgångsrik internationell karriär som pianist. 1970 debuterade hon som författare med "Vem spelar jag för?" Hennes bok "Såsom i en översättning" gavs ut 2004. Hon var gift med Ingmar Bergman 1959-1969.
Läs mer

Mer information

ISBN9789113025766
FörlagNorstedts
Författare Käbi Laretei
BandtypÖvrigt
Upplaga2
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

Hon var en uppburen pianist. Han en världsberömd regissör. De möttes, blev kära, bröt upp från sina respektive relationer för att få leva tillsammans. Det är två förälskade människor som försöker vara hängivna både varandra och sina livsuppgifter.
Det var på många sätt ett märkligt äktenskap, ett intensivt samspel mellan två konstnärer. Det komplicerades av hennes turnéer och hans filminspelningar.
Vart tog all denna kärlek vägen? är en passionerad kärlekshistoria. Boken bygger på de brev de skrev till varandra, och framför allt på den dagbok Käbi Laretei förde under deras äktenskap.

"En gång frågade han mig:
'Har du förresten kvar mina brev?'
'Visst har jag kvar dom.'
Han skrattade. Sen sa han:
'Jag har bränt dina. Jag har bränt alla mina privata brev.'
---
Under bouppteckningen på Hammars hösten 2008 - jag är i full färd med att sammanställa denna bok - ringer Daniel: 'Vi har hittat en stor brun portfölj med dina brev till Ingmar.'"