Världens sista roman

Av Daniel Sjölin
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

29 kr
Beskrivning

Världens sista roman handlar om den alkoholiserade författaren och programledaren Daniel Sjölin, vars mamma har drabbats av alzheimer, som har raserat hennes verklighetsuppfattning och hennes språk. En abort som modern gjort i ungdomen spelar en viktig roll i romanen, vars parallell i nutidsplanet blir det barn som Daniel väntar, men som bär på en missbildning och som dör i livmodern. Eller? Precis som i Oron bror bedriver Daniel Sjölin en avancerad katt och råtta-lek med läsaren. Berättelsen är så äkta den kan bli, men är den sann?Daniel Sjölin, f. 1977, är en av våra mest kända yngre kulturprofiler, och programledare för litteraturprogrammet Babel. Personliga pronomen var hans kritiska genombrott, men redan för debuten Oron bror uppmärksammades han med Borås Tidnings debutantpris.
Läs mer

Mer information

ISBN9789172639003
FörlagNorstedts Pocket
Författare Daniel Sjölin
BandtypÖvrigt
Upplaga2
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

Daniel Sjölins nya bok Världens sista roman är en prosavirvel med hög hastighet. Till karaktären inte olik Personliga pronomen, hans genombrottsbok, bara mer personligt allvarlig, utan att för den skulle vara särskilt "sanningsenligt" självbiografisk.

Boken handlar om den alkoholiserade författaren och programledaren Daniel Sjölin, vars mamma (också hon alkoholiserad) har drabbats av alzheimer, vilket har raserat hennes verklighetsuppfattning och språk. Denna ruin är "inbyggd" i romanen. Ett par vänner från ungdomsåren, som är de två andra delarna av en Jules och Jim-liknande trojka, har också viktiga roller i historien. En abort som modern gjorde i ungdomen spelar en viktig roll i romanen, vars parallell i nutidsplanet blir det barn som Daniel väntar, men som bär på en missbildning och dör i livmodern.

Eller? Precis som i Oron bror bedriver Daniel Sjölin en avancerad katt och råtta-lek med läsaren. Berättelsen är så äkta den kan bli, men är den sann? Världens sista roman är en hisnande och sorglig berättelse, med drag av både Pynchon och Joyce.