Tyst i klassen!

Av Björn Ranelid
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

45 kr
Beskrivning

Kristina Lilja växer upp med mor och far och sex bröder i ”Pinnakåkarna” i Malmö, ett område med nödbostäder som byggdes på 20-talet. Livet är hårt. Pappan super, slår och trakasserar – med ödesdigra följder för fler än ett av hans barn. Men Kristina har ett eget öde och en begynnelse som är en gåta. Hon lyckas bryta sig loss, hon gör ett gigantiskt klass-språng och blir så småningom präst.

Tyst i klassen skildrar ett segregerat Sverige genom flera par ögon. Med berättelsen om Kristinas liv från 40-talet till nutid har Björn Ranelid skapat ännu ett kvinnoporträtt som stannar i läsarens hjärta.


Läs mer

Mer information

ISBN9789175031279
FörlagMånpocket
Författare Björn Ranelid
BandtypÖvrigt
Upplaga0
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

En roman och en berättare som inte lämnar någon oberördKristina Lilja växer upp med föräldrar och sex bröder i ”Pinnakåkarna” i Malmö, ett område med nödbostäder som byggdes på 20-talet. Livet är hårt. Pappan super, slåss och trakasserar – med ödesdigra följder för fler än ett av hans barn. Hektor, som stammar, blir värst ansatt av fadern och Sixten skadas svårt när han bland kamraterna försöker få den respekt han inte får hemma. Men Kristina har ett eget öde och en begynnelse som är en gåta. När hon blir varse hur det ligger till lyckas hon bryta sig loss. Hon gör ett gigantiskt klass-språng och blir så småningom präst. Men utan hennes mamma Karin hade det inte gått. Karin är den som håller ihop familjen, sliter på dubbla jobb, och minns allt som hänt.

Tyst i klassen skildrar ett segregerat Sverige genom flera ögonpar. Med berättelsen om Kristinas liv från 40-talet till nutid har Björn Ranelid skapat ännu ett kvinnoporträtt som stannar i läsarens hjärta.


"Ranelid firar triumfer som diktare som aldrig tidigare."
Bo-Ingvar Kollberg, Upsala Nya Tidning