Två hus vid slutet av en väg

Av Conny Palmkvist
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

29 kr
Beskrivning

”En alldeles underbar bok … Läs den! Läs den!” Gomorron Sverige, SVT

Det året jag fyllde tretton dog jag två gånger och växte en ansenlig bit. Händelserna ligger djupt inom mig, likt suddiga bilder. En dröm, om jag inte visste bättre.

Det är 1982 och den kallaste vintern i mannaminne. I byn Sorgen på den skånska landsbygden lever Gustav med sin halvgalna mamma och sin översittare till far. Hans enda vänner är den jämnårige Kalle och grannflickan Mathilda. Och så Arnold med stora huvudet, en gammal man som fyller Gustav med berättelser och lär honom att fly in i fantasins värld när allting blir för svårt.

Efter en ödesdiger händelse samma sommar skiljs Gustav och Mathildas vägar åt. Hon flyttar från byn, och några år därefter lämnar även Gustav Sorgen bakom sig. Han bestämmer sig för att glömma det om hänt. Han bryter tiden i två delar och kastar sin historia i ett svart hål.

Fjorton år senare söker Mathilda upp honom. Tiden hinner plötsligt ikapp och han tvingas göra en resa tillbaka, in i minnenas mörka hörn.

”Det är en mycket sorgsen och samtidigt vacker roman som Conny Palmkvist skrivit.” Göteborgs-Posten
”Conny Palmkvist är på god väg att bli en stor berättare.” Svenska Dagbladet
”Med Två hus i slutet av en väg har Conny Palmkvist höjt sin litterära röst, sprungen ur vår regionala verklighet. Det är en röst jag gärna lyssnar till. Den är ambitiös och välljudande. Det är vackert och sorgligt …” Helsingborgs Dagblad

Conny Palmkvist, född 1973, debuterade 2005 med den uppmärksammade dokumentärromanen Hej då, allihopa, som också utkommit i Månpocket.


Läs mer

Mer information

ISBN9789170015465
FörlagMånpocket
Författare Conny Palmkvist
BandtypÖvrigt
Upplaga0
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer