Spökskrivaren

Av Robert Harris
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

29 kr
Beskrivning

En thriller om makt, politik, dubbelspel och mord

Spökskrivaren är cynisk, på jakt efter snabba pengar, med vass penna – och han tvekar inte när han blir erbjuden att skriva den före detta premiärministerns memoarer. Men det dröjer inte länge förrän spökskrivaren inser att han har begått ett fruktansvärt misstag. Hans företrädare dog under mystiska omständigheter, och premiärministern visar sig vara en människa med ett mörkt förflutet.


Läs mer

Mer information

ISBN9789170016714
FörlagMånpocket
Författare Robert Harris
BandtypÖvrigt
Upplaga0
SpråkSvenska
MediatypBok

DetaljerBerättaren i Robert Harris nya roman är professionell spökskrivare – cynisk, på jakt efter snabba pengar, med vass penna. Han är van vid att arbeta åt avdankade rockstjärnor och diverse halvkändisar, men en dag får han i uppdrag att skriva den nyligen avgångne brittiske premiärministern Adam Langs memoarer.
 Han ska efterträda den förre spökskrivaren Michael McAra som har påträffats drunknad i närheten av förlagets ägor på ön Martha's Vineyard i USA. Adam Lang och hans fru Ruth befann sig där för att samla pengar till en stiftelse, och det var Adam Lang själv som identifierade kroppen.
 Spökskrivaren kan inget om politik, men han kan inte motstå erbjudandet om en kvarts miljon dollar, även om han blir lite nervös då han får reda på att han bara har en månad på sig. Han reser till förlagets anläggning på Martha's Vineyard, som visar sig vara en nog så dyster plats.
 När han börjar bearbeta det gamla manuset upptäcker han att det är opublicerbart: bara ett torrt uppradande av fakta. Han får i alla fall god kontakt med Adam Lang, som på ett personligt och öppet sätt berättar om sin bakgrund.
 Han skriver entusiastiskt på till en början, men bakom hörnet väntar kaos. Någon raderar hans manus från datorn
 I samma veva riktas allvarliga anklagelser mot Adam Lang – han påstås ha överlämnat fyra pakistanskfödda brittiska medborgare till CIA, som i sin tur förde fångarna till Guantánamo, där de torterades.
 Anklagelserna är så väl underbyggda att internationella domstolen i Haag kopplas in. Spökskrivarens situation kompliceras ytterligare av att han går i säng med Ruth Lang. Men det är när han upptäcker att hans företrädare McAra kan ha mördats som han blir riktigt rädd. Han börjar undersöka saken och hittar samband mellan CIA och Adam Lang.
 Han inser att McAra dog för samma upptäckt. Så småningom förstår han också att paret Lang anar att han känner till för mycket.
 Snaran dras åt kring spökskrivaren …