Söndagsmannen

Av Thomas Kanger
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

45 kr
Beskrivning

Söndagsmannen Thomas KangerElina Wiik tar sig an ett tjugofem år gammalt mordfall som snart ska preskriberas. Men tiden är knapp och ledtrådarna få. Och hon är inte den enda som är på jakt efter samma gåtas lösning. Någon följer henne i spåren . Thomas Kangers fjärde bok om Elina Wiik är en driven kriminalroman med en omsorgsfullt vävd intrig där ingenting är vad det synes vara. Metodiskt pusslande och oväntade vändningar för läsaren mot det överraskande slutet.Thomas Kanger, journalist och författare, romandebuterade 2001 med Första stenen, som också inledde serien om Elina Wiik.
Läs mer

Mer information

ISBN9789172635982
FörlagNorstedts Pocket
Författare Thomas Kanger
BandtypÖvrigt
Upplaga2
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

Efter att så framgångsrikt ha löst fallet med flyktingsmugglarna i Den döda vinkeln är Elina Wiik tillbaka i rutinarbetet och gnetandet bland kollegerna vid Västeråspolisen. Hennes insats i det förra fallet fällde Säpochefen och gjorde henne återigen till hjältinna och mediernas älskling. Men bland kollegerna i Mordgruppen möter hon bara samma missunsamhet och brist på utmaningar som tidigare. Hennes gamla antagonist, Egon Jönsson, är nu chef och han motarbetar henne ständigt.

Så kommer chocken när hennes gamle mentor, Oskar Kärnlund, drabbas av en plötslig och livshotande infarkt. På sjukbädden anförtror sig Kärnlund åt henne och berättar om ett gammal olöst mordfall som plågat honom under alla år och som snart ska preskriberas.

I ett försök att fly den trista verkligheten beslutar sig Elina för att lösa det nästan 25 år gamla mordet. Hon har trettio dagar på sig. Det blir en kamp mot klockan som tar henne bakåt i tiden i försöken att komma sanningen på spåren.
Vem var den mördade kvinnan egentligen? För att hitta mördaren måste hon först förstå vem offret var. Och vad hände med kvinnans fem månader gamla bebis? Trots intensivt sökande hittades aldrig barnet.

Samtidigt ger sig två personer av från en annan plats på jakt efter samma svar. Vem hinner först? Klockan tickar...

Thomas Kangers fjärde bok om Elina Wiik vid Västeråspolisen är tätare och mer psykologiserande än de tidigare och vilar på en omsorgsfullt vävd intrig, där ingenting är vad det ser ut att vara. Med långsamt, metodiskt pusslande och snabba oväntade vändningar för Kanger läsaren allt närmare det överraskande slutet.