Sol eller skugga : torrt, fuktigt, blåsigt eller skyddat läge

Av Torsten Wallin
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

96 kr
Beskrivning

Alla har väl omöjliga ställen i sin trädgård där det antingen är för mörkt, torrt eller fullt av trädrötter. Torsten Wallin kan konsten att övervinna svårigheter och förmedlar i boken de nödvändiga kunskaperna för att lyckas. Här finns beskrivningar och växtlistor för alla typer av förhållanden, från norr till söder i landet, så att även oerfarna trädgårdsägare kan skapa sin önsketrädgård."En utmärkt bok om vad som trivs var. Kort och gott en bok som hör hemma hos var trädgårdsentusiast. Betyg 6 av 6 möjliga." Svenska Dagbladet
Läs mer

Mer information

ISBN9789113040714
FörlagNorstedts
Författare Torsten Wallin
BandtypKartonnage
Upplaga2
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

Alla har väl ”omöjliga” ställen i sin trädgård där det antingen är för mörkt, för torrt eller fullt av trädrötter. Torsten Wallin, erfaren landskapsarkitekt, kan konsten att övervinna svårigheterna och förmedlar i boken de nödvändiga kunskaperna för att lyckas.

Boken Sol eller skugga är ett nytt och spännande koncept som kombinerar miljötänkande med vackra, personligt utformade trädgårdar.

Med ett förändrat klimat med längre torrperioder och extrema regn har det blivit än viktigare att platsens naturliga förutsättningar är utgångspunkten när man anlägger en trädgård. Här presenteras allt från den nybyggda villan på en bergstomt med en tomt på utfylld sprängsten till en gammal trädgård i tallskog. De olika exemplen beskrivs grundligt så att också oerfarna trädgårds­ägare kan skapa sin önsketrädgård. Här hittar även ägare av redan etablerade trädgårdar olika sätt att förnya och förbättra omöjliga ställen. Dessutom professionell vägledning för hur man gör en funktionsskiss för tomten och väljer material och växter för en hållbar miljö.
Växterna redovisas inte enbart efter hur de tål sol eller skugga, utan även hur mark- och klimatförhållanden påverkar dem. Varje trädgårdstyp presenteras med en planritning, en illustrerad sektion, samt en växtlista.

Boken gavs ut första gången 2010.

"En utmärkt bok om vad som trivs var. Kort och gott en bok som hör hemma hos var trädgårdsentusiast. Betyg 6 av 6 möjliga." Svenska Dagbladet