Slam

Av Nick Hornby
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

45 kr
Beskrivning

En charmig och efterlängtad roman i klassisk Hornby-anda!

När man skejtar händer det att man slammar, man står på öronen och behöver plåstras om. För Sam som är 16 känns det som om han har slammat. Allting funkade så bra förut. Han hade träffat Alicia och allt var äntligen okej. Och så på ett par sekunder lyckas han sabba allt. Han slammar, men kan han komma på fötter igen?


Läs mer

Mer information

ISBN9789170016721
FörlagMånpocket
Författare Nick Hornby
BandtypÖvrigt
Upplaga0
SpråkSvenska
MediatypBok

DetaljerVad händer när livet förändras på bara två sekunder?
 
Nick Hornbys nya roman handlar om tonårsångest, skejting och första kärleken.

När 15-årige Sam inte skejtar nedför Londons gator pratar han med idolen Tony Hawk som hänger på väggen i pojkrummet. Tony Hawk är inte bara världens bäste skejtare, han är också en bra lyssnare. Och Sams liv är inte helt problemfritt.
 Sam bor ensam med sin 32-åriga mamma som är socialarbetare och i hemlighet önskar att hon vore Jennifer Aniston från Vänner. Pappan är för det mesta frånvarande och när de träffas pratar han bara om fotboll och sitt jobb som rörmokare.
 Mardrömmen är att upprepa föräldrarnas misstag och få barn som tonåring. Sam vill vara den förste i familjen som läser vidare på universitetet. Men just när allt i livet verkar gå bra händer det som han minst kunde ha anat.
 Sam följer med mamman på en vuxenfest, och han träffar jämnåriga Alicia. Hon är populär i skolan, vacker och snabbtänkt. Det dröjer inte länge förrän tonåringarna förälskar sig och träffas så ofta de kan.
 En kväll förändras allt. Det tar bara två sekunder. Men Sam vet att det är för sent, att han har strulat till det.
 När också kärleken till Alicia tar slut blir problemen för stora och Sam drömmer sig bort i sin egen framtid: Alicia är höggravid, och de bor i hennes flickrum hemma hos föräldrarna. Dessutom blir hans mamma gravid och hans nya lillebror blir farbror till Sams barn! Nu har Sam problem som inte ens Tony Hawk kan lösa.

Slam är en charmig och efterlängtad roman i klassisk Hornby-anda: den är rolig, mänsklig, rakt på sak och kretsar kring de frågor om livet och kärleken som vi alla bär på, oavsett ålder eller kön. Som gjord för att bli ännu en brittisk filmsuccé!