Skendöd

Av Thomas Enger
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

45 kr
Beskrivning

I ett tält i en avskild del av en park hittas liket av en ung kvinna. Hon är nedgrävd till midjan i jorden och stenad till döds. På hennes rygg syns märken efter piskrapp och en av hennes händer har huggits av.

Webbjournalisten Henning Juul har varit sjukskriven i två år efter att ha skadats i en brand där hans lille son omkom. Nu är han tillbaka på jobbet och sätts att bevaka mordet. Det dröjer inte länge förrän Oslopolisen har en misstänkt gärningsman, men Henning tvivlar på att allt är så enkelt. I sin jakt på svar möter han människor som inte tvekar att ta till våld om det krävs. Och när ett nytt mord begås står det klart för honom att han måste hitta den skyldige innan fler liv går till spillo. Däribland hans eget.


Läs mer

Mer information

ISBN9789175031385
FörlagMånpocket
Författare Thomas Enger
BandtypÖvrigt
Upplaga0
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

En ny norsk deckarsuccéI ett tält i en avskild del av en park hittas liket av en ung kvinna. Hon är nedgrävd till midjan i jorden och stenad till döds. Hennes rygg bär spår efter piskrapp och en av hennes händer har huggits av.

Webbjournalisten Henning Juul har varit sjukskriven i två år efter att ha skadats i en brand där hans lille son omkom. Nu är han tillbaka på jobbet med ärr i både ansiktet och själen, och han sätts att bevaka mordet. På tidningen råder det vanliga kontrollerade kaoset, ändå känns allt främmande. Tryggheten är borta och det är som om han vore nybörjare igen. Att han dessutom tvingas samarbeta med sin exfrus nya kärlek gör inte saken lättare.

Men fallet engagerar honom, och även om Oslopolisen snart griper en misstänkt gärningsman tvivlar Henning på att allt är så enkelt. I stället inleder han en egen undersökning för att få en förklaring till varför någon har mördat den unga kvinnan på ett så utstuderat sätt. I sin jakt på svar finner han svartsjuka och hämndbegär, och han möter människor som inte tvekar att ta till våld. När ett nytt mord sker står det klart för honom att han snabbt måste hitta den skyldige. Både hans eget liv och andras är i fara.

Skendöd är den första delen av sex i serien om kriminalreportern Henning Juul. Romanen har blivit en stor framgång och sålts till fjorton länder. Även filmrättigheter till alla sex delarna är sålda.


"Kanske är en ny Nesbø i vardande. Håll utkik!"
Värmlands Folkblad

"Norske Thomas Enger driver upp spänningen när journalisten själv blir det enda vittnet till ett nytt mord."
Dagens Nyheter