Sherlock Holmes: Tre gavlar, E-bok

av Arthur Conan Doyle
E-bok
Skickas direkt via e-post

En känd våldsbrottsling stormar en dag in när Sherlock Holmes sitter och samtalar med doktor Watson, och hotar honom till livet.

Vad boven inte räknat med är att hoten får motsatt verkan – i stället för att hålla sig borta från fallet med Tre gavlarna så bestämmer Sherlock sig för att utreda det direkt.
 
I det här mystiska fallet måste Sherlock Holmes ta reda på varför en helt normal änka helt plötsligt blir erbjuden enorma belopp för sina tillhörigheter samtidigt som några av Londons värsta brottslingar är ute efter henne.

Den här berättelsen skrevs av författaren Arthur Conan Doyle, (1859–1930), och publicerades första gången på engelska år 1926 med titeln ”The Adventure of the Three Gables”. Arthur Conan Doyle var ursprungligen läkare och skapade rollfigurerna Sherlock Holmes och doktor Watson med några av sina kollegor och lärare som förebilder.     

Den här svenska texten publicerades som följetong i Dagens Nyheter i oktober 1926  med titeln ”Tre gavlar”.  Översättningen publicerades anonymt.

SKU 9789176771570

Mer information:

Isbn 9789176771570
Förlag Virvelvind Förlag
Utgivningsdatum 30 apr. 2016
Typ E-bok
Format PDF med Adobe-kryptering
Epub med Adobe-kryptering
Språk Svenska
Serie Klassiska deckare
Författare Arthur Conan Doyle
Co editor Mikael Jägerbrand