Rovdjuret

Av Patricia Cornwell
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

45 kr
Beskrivning

I Boston jobbar rättspsykiater Bentley Weston med ett projekt som involverar redan dömda brottslingar. Det visar sig emellertid att en av dem har begått långt fler mord än han dömts för. Samtidigt håller Scarpetta och Marino på med en undersökning av en försvunnen familj i Florida. En granne har vänt sig till dem eftersom den lokala polisen inte tog försvinnandet på allvar. De inser snart att grannen inte var den han utgav sig för att vara. Det hela är en komplott där någon bevakar deras steg. Doktor Kay Scarpetta får göra skäl för sin lön genom att göra det hon är bäst på: att få de döda att tala.Patricia Cornwell tillhör stilbildaren i genren när det gäller att lösa brott med hjälp av moderna medicinska metoder. Sedan debuten 1990 med Postmortem (Den osynlige, 1993) har hon behållit greppet om sina läsare och fått nya att strömma till.
Läs mer

Mer information

ISBN9789172639119
FörlagNorstedts Pocket
Författare Patricia Cornwell
BandtypÖvrigt
Upplaga3
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

Rättsmedicinska institutet, med nyblivna chefen Kay Scarpetta i spetsen, kopplas in på ett mordfall där en ung kvinna i Massachusetts blivit sexuellt utnyttjad och torterad. Den dödas kropp är tatuerad med handavtryck. Det är samma sorts märkliga handavtryck som Scarpettas struliga systerdotter Lucy iakttagit hos en av sina tillfälliga älskarinnor.

Samtidigt utreder doktor Scarpetta och kriminalkommissarie Pete Marino omständigheterna kring en familjs mystiska försvinnande. Alltmedan någon därute bevakar varje steg de tar.

På nytt får Kay Scarpetta chansen att göra det hon är bäst på: att få de döda att tala.