Rött spår

Av Reggie Nadelson
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

29 kr
Beskrivning

Den melankoliske rysk-judiske New York-polisen Artie Cohen är tillbaka. Han är nygift och ska just ge sig iväg på sin smekmånad när två händelser inträffar som tvingar honom att stanna kvar: mordet på en av hans vänner och uppdykandet av en tidigare flickvän.Pressröster om När jorden rämnar: "Det här är bra...Gång på gång tänker jag: den som gillar Dennis Lehane gillar det här... Ja, det här är mycket bra." Helsingborgs Dagblad”Jag gav Nadelson en trött chans i alla fall, och åkte dit så det sprakade.” Dagens Nyheter
Läs mer

Mer information

ISBN9789172638792
FörlagNorstedts Pocket
Författare Reggie Nadelson
BandtypÖvrigt
Upplaga2
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

”En av deckargenrens mest inträngande och känsligt skildrade poliser...”
The Times

Det är söndag och sensommar i centrala New York City. Tre år har gått sedan 11:e
september och republikanska partiet ska hålla sitt nationella konvent samtidigt som Artie Cohen ska gifta sig med Maxine Crabbe.
När Artie ser solen gå upp över East River känner han sig nöjd med livet. Det är 25 år sedan han kom till New York från Ryssland, via Israel, och han tycker att han klarat sig bra.
En gammal vän, fd tevejournalisten Sid McKay, hör av sig och ber Artie komma ut till det gamla hamnområdet Red Hook i Brooklyn. Red Hook, en kvadratkilometer av obebyggt område mitt i New York, är varje fastighetsmäklares eller byggentreprenörs våta dröm.
Visserligen är det Arties bröllopsdag, men Artie är skyldig Sid en tjänst, så han åker. Väl på plats hittar Artie en död man liggande i vattnet i hamnbassängen, men ingen Sid.
När Sid till sist dyker upp är han rädd, irriterad och undanglidande. Varför vill han inte berätta vad som hänt?
Inte ens på bröllopsfesten senare samma kväll kan Artie sluta tänka på Sid. Varför var han så skärrad? Det var ju bara för att en gammal luffare som dött? Eller var det?
Artie dras in alltmer i fallet och indicierna pekar mot hans närmaste vän, den ryske fastighetsmagnaten Tolja Sverdloff. Är Tolja inblandad i den skrupellösa jakten på byggkontrakten för Red Hook?
Spåren leder Artie femtio år tillbaka
i tiden. Till år 1953, närmare bestämt.
Det år då makarna Rosenberg avrättades. Det år då Stalin dog. Det år då det sovjetiska fraktfartyget Röd gryning gick på grund utanför Red Hook...