Rain : ensam hämnare

Av Barry Eisler
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

45 kr
Beskrivning

Mer information

ISBN9789170022418
FörlagBra Böcker
Författare Barry Eisler
BandtypÖvrigt
Upplaga1
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

John Rain är yrkesmördare. Han har lärt sig livets och dödens realiteter som soldat i ett amerikanskt elitförband under Vietnamkriget. Hans specialitet är att maskera sina dåd som naturliga dödsfall. Hans yrkesskicklighet är stor och hans arvoden generösa. Han är till hälften japan och till hälften amerikan. Som halvblod har han alltid varit en ensamvarg och han lever nu ett liv i anonymitet i Tokyo.
Han har funderingar på att lämna sin riskabla yrkesbana när han blir uppvaktad av en inflytelserik japansk säkerhetsagent som satt ett pris på en ökänd yakuzaledares huvud. Rain säger ja till uppdraget och blir invecklad i en komplicerad härva av korrumption och makthunger där de ljusskygga aktörerna finns på framskjutna positioner i samhället och där ett CIA-initierat program för infiltration och finansiell styrning visar sig kunna få ett avgörande inflytande över Japans framtid.

Barry Eisler, som arbetat flera år som advokat i Japan, ger i sin bok en fascinerande bild av det japanska samhällets mörkare sidor men också av Tokyos nattliv med dess jazzklubbar, geishahus, whiskybarer och andra vattenhål.