Ponnyföräldrar : stötta ditt barn från ridskola till elitsatsning

Viljan att satsa på sitt barns idrott är stor inom ridsporten och det resulterar i massor av engagemang. Men hur stöttar man sitt barn på bästa sätt? Ponnyföräldrar berättar hur man med rätt handledning och bakgrundskunskaper kan skapa förutsättningar för ett livslångt intresse för ridning och tävling hos sina barn. Med ökad kunskap kan många konflikter och en dålig självkänsla undvikas. Anna Schager är ridlärare och ägare till två hästar och rider och tävlar aktivt. Louise Haaga är B-tränare, mental tränare/rådgivare, banbyggare och lärare på ridskolan i Strömsholm.
Läs mer
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

164 kr

Mer information

ISBN 9789151849256
Förlag Prisma
Författare Anna Schager, Louise Haaga
Bandtyp Inbunden
Upplaga 1
Språk Svenska
Mediatyp Bok

Detaljer

Inom ridsporten i Sverige idag finns ett stort antal aktiva barn och ungdomar som tränar och tävlar - på ridskola eller på egen hand med tränare. Bakom dessa barn och ungdomar står ett ännu större antal föräldrar och andra supportrar. Ponnyföräldrarna.

Viljan att satsa på sitt barns idrott är stor inom ridsporten och det resulterar i massor av engagemang. Men hur stöttar man sitt barn på bästa sätt? Och vilka krav kan man ställa på barnen?
Redan på ridskolenivå är engagerade föräldrar en förutsättning för att det ska fungera praktiskt och ekonomiskt. Dock finns ett stort glapp mellan den kraft och energi som många föräldrar lägger på barnens idrott och den faktiska kunskap man som förälder besitter. Med rätt handledning och bakgrundskunskaper kan man som förälder skapa förutsättningar för ett livslångt intresse för ridning och tävling hos sina barn. Med ökad kunskap kan många konflikter och en dålig självkänsla undvikas.
Boken är uppdelad i tre delar: en del som främst riktar sig till föräldrar med barn på ridskola, en del för familjer som överväger att ta det stora steget att bli fodervärd, medryttare eller skaffa en egen ponny, och en del som riktar sig till föräldrar med barn som har egen ponny och vill göra en mer seriös satsning på tävling.