Pappadagar i Råttans år

Av Daniel Möllberg
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

45 kr
Beskrivning

"Daniel Möllbergs bok får mig att oundvikligt tänka på Nick Hornby." Denise Rudberg

Detta år var enligt den kinesiska almanackan ”Råttans år” och jag var fullt benägen att hålla med den. Jag separerade från Sofia, mina barns mamma, för knappt ett år sen, inte för att jag ville utan för att det var nödvändigt. Jag tänker inte gå in på orsaken till separationen just nu men för att vara rättvis och storsint kan jag berätta att jag har insett att vi båda hade del i att vi kastade bort något bra alldeles för lättvindigt. Jag heter Alexander och är trettiotre år, mina barn är fyra respektive tre år.

Följ varannan-vecka-pappan Alexander den Pyttelille under Råttans år! Han hyr en sunkig etta av en misstänkt kriminell kille. Karriären är obefintlig eftersom han pluggade och tog hand om barnen medan sambon satsade på sitt jobb. Nu hoppar han mellan olika tillfälliga anställningar för att få ekonomin att gå ihop. Vetskapen om att exet tjänar storkovan och snart ska gifta sig med en ny snubbe gör knappast livet roligare… Alexander behöver tillslut både antidepressiva och Viagra för att orka med tillvaron.

Det enda ljuset i Alexanders mörker är pappadagarna. Kärleken till sönerna gör att han ändå orkar kämpa för att allt ska fixa sig! 

”…Möllberg sätter dyster-humoristiska knorrar på både impotens och arbetslöshet…underhållande och okomplicerad lad lit…” Svenska Dagbladet

”Ett av de mest trovärda mansporträtt vi sett i den svenska litteraturen på länge” Västerviks-Tidningen 

Daniel Möllberg är född 1972 och bor i Stockholm. Pappadagar i Råttans år är hans romandebut.


Läs mer

Mer information

ISBN9789170015458
FörlagMånpocket
Författare Daniel Möllberg
BandtypÖvrigt
Upplaga0
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer