Ormen i paradiset : om den globala fetmaepidemin

Av Miki Agerberg
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

138 kr
Beskrivning

Fetma och övervikt drar fram över världen som en snabbt accelererande epidemi. Fetmaepidemin är global och drabbar inte bara den rika västvärlden, utan också de fattiga länderna i tredje världen. Nu kommer den första boken som beskriver den alarmerande utvecklingen av en av vår tids största hälsofrågor. Vetenskapsjournalisten Miki Agerberg har talat med en lång rad av Sveriges och världens ledande experter. Hans bok tar ett helhetsgrepp på fetman och dess följdsjukdomar, som på kort tid har blivit ett av vår tids största samhällsproblem i och med ökade sjukvårdskostnader och sjukskrivningar. Ormen i paradiset är en svensk bok om ett globalt problem!
Läs mer

Mer information

ISBN9789151848167
FörlagPrisma
Författare Miki Agerberg
BandtypInbunden
Upplaga1
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

Fetma och övervikt drar fram över världen som en snabbt accelererande epidemi. Fetmaepidemin är global och drabbar inte bara den rika västvärlden, utan också de fattiga länderna i tredje världen. Nu kommer den första boken som tar ett helhetsgrepp på en av vår tids största hälsofrågor.

Vetenskapsjournalisten Miki Agerberg har talat med en lång rad av Sveriges och världens ledande experter. Hans bok tar ett helhetsgrepp på fetman och dess följdsjukdomar, som på kort tid har blivit ett av vår tids största hälsoproblem. Utvecklingen har gått så snabbt att nästan ingen har problemets verkliga omfattning klar för sig. Om trenden inte bryts kommer sjukdomskostnaderna, i både mänskliga och ekonomiska termer, snart också göra fetman till ett av våra största samhällsproblem.
Boken kartlägger fetmaepidemins utbredning i Sverige och i världen, förklarar dess bakgrund och diskuterar vilka orsakerna är. Den går igenom den senaste forskningen om fetmans mekanismer i kroppen, vilka behandlingar som fungerar och inte fungerar, och vilka som väntar runt hörnet. Och den diskuterar och ger exempel på vad som kan göras för att förebygga fetma och vända utvecklingen. I boken gör författaren också personliga intervjuer med människor som själva är drabbade av fetma och dess följdverkningar.
Ormen i paradiset är en svensk bok om ett globalt problem. En stor del av innehållet handlar om Sverige. Men boken börjar i Tonga: ett paradisiskt vackert örike i Söderhavet där två vuxna av tre är feta – dubbelt så hög andel som i USA – och var femte invånare har diabetes.
Förordet har skrivits av professor Stephan Rössner.