Nionde grottan

Av Jean M. Auel
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

29 kr
Beskrivning

Mer information

ISBN9789170020919
FörlagBra Böcker
Författare Jean M. Auel
BandtypÖvrigt
Upplaga0
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

Ayla och hennes älskade Jondalar når efter en strapatsrik vandring Jondalars hem i Zelandoniis Nionde Grotta en stenåldersbosättning i den region vi idag känner som Dordogne i sydvästra Frankrike. Jondalars familj är lycklig över att sonen återvänt men är avvaktande mot den unga vackra kvinna han fört med sig. Hennes egendomliga dialekt och hennes tama varg och tama hästar skrämmer dem.

Ayla har mycket att lära ut men hon har också mycket att lära av Zelandonii. Deras kläder, deras hantverk och deras sätt att leva väcker hennes nyfikenhet och hon gör allt för att anpassa sig till den främmande miljön.

Mötet med den andlige ledaren och spåkvinnan Zelandoni blir avgörande för Ayla. I henne har hon en själsfrände, med henne kan hon diskutera läkekonst och magi.

Ayla föder en dotter och hon blickar nu fram mot ett lugnt och tryggt familjeliv men hennes magiska gåvor gör att hon får en större roll att spela när det gäller Zelandoniis framtid.

Jean M. Auel bygger som alltid sin berättelse på noggrann forskning och tecknar sina miljöer med stor arkeologisk autenticitet.

Serien består av böckerna: Grottbjörnens folk - Hästarnas dal - Mammutjägarna - Stäppvandringen- Nionde grottan