Modell och verklighet. Kemi A

Av Helen Pilström, Ebba Wahlström, Björn Lüning, Gunilla Viklund, Lena Aastrup, Anna Peterson
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

431 kr
Beskrivning

Modell och verklighet
- kemiserien för nyfikna och vetgiriga

Det går att behålla elevernas upptäckarglädje! I Modell och verklighet får eleverna de kemiska modeller och verktyg de behöver för att kunna förstå och analysera sin omvärld. På ett enkelt och roligt sätt ökar serien elevernas förståelse samtidigt som den ger inspiration till ytterligare kunskapssökande. Det gör att Modell och...


Läs mer

Mer information

ISBN9789127611894
FörlagNatur & Kultur Läromedel
Författare Helen Pilström, Ebba Wahlström, Björn Lüning, Gunilla Viklund, Lena Aastrup, Anna Peterson
BandtypHäftad
Upplaga2
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

Modell och verklighet
- kemiserien för nyfikna och vetgiriga

Det går att behålla elevernas upptäckarglädje! I Modell och verklighet får eleverna de kemiska modeller och verktyg de behöver för att kunna förstå och analysera sin omvärld. På ett enkelt och roligt sätt ökar serien elevernas förståelse samtidigt som den ger inspiration till ytterligare kunskapssökande. Det gör att Modell och verklighet är ett tryggt val inför fortsatta studier i kemi.

Innehållet i Modell och verklighet stämmer väl överens med ämnesplanen och det centrala innehållet i Gy 2011. Böckerna för Kemi 1 och 2 är försedda med moderna fotografier och illustrationer som förstärker texternas innehåll. Sambandet mellan modeller och verklighet går som en röd tråd genom boken. Vardagsfenomen kopplas samman med teori på ett elevnära och resonerande sätt. Det gör att texterna upplevs som både lättlästa och lättillgängliga. I läroböckerna finns rikligt med lösta uppgifter som är lätta att förstå och det erbjuds många tillfällen för eleverna att diskutera samt presentera sina nyvunna kunskaper.

 

Digitalböcker
I digitalböckerna är all text inläst och dessutom har de sökbart innehålll, anteckningsmöjligheter, bokmärkning, länkad innehållsförteckning, zoomfunktion och sparfunktion. Dina elever kan lätt koppla upp sig mot boken var de än befinner sig. Använd gärna digitalboken för genomgångar i klassen med projektor.

 

 

Lärarhandledningar
Lärarhandledningarna innehåller en mängd kopieringsunderlag, bland annat förkunskapstester, ledtrådar till bokens övningar, förslag på lösningar till övningarna Tänkvärt samt massor av experiment. Förutom alla kopieringsunderlag finns även en mängd demonstrationsförsök, didaktiska tips, riskbedömningar samt historiska notiser.