Minibok: Våra fornminnen – vad de lära oss, E-bok

av Georg Sarauw
E-bok
Skickas direkt via e-post

I den här e-boken får du läsa en beskrivning av de många olika typerna av fornminnen i Sverige och Danmark. Här nämns både gravar, boplatser och andra fynd från stenåldern och unika utgrävningar med fynd från bronsåldern.

Du får också läsa om hur vi här i Sverige redan på 1600-talet började arbetet med att dokumentera och skydda forntidens monument. Men författaren varnar också för de många hoten mot fornminnena och att det behövs nya lagar för att förbättra deras skydd.

Texten i den här miniboken skrevs redan 1916 och är framför allt intressant för dig som är relativt kunnig om arkeologi. Det här är en sammanfattning av en föreläsning som författaren Georg Sarauw (1862–1928) höll för ett antal lärare.  

Dansken Sarauw var en av sin tids främsta arkeologer i både Danmark och Sverige och gjorde ett stort antal utgrävningar i de båda länderna. Han gjorde också stora insatser genom sina tjänster på Nationalmuseum i Köpenhamn och Göteborgs museum.  Sarauw är i dag mest känd för upptäckten av den så kallade Maglemose-kulturen, en av de allra äldsta i norra Europa.

SKU 9789176770535

Mer information:

Isbn 9789176770535
Förlag Virvelvind Förlag
Utgivningsdatum 13 aug. 2015
Typ E-bok
Format PDF med Adobe-kryptering
Epub med Adobe-kryptering
Språk Svenska
Författare Georg Sarauw
Co editor Mikael Jägerbrand