Mannen som föll i glömska

Av Mia Ajvide
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

29 kr
Beskrivning

En dag känner Jacks fru Aino inte längre igen honom. Han är bortsuddad ur hennes minne; som om deras liv tillsammans i stugan vid havet aldrig hade ägt rum. När han kommer till sitt jobb som guide på slottet Myntholm är hans kollegor avvisande, och även hans gamla mor stirrar frågande och skrämt på honom. Ingen vet vem han är. Varför är det ingen som kommer ihåg Jack? Och varför kan ingen minnas hans ansikte mer än några sekunder? Hans efterforskningar leder till ett kollektiv med ”bortglömda” i Stockholmsförorten Rinkeby. men också bakåt i tiden, till Myntholm och en galen flickas tragiska öde. Kanske finns där ett svar och lösningen på hur han ska få Aino, och sitt liv, tillbaka. Mannen som föll i glömska är en historia om en man som slutar märkas. En brett upplagd roman som berör.


Läs mer

Mer information

ISBN9789175030760
FörlagMånpocket
Författare Mia Ajvide
BandtypÖvrigt
Upplaga0
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

Skräckromantik i igenkännbar verklighetEn dag känner Jacks fru Aino inte längre igen honom. Han är bortsuddad ur hennes minne; som om deras liv tillsammans i stugan vid havet aldrig hade ägt rum. När han kommer till sitt jobb som guide på slottet Myntholm beter sig hans kollegor avvisande. Till och med hans gamla mor stirrar frågande och skrämt på honom. Ingen vet vem han är.
Varför är det ingen som kommer ihåg Jack? Och varför kan ingen minnas hans ansikte mer än några sekunder? Hans efterforskningar leder honom till ett kollektiv med ”bortglömda” i Stockholmsförorten Rinkeby. men också bakåt i tiden, till Myntholm och en galen flickas tragiska öde. Kanske finns där ett svar och lösningen på hur han ska få Aino, och sitt liv, tillbaka.
Mannen som föll i glömska är en historia om en man som slutar märkas. En brett upplagd roman som berör.


”… en ruggig bok som är svår att lägga ifrån sig.” Borås Tidning

"… en kuslig och sällsam historia … Mia Ajvides text har drag som påminner om den traditionella gotiska genren, ett slags lättsam och väl tyglad skräck prydligt paketerad i en igenkännbar verklighet.” Norrköpings Tidningar

”… en snygg och välskriven bladvändare.” Helsingborgs Dagblad

”Hon har en psykologisk tonträff och en känsla för tyngdpunkten i stoffet som bådar gott. Inte för ett ögonblick, och det är enbart en tillgång i verket, tillåts läsaren glömma att en människa inte kan leva utan andra människor.”
Sydsvenskan

”Mia Ajvide har inte glömt en endaste detalj och hon får en komplex historia att kännas självklar. Språket är okonstlat och effektivt, men drar heller inte någon uppmärksamhet till sig. Det gör nu inget eftersom historien är skickligt berättad, med ett driv som aldrig släpper taget om läsaren.”
Östgöta Correspondenten

”Mia Ajvide kan sannerligen berätta; distinkt, enkelt, effektivt – på ett sätt som gör att man hela tiden vill vända blad.”´
Tidningen Vi